Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban Düzenlemesi

Burax

Öne çıkan mesajlar

Sufi said:
neyi tartıştığınızı ve neyi savunduğunuzu anlamak mümkün değil. türkiye'de bu derece büyük hukuk ihlallerinin yaşandığı hiçbir dönem olmamıştı. bu ihlallerden memnun olan arkadaşlar bunun neyinden memnunlar hayret etmemek mümkün değil. yarın şeriatsever yargıçlar mahkemelere dolduğu zaman da savunun o zaman samimiyetinizi anlayalım bu konudaki.

güldüğümüz muz cumhuriyetleri artık dalavereler döndüğünde "türkiye cumhuriyeti olduk lan" diye alay etmeye başlıycaklar siz hala götünüzde kızıl kınalarla halay çekin.

fena yazmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla işyerine abonelikten 3 gazete geliyor

Vakit - Yeni Şafak - Zaman

Misyonlarını az çok öğrendik çok şükür

--------------

Bu adamlara göre hem AKPdekiler hem de parti kararları olarak AKPnin kendisi sütten çıkmış ak kaşık, gerisinin topu Ergenekon... Daha neyi kimle tartışacaksınız?

-------------

Bu arada... Karar açıklanır açıklanmaz "ahanda vatandaşı hiçe saydılar, ahandana militan hukuk darbesi" diye bağıran içimizdeki bazı patilerin şimdi suyun üstüne çıkmaya çalışması manidar geliyor bana...
Sosyal ağlarda paylaş

Benim gerçekten anlayamadığım nokta şu:

Türban yasaklansın veya yasaklanmasın demek sübjektif bir görüştür ve hiçbir şekilde objektif doğruluğu olamayacak bir konudur. Ben yargının silah olarak kullanılmasına ve yargının, hukuk devleti dediğimiz bir yerde nasıl böyle bir şey yapılmasına onay verdiğinizi çözemiyorum.

Dipnot: Fransa'da görünür yerde dini sembol taşımak yasak kamu alanlarında.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
neyi tartıştığınızı ve neyi savunduğunuzu anlamak mümkün değil. türkiye'de bu derece büyük hukuk ihlallerinin yaşandığı hiçbir dönem olmamıştı. bu ihlallerden memnun olan arkadaşlar bunun neyinden memnunlar hayret etmemek mümkün değil. yarın şeriatsever yargıçlar mahkemelere dolduğu zaman da savunun o zaman samimiyetinizi anlayalım bu konudaki.

güldüğümüz muz cumhuriyetleri artık dalavereler döndüğünde "türkiye cumhuriyeti olduk lan" diye alay etmeye başlıycaklar siz hala götünüzde kızıl kınalarla halay çekin.

haklısın, fakat benim daha çok merak ettiğim bir şey var;

çok hukuk ihlali yaşadığımız bu dönemde, daha yüzlerce ihlal ve akıl almaz saçmalıklar süregelirken, neden bu lafları türban düzenlemesi konusu altında söyledin?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu hukuk ihlallerini epeydir dillendiriyordum kendi çevremde. Şöyle düşün Alexi, gelip buraya bir topic açsam ve desemki: "Anayasa Mahkemesi Yürütmeyi Durdu! WTF?!" herkes peki diye cevap verirdi öncesinde. O nedenle yeri geldiğinde daha önce gözlemlediğin şeylerin birikiminden çıkan bir sentezi ortaya koyuyorsun. Bu noktada bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha ayrıca konu ile ilgili bir başka bir şey daha söyliyeyim.

Bir ülkedeki üniversiteleri ikiye bölecek/bölmüş/bölecek bir kararı anayasal düzene aykırı şekilde iptal ettiğimizi, ve ayrıca anayasal düzene ne derece aykırı olduğunun da muallak olduğunu düşünelim.

Ben burda yanlış bir şey göremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&haberID=467329
said:

AKP'li Fırat ayrıca, "Bu itibarla söz konusu kararın sınırlarının Anayasamızda açıkça belirtilen TBMM'nin yasama yetkisi ve kuvvetler ayrılığı bakımından dikkatle değerlendirilmesi gerekmektedir. TBMM'de en büyük gruba sahip siyasi parti olarak; bu değerlendirmelerin ilk ve öncelikli olarak Yüce Meclisimiz tarafından yapılması gerektiği kanısındayız" dedi.

ayar yağmurları başlasın artık ya, ota boka darbe yapmaya gelince herkes dünden razı, haksız adaletsiz bişey olunca aman ülke dinamikleri entropik olmasın
bu dava için yazmıyorum ama işimize gelsin gelmesin her türlü saçmalığa adam gibi tavır koymadıkça daha çok takırlırız biz; demokrasi, laiklik, seçim, darbe, sağ, sol, ılımlı, liberal
Sosyal ağlarda paylaş

Devletin butun kademelerine adamlarini doldurup , ulkeyi parca parca kankalarina peskes cekip , Ataturk ve laik duzeni icten yipratmaya calisip , ulkeyi arap ulkelerinin acinasi durumuna cekmeye calisanlara gelince tavir yok ama degil mi ?

Size karsi birseyler yapilinca tavir olacak.Hadee yurruuuuuuuuuuu
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi ister yanlis olsun ister baska bisey, Anayasa mahkemesinin bu kararini cok dogru buluyorum tekrardan belirteyim. Cogu kisinin korkusu Gul`un ilerde Anayasa Mahkemesine atayacagi insanlarin verecegi kararlardir.

Bu nedenler AKP heryeri ele gecirmeden kapatilmasi, imha edilmesi gerekmektedir. Ama bu imha surecinin olabildigince dikkatli yapilmasi, AKP`nin kendini acindirmasinin engellenmesi gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Jadelith said:
inönü yerine celal bayar milli reis olsaydı keşke 38de

Şu menderesle beraber idama mahkum edilip ömürboyuyla yırtan cumhurbaşkanımız mı?

viki said:
1934'te Soyadı Kanunu çıktığında Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği İnönü soyadını alan İsmet Paşa, 1924'ten 1937'ye değin başvekillik görevini aralıksız sürdürdü. Bu dönemde ülkedeki bütün önemli siyasal gelişmelere damgasını vurdu. Siyasal muhalefetin etkisizleştirilmesinde, Kemalist reformların ilanında ve uygulanmasında, iktisat politikasında devletçilik ilkesinin kabulünde ve uygulanmasında çok önemli rolü oldu.

İnönü Eylül 1937'de Atatürk'le aralarındaki bazı görüş ayrılıkları yüzünden Atatürk tarafından Başvekillikten azledildi.[1] CHP'nin genel başkan vekilliğinden de alındı. Görüş ayrılıkları büyük ölçüde İnönü'nün devletçilik uygulamalarından doğmuştu. Atatürk, devletçilik uygulamalarının İnönü'nün düşündüğü biçimde genişletilmesinden yana değildi ve aynı görüşü paylaşan iktisat vekili Celal Bayar'ı İnönü'ye karşı siyasal bir seçenek olarak görüyordu. İnönü ikinci kez başvekillikten ayrılınca yerine Celal Bayar atandı. İnönü bu dönemde yalnızca TBMM'de Malatya milletvekili olarak görev yaptı.

viki
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:
Sufi said:

haklısın, fakat benim daha çok merak ettiğim bir şey var;

çok hukuk ihlali yaşadığımız bu dönemde, daha yüzlerce ihlal ve akıl almaz saçmalıklar süregelirken, neden bu lafları türban düzenlemesi konusu altında söyledin?

alexi, muhtemelen akp'nin hukuğu zorlayan, cheat yapan veya direk hukuğa aykırı eylemlerini görmezden geldiğimi düşünerek bunu sorduğunu tahmin ediyorum. yanlış düşünmüşsem uyar.

evet tamamen haklısın, ortalıkta sayısız hukuki katliam dönüyor ve bunların engellenmesi gerekiyor. ancak bunların düzeltilmesi aslında hepimizin tek ve en önemli güvencesi olan ve günün birinde hepimizin işine yarayacak olan hukuk sistemimizi çürüme yoluna sokarak olmamalıydı. neden türban konusu altına? ne yazık ki en üst mahkememiz bu son kararıyla kendi kendini tartışılır hale getirmiştir. bu yüzden işte...

belki bu kararın çok normal olduğunu söyleyenler olacak ama herkes aslında biliyor ki denetlenmesi sözkonusu olmayan en üst mahkeme kendi kendini yasamaya müdahale yetkisiyle donatmanın yolunu açmıştır ve hatta yetkilendirmiştir. mahkemenin kendine verdiği bu yetkiyi iptal edebilecek hiçbir makam yoktur. tamam şimdi işler güllük gülistanlık oalbilir ancak o mahkemenin 11 üyesinin her zaman "sağlam isimlerden" oluşacağını kim garanti edebilir? seçilmişlerin bozuk çıkması ayrı birşeydir, denetlenme durumu olmayan bir makamın bozulması apayrı birşeydir.

bütün bunları görmeden "ohhh akp yedi yraa" deyip göbek atmak aymazlık olarak geliyor bana. ha tabi sevinenlerden bir kısmı "olur da işler o noktalara varırsa bu sefer de eli silah tutan birimlerimiz var, onlar bastırıverir tepelerine" gibi bir düşünceyle gönüllerini rahat tutuyor olabilirler ki bu da apayrı bir faciadır. "onlar ne yaparlarsa yapsınlar ben hukuksuzlukta bir adım önde olabilirim" düşüncesiyle gideceğimiz yer cehennemin dibinden başka bir olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Simdi ister yanlis olsun ister baska bisey, Anayasa mahkemesinin bu kararini cok dogru buluyorum tekrardan belirteyim. Cogu kisinin korkusu Gul`un ilerde Anayasa Mahkemesine atayacagi insanlarin verecegi kararlardir.

Bu nedenler AKP heryeri ele gecirmeden kapatilmasi, imha edilmesi gerekmektedir. Ama bu imha surecinin olabildigince dikkatli yapilmasi, AKP`nin kendini acindirmasinin engellenmesi gerek.

akp imha edilecek tamam da ona oy veren insanlar ne olacak acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...