Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadrolaşmanın bu kadarı!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Mehmet Y. Yılmaz said:
Her yerde de partizanlık şart mı?

İSTANBUL Kent Orkestrası Müdürlüğü’ne geçtiğimiz yıl atanan Celal Sevencan’ın özgeçmişini bilginize sunuyorum:
Celal Bey, Samsun Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirmiş. 1982 yılında Bitlis Merkez Atatürk Ortaokulu’na öğretmen olarak atanmış. Mezun olduğu okula bakınca "din dersi öğretmeni" olduğunu tahmin etmek zor değil.
1994 yılındaki yerel seçimlerde Refah Partisi’nden Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı adayı olmuş.
Seçimi kazanamamış olmalı ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü’ne getirilmiş.
Bundan sonraki mesleki gelişimi bir hayli renkli! Önce Mezarlıklar Müdürlüğü’nde çalışmış, sonra İtfaiye Daire Başkanlığı’na programcı olarak atanmış.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Sosyal İdari İşleri Müdürlüğü ve Katı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü görevlerinde de bulunmuş.
Son işi ise İstanbul Kent Orkestrası Müdürlüğü! Yüksek İslam Enstitüsü’nde verilen eğitimin ne kadar çok yönlü insanlar yetiştirmeye muktedir olduğunun canlı bir örneği Celal Bey.
İlahiyat okulu değil, Harvard işletme fakültesi sanki!
Celal Bey’in şahsı ile kişisel bir meselem yok. Görevinde başarılı olmasını ve daha üst makamlara da gelmesini samimiyetle diliyorum.
Ama "partizanlık" denen şeyin de bir sınırı olmalı diye düşünüyorum.
Celal Bey’e yeteneklerini ve bilgisini İstanbul halkının hizmetinde kullanabileceği daha uygun bir görev bulunamaz mıydı?
Her koltuğa mutlaka "eşi türbanlı, imam hatipli birisi" mi gerekiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Yargının gerçekten burada kendini silah olmaktan çıkarıp, bence yeni bir yasa düzenlemesiyle muhalefetin bu konuda danıştaya itiraz hakkı olmalı, esas bakımından yani. Danıştayda hakikaten burada tarafsız davranıp itiraza göre davranmalı. Ha somut olaya baktığımız zaman AKP kadrolaşmasının önüne böyle geçilir desem danıştaya güvenmiyorum o ayrı. Yani iki ucu...
Sosyal ağlarda paylaş

İktidar olup kadrolaşmayan bi parti örneği verin dünyadan. Aynı zamanda kadrolaşmanın bir gereklilik olduğunu buraya çok kez yazdım. Yönetimi kendinizle uyumlu , ve size göre yeterliliği olan insanları alırsınız ki daha verimli çalışsınlar. İşler daha sağlıklı ve hızlı yürütülsün.

Kadro kadro diye bağıran adamlar , kendi siyasi tarafları hükümette olunca , kadrolaşma yapılınca gık ses çıkarmazlar.

Geçin bunları geçinnnn..
Sosyal ağlarda paylaş

Kadrolaşmak yanlış değil, ama saçma sapan kadrolaşmak yanlış. Siyasi görüşü sana yakın adam çıkarırsın saçarsın ortalığa anlarım, ama bari eğitimini almış olsun, işini iyi yapsın.
Bu dayı da işini iyi yapıyorsa problem yok. Ama ben söyleyeyim, yapmıyordur. İşini iyi yapan adamı paso ordan oraya paslamazsın en başta.
Sosyal ağlarda paylaş

akp minyonlarının saçma argümanlarını okumak hoşuma gidiyor. Bak misal ne demiş hori:

Horizon said:
İktidar olup kadrolaşmayan bi parti örneği verin dünyadan. Aynı zamanda kadrolaşmanın bir gereklilik olduğunu buraya çok kez yazdım. Yönetimi kendinizle uyumlu , ve size göre yeterliliği olan insanları alırsınız ki daha verimli çalışsınlar. İşler daha sağlıklı ve hızlı yürütülsün.

Kadro kadro diye bağıran adamlar , kendi siyasi tarafları hükümette olunca , kadrolaşma yapılınca gık ses çıkarmazlar.

Geçin bunları geçinnnn..

Kadrolaşma elbette yapılır. Ama mantıklı olacak şekilde.

Aha adamın CV'si yukarıda. Sence bu adam orkestra müdürü olmaya kalifiye bir adam mıdır? Sen olsan bu adamı o göreve atar mıydın? (öncekileri sormuyorum bile)

Buna tüm samimiyetinle, vicdanın titremeden evet diyebilir misin?
Sosyal ağlarda paylaş

atarım tabıkı ben!

en hayırlı ınsan musliman insandır.
önemli olan din bütünlüğü iman bütünlüğü.
önemli olan insanın söyleneni yapması.
önemli olan devletin millettin her köşesinin her bucağının el altında hazır bulunması.

herkez yıllarını muziğe sanata verip orkestra müdürü falan olur, önemli olan kendini dine vermek, cemiyete vermek.
Sosyal ağlarda paylaş

Kadrolaşmadan bahsediyorum , burda yapılan hatadan bahsetmiyorum. Tabiki hatalı ve yanlış bir atama bencede. Ama kadrolaşma kadrolaşma diyerek , bi bunlar yanlış yapmış gibi göstermeye çalışmakta yanlış.

Buraya birçok konu açılıyor , hepsi taraf konuları. Habire bir kesim ile iligli haberler , demogojik haberler vs. Diğer kesimin hatalarını veya demogojik haberlerini de biz mi buraya senin gibi dalga dalga boylandıra boylandıra açalım ? İşim olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

tamamda.

bi insan 1 kez bardak kırınca hata olur, 2 kez bardak kırınca hata olur, 3 kez bardak kırınca hata olur, 4 kez bardak kırınca hata olur, 5 kez bardak kırınca hata olur, ama 99 kez bardak kırınca bı dakka lan yoksa adam bardakları yeremı atıyo?

derim ben
Sosyal ağlarda paylaş

Kadrolaşma yanlıştır. Bunun artık tartışılabilir duruma gelmesi bile yanlışın ne kadar olağan hale geldiğini gösteriyor. 4-5 yıldır bir işi yapan adamın görevden alınıp yerine o işi hiç yapmamış, tek özelliği iktidar yalakalığı olan bir adamın getirilmesinde savunulacak bir yan yok. Her iktidara gelenin kadrolaşmaya gitmesi veya daha önceki dönemlerde de kadrolaşma olması, kadrolaşmanın yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Görevini en iyi yapan insanı değil de , iktidara yakın olanların göreve getirilmesi devlet işlerinin beceriksizce yönetilmesi ve bu insanların iktidara olan gönül borçu sebebiyle ihaleler , ya da diğer işleri kendi yandaşlarına vermesine sonuç olur.Kısacası bu belli bir grubun devleti soymasıdır.Kadrolaşma direk torpili getirir.Bunu göremeyipte kadrolaşma çok doğaldır ve devletin daha iyi yönetilmesini sağlar demek buna inanmak bana pek akıllıca gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam gibi insanlar getilirse , doğru insanlar getirilirse daha yararlı olur. Çünkü öyle durumlar vardır ki , sen başka bir siyasi görüşün atadığı adamsındır. İktidar başkasına geçmiştir , ve sırf siyasi görüşün ve adamlara inadın yüzünden birçok işi sekteye uğratabilir , zorlaştırabilir , burunlarından getirebilirsin. Bunun üzerine de adamlar seni görevden alıp kendileri ile uyumla çalışacak birini koyarlar.

Tabi böyle gidip kel alaka birini koymayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Adam gibi insanlar getilirse , doğru insanlar getirilirse daha yararlı olur. Çünkü öyle durumlar vardır ki , sen başka bir siyasi görüşün atadığı adamsındır. İktidar başkasına geçmiştir , ve sırf siyasi görüşün ve adamlara inadın yüzünden birçok işi sekteye uğratabilir , zorlaştırabilir , burunlarından getirebilirsin. Bunun üzerine de adamlar seni görevden alıp kendileri ile uyumla çalışacak birini koyarlar.

Tabi böyle gidip kel alaka birini koymayacaksın.
siyasi gorus ile orkestra mudurlugu tam olarak nasil sekteye ugrar?
Sosyal ağlarda paylaş

AKP'nin kadrolaşma mantığı işte. Adam bilmemne müdürlüğüne harvarddan mezun olmuş işletmeci getirmiyor tabi ki çünkü öyle bir eğitim almış insan kendi başına hareket etme ve insiyatif üretme kabiliyetine sahip. AKP'nin gerek komple kendi partisi için olsun, gerek önemli pozisyonlar için olsun politikası kendine itiraz etmeyecek, yaptığı işten hiç birşey anlamayan ve tek görevi bazı daha yüksek kademedeki insanların veya o insanların da danışmanlarının söyledikleri şeyleri yapmak olan parti'nin ideallerine sahip insanlar getirmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de harbiden artık kadrolaşma o kadar kökleşişki kadrolaşma yanlıştır diyemiyoruz. Ama bir ülkedeişler kadrolaşma olmadan yürüyemiyorsa o ülkenin sisteminde bir hata vardır. Ama bu hata bizde 1950lerden beri var. CHP'nin donattığı memur makamlarının da DP önünde büyük bir engel olduğu bilniyor. Bu kadrolaşma "korkusu" ondan beri var. Şimdi CHP gelse yine "bu adamlar bana iş yaptırmaz" korkusuyla kendi adamlarıyla donatır gibi geliyor bana...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...