Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban Düzenlemesi

Burax

Öne çıkan mesajlar

Viktor said:
chp bankanin sahibi degilki
hisseler var
chp yoneticileri ordan ceplerini doldurmuyor

ne gereksiz bir kiyaslama olmus
,

Malesef onu bilemiyoruz viktor. Hisse sahibi oldukları için denetleme sahibiler aynı zamanda. O hisseler sayesinde birçok şey yapılabilceğini , borsa ile oynayarak ne şekilde karlar yapılabilceğini herkes bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
O mesajdan biri türban=din diyosun demiş , diğeride sanki hep akp iktidardı ne alaka demiş. Nasıl okudunuz o yazıyı...

@SG-1
Türban = Din demedim sence öyle ise öyle olsun. Dini inancı gereği takan insanlar var , e yazdığım yazıda gayet mantıklı bu yönden. Sen başka yönlere çekmeye çalışıyorsan benim sorunum değil.

Sorun CHP nin iktidar olamaması ve muhalefet olduğu her dönem her zaman kriz çıkarma kabiliyetidir. Muhalefeti herzaman laiklik , cumhuriyet , rejim elden gidiyor ana fikri ve söylemi altından yaparak kriz çıkaran partidir.

Din elden gidiyor fanatiklernin şimdiki modern versiyonu aynen CHP dir.

Götünüz başınız bir durmuyor ki. İlla ki bişey yapacaksınız sisteme. Muhalefetin eline başka bir şey verdiğiniz yok ki. Sistemi sindirememişsiniz bi kere, her daim çomağınız elinizde.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

@SG-1
Türban = Din demedim sence öyle ise öyle olsun. Dini inancı gereği takan insanlar var , e yazdığım yazıda gayet mantıklı bu yönden. Sen başka yönlere çekmeye çalışıyorsan benim sorunum değil.

İptal edilen yasa tasarısı sonucu ortaya çıkan "Üniversiteye Türbanla Girilmez" durumudur. Bunun arkasından şu yorumu

Horizon said:
Yok bundan sonra artık şöyle yapalım;

Bırakalım Din CHP'nin dini olsun afişlerde yazdırdıkları gibi. Böylece dini yaşayan insanların hakları laikliğe aykırı olmamış olur CHP desteklediği ve CHP nin dini olduğu için.

Böylece sorun kalmamış olur herkes rahat eder , CHP de iktidar olmuş olur amacına ulaşır. Sonrasında devlet nasıl yönetilir Allah'a emanet gideriz.

yapmak ise Türban=Din olarak gördüğünü gösterir.

Yani ortada "dini yaşamak laikliğe aykırıdır" diye bir durum var da ben mi göremiyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadım bankada hisse sahibi olmak birtek CHP partisindekilere mi açık?

yoksa CHP bankanın hisselerine mi sahip? öyleyse CHP nin sahibi kim? yani kişisel bir çıkar için chpnin de hisseleri olması lazım, ve insanların bu hisselere sahip olması lazım.

yoksa CHP hisselere sahip ve o hisselerden gelen paylardan parti genel olarak mı yararlanıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:

Götünüz başınız bir durmuyor ki. İlla ki bişey yapacaksınız sisteme. Muhalefetin eline başka bir şey verdiğiniz yok ki. Sistemi sindirememişsiniz bi kere, her daim çomağınız elinizde.

türkiyenin seçim, adalet, sosyal güvenlik, ekonomik vs. sistemleri mükemmel mi ki değiştirilmesin? neyi sindiremedik anlamadım :P
Sosyal ağlarda paylaş

üzgünüma ma bunun dini özgürlüke ilgisi yok.

turbanın öncelik olmsıyla ilgisi yok.

öncelik diyorsanız öncelik zorunlu eğitimde 5 sene boyunca lise eğitiminde 4 sene boyunca alınan zorunlu din dersidir, dahada vahim olanı bu dersin iceriğinin sadece sunni müslimanlara yönelik olmasıdır.

hukuktan anlamam etmem anayasa mahkemesinin sınırlarını etkilerini bilmiyorum karar doğru yanış bişey söliyemem.

ama dünyadaki binlerce dinden sadece 1'ine ayrıcalık tanınıyorsa bu ayrımcılıktır, eşitliğe karşı bir harekettir, aynı zamanda devletin laik olmasıyla terstir.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
sg-1 said:
Bir partinin banka sahibi olması mı büyük tehlikedir,
gazete televizyon sahibi olması mı?

chpde o da var =) sahi şu yeni çıkan belgeye topik açmadık yahu, hani kanaltürkle ilgili önder sav'ın imzaladığı anlaşma..

Kanaltürk mü kaldı derler adama?

Sahi kim almıştı kanaltürk'ü?
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Viktor said:
chp bankanin sahibi degilki
hisseler var
chp yoneticileri ordan ceplerini doldurmuyor

ne gereksiz bir kiyaslama olmus
,

Malesef onu bilemiyoruz viktor. Hisse sahibi oldukları için denetleme sahibiler aynı zamanda. O hisseler sayesinde birçok şey yapılabilceğini , borsa ile oynayarak ne şekilde karlar yapılabilceğini herkes bilir.

Borsa ile oynamak o kadar kolay değil. Atatürk'ün vasiyeti üzerine bırakılan hisselerinde yerleri belli zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Parti medyası demişken:

A. Hakan said:
Ayıptır ayıp

SANKİ burası İsveç...
Sanki burası Norveç...
Sanki burası medya dünyasında en küçük bir "danışıklı dövüş" kokusu çıktığında herkesin şaşkınlıktan küçük dillerini yuttuğu bir memleket...
Sanki burası Başbakan’ın, ülkenin ikinci büyük medya kuruluşunun satışında ihaleye müdahale ettiği iddialarıyla çalkalanan bir yer değil.
Sanki burası iktidarın kendine kayıtsız şartsız bağlı bir "medya karteli" oluşturma gayretlerinde olduğu şayiasının ayyuka çıktığı bir yer değil...
Sanki burası bütün medya organlarının "temas" ve "mesafe" konusunda kılı kırk yardığı bir yer...
Sanki burası "Falan televizyon falan partiye destek atıyormuş" dendiğinde herkeslerin hayretlere gark olduğu memleket...
Evet...
Sanki böyle bir yerde yaşıyormuşuz gibi...
Attığı her manşetle, yaptığı her yorumla "Tayyip Erdoğan’ı memnun kılmak" hedefine biraz daha yaklaşan bir yayın organı, "Bombayı patlatıyorum" edasıyla çıktı karşımıza...
"Bomba" şu:
Meğer CHP ile Tuncay Özkan arasında bir anlaşma söz konusu imiş...
Buna göre...
CHP, Tuncay’a para yağdıracak, Tuncay da ücreti mukabilinde CHP’ye destek yağdıracakmış...
CHP’nin fikirleri Tuncay’ın televizyonda seslendirilecekmiş...
Falan filan...
* * *
Bu haber doğru mu?
Bilmiyorum...
Ama bildiğim bir şey var:
Eğer haber doğru ise...
Bu, şu iki noktanın kanıtlanması anlamına gelir:
BİR: Başbakan Erdoğan, "medyaya sahip olma" ya da "medyadan yararlanma" konusunda gelmiş geçmiş en maharetli başbakan olduğunu kanıtlamıştır.
İKİ: CHP ise telefon açıp kapama konusundaki tarihi beceriksizliğini, "medyadan yararlanma" konusunda da aynen tekrarladığını kanıtlamıştır.
Evet...
Erdoğan mahirdir, CHP beceriksiz...
Öyle olmasa...
Koskoca CHP, şu kadar para yağdırdığı ve bir nevi ortaklık anlaşması yaptığı Tuncay Özkan’dan bu kazığı yer miydi?
Öyle olmasa...
Tayyip Erdoğan medya alanında bir nevi "kartelleşirken"...
Deniz Baykal önemsiz bir televizyon kanalıyla kurmayı denediği ilişkiyi bile yüzüne gözüne bulaştırır mıydı?
* * *
Ortada beceriksizliği ayan beyan olmuş bir ilişki var...
Ama gelin görün ki...
Erdoğan’ın "kartelleşme" alanındaki maharetinin sonucu olan bir gazete, bu durumu "CHP’yi kuyruğundan yakaladık! İşte ahlaksız ortaklık" falan diye...
Yani ortalığı velveleye vererek yansıtmaya çalışıyor...
Bu kadar pişkinlik karşısında...
"Ayıptır ayıp" demekten başka söylenecek söz var mı bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

turkiyede siyaset hizip ustune kurulmustur

egolarini dizginliyemiyen siaysi liderler
halkin siyasi partilere olan guvensizligi
partilerin tek gelir kaynaginin develt olmasi
hicbir partinin halk hariketi olarak kurulmamis olmasi
partilerin icinde demorkasinin islememezi
halkin sisteme olan ilgisizligi/cehaleti
turk halkinin balik hafizasi

bunlri birlestirince turkiyenin icinde oldugu ozel arapsaci gibi bri sistem cikiyor ortaya

ideolojik oalrak yakin partiler bile birbirinle birlesmiyor
liderler sorumsuz oldugundan herkes ldier olmak pesinde cunki biliyorlarki partiyi batirsalar bile saltanat devam edicek

kimse birbirini cekemiyor herkes birbirini vatan haini sistem dusmani olarak sucluyor

partiler birbirlerine yakalsmiyor kavgaci siyasetten yana

olmuyor boyle

kenan evrenin istedigi duzen belliydi iste
3 partinin odlguu liderlerin sabit oldugu bu prtilerin ucununde devlete ait devletin bir uzantisi oldugu bir oligarsik sistem

nasil bakarsaniz bakalim demokrasi yok
halkin demorkasiye ilgisi yok
liderleirn pesien takilip gidiyorlar elestirmeden sorgulamadan
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:
sosyal güvenlik yasasını gördük. Ekonomik şeylerde nedense sadece belirli bir kısma yarıyor. Seçim stratejiside makarna-kömürden ibaret ? başka ne kaldı ki ortada

1) gelir seviyesi bizden daha düşük tanıdığım insanların hepsi (ki baya tanırım babamın işi sayesinde) şükür ediyorlar bu sisteme. ilk çıktığı zaman karışıklık olmuş tabii ama yürümeye başladığı zaman hayatı boyunca SSK ya gitmiş insanlar mutlu. gördük diyorsun çünkü medya ancak ilk çıkan tantanayı haber yaptı (ki normal). ben detay bilmiyorum hiç, ama "gördük" demen çocukça biraz.

2) liberal ekonominin nasıl işlediğini değiştiremez akp. mükemmel yapıyorlar demiyorum tabii yanlış anlama. ama liberal ekonomiler hep önce yatırımcıya fayda eder, çalışanlara faydası daha zamanla gelir.

3) hatırlıyormusunuz bir adam vardı erdem tarhan diye. hani chp genel sekreteriydi sonra baykaldan bayıp istifa etti seçim tahmini şirketi kurdu. %48 +- %2 dedi. herkes ağzına gelen küfürü etti adama saçmalıyor satılmış akpci diye.

ha işte o adam "biz bu kömür erzak laflarına baktık. en fazla %5 kömür için oy vermiştir" dedi. ne kadar doğru bilmem ama ona laf eden insanlardan daha fazla güveniyorum ona :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...