Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köksal Toptan Senato Önerdi.

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:
Sakal dinin gereği ? peki.

Diyelimki dediğin gibi sakal dinin gereği. Yani dinsel bir simge o da , ozaman şimdi neden sakallıları üniversiteye alıyorlar da türbanlıyı almıyorlar ?

Sakal dinin gereği değilse de gene geliyoruz üstteki mesajıma.

Hirsizlik yapmamak da dinin geregi. Ama yapmayani okula almiyorlar diye bir durum yok.
Beynine gercekten yabanci bir madde kactigini dusunuyorum.
Ha aklimca laf ebeligi yapiyorum diyorsan tamam da gercekten anlamiyorsan ya da `boyle` anliyorsan bir beyin tomografisi cektirmelisin.
Klavye kullaniyor olusundan 35 uzeri bir iQ'ya sahip oldugunu varsayarak soyluyorum bunlari tabii. Zorlukla kurdugun cumleleri biri senin yerine yaziyorsa tomografiye gerek yok demektir. Masrafa girme, Allah oyle yaratmis napalim...
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Cuce said:
sen cıkan yasayı okudunmu?

başörtüsü için cıkarıldı gibi gözüküyo değil.

yasada sadece başörtüsü geciyodu yahu...

Abi o yasalaşmadı sadece tartışıldı. Eğerki millet çarşafla girmeye kalkarsa , biz de türbanın ne olduğunu belirleriz böylece çarşafla filan giremezler diye düşünülen birşey idi.
e sen turbani savunuyorsun, carsafi niye savunmuyorsun o zaman?
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
Horizon said:
Sakal dinin gereği ? peki.

Diyelimki dediğin gibi sakal dinin gereği. Yani dinsel bir simge o da , ozaman şimdi neden sakallıları üniversiteye alıyorlar da türbanlıyı almıyorlar ?

Sakal dinin gereği değilse de gene geliyoruz üstteki mesajıma.

Hirsizlik yapmamak da dinin geregi. Ama yapmayani okula almiyorlar diye bir durum yok.
Beynine gercekten yabanci bir madde kactigini dusunuyorum.
Ha aklimca laf ebeligi yapiyorum diyorsan tamam da gercekten anlamiyorsan ya da `boyle` anliyorsan bir beyin tomografisi cektirmelisin.
Klavye kullaniyor olusundan 35 uzeri bir iQ'ya sahip oldugunu varsayarak soyluyorum bunlari tabii. Zorlukla kurdugun cumleleri biri senin yerine yaziyorsa tomografiye gerek yok demektir. Masrafa girme, Allah oyle yaratmis napalim...

Sen o hakaretleri geçip önce düzgün konuş lütfen. Yetkililik sıfatına hiç yakışmıyor.

Ayrıyetten sen insanın kaşını gözünü elbisesini , dışardan bilenemeyen niyetini veya suçlu oluşu ile kıyaslaman , o dediklerinin aynısını sana yorumlamaya yol açıyor.

İnsanın sakal yüzünden veya türban yüzünden okula alınmaması ile , hırsızlığın ne alakası var ? Hırsızın anlında hırsızmı yazıyor ? Cidden acaip saçmalamışsın , zaten sakal dinin gereği diye iyi bi saçmaladım. Bişey demiyorum yani , bide öyle zeka seviyesi muhabbetlerine filan girmen. Kusura bakma kendini küçük düşürmektesin laf ettim hah diye.

Penthmi demişti çarşavı niye savunmuyorsun ?

Çarşaf şeriatla alakalı birşey islam ile değil. Çarşaf şeriat uygulayan ülkelerde kendi gelenek görenek ve kültürleri ile ilgilidir. Çarşafın islam ile alakası yok.

Ona bakarsanız , sudi arabistanda idam el kesme kadın taşlama vs. hepsi islam adı altında yapılmakta. Tam tersine hepsi saptırma ve zorbalıktır. İslamda bu cezalar yaptırımlar yok. İslamda bu cezalardan bahs edilmişitr fakat yapın diye değil ,

misal;
Bir kadının zina yapması okadar kötü birşeydir ki taşlanarak öldürülmesi gerekir gibi. Bu gidin öldürün anlamında değil , bukadar iğrenç ve kötü birşeydir , bu derece günahtır anlamında. Buda doğru yorumlayıp yorumlayamama ile iligli , kitap Allah'ın aldığı canı başka kimse alamaz der. Öyle olsaydı kitap kendi kendine çelişmiş olurdu. vs. Çarşafta böyle birşey. Hiçbirzaman çarşafı savunmam , savunmadımda.

İnsanları kalıplar içine sokmaktan bıkmadınız mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin said:
Cumhurbaşkanının yetkilerini kısalım diyorlardı, o makamı elegeçirince gerek duymadılar...

Şimdi anayasa mahkemesi işlerine geldiği gibi davranmıyor, bu seferde onun yetkilerini kısalım diyorlar...

Kim neyi saptırıyor, kim neyi işine geldiği gibi çarpıtıyor ortada. Hele hele süslü kelimeler arkasına saklanarak kimlerin sadece kendisini demokrat, karşıt herkezi demokrasi düşmanı ilan ettiği daha bir ortada.

herşeyi özetliyor bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Fedaykin yorum farklarını ve niyet okumasını , istediğin yasayı çıkar kimse bişey yapmasın şeklinde değerlendirerek demagoji yapıyorsun.

O yasa laikliği delmek için çıkarıldığını düşünen var , tam tersini düşünen de var. Ama bu düşünce , yani niyet okuma. Yasa orada türbana özgürlük demiyor , kanunla belirtilir diyor. VS. vs. yasanın ayrıntısına giremicem.

Sen bunu alırsın kıvırırsın takla attırıp aha işte laikliğe aykırı dersin. İstersen yaparsın sonra da işte esastan inceleyebilirim deyip böyle karar verirsin.

Sonra da açıkça ideolojik niyet okuma ile yapılan bu davranış sonucu , hukuka saygı!! diye ortalıkta palavralar atılıcak. Kimse de sesini çıkarmayacak ?

Evet Anayasa Mahkemesi en üsttür ve üstü yoktur , denetleyeni de yoktur. Fakat içinde atanmış insanlar , "insandır" robot değildir. Hata yapabilirler , yanlış karar verebilirler , hatta ideolojik düşünerek siyasi tercihleri ile karar verebilirler.

Bu eylemlerin olmayacağını , ve olmadığını kim nasıl garanti edebilir ? Kim nasıl denetleyebilir ? Sonra burda bıdı bıdı bıdı...

Boşverin yahu , işinize gelen kararlarda haklı bulup gelmeyende haksız bulmak iki yüzlülüktür. Başka arkadaşlar da demiş , bundan sonra ABdullah Gül' ün atayacağı hakimlerin verdikleri karara burda saygı göstermeyip , olmaz anayasa mahkemesi siyasi karar almıştır , taraflıdır , ideolojiktir diye çıkıp konuşacaksınız ya.... İki yüzlülüğü , ve mahkemeye saygıyı ozaman göreceğiz.

Ozaman oturun yerinize demesini de ben iyi bilirim. Demekki ne oluyor , atamayla gelen insanların denetimsiz yüksek bir yetki ile orda yanlış kararlar alması iyi olmuyormuş. Ben ne Badullah Gül'ün atamasıyla gelenlerin , ne de başkasının atamasıyla gelenlerin , bu yetkilerle , kendilerini yasa üstünde görüp , yasaları çiğneyerek son sözü söylemelerini istemiyorum. Hertürlü karışıklık , huzursuzluk yaratır ve bırakın sadece demokrasiyi , "rejime" zarar verir.

Horizon gibi kişilerin yazdıklarını gülerek okuyorum.

Mesela bu post. Şimdiye kadar uygulanan stratejinin çok güzel bir temsilcisi.

Diyelim ki Şeriat yönetimleri A, B, C sistemlerinden oluşuyor.
Her şeriat devletinde bu A, B, C sistemlerini görmek mümkün.

AKP napıyor?
A, B, C sistemlerini ayrı ayrı getirip koyuyor.
A'ya karşı çıkarsanız, "sen darbecisin" diyorlar.
B'ye karşı çıkarsanız, "sen ilerlemeye karşısın" diyorlar.
C'ye karşı çıkarsanız, "kardeşim sen buna şeriat diyorsun da, şeriat değil ki bu" diyorlar.

Yani herşey aynı, bir tek adı değişik.
Tıpatıp şeriatı yaşatırlar mesela, ama adı şeriat olmaz.

Bu ülkede öyle büyük bir şarlatanlık, şaklabanlık, ve komedi oynanıyor ki,
Sürekli dönüp dolaşıp lafı iktidara getiriyorlar.
Eğer ordu konuşursa demokrasiye aykırı, halk konuşursa demokrasiye aykırı, hukuk görevini yaparsa demokrasiye aykırı. Ancak iktidar demokrasiye aykırı şeyler yaparsa bunlar demokrasi oluyor bir anda.
O kadar tuhaf insanlar var ki, sanki bizim devlet %100 demokrasiden ibaretmiş gibi davranıyorlar.

E tabii doğal, "bizim için demokrasi bir amaç değil, araçtır" demişti adam, bunların peşinden gidenler de aynı oyunu oynuyor.
Aslında demokrasi umrunda bile değil, ancak amaçlarını gerçekleştirebilecek tek şey demokrasi olduğundan, sıkı sıkıya demokrasiye ve özgürlük nutuklarına sarılmış durumdalar.

Bu ülkede devletin egemenliği üstünde "Demokrasi" ne kadar söz hakkına sahip ise, "hukuk" ve "laiklik" de o kadar söz hakkına sahiptir.
Ama nedense demokrasi adına yapılan herşey sanki %100 meşruymuş gibi gösterilmekte, ve hukuk kararlarının hepsi hiçe sayılmakta, darbecilikle ve devlet düşmanlığıyla suçlanmakta.

Aslında 1 yıl Sosyal Bilgiler okumuş bir adamın etmiyeceği laflar. Ama dedim ya, AKP'nin zafer kazanabilmesinin tek imkanı demokrasi, bu yüzden herşey demokrasi-iktidar-hükümet odaklı ilerliyor.

Horizon gibi kişiler de bu yapılanları sözde çok aydın, çok kültürlü, insan hakları savunucuymuş gibi savunmakta. Aynen yukarda görüldüğü gibi.
Hani diğer meselelerde de insan hakları ve özgürlük konusunda işler yapsa, bu tip insanların dediklerine inanıcam da, sırf AKP söz konusu olunca demokrasi ve insan hakları konusunda ahkam kesmeleri, bu tip insanları kaale alınmaz hale getiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Gibi kişiler , şöyleleri , bilmemneciler...

Bu argümanlarla ayrımcılık dışında hiçbirşey yaptığın yok. Doğruya doğru yanlışa yanlış demektense , şunun şusu böyle bunun amacı budur diye konuşur durursun.

Demokrasi , Hukuk , Laiklik ve diğer ilkeler bunların hepsi hepsine lazım. Tabi sen günümüze kadar olan olaylar ile ne laikliğin laiklik , ne hukukun hukuk ne de demokrasinin demokrasiden çıktığını hepsinin sadece gözü boyamak için sıfat olarak kaldığını göremiyorsun ya da görmek istemiyorsun.

Bu kavramlar gerçek manada eylemleştirilmiş olsaydı bugün hukuk adına hareket eden insanlar hukuku hiçe sayarak davranmazlardı. Demokrasi ve laiklik de aynı şekilde. Benim mesajımı alıntı yapmışsın ama içeriği ile ilgili yanlış ne var söylememişsin.

Yok ne yani benim yazdıklarım asıl niyetim değil dimi ? aldatmaca yani yazdıklarım , ben aslında öyle düşünmüyorum şeriat filan istiyorum. Devletin o çok büyük saygın kurumları aynı senin taklit ettiğin gibi günümüzde hükümeti yöneten insanları ve kurumları niyet okuma ile hayali ve tahmini yok sizin asıl amacınız bu diye ne saygınlık ne güvenilirlik bıraktı.

E tabi sende onları taklit edeceksin. Bak beynimin içini oku ben şeriat istiyorum... Şu beyin niyet okumayı bize de öğretseler de çok güzel olucak.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide gene onun soyledigini yapmışsın. hemen ayrımcılık yapmakla sucla insanları. ayrım olmasını isteyen kim acaba bu ülkede farklılıklarını on plana cıkararak? herkes farklılıgını devlete dayatarak yaşamak isterse cok hukukluluktan başka bişey dogmaz bu da bir kaos ve ic savaş ortamından fazlası değil. istediginiz buysa yakında sokakta insanlar birbirini avlamaya başlar zaten dinli dinsiz diye o zaman rahatlarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimsenin öyle birşey istediği yok , ben biz isem biz istemiyoruz. Orda bahsettiğim herşey gayette doğru şeyler. Aksi ise aksini söyle.

İnsanları beyninin içindekileri tahmin ederek , düşünce yapısı yüzünden yargılarsan , ayrıştırmaya çalışırsan olacağı senin kötü senoryolarındır elbet. İnsanlar herzaman özgürlük isterler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...