Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anime TV Projesi

di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Kısa bir süredir anime.gen.tr'nin yönetim kurulundayım ve konuştuğumuz kadarıyla kısa süre için Türkiye'de anime adına oldukça güzel değişiklikler/yenilikler olacağını umuyorum. Bir çok yeni girişim ve proje mevcut. Bunlardan bir tanesi de Anime TV Projesi.

Anime TV normal bir televizyon kanalı değil, bir internet tv projesi aslında. Fakat youtube tarzı yükle video'yu izlensin değil. Sürekli bir yayından bahsediyoruz. Anime gösterimlerinden tutun da çeşitli programlara kadar. İşin en güzel yanı ise tüm bunların yasal olacak olması. Kapatılma derdi yok, ceza derdi yok.

Cuma akşamına kadar projeyi ve proje ile ilgili fikirleri toparlayıp ilgili kişilere iletmem gerekiyor. Bu bağlamda aklınızdakileri, "şu da olsa güzel olabilir" gibi fikirlerinizi iletirseniz onları da ekleyebilirim.

Pek bi heyecanlandım birden. Hadi anacım el atın bi =)
Sosyal ağlarda paylaş

- Geniş yayın yelpazesi (eski, yeni, aksiyon, drama vs)
- Tekrarlar
- Klasikler Kuşağı
- J-pop, J-Rock, anime music, OP, ED çalınacağı bir müzik "programı"
- Yayınlanan animelerin orjinal japonca seslendirmesi ile izlenebilmesi. Gerekirse ikinci bir audio stream yapılsın, altyazıların dili önemli değil ama Japonca dub KESİNLİKLE olmalı
- Bu işten anlayanlar tarafından yapılan bir tanıtım/tartışma programı
- Küçük yarışmalar olabilir DVD veya figür vs ödüllü
Sosyal ağlarda paylaş

Ne açıdan düşündüğünü bilmiyorum ama tek dublaj Japonca olmasından daha iyi bu şekilde yapmaları. Yani Türkçe dublaj sevmeyen olabilir, katılıyorum ama yapıcı bir yaklaşım olmuyor bu yani Türkçe dublaj varsa direkt karşı çıkmaya gerek olmayan bir ayrıntı bence.

Tabii anime forum kısmındaki gaflar tartışılabilir o ayrı konu.
Sosyal ağlarda paylaş

ii de herşeyi yasal bi anime tv nin çat diye kurulması zor bence. başrırlarsa takdir ederim. çünkü yasal olarak tüm o animelerin yayım haklarının satın alınması gerekiyor. bu, dizi tv yapayım, lost olsun, heroes olsun, friends olsun vs. demek gibi bişey. o sözleşmeleri dev kanallar ble bi taraflarından terleyerek yapıolar. tabi internette iş nasıl olur bilmiorum ama o kadar kolay olsa narutolar youtue a düşer düşmez kaldırılmazlardı gibi gelio bana..
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun olabileceği yönünden kuşku varsa o zaman da olası Anime Tv'de sadece Türkiye için lisanslanmamış animeler yayınlanır, ben bir sorun olacağını düşünmüyorum.

(Crunchyroll türü online anime sitelerini geçtim, Winamp üzerinden yayın yapan TV'ler bile Hellsing, EVA, Naruto gibi animeleri veriyor)
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
ülkemizde altyazılı film vs izleyemeyen göz ardı edilemeyecek bir kitle var.

bu kitle gerçekten de var ve azımsanmayacak boyutlarda, iki halde de yayın yapmak teknik olarak mümkünse elbette ki çok daha iyi olacaktır.

ben birine "ya bak şunu izle, süper" dediğimde altyazı onu üşendiriyorsa sonuç olarak bu oluşum maksadına hizmet etmeyecektir. özel meraklısı zaten net üzerinden istediği herşeye ulaşabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

tunca said:
madem 7/24 bir yayın olacak, normal televizyonda olsun

Sanal TV olmakla gerçek TV olmak arasında dağlar kadar fark var. Atıyorum 24 saat ismi cismi bilinmeyen grupların kilise müziği gibi müziklerini çalıyorsun. RTÜK geliyor sana "ya şarkı/albüm başına bana şu kadar ödersin ya yayın iznini iptal ederim" diye şart koşuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...