Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Münferit Bir Olay (Bakanlarımızın Haremlik Selamlık Organizasyonu)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Haremlik-Selamlık Kampanya

Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan, bakanlar Hüseyin Çelik ve Nimet Çubukçu’nun katıldığı “Anne-Kız Okuldayız” kampanyasının tanıtımı türbanlıların şovuna dönüştü

İSTANBUL/ANKARA (Cumhuriyet) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın destek verdiği “Anne-Kız Okuldayız” kampanyasının tanıtımında salondaki konuklar harem-selamlık oturdu. Türbanlı kadınların yanı sıra salonda çok sayıda kara çarşaflı kadının olması da dikkat çekti. Kampanyanın tanıtımı için gazetelere verilen ilanın yarısında da türbanlı bir kadın fotoğrafı yer aldı.

Anne-Kız Okuldayız kampanyasının tanıtım toplantısı dün, Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanı sıra çok sayıda sanatçı ve yurttaş da katıldı.

Halk Bankası’nın da destek verdiği projede eğitime desteğin ön planda tutulduğunu belirten Çelik, “Bir millet hanımlarını okutmazsa fırsat eşitliği sağlanmaz. Hükümetim adına söylüyorum, bizim için kadınlara uygulanan her türlü ayrım ayaklarımızın altındadır” dedi. Konuşmaların ardından Anne-Kız Okuldayız kampanyasının protokolü imzalandı ve sembolik olarak ilk öğrencinin kaydını Bakan Çelik yaptı. Kayıtların ardından öğrencilere birer çanta verildi. Çanta verilmesi sırasında Emine Erdoğan’ın kadınları öperek ve sarılarak tebrik etmesi, erkeklerle ise sadece elinin ucu ile tokalaşması dikkatlerden kaçmadı.

Kampanyanın tanıtımı için gazetelere verilen ilanda yer alan genç kadının başına pembe renkli bir türban taktığı, kafasının ve boynunun türbanla sıkıca sarılı olduğu görüldü.

Cumhuriyet
07.06.2008
Mesaj tarihi:
Bu ve benzeri olayları gündeme taşıyan Cumhuriyet isimli paçavrayı kınıyorum. Ne güzel bir kampanya organize edilmiş, onu nerelere çekiyorlar. Hem kişilerin yaptığı şeyler kendilerini bağlar, münferit şeyler bunlar canım. Şimdi Emine Erdoğan'ın orada organizatör olarak yer alması sadece kendisini bağlar, AKP'yi ilgilendirmez. Aynı şekilde Milli Eğitim Bakanımızın konuşma yapması da yanlış aksettirilen bir durumdur. Orada konuşma yapan kişi Milli Eğitim Bakanı değildir, en saf duygularını dile getiren bir baba, Hüseyin Çelik'dir.
Mesaj tarihi:
Hepsi kemalizmin suçu.
Muhafazkar kesim özgüven sahibi. O kadar özgüven ki yanına oturan her erkek kendisine sarkacak zannediyor, öyle bir özgüven.
Mesaj tarihi:
aslında ben bu organizasyonları destekliyorum haremlik selamlık diye ayıralım her yerde ama ben hatunların olduğu kısımda olmak istiom ona göre ayıralım plx
Mesaj tarihi:

ilginç bi harem-selamlık olmuş galiba, zira cumhuriyet gazetemiz dışında hiçbi gazete veya haber portalı görememiş bu harem-selamlığı =) özellikle ulusalcı gazetelere baktım üstelik ama hepsindeki en büyük haber necati şaşmazın katılması ve "polat bey" diye hitap edilmesiydi.

tabi bu kampanyada emine erdoğanın kimin elini, neresiyle tuttuğu, okuma-yazma bilmeyen vatandaşların okuma-yazma öğrenmesinden çok daha önemlidir. netekim cumhuriyetimizin bekaaası için karaçarşaflıların zır cahil kalması gerekir.

bi fotoraf falan da aradım da bi tek bunu bulabildim, harem selamlığın daha bariz olduğu bi fotoraf varsa koyarsanız iyi olur. bu harem-selam düzenlemesinden emine erdoğan muaf tutulmuş heralde, neyse olur böyle şeyler.

Mesaj tarihi:
fedaykin said:
.
Çanta verilmesi sırasında Emine Erdoğan’ın kadınları öperek ve sarılarak tebrik etmesi, erkeklerle ise sadece elinin ucu ile tokalaşması dikkatlerden kaçmadı.

ulan ben rte nın yerınde olsam coktan kafasına sıkmıstım emınenın
suraya bak herıflerle toklasmıs allah bılır ızın almadan gıtmıstır bu sımdı toplantıyada ayrıca karı kız kısmı evınde oturur dıkısı nakısı ıle ugrasır kısmetını bekler ne ole okul mokul bız nıye akp ye oy verdık beee tuuu rezıller
Mesaj tarihi:
o resimde necati şaşmaz mı var bana mı öyle geldi ?

edit: yazıyı okumadım oymuş

tabi onun orda olması hiç şaşırtıcı değil nedense.

bi de sir o görüntüyü savunman da çok enteresan derdim de sen

olduğun için çok şaşırmadım doğrusu.
Mesaj tarihi:
sir said:
ilginç bi harem-selamlık olmuş galiba, zira cumhuriyet gazetemiz dışında hiçbi gazete veya haber portalı görememiş bu harem-selamlığı =) özellikle ulusalcı gazetelere baktım üstelik ama hepsindeki en büyük haber necati şaşmazın katılması ve "polat bey" diye hitap edilmesiydi.

tabi bu kampanyada emine erdoğanın kimin elini, neresiyle tuttuğu, okuma-yazma bilmeyen vatandaşların okuma-yazma öğrenmesinden çok daha önemlidir. netekim cumhuriyetimizin bekaaası için karaçarşaflıların zır cahil kalması gerekir.

bi fotoraf falan da aradım da bi tek bunu bulabildim, harem selamlığın daha bariz olduğu bi fotoraf varsa koyarsanız iyi olur. bu harem-selam düzenlemesinden emine erdoğan muaf tutulmuş heralde, neyse olur böyle şeyler.

oha ama hani cumhuriyet'in yanlı haber yapmasını, darbe taraflı yorumlar yapmasını ya da anti-demokratik uygulamaları desteklemesini ihtimal dahilinde görürüm ama bu artık oha.

bu kadar nesnel bir şeyde yalan söyleyebilme ihtimalleri artık pek yok.

karaçarşaflıların zır cahil kalmaması kadar, o çarşaflıların toplumdan soyutlanmış olmamaları da önemli. sen eğit eğit ama eve kapat. eğit ama karma yaşayan toplumdan uzak tutan berbat bir zihniyete kurban et.

"kitap oku ama erkeğe yanaşma topluma karışma" böyle buyurdu liboş.
Mesaj tarihi:
ben bişey buyurmadım abi, daha açık bi fotoraf varsa onu koyun onu tartışalım.

çarşaflı kadının cemal reşit rey'e gidip kampanyayı izlemesi, okuma-yazma öğrenmesi bile evde kalmaması ve hayatın bi ucundan tutmasıdır diycem şimdi ama, kimbilir onu da nası çevirceksiniz akp yalakalığına.
Mesaj tarihi:
çok basit hocam, eğer bir organizasyonda bir gazete harem-selamlık uygulaması var diyorsa bunun yalan olma ihtimalini düşünmezsin. objektif bir şeydir oturanlara bakarsın; ya vardır ya yoktur. cumhuriyet de bazen hakkaten öküzün önde gideni ama bu şekilde olmayana var diyecek kadar mal olamaz.

"cumhuriyet aslında lölö, orda öğrenen zır cahilleri umursamıyor" diye garip gurup argümanlar atıyorsun. asıl tartışılacak konu o insanların toplumla nası kaynaşacakları?? daha minibüste yanıma oturamayan insanların okuduğu kitabı neresine ne yapacakları..
Mesaj tarihi:
ben yoktur demedim, ama sadece cumhuriyetin yayınlayıp, hürriyet, vatan, milliyet gibi aynı çizgide yayın yapan gazetelerin bu gerçeği es geçmiş olması manidar diyorum. cemal reşit rey salonunda haremlik-selamlık düzen yapılacak ve hürriyet bunu manşet yapmayacak? benim aklıma yatmıyo. belki bugün çıkmıştır gazetelerde daha bakmadım.

cidden uzun uzun aradım taradım bi fotoraf bulabilir miyim oradaki oturma düzenine dair diye ama bulamadım, bulan varsa da koysun ona göre tartışalım nedir ki yani =) hata yapmışsam özür dilerim, ama bu yine de cumhuriyet gazetesinin anlatımını onaylayacağım anlamına gelmez.

edit: minibüste yanıma oturmak derken, cidden böyle bi araştırma yapılmış geçen gün okudum.

Star gazetesinin, Prof. Mümtaz'er Türköne, Doç. Dr. Ahmet Demirel ve Doç. Dr. Ferhat Kentel'e yaptırttığı araştırmada bir soru dikkatimi çekmişti: "Otobüste yanınıza bir başörtülü oturursa sizi rahatsız eder mi?" Rahatsız olmam % 94.8; Rahatsız olurum % 5.2. Aynı şekilde, başörtülülerin % 95'i de yanına oturan başı açık kişiden rahatsızlık duymadığını ifade ediyor.
Mesaj tarihi:
sir said:
ben yoktur demedim, ama sadece cumhuriyetin yayınlayıp, hürriyet, vatan, milliyet gibi aynı çizgide yayın yapan gazetelerin bu gerçeği es geçmiş olması manidar diyorum.

Cumhuriyetle aynı çizgimi bu söylediğin gazateler? Bırakallasen. rt enin ağızından damlayan salyayı yalıyolar resmen.
  • Yeni Oluştur...