Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paran olsa ama işin olmasa ne iş kurmak isterdin?

Karag8z

Öne çıkan mesajlar

Kendi kafe fikrimi söylemeyeyim ama o kadar paraya yapılacak en iyi iş; iş yeri alıp kiraya vermek. Mümkünse gelişmeye açık yerlerde, genişletilmeye uygun bir mülk almak, hem kiraya verildiğinde hem de sonrasında satarken çok kazançlı olacaktır. Çok param olsa kafeden önce böyle bir yatırım yapardım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

batıcak işler arasında tamamen ihtiyaçlarımı gidermek üzere yapacğım şeyler olurdu.. evet..mesela

-iyi, designed pc kasaları üretecek şirket
-dünya çapında duyulmamış mini mini grupları destekleyecek ve albümlerini çıkartacak indie müzik şirketi
-bi kere türkiyeye adam gibi bilgisayar parçaları getirecek bi distribütor..
-minimal her türlü ürünü ucuz fiyata bulabileceğiniz ikea cinsi bi zincir.. mii-nima az renk, az fiyat..
-bi de mini mini, basit programlar (bkz. adam gibi, basit bi ajanda programı etc) yazmak için sadece gençlerin çalıştığı bi yazılım şirketi

batırırdım tüm parayı.. zaten para pul değil de huzur ister bu dasaaa, para bahane ^_^
Sosyal ağlarda paylaş

orta boyutlu 3 tane troll teknesi alırdım toplam 450.000ytl civarı en büyük boy tank koyardım devletin balıkcılara uyguladığı indirimli mazottan 30 ton un üstünde alır sonra onu tankerlerle boşaltır kaçak mazot olarak petrollere yönlendirirdim paramı 3 senede 2 ye katladıkdan sonra, tekneye tayfa koyar balığa yollardım orkinos troll zamanı 1 ay . Bu arada limanda 3 troll daha yatırıp paramı 3 sene içinde 3 e tekrar katlamayı beklerdim.
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz said:
param olsa hemen polimer işine girerim, alırım çinden hammadde burda kalıplarım satarım, plastik tabak bardak kapı pencere boru yada aklına gelen hertürlü plastik işi.. işler ilerleyince de ufağından anlayan bir adam bulur( yani prof) ar ge işine girerim,

piyasa daha aç bu işe ve öle hanzoların elindeki bu iş azcık profosyönel kişlerin yürüyüp gitmesi çok muhtemeldir..

O isi yapan makineler baya pahalı diye biliyorum.Ozellikle kalıplar cok pahalıymıs. Birkac milyon ytl den azı kurtarmaz.Kucuk isletmeden cacık olmaz bana kalırsa
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
Kimsenin ciddi fikirlerini burada görücüye çıkaracağını sanmıyorum. Şahsen ben yazmıyorum çünkü benim ürettiğim fikirleri gelip de cingözün biri çalarsa kafayı yerim, o yüzden başkalarından beklememek lazım fikir üretme işini, azıcık kafa yormalı.

ay ben söyledim galiba.. ama ben zaten akademisyen olacağım. açan olursa o şirketi danışmanlık yaparım, yurt dışında bir kaç tane var sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Yurt dışında çok pahalıya satılan ama Türkiye'de pek bilinmeyen mantar çeşitleri var. (ismi kuzugöbeği gibi birşeydi)

Öncelikle kendime ciddi bir alıcı bulurdum. Sonra satacağım mantarın yaşadığım bölgede nerde yetiştiğinin araştırmasını yapardım. Mantarı bulduktan sonra küçük bir miktarı deneme amaçlı olarak alıcıya yollardım. Alıcı örneği beğenirse önce küçük bir partiyi satmaya çalışırdım. Kazasız belasız ilk partiyi satarsam eğer, tüm Türkiye çapında araştırma yapar ve mantarın yetiştiği yerdeki köylüleri maaşa bağlardım :D
Sosyal ağlarda paylaş

ya naptınız, 500.000 e borç alıp gemi alan var, gemi sanki o kadar ucuz, motorunu alamazsın 500.000 e geminin.

faiz tavsiyeleri de saçma bence, faiz demek paranın sabit kalması demek, o da faizi paraya eklersen. yani faize koyup faizini yemeye kalkanların elinde 3-5 yıl sonra bişey kalmıcak demek oluo bu. kaldı ki 500.000 öle faizi yenebilecek kadar bişey değil.

eli yüzü düzgün iki ev demek 500 kagıt. benim tavsiyem o olur.

ayrıca, önce parayı bulup sonra hangi işe girsem diye düşünen kişi o parayı ille batırır. çünkü bildiğin işi yapacaksın. eğer kuaförsen daha ii bi kuaför dükkanı açar, ona sermaya yaparsın. avukatsan büronu daha hit bi mekana taşırsın. hiç bi mesleğin yoksa, hiç bi uzmanlık gerektirmeyen ev alma, taksi plakası alma gibi geliri kısmen daha az ama garanti işlere yönelirsin.

bu arada hiç bi halükarda üretim olayına girme derim, zaten kriz kapıda, gg olursun.

ille bi tavsiye gerekiosa, internet üzerindeen iş yapmaya bak. tabi gene olaydan braz anlaman lazım. ama dükkan açıp sinek avlamak yerine internet üzerinden dünyaya mal-hizmet satmaya ya da aracılık yapmaya çalışmak daha mantıklı gibi gelio bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Kampüs içlerine fotokopi dükkani açarım. Asgari ücret ile çalıştırmak üzere bir işçi alırım. Aylık fotokopi geliri (sınav zamanlarında) 6 ay kadar çok rahat söyleyebilirimki 6000 ytl altına düşmez. Geri kalan aylardada işçinin maaşı ve sigortasını karşılayacak para çıkar. 500 bin ytl ile yaklaşık 40 tane fotokopi dükkanı açılır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...