Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban Düzenlemesi

Burax

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:
sir said:
hukuk darbeniz hayırlı olsun =)

cry more

KAPAK!

@Horizon: Bir önceki sayfanın sonunda bunun yetki aşımı olmadıgını arkadaş gayet güzel açıklamış.

Zaten paragragının geri kısmıda bu yetki aşımıdırdan girip ilerleyen bir provakatörlük yazısından ileri geçmedigi için:

O kadar yazıyı boşuna yazdıgın için geçmiş olsun...

Bu arada

KAPAK!
Sosyal ağlarda paylaş

saldırın saldırın, hiç umrumda diil bu saatten sonra

dediklerimin arkasındayım, yapılan iş düpedüz hukuk darbesidir. yargıtay gazete küpürlerinden iddianame yapar, "suç unsuru oluşturmayan açıklamalar da kapatma gerekçesi olabilir" der..gerekli delili de anayasa mahkemesi altın tepside sunar "bunlar laikliğe aykırı kanun çıkarttılar.". ama şaşırtıcı değil, 367 kararı da böyle bi karardı zaten. hukukun siyasallaştığı iyice ayyuka çıkmış oldu, akp de mazlumu oynamak için bi fırsat daha kazandı. tabi bu ülkenin hemen hemen bütün sorunları ve bütün hedefleri en aşağı bi 10 yıl ertelenmiş oldu, kutluyorum.

bi de partiyi kapatırlarsa bu sefer hepten boka sarıcak olay, çünkü gayrimeşru yollardan bir kesimin hakları gaspediliyo, üstüne üstlük bi de temsilcileri yasaklanıyo. karşı tarafın buna tepkisi "hukuk" düzeyinde kalmayıp sokağa inebilir, ama tabi ankarada yaşayanlar tanklara güveniyo olabilirler. bundan sonra olacaklardan yüksek yargı sorumludur, bu kadar basit. (demagoji yapıp "vaay şiddete teşvik hee" falan demeyin, ben olabilecekleri söylüyorum, öyle bi durumu destekleyeceğim anlamını çıkarmayın)

bence yeri gelmişken mhp'ye de kapatma davası açılsın, onlar da onay verdiler bu kanun değişikliğine sonuçta. laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuşlar.

deniz baykal da kuran-kerim dinlemiş, fatiha okumuş şanlıurfada. tayyip yapsaydı OMG olurdunuz hemen.
Sosyal ağlarda paylaş

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Yargı

I. Genel hükümler

A. Mahkemelerin bağımsızlığı

MADDE 138. – Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler.

Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.

Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.

Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.

http://www.tbmm.gov.tr/Anayasa.htm

Anayasa Mahkemesi görevini yapmıştır. Yapacaktırda her zaman olduğu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Thiras said:

Hakaret etmek istemiyorum. Ne hukuk bilginle anayasa mahkemesinin görevini yaptığını iddia edersin? Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa değişikliklerini denetlemesi yetkisinin sınırları nedir? Birde Anayasadan alıntı yapmış. Git biraz Anayasa Hukuku oku, öğrende gel. Viktor topicin başında dediği gibi böyle bir karar Anayasal denetim falan değil, resmen bir yetki aşımıdır. Neyse sinirliyim yazmayayım fazla şimdi. Bir ara açıklarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Dregoth said:
Thiras said:

Hakaret etmek istemiyorum. Ne hukuk bilginle anayasa mahkemesinin görevini yaptığını iddia edersin? Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa değişikliklerini denetlemesi yetkisinin sınırları nedir? Birde Anayasadan alıntı yapmış. Git biraz Anayasa Hukuku oku, öğrende gel. Viktor topicin başında dediği gibi böyle bir karar Anayasal denetim falan değil, resmen bir yetki aşımıdır. Neyse sinirliyim yazmayayım fazla şimdi. Bir ara açıklarım.

itirazın varsa git dava aç milletin canını sıkma. Anayasa Mahkemesi görevini yapmıştır. Yapacaktırda her zaman olduğu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Dregoth said:
Thiras said:

Kuşkusuz hukuk bilgini değilim. Zaten o yüzdende herhangi bir yorumda bulunmadım fark ettiysen. Herhangi bir siyasi eğilimde gözlenmiyor postumda. Neden bu kadar celallendin ki? Ben vermedim bu kararı. Sadece anayasada ki yargı bağımsızlığı maddesini yapıştırdım buraya. İki taraftanda okuyup yorumlanabilir. Ki anayasa diğer yasalara göre çok daha yoruma açıktır.

Ayrıca bir hatamız eksiğimiz varsa "öğrende gel" gibi çocukça söylemler yerine olayı eğrisiyle doğrusuyla bilimsel olarak açıklarsan çok daha verimli ve yapıcı olur. Zaten Türkiye'de bu yapılsa böyle kaotik durumlar olmayacaktır eminim. Oturmuş demokrasilerde olduğu gibi.

Lütfen Başkan Tayyip bey'in yaptığı ayıbı siz yapmayın. Mahalle ağzıyla millete ders vermeye kalkmayın. Lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını kimse denetleyemez.

İşte bu yuzden, ordaki yargıçlar Akp kokenli atanmaya başlayınca, şu anda yetki sınırlarını açıkça aşan Anayasa Mahkemesi bundan 5-10 yıl sonra bu kararları esas alarak yetkisini aşacak. Şimdi sevinen arkadaşlar biraz ileriyi düşünün bence.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Halk dediğin 80000 kişi.

Yol alın artık, böyle ufak şeylerle vakit kaybettirmeyin ülkeye.

Mhp artı AKP nin milletvekilleri TBMM 'nin kaçta kaçıdır ? ve bu milletvekilleri adı üstünde "milletin vekilleridmidir" ? al sana 80000 kişi , TBMM millet meclisi diymi ? Yani millet adına hareket edenler.

Anayasa mahkemesi atanan insanlar , yasal olarak millet adına karar veriyorlar evet , ama Anayasayı kendi kendine farklı yorum yaparak yetkisini aşıp , sanki anayasa başka bir anayasaymış gibi davranıp TBMM'nin büyük çoğunlukla kabul ettiği yasayı iptal etmesi ne oluyor acaba.

Sİze şu soruyu soruyorum , çok samimi düşünüp kendi kendinize cevap verin.

CHP bu yasaya onay verseydi bu yasa iptal edilirmiydi edilmezmiydi.

Demokrasi tam anlamıyla olmadıkça tarihede bakarsanız CHP nin karşısında hiçbir parti ayakta duramıyor ama CHP de iktidar olamıyor. Sebep ?

CHP bukadar doğru bir parti ise neden iktidar olamaz , iktidar olanlar neden CHP sayesinde herzaman devletin kurumları tarafından devirilirler. Buyrun...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...