Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux'un avantajları, dezavantajları nelerdir?


Rahan

Öne çıkan mesajlar

Aylardan yıllardan beridir, linux şöyle iyi böyle iyi diyen arkadaşlar en sonunda merakımı cezbetmeyi başardılar. Şimdiii sorularım şunlar;

Linux'un windows a göre avantajları, dezavantajları nelerdir?

Linux a windows gibi alışmam ne kadar zamanımı alır?

Windowstaki program çeşitliliği linux ta var mı?

Başlangıç için hangi linux sürümünü kullanayım? Elimde bi ara
PcNetin dağıttığı Suse dvd si var iyimidir? değilmidir? nedir??

bilgisayarım p4-1.8 512sd performansı XP ye göre nasıldır? Açılış, kapanış süresi vs.

Birde program yazmak için ne gibi güzellikleri vardır? Yazdığım bir program her Linux sürümünde çalışır mı?

Hatırladığım kadarıyla Wine diye bir windows emulatörü vardı her programı çalıştırabiliyor mu?

Ha birde Counter'ın linux versiyonu var mı?[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Linuxun cok iyi yanları olmasına rağmen bazen senı cıldırtacak yanlarıda olabilir. Linuxun iyi yanlarını öğrenmek istiyorsan Sharky nın mesajlarına bakıcaksın. Cünkü her mesajında nerdeyse Linuxun wındowsa gore daha ıyı olan yanlarını soylemıstır. Lınuxun kotu yanlarını ogrenmek ıcın ise Sharkynın mesaj atmadıgı yazılım konularına bakıcaksın :)

Sharky :-p[signature][hline]"dark tranquillity'nin her şarkısı bir büyüdür ve bu büyüyü yapmayı bilen sadece 6 kişi vardır."
$aban matrix Revolutions
Recep Tayyip Ermetal
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cevaplıyıyabilecegim bir kactanesi var penguen master (=P) gelene kadar.
- avantajları konsunda soyluyebileceklerim stabilite ve guvenlik en basta gelenler eger hatalardan bıktıysan viruslerde sıkıldysan iyi bir altanatif olabilir.

- benim windows tan sonra linux e alismam sharky sayesinde 3 gun surdu 3. gun windows partition larimi sildim.

- sen windowstakine program cesitligliliğimi diyorsun bence bir daha düşün =) FreshMeat ve Linux Packages adreslerine bir göz at

- başlangıç olarak kesinlikle slackware oneriyorum ben suse ile basladim kafayi yedim gerekli lib leri yuklerken felan sıyırtıyorsun =)

- p3 100 256mb ram de ucuyorum neredeyse sen o konfla xp ye donmek bile istemezsin.

- programlama hakkında bilgim yok

- Wine = Wine Is Not an Emulator
Wine in destekledigi programlari buradan kontrol edebilirsin.

- wine ile half-life calistirabilirsin bu konuda Onur Küçük bir döküman yazmıştı Buradan ulaşabilirsiniz.[signature][hline]Fallen

[Bu mesaj Kobe tarafından 09 February 2004 21:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

linux çok güvenli ve çok stabil..

windows'un habire çıkan güvenlik açıkları
ve ünlü mavi ekranlarını bilmeyen yoktur herhalde..

sanırım windowsa "kendisi zaten sistem tehlikesi" gibisinden birşey diyorlardı..

windows'ta her oyunu oynayabilirsin.
ama linux'te zor..

ayrıca open source olduğundan türlü türlü linux çıkabiliyor. Her gün yeni bir "patch" çıkabiliyor..

Windows'a karşı bir avantaj..

Windows
avantajları:
-sadece oyun ve program uyumu

dezavantajları:
-mavi ekran
-habire çöken sistem
-wormlar virüsler hackerlar trojanlar
-windows'un deli gibi güvenlik açıkları

Linux
avantajları:
-deli gibi updateler
-deli gibi stabilite
-deli gibi güvenlik

dezavantajları:
-windows oyunları çalışmıyor veya sorun yaratıyor..

benim gördüklerim bunlar..
ama linux kullanıcısı olmadığım için tabii şarkiye dönüyoruz kafayı..[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

linux kullandim baya ama tam boyle oyun manyagi oldugum doneme geldiginden pek "sevdim" denemez. daha çok şöyleydi linux kalite fln kokuodu ama ben hani onu anlicak kadar bilgisayar bilmiodum :D elimde bilkentin hocalarindan birinin "kim korkar linuxtan" adli kitabi kurdum mandrake 9.1'i

beleş ztn o bi mest edio adami :D, kuruluşu çok daha kolaydi mesela mandrakenin windowsa gore. şip diye kuruluo ne kurcaksin soyle server mi kurcan tmm tickla şeklinde.

linuxu herhalde bi 2 ay kullandim windowsta yaptigim hersey (oyun oynamak dışında) yapabiliordum linuxta hatta linuxun o super rahatligi ile dahada cooook şeyler yapabiliodum windowsa gore.. mesela wallpaper desktop theme topicleri vardi ben oraya koysaydim bi tane herhalde herkes linux yuklerdi deli gibi optimize etmiştim herşeyi..

bir suru sorunum vardi, çok fazla deneme yanılma ile ogrenen bi insan oldugumdan sistemi haftada bir cokertiodum herhafta formatliodum, ama bu stabil olmayan bi sistem oldugundan deil, biraz benim bilmemezligimden.yoksa olayi kapmiş insanlarin aylarca kapanmadan duran linux sistemleri var.(hatta bi site vardi en çok acık kalan serverleri fln sıralamişlardi deil ilk 10da ilk 50 bile windows bi sistem yoktu)

baya bi program yuklemedim, program yuklemek cidden çoooooooooook zor çunku ben alişmisim kolay yola windowsta aman double click yukle hemen fln şeklinde linuxta programlari compile ediosun kendin işte librariler bilmemne çok zor geldi bana başta cogu kurdugum programi silemedim yada sapitti fln kurunca bilgisayar.
düzgün programlar bulmak zor geliodu ama sonra cidden kolay oldugunu anladim her bi yerde freeware linux programlari fln fıskırıo, ztn open source hepsi fln.tabi ben kuramadigimdan pek bi işe yaramiolardi.

sonra workstation olayi var pek ben bi yararini gormedim ama kısaca bi anlatayim, mesela 4 tane workstation var bunlardan birinde işte emule açık download yapio birinde bi program compile edio, birinde bişi search edio sende birinde nette geziosun.yani multifunction olayi bi suru işi aynı anda yapabiliosun
mesela windowsta buyuk bi dosyayi bi yerden başka bi yere kopyalarken bilgisayari boyle bi 10 dakka boş bırakmaniz gerekir çok yawaslar hani, workstationlar saolsun bu olaydan kurtuluodunuz

bi ara oylesine ilgilendim linuxu baya anladigimi dusunuorum ne yazikki ne programciyim ne hekir olma gibi bi emelim va nede administrator fln olabilirim bi yere ondan bana gore deil tanidim gordum mutluyum hepiniz bi bakin seversiniz.

anlatcak çok ozelligi var linuxun cidden windowsa cogu konuda basio ama ne hatırlıorum nede hatırlamak istemiorum(redhatte onermiorum ztn, benim linuxu yuklemem bi hafta aldi)eger bi bakiyim derseniz knoppix diye cd ile acılan linux versiyonu var ona bakın

ama şu bi gerçek yani eger cidden programlamaydi, webmastering yada administrator fln gibi işlerle networkingle ilgilenmiosaniz, oyun yok program kurmak bi sorun yani pek hoşunuza gitmez "windows windows" diye inlersiniz :D

wine(win emulator ehehhe)diye bi programlar windows programlari herhangi bi linux altinda calişir, sonra parali olan lindows var(herifler cok yaratici canim:D) o da bi emulator herhalde onu gormedim

bu olayin piriiiiiide sharkydir, daha önce soyledigi gibi ona da danısın[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yıllardan beri windows kullanıyorm. Yavaş yavaş bıkmaya başlamıştım. Bilgisayar arada bir reset atmakta çok garibime gidiyordu. Yani açtığın bir programı kapadıktan sonra mem turbo gibi programlarla silmezsen aynıları orada yinekalıyorlar.

Bir arkadaşım bana linuxu anlata anlata aklımı çeldi demiyeyimde bana doğru yolu gösterdi. Şu anda linuxu öğrenme aşamasındayım ve linux mandrake 9.2 kullanıyorum. Yakında farklı bir sürümünü deneyeceğim. Linux eğer emule networkunden download yapacaksan aylarca açık kalabiliyor ve gıkını çıkarmıyor. Linux ta kendisiyle beraber gelen yığınla program var. Yani şu anda yüklediğim linux ile dışardan hiç bir paket yüklemeden divx xvid izleyebiliyorum.

Wine gibi programlarla exe dosyaları açmak mümkün. Henüz öğrenme aşamasında olduğumdan wine ı deneme fırsatı geçmedi elime , komutları biraz oturtayım onuda deneyeceğim.

Sonuç olarak linux > all .. love u penguin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ilk redhat yukledigimde "dir" yazdigimda consoledan bi tepki alamayinca "cd.." yazinda tepki almayinca ne oluyoruz olmuştum! "cd .." yazında oldu ama eheheh[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

100 puanlık uzmanlık sorusu. O kadar çok avantajı ve o kadar çok dezavantajı var ki.. Saymakla bitecek gibi değil.. Amaç hiçbir zaman Windows mu ? Linux mu ? olmamalı, işine hangisi yarıyorsa o kullanılmalı. User friendly sisteme alışıp, sonradan Linux kullanınca, az da olsa biraz yadırganabilir.. Bu aynen bir filmi seyretmeye başladığınızda zevk almanız için ondan hiçbir şey beklememeniz gerektirdiği gibi..

Gelelim avantaj ve dezavantajlara.. Eğer sisteminizin kontrolünü her damlasına kadar elinizde tutmak istiyorsanız, Linux sizin için harika bir seçim olacaktır. Sistemde an ve an neler olup bittiğini görebilir ve yönetebilirsiniz. Aynı zamanda eğer programlamaya başlayacak ( veya programcı ) iseniz, Linux tam bir biçilmiş kaftandır.. Standart olarak tüm Linux dağıtımları ile gelen bir kaç güzel editör, C ve C++ compiler, onlarca library, binlerce manual sayfaları ( örn : man fopen, man strcpy ) ve internette yazılmış onbinlerce HOWTO ları ile, Linux aslında hevesli bir insanın kendisini kullanabilmesi için gerekli tüm donanıma sahip.

Windows programlarına bağımlı iseniz, Standart, Office Uygulamaları ve DirectX Uygulamaları başlığı altında ( benim bildiğim bu kadar ) 3 adet Wine sürümü mevcut.. Sisteminize Wine kurabilir ve bir çok oyunu sorunsuzca oynayabilirsiniz -ki bunlardan bir tanesi de Half Life ve Modları ( keyword : winex ).. Office Uygulamalarında Linux sizi geride bırakmayacaktır, çünkü bir çok groupware yazılımın yanında, onlarca microsoft'un office uygulamasına benzer uyglama bulunmakta..

Gelelim Multimedia 'ya.. Genel Linux dağıtımları standart olarak multimedia donanımlı olarak gelirler. Ama gelmese de sorun değil, www.sourceforge.net, www.freshmeat.net ve hatta RPM ile program kuran arkadaşlar için www.rpmfind.net adresleri neredeyse işinizi görecektir. En azından aradığınız şeyi biliyorsanız. Örnek vermek gerekirse, sinema hastalığınız varsa, Linux size bir kaç program yükledikten sonra hiçbir zaman codec sormayacaktır..

Linux'ta belirli aralıklarla bir şeyler update etmenize gerek yok.. Çalışan bir sistemle oynamaya da gerek yok, fakat belirli dağıtımlar için, kendilerine has otomatik güncelleyiciler mevcut. ( Örn : Slackware -> Dropline Gnome, swaret )

Farkettiğiniz üzere güvenlik, stabilite, hız gibi kavramlardan hiç bahsetmedim.. Bunu Linux kullanan kişinin kendi gözleri ile görmesini istediğim için boş bırakıyorum.

Elbetteki Linux'un dezavantajları da vardır.. Örneğin aman da bu program neymiş, bu module neymiş, kernel space ne demekmiş diye onlarca kilo kahve tüketebilir, bir kaç gecenizi uykusuz geçirebilirsiniz.. Ya da hastalık olarak, tüm programlarınız düzenli şekilde kurulup, çalıştırılırken, yeni download ettiğiniz program çalışmadığında, neden çalışmıyor bu paranoyasıyla, source codelara kadar inceleyip, hangisi ne lib kullanıyor da diyebilirsiniz.. Ya da varolan Linux maillistlerine sorunuzu sorarsınız ve daha önceden tecrübe etmiş birisi cevaplar. Sizin seçiminize kalmış..

Fakat herşey bir yana, Linux'un en sevdiğim yanı.. Paylaşımcı bir kommuniteye sahip olması.. Hiçbir zaman dostça bir "Ya bu nasıl yapılacak ?" sorusuna bir Linux'cu, "Buyrun şöyle componentlerimiz var $25." demez, hatta gecesini mahfederek size döküman yazabilir veya internette kabak gibi ortada olan dökümanları okumadınız diye sizi haşlayıp, araştırmacı ruhunuzu ortaya çıkarabilir. ( keyword : RTFM )

Windows'tan Linux'a geçiyorsanız, ilk zorlanacağınız konu. Bu kadar dosya ne işe yarıyor ? kernel ne ? kernel module ne ? Grafik ekranı nasıl açacağım ? Oyun nasıl oynayacağım ? soru başlıkları olan konular olacaktır.. Eğer Linux'tan Windows'a geçiyorsanız ( -ki bu pek sık olmaz- ), en çok zorlanacağınız konu, e herşeyi bu sistem yapıyor, arkada neler dönüyor ? hüop makinist durdurun filmi, ben biletimi geri istiyorum, mizansenine benzer bir durum olacaktır.

Kolay gelsin diyorum. Hoşgeldiniz.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha tabii bütün bunların yanında bir kaç yozlaşmış Linux dağıtımı da mevcuttur. Bunlardan ilki şapkasına tükürdüğümün RedHat ile başlar, Mandrake ile devam eder.. Sanırım ikisinin de şapkalarla ilgisinden kaynaklanıyor olsa gerek.

Tavsiyem, ya Slackware kurun - ki en iyi bu dağıtımda öğrenebileceğinize inanıyorum -, ya da Debian kurun eğer üşengeçseniz..

Debian da program kurulumu çok kolaydır.. Ne kuracağız ? Örneğin Apache, şu meşur web sunucusu..

apt-get apache

demeniz yeterlidir.

Slackware 'de Swaret'i kurduktan sonra da ;

swaret --install apache

demeniz, Apache'nin indirilmesi, kurulması için yeterli olacaktır..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

allah allah, sharky hala ortalarda yok. görmedi galiba konuyu :P

ben kısa bir süre linux kullanmıştım, izlenimlerimi tek cümleyle özetleyebilirim, ev kullanıcısıysan linuxle işin olmaz.

çünkü ev kullanıcısı kolaylık, işlevsellik ve çeşitlilik arar. oyun oynamak ister. günde 5 kere bilgisayarı restart etmek ev kullanıcısını bozmaz.

fakat konu çoklu sistemler ya da "sağlayıcı olma"ya gelirse o zaman -istemesem de- linux'u tek geçerim. Windows 2003 üzerine Microsoft sınavlarına hazırlanıyorum (2000 üzerine olan eğitimim çoktan bitti, 2003'ün farkları üzerine çalışıyorum) ve rahatlıkla Win2003'ün -uygun- Linux'ten daha kötü olduğunu söyleyebilirim. Ama burda da sorun uygun linuxu seçebilmek.. bu konuda tecrübem yok, dediğim gibi bir iki gün gibi kısa bir süre -o da zorunluluktan- linux kullandım.

kodlamaya gelince microsoft tabanlı kodlama yapıyorsan (asp.net, vb, vb.net, c#) linux'ten uzak duracaksın, yok eğer delphi, c, c++ ile kodlama yapıyorsan linux'te ilgili derleyiciler mevcut.

yardımcı olabildiysem ne ala..

//sharky ilgili açıklamaları zaten yapmış. benim yazı daha yazılırken zaman aşımına uğramış..
[signature][hline]its supersonic

[Bu mesaj MumChamber tarafından 10 February 2004 00:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Fakat herşey bir yana, Linux'un en sevdiğim yanı.. Paylaşımcı bir kommuniteye sahip olması.. Hiçbir zaman dostça bir "Ya bu nasıl yapılacak ?" sorusuna bir Linux'cu, "Buyrun şöyle componentlerimiz var $25." demez, hatta gecesini mahfederek size döküman yazabilir veya internette kabak gibi ortada olan dökümanları okumadınız diye sizi haşlayıp, araştırmacı ruhunuzu ortaya çıkarabilir. "

hastasıyım şu olaya ya heuheu[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elbette. Fakat insanlar eğer güvenilir değilsen source code 'u inceleyip derlemeyi tercih edeceklerdir.. Aynı zamanda güvenilir yerlerden çekmeyi de :)

Çakal seni.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Linuxta geliştirici iseniz, illa geliştirdiğiniz uygulamların lisansı GPL olacak diye bir kural yok.. İstediğiniz gibi yazar, çizer sonra da satabilirsiniz.. Hatta ve hatta GPL lisanslı herhangi bir programı alır, değiştirir ve yine satabilirsiniz.

E tabii alan olursa.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kurmam ve unutmam en sevdiğim yanı linux'un..

SuSE kullanıyorum, bayaa da rahatım, öle Lünux konusunda genel olarak Sharky gibi bir guru değilim, ihtiyacım olan yazılımların ayarlanması ve çalıştırılması sorunlarının giderilmesi vs. konusunda bilgime güveniyorum ama onun dışında o kadar da çok detaya inmadim..

Zaten ister istemez 2-3 yazılım ile detaylı uğraştığın zaman biraz derinklere iniyorsun, ister istemez sistemin çalışma mantığı ile ne nedir ile uğraşmaya başlıyorsun.

Aslında Linux'da bir kendini tatmin etme olayı var.Windows'da Bir programı kurduğumda sevinçten çığlık attığımı hiç hatırlamıyorum ama Linux'da 3-5 saat uğraşıp code'ları ile oynıyıp bir programı çalıştırdığımda sevinçten havalara zıpladığımı biliyorum :)

işim gereği desktop olarak kullanamıyorum, sürekli olarak Visioi vs. gibi programlar ile diğer çalışanların sistemlerine biraz da olsa uyumlu takılmam gerekiyor, açıkcası biraz da kendi tembelliğim kassam hepsini Linuxda 'da yapabilirim ama zaten yoğunum bir de ona kasamıycam. Ama tüm server'larım Linux Database dışında.. Uzun süre PostgreSQL kullandım, daha sonra MSSQL server ile karşılaştırmalı testlerini yaptığımda MS'ni daha hızlı olduunu gördüm veritabanımı MS'e geçirdim o kadar :)

Bewnce geçin uğraşın biraz oyun oynamaktan çok daha iyi olduu kesin..[signature][hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA
icq : 566413 msn : [email protected]
There is no darkness, only ignorance..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben ikinci harddiske kurmayi dusunuorum bi suru sorum wardi şimdi sharkyyi pm bombardimanina tutayim bi ogreniyim anlamadigim seyler :D

bu sırada mandrake'ye niye oyle diosunuz ben anlamadim redhat her bi işi paketlerle kurulum olayina getirdiginden ve linuxun installer olayina karşı olmasindan bi suru laf yedigini biliorum ama mandrake pek oyle deil

ne kurayim şimdi ben mandrake mi debian fln mi?[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Slackware veya Debian.

Mandrake ve RedHat `e ( ozellikle RedHat`e ) laf atmamim sebebi RPM i uretmeleri veya herseyi RPM ile kurmalari degil elbette. Tamamen sirket politikalari.. Adamlar resmen Micro$oft `un isletmeme sistemlerini satiyormuscasina les hareketler yapiyorlar.. Bu yuzden Linux camiasi genelde pek sevmez bu dagitimlari..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MumChamber, 10 February 2004 00:18 tarihinde demiş ki:
çünkü ev kullanıcısı kolaylık, işlevsellik ve çeşitlilik arar. oyun oynamak ister. günde 5 kere bilgisayarı restart etmek ev kullanıcısını bozmaz.



Bende bir ev kullanıcısıyım. Söylediklerine katılıyorum , fakat bu söylediklerin bir genelleme. Gözünü açan herkez windows tan kaçıyor. Kullanıcı biraz bilinçlendikten sonra perdenin arkasında neler döndüğünü anlamak istiyor, perdenin arkasına baktığında ise kara kaplı bir kapı gördüğü zamansa arka planı hiç bir zaman göremeyeceğini anlıyor ve windows tan ister istemez soğuyor. Windows Arka planda ne yaptığını söylemiyor ve izlendiğin konusunda şüpheler uyandırıyor.

Oysaki linux ta herşey şeffaf , arka planda ne olup bittiğini bilmek bana güven veriyor. Haftalarca bilgisayarımı kapatmak istemiyorum, trojanlarle spyware programlarla , virüslerle (linux ta virüs yok demiyorum) uğraşmak istemiyorum. Dakika başı anlamsız gelen windows hataları sinirimi bozuyor. En olmadık yerde explorerın patlamasıda cabası .. vs vs gibi örnekler.

Bu 2 haftalık linux maceramda linuxa geçtiğim için pişman değilim , aksine mutluyum.

Windows ta bir error verdiği zaman , örnek olarak :

bilmemne vs dll si uygunsuz bir işlem yürüttü , program kapanacak !

detayları gör diyorsun .
eojt3opıtnognsdognıuq3ny3u

anlamadığın birsürü yazılar iiniyor ekrandan.
Oysaki linuxte bir hata veya bir programı yükleyemediğin zaman , sistem sana şu şu programın bu dosyası eksik , veya şurada hata var , yükleyemem paşam diyor.

Sende peki diyorsun eksik kısımları tamamlayıp işlemine devam ediyorsun.

Açılma ve kapanma zamanları windows ile bana göre hemen hemen aynı zamanda, ama işletim sisteminin ne yaptığını bilmem , kontrolun bende olması benim için önemliidir , sistemi açarken ve kapatırken bile hangi fonksiyonların kapatıldığını neyin açık ve neyin arızalı olduğuunu tek tek onaylayarak gösteriyor.

Eğer sizde benim gibi kontrolun elinizde olmasını istiyorsanız , linux size göre bir seçim. Lakin alışmak biraz zaman alıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne yalan söyliyim, benim hiç "arkada neler dönüyor" gibi bir merakım olmadı. çünkü benim için işletim sistemi bir araç. bir önceki yazımda da bahsettim, ev kullanıcısyken (nette gezerken, oyun oynarken) xp beni oldukça tatmin ediyor.

fakat yazılım geliştirici olan bir insanın kesin linux hakkında bilgisi olması gerekiyor. bu yüzden yakın bir zamanda slackware kurmayı düşünüyorum. artık sharky'nin kafasını tırmalarım ben de..[signature][hline]its supersonic
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...