Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gobek eritmek icin yardim

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben 1 ayda 16 kilo verdim göbegim falan inceldi hiç spor yapmadıgım halde büyük bi incelme oldu ama yinede halimden memnun deilim hala bi ton yağ var spora başlıycam bu aralar burdaki yorumlar ve öneriler içinde ayriyetten teşekkür ettim.
Mesaj tarihi:
Mide calistirmak icin temel egzersiz mekik ama mekik daha ziyade ust karin kaslarini calistirir, mekik cekmenin diger bir puf noktasi mideyi surekli kasili tutmakdir, yani sirtini asla komple yere degmesin ( zordur bu biraz zorlanirsan, sirtin yere degecek sekilde calis once).

Alt karin kaslari için ( göbek deliginden sonra gelen alt kisim) cakı yapmanı öneririm. Çakı şöyle bir egzersiz, yere uzan kollar geriye gergin olacak şekilde, sonra ellerinle bir şeyi tut ( mesela ben kapiyi kapatip alttan parmaklarimi geciriyorum boşlukdan ama kollar gergin olcak, dirseklerinden kirma) sonra dizlerini hafif kir ve bacaklarini kaldir ve indir ama bacaklarini asla yere birakma yani midende gerginlik olsun her zaman.

Yan mide için sandalyeye otur (ayakda pek dogru yapamassin egzersizi kalcalarinda doner) ensene sopa al kollar sopaya paralel, gergin ve sopayi yakalamis halde saga sola don. ters mekikde yap alt sirt kaslari icin iyi olur.

Birde yağdan şekerden uzak dur, bakla cikarmak ise derdin sirri vucudundaki yag orani %7 nin altina dusmeli. Şahsen 20 kilo atmisligim vardir yillar once duzenli olarak mekik cekerdim deliler gibi ozamanlar ama bakla felan cikmazdi, meğer sirri vucut yağ oraniymis :), deli gibi guclu bir midem var ama artisi bu oldu, 250 mekik tam ve nizami olarak cekiyorum sirtimi yere değdirmeden (500 de rekorum), çakida super bir egzersizdir zordur ama çok faydali.
Mesaj tarihi:
arkadaşlar bir de akşamüstü 5ten sonra karbonhidrat almamak önemli. tamam günde 6 öğün yiyin ama 5ten sonra öğünlerinizin içinde karbonhidrat olmamalı eğer karın bölgesine yoğunlaşacaksanız özellikle.
Mesaj tarihi:
Thraine_Numeheru said:
doktor bey bende bel fıtığı var az birazda göbek var nasıl eriticem peki.mekik falan zorlar beni :S

fizyoterapist eşliğinde falan çalışman lazım herhalde=)
yani var bazı spor salonları bel fıtığına göre ayrı programlar yazıyorlar ama ne kadar iyi bilmiyorum iyi araştırman lazım
  • Yeni Oluştur...