BonePART Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 calısmıyodu artık haritalar satılıyo 2 3 senedir turkiyede gayet gidip turkiye cdsini alıyosunuz calısıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 oha hangi delikanlı cizmiş haritayı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 abi google mapsde bile war? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 varda, sırf image olarak var, sonucta yolalr onla bunlar tanımlanmış değil, yoksa tanımlanmışmı? acıckası cok bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lmarion Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 BonePART said: calısmıyodu artık haritalar satılıyo 2 3 senedir turkiyede gayet gidip turkiye cdsini alıyosunuz calısıyor nereden temin ediyorsunuz ? her aracın navigasyon sistemine yüklenebiliyormu bu dvd ler ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 cuce maps.google.com sokaklara hatta cibali karakolu emek oteli mustfa kemal parki diye felan butun yerler girili bu harite dvdsinide satan sirketi hatırlamıyorum otobus arkası reklamlarında gormustum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 lmarion said: bu turksatın yeni uydusu araçlara yurt dışından gelen araçların bazılarında opsiyonel bulunan ve Türkiye'de çalışmadığı söylenen Navigasyon sisteminini aktif hale getiriyormu ? (Garmin vs vs markaların gprs li versiyonu var demeyin ben direk uydudan çalışan navigasyon sisteminden bahsediyorum) cogu araçtaki navigasyon sistemleri gps dir. direk uydudan çalışır. gprs'li ne sistemi var bilmiyorum garmin vs vs markalarda ama Garmin in navigasyon cihazları GPS le çalışıyor. GPS = Global Positioning System GPRS ? = General Packet Radio Service Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lmarion Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 fistan önceki mesajımı okursan zaten biliyorum gprs ile gps arasındaki farkı bonepart normal araçlardaki GPS lerin dvd lerinin satın alınabileceğini sormuş nereden ? diye soruyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 huun said: GPS sistemi dünyanın her yerinde çalışır. Allah ABD'den razı olsun, adamlar GPS sistemlerini dünyaya açtılar. Dünyanın etrafında dolanan 24 uydudan teşekkül bir sistem olsa gerek yanlış hatırlamıyorsam. AB her zamanki özentiliği ile rakip bir sistem geliştiriyordu ama ne oldu sonra bilmiyorum. Güya GPS sisteminden daha hassas olacaktı, sanırım sonunda hiç olamadı. GPS-USA gereksiz ama olsun 28 uydu sivillere açık , tamamen ücretsiz kullanıcı sayısı yaklaşık 100 milyondan fazla. GLONASS- Rusya tam olarak hizmete geçmedi,önümüzdeki yıllarda güncellenecek. sivillere açık, kullanım ücreti yok gps ile aynı sistem şu an için kullanıcı sayısı epey az GALILEO -AVRUPA geliştiriliyor gps ile kıyaslanabilir benzerlik açısından. sivillere açık, bazı bölümleri ücretli. Beidou- Çin 1 yer istasyonu 2 uydu sadece çin civarinda kullanıma açık kullanıcı sayısı sınırlı BEİDOU 2 (plan aşamasında) yaklaşık 30 uydu ve detaylar falanda filan ayrıca bir gps uydusu : 930 kg 5.1 boyunda 4km/s hızında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 benim ortak geyik amaçlı kendi kendine araç takip sistemi geliştirdi bir ara. aslında çok kolaylıkla yapılabilecek birşey. 300 dolar civarı bir gps kit alıyorsunuz, üzerinde zaten iletişim için gerekli sim yuvası var. gprs olayı açık bir hat alıp takıyorsunuz. sonra googleearth te takibini yapabiliyorsunuz ufak bir yazılımla. sanırım internette arasınız bulabilirsiniz bu tip yazılımlar. bulamazsanız ortaktan hacılar veririm ben. o parayla satılan haritaların olayı farklı ama. onlarda gitmek istediğiniz yerin adresini girip, cihazın burdan sağa dön, şurdan sola dön şeklinde talimatlarlarını takip edebiliyorsunuz. google eart'de sadece aracın nerde olduğu takip etmek mantıklı. ha bi de normal google earth'de yapmamıştı eleman, paralı versiyonu var ama cuzi bi' para 10 dolar falan bişeydi sanırım aylık. sordum hatta şimdi; gprs/gps tümleşik modül almış bizimki. normalde piyasa çok kolay bulunmuyormuş bu tip cihazlar, 95 €'ya almış. anteni ıvırı zıvırı gerekli aparatlarla 250 ytl'ye mal olmuş. gm682 imiş modeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 ben ciddi ciddi şunu merak ediyorum. bu uydular operasyonel olarak kalmak için illaki dönem dönem yeryüzünden insan eli desteği alıyorlardır. ancak insan eline, bilgisayar ile desteğe muhtaç olmadan birkaç ay kendi kendilerine çalışabilirler mi acaba? yani hiç dokunmasak, kimse karışmasa bir süre daha görevlerini yerine getirebilirler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Operasyonel olarak kalmaktan kastın ne? Yörüngede kalması mı, yoksa telekom uydusu olarak işlev vermesi mi? Benim bildigim uydular zaten destek olmadan uzun bir süre çalışabilecek bir şekilde tasarlanıyorlar, bozulurlarsa tamir edilemiyorlar zaten çok pahalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 dasaaa said: ben ciddi ciddi şunu merak ediyorum. bu uydular operasyonel olarak kalmak için illaki dönem dönem yeryüzünden insan eli desteği alıyorlardır. ancak insan eline, bilgisayar ile desteğe muhtaç olmadan birkaç ay kendi kendilerine çalışabilirler mi acaba? yani hiç dokunmasak, kimse karışmasa bir süre daha görevlerini yerine getirebilirler mi? yer istasyonundan sürekli olarak uyduların saat hatalarının hesaplanıp güncellenip uyduya yollanması gerekiyor.[gps> aynı anda 4 uydu - 3 tanesi koordinatlar 4. uydu uydu saat hatalarının hesabı için, sinyal sürelerinden mesafe hesaplanır. USA ya ait 5 yer istasyonu var , her gün düzenli kontroller yapılıyor.Bide bir uydunun ömrü 7.5 yıl ama genelde daha uzun dayanıyorlar, yeni bir uyduyu yerleştirmek 60 gün, maliyetten dolayı bunu 10 güne düşürecekler yakında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 hmm anladım. yani (fantastik bir şekilde örnekliyorum) bir gün olurda çok bulaşıcı bir hastalık insanları kırana geçirirde 1hafta falan uydularla ilgilenilemezse bu süre içerisinde cep telefonu, yayın uyduları ve özellikle çok sayıda uydudan fyadalanan gps benzeri sistemler görevlerini -insan eli ile koordinatları düzeltilene kadar- yerine getiremezler, öyle mi? çok ilginçmiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 otomatik yapılabiliyordur belkide, sonuç olarak kontrol eden yer istasyonu olmadan sistem tam çalışmıyor. http://www.kowoma.de/en/gps/control_segment.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 b@b th3 K3Nk$, cuma günü yollanmış uydu. Başarılıymış gayet. Artık bize düşen bikaç ay daha sabretmek :D internetle ilgili yenilik bekliyodum bu uyduyla ben açıkçası, ama hiç bi yerde kesin bişey sölenmiyodu bu konuda. NTVMSNBC'ye göre internete de el atıyomuş bu uydu :D Benim tahminim de zaten diğer uyduların yükünü büyük ölçüde alacağı için normalde elde olanlar rahatlar diyeydi, bu daha da iyi oldu tabi :D naha gaynak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 göründüğünden çok daha karmaşık bi olaymış bu gps yalnız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 epeyce bir karışık gps,şu an gps simulasyonu hazırlıyorum ordan biliyorum :( bide ilginç bir applet bakmak isteyenler için http://science.nasa.gov/Realtime/JTrack/3D/JTrack3D.html uydular nerdeymiş hangi yörüngelerde nasıl takılıyorlar falan diye. bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 TÜRKSAT 3A uydusu hizmete girdi 13 Haziranda uzaya gönderilen TÜRKSAT 3A dün gece yörüngesine oturdu 17.07.2008 16:49 Türkiye'nin yeni haberleşme uydusu TÜRKSAT 3A hizmete girdi. TÜRKSAT AŞ'den verilen bilgiye göre, 13 Haziranda uzaya gönderilen TÜRKSAT 3A uydusu, bütün testler başarıyla tamamlanmasının ardından 42 derece Doğu boylamındaki yörüngesine dün gece yerleşti. Türksat 1C uydusunun tüm frekans yüklerini devralarak ticari faaliyetine başlayan TÜRKSAT 3A, yaklaşık 2 milyar insanın yaşadığı Çin'den Atlantik Okyanusu'na uzanan geniş bir coğrafyada hizmet verecek. Türkiye'nin uydu kapasitesini yüzde 50 artıran TÜRKSAT 3A'dan, hizmette kalması beklenen 20 yıl süresince yaklaşık 1 milyar dolarlık ekonomik getiri bekleniyor. gaynak haberturk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar