Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sadece merak...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Amacım ortalığı karıştırmak veya sözü geçen arkadaşları itham altında bırakmak değil. Maksat sadece bu forumda tartışmadan her fırsatta kaçınan , savunduğum fikir ve düşünceleri kavga çıkarmayacak bir şekilde dile getirmeye çalışan biri olarak hangi sebepten dolayı 3 gün ban aldığım. Sizlerin yorumlarını bekliyorum bu konuda... Olayı özetleyelim ;

DoGMeaT said:
suBzer0 said:
yarım yamalak bilgilerle yarım yamalak yorumlar. Orda otele sıkıştırılan insanların yakılmasının altında ne gibi sebepler vardı biliyormusun? Okudun mu hiç o yakılma zamanında olan olayların iç yüzünü filan?

sana çok pis sövesim geldi.

Lopeth said:
onu da mı savunacaksınız ? eğer savunacaksan peşin söylede annene babana kardeşine cemaatine şöyle güzel bir küfür yazalım

olay artık hoşgörüyü felan geçti şerefsizliğin limitlerini zorluyorsunuz

bu mesajlara karşılık benim yazdığım mesaj kabaca şöyle idi ;

"Benim de sizi dövesim geldi ne yapıcaz şimdi? it eti misin (burda Dogmeat nickli arkadaşa nickine hitaben bir laf atma idi) löp et misin ( Lopeth isimli arkadaşa nickine hitaben bir laf atma) neseniz artık adam gibi mesajlar atın. Adam gibi konuşmazsanız sustururum. şeklinde bir mesaj atmıştım."

şimdi ; tabiki benim attığım mesaj gayet salakça , aptalca , çocukçaydı , yani bana yakışmıyordu. Fakat sizce olayda tahrik yok mu? aileme , bana küfür tehditi yapmak (belkide küfür etmek) yaptığım olayların şerefsizlik boyutunu zorlandığını söylemek , bir insanı sinirlendirmeye yetmez mi? Benim 3 gün (açılana kadar 6 gün geçti) ceza alıp , bu arkadaşların hiçbir şey almaması ne kadar doğru?

Belkide tamamen yanılıyor olabilirim , onun için görüşlerinizi bekliyorum. Topic yanlış yerede açılmış olabilir , uygun yere taşıyabilirsiniz.

tekrar söylüyorum niyetim birilerine saldırmak veya pati yönetimini , konu dışından sorumlu arkadaşı itham altında bırakmak değil , sadece anlamaya çalışmak...
Mesaj tarihi:
suBzer0 said:
Babacan'ı bitim kadar sevmem , fakat Babacan'ın o yazıda bahsettiği dini özgürlükle otelde insan yakmanın ne alakası var? ben Babacan'ın açıklaması da doğru demiyorum hatta bak ne demişim ilk sayfada ;

suBzer0 said:
Daha çocuk abisi çocuk normaldir.

ben sadece otelde insan yakanlarla şuanki müslüman çoğunluğun ne alakası var bunu söyledim. Babacan'ın "Müslüman çoğunluk da dini özgürlükle ilgili sorun yaşıyor" sözünde kastettikleriyle , o devirdeki olayların ne alakası var? O devirde bu olayların olmasındaki farklı sebeplerden bahsetmemin nedeni , şuanki durum ile bir alakasının olmadığını söylememdi.
Mesaj tarihi:
iyide sen o yöne getirmişsin konuyu.paralel evrenlerdemi yaşıyoruz bu kadar kopacak kadar farklılık yaratan nedir?

şu anda bir provokasyon olsa gaza gelmeyecek mi insanlar çok büyük bir bilinç değişikliğimi var.daha geçenlerde tarikatçiler vatan gazetesi muhabirlerini hastanelik etmediler mi?
Mesaj tarihi:
Normalde lafı tam söylemeden kıvırma payı bırakarak konuşuyorsunuz tayyip gibi. Bazende hata yapıp ağzınızdan kaçırıyorsunuz ne söylemek istediğinizi, sonra kıvır kıvırabilirsen
Mesaj tarihi:
abi dün akşam adamla (subzero) oturup konuştuğumda dedim ki, ben paticikte oldukça uzun süredir varolduğum için biliyorum, çoğu kişinin sabrı kalmadı bazı olaylara o yüzden daha agresifler. 2 tane öm atmanıza bakar birbirinizi anlamanız. bu topikteki lopeth'in ilk mesajı resmen beni yalanlar şekilde. kişiselde fistan açtı, fistan ne kadar olgun açtıysa sub da o kadar açtı. sub'inki drama fistanın ki ney?

ayrıca, nerden çıkarıyosunuz hala adamın yakma olaylarının doğru olduğunu düşündüğünü?
Mesaj tarihi:
hakikaten merak ediyorum. çoğuyla aynı görüşte olduğum insanlar oda arkadaşımı anlamak istedikleri şekilde mi anladılar? veya kendinize sormanız gereken, biz bunu bu forumda kaç kişiye yapıyoruz?
Mesaj tarihi:
Buraya topic açacağına direk dynaya mail veya pm atsaydın, onunla tarştışsaydın bu konuyu? Topiç açınca ve buradakiler "aa haklısın" dese ne değişecek? Hakkını arama demiyorum ama buraya böyle topic açıp kendini herkese mazlum göstermekle ne kazanacaksın? Git direk asıl sana cevap verebilecek insana sor sorularını ve açıklama iste. Ha eğer sorupta cevap alamadıysan bu yazdıklarımı dikkate alma.
Mesaj tarihi:
@Apache

Abi insanların gaza gelip diri diri insan yakması ile , dini özgürlüklerini yaşayamamasının ne gibi bağlantısı var? Bu bağlantıyı ben mi kurmayı beceremiyorum?

@Lopeth

Dün oda arkadaşımla senin bu tarz bir adam olmadığını , son zamanlarda insanlara çok fazla saldırmaya başladığını konuştuk. Daha sonra bunun sebebinin , forumdaki bazı kesim insanların (Akp ve Rte yanlısı) son zamanlarda seni çok fazla sinir ettiği fikrine vardık. Eğer çok önemli ise ben kendimi bildim bileli MHP yi destekleyen bir insanım , ailemdeki insanların bizzat parti içerisinden olmasından dolayı aşırı seviyedeyim diyebiliriz. Onun için lütfen bana akp , rte yakıştırmaları yapma. Lütfen.
Mesaj tarihi:
Bu olay o kadar rezil bir olayki, o kadar şerefsizce bir olayki, o kadar lanet bir olayki en ufak bir savunma pırıltısı bile insanı çileden çıkarmaya yeter.

subz said:
yarım yamalak bilgilerle yarım yamalak yorumlar. Orda otele sıkıştırılan insanların yakılmasının altında ne gibi sebepler vardı biliyormusun? Okudun mu hiç o yakılma zamanında olan olayların iç yüzünü filan?

Tartışmanın arasında böyle bir mesaj, başka birşey demeye çalışsa bile çok yanlış. Böyle hassas bir konuda insan 10 kere okuyup yollamalı bir mesajı, eğer ki niyeti bu değildiyse bile
Mesaj tarihi:
gmail'dan baktığım şikayetleri sildiğim için şimdi bakamıyorum ancak başka mesajlarda da şikayet olabilir. ancak bu konuda bana herhangi bir özel mesaj gelmemiş "şunların mesajlarını da değerlendirdiniz mi?" diye. ve büyük ihtimalle şikayet de gelmemiş.

bakın şimdi belirtmem gereken önemli bir nokta var, absolut ve ben googlebot değiliz. Kısaca her yazdığınızı okumamız çok mümkün değil. sadece olaylı vakaalara dalabiliyoruz. dahası söz konusu döneme baktığımızda benim en dellendiğim, en sıkıştığım zamana denk geldiğini de görebilirsiniz. Hatta şimdi linklemiyorum ancak açtığım bir başlık bile var bu konuda.

Nihayetinde varacağım nokta şudur; şikayet hakkınızı kullanın. Saçma mı olur, demeyin ve şikayet edin.. Düzgün bir açıklama yapın ve söz konusu kişilere cevap vermeyin. Er ya da geç hakkedene hakkettiği işlem yapılacaktır.

başka merak ettiğiniz bir şey var ise ayrıca özel mesaj fasilitemizden yararlanabilirsiniz. Evet, sorulan bişi varsa mesajların içinde tümüne cevap veriyorum. Aynı şekilde Absolut'da cevap verecektir.

Hayden Sağlıcakla..
Hayden Christensen..
Hayden Panettiere..
Mesaj tarihi:
abi bak orda "Yarım yanalak bilgi ile yarım yamalak yorumlar" demişim. Yani orda bir yorum yanlışı olduğundan bahsetmişim. Belki bu forumda şöyle bir hata yapıyor olabilir. Sanki insanlar beni az çok tanıyormuş gibi filan hareket ediyor olabilirim , ve bu yanlıştır evet. Senden de , o şekilde iğrenç savunma kırıntısı olan bir mesaj okuduğunda , gerçekten ne demek istediğimi anlamak için sormanı beklerdim.
Mesaj tarihi:
Abi benim buraya topic açmamın nedeni aslında , burdaki insanlar ile özellikle Lopeth ile bu konuyu tekrar tartışmaktı. Diğer üyelerin araya girmesi ile konu dışındaki son zamanlarda çok fazla meydana gelen bu tip olayların bir analizini yapmaya çalışmaktı. drama , acındırma olduğunu düşünenen varsa bu topiği görmezden gelsin okumasın.
Mesaj tarihi:
said:
Okudun mu hiç o yakılma zamanında olan olayların iç yüzünü filan?

Yakılma zamanı nedir! Sanki hasat mevsimi. Bizim burada kara gündür, kara lekedir, katliamdır; insanlar bir söz söylemeden önce iki kere düşünür.

Olayların iç yüzü neymiş bu arada?
Mesaj tarihi:
Türkiye çeşitli zamanlarda içten bölünmeye çalışıldı , Türkiyeyi dışarıdan yıkamayacağını bilenler , senelerce 2 farklı gruplar oluşturarak bunu yapmaya çalıştılar. Zamanında sağ - sol olayları , Alevi - sünni olayları , Türk - Kürt olayları bunların en basit örnekleri. Ben bu tarz olayların özgürlüklerini yaşamamakla ne alakası var onu söyledim. Türkiyede Sol kısım veya sağ kısım özgürlüklerini yaşamıyor dendiğinde ; sağ - sol olaylarını örnek gösterebilirmiyiz? Aynı şekilde Müslümanlar özgürlüklerini yaşayamıyor dendiği zaman Alevi - sünni olaylarını örnek verebilirmiyiz? Bakın ben Türkiye'de müslümanlar özgürlüklerini yaşayamıyor filan demiyorum , ben sadece elma ile armut ne alakası var diyorum.
Mesaj tarihi:
Aslında biraz ilgisi var. Hem Armut için, hemde elma için hemde. Armut ve Elma'yı iki zıt idealoji olarak düşün. Kutuplaşan halk iki farklı meyveyi yiyor. Fakat sadece tatlarının farklı olduğunu kabul etmiyorlar. Kabul etseler herkes özgürce yer oysa.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...