Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kararsızlar Chp ve Mhpyi geçti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İsviçre merkezli bankacılık kuruluşu Credit Suisseiçin A&GAraştırma Şirketi'nin yaptığı araştırmaya göre,
Akp %30 (Kararsızlar Dağılmadan)
Chp %13 (Kararsızlar Dağılmadan)
Mhp %12 (Kararsızlar Dağılmadan)
Kararsızlar %27

Söze gerek yok hakkatten.Şahsen bende Akp,Mhp uçlarına oy vermem,geçen sefer Chpye verdim,%3-4oy arttırdık bu bir başarıdır dedi baykal halen başta,3 partiyede asla oy vermem.
Abdüllatif Şener,Mustafa Sarıgül,Tuncay Özkan...3'ünden 1'i parti kursun oyumu ona veririm heralde diye düşünüyorum,

Sonra diyorum ki ben düşüne düşüne bu 3 yelpazesi/görüş farklılıkları birbirinden kısmen farklı olan adamdan herhangi birine oy veriyorsam bu ülkeyi herhangi birine emanet ediyorum,ülkeyi bu 3'ü dışında herhangi biri yönetsinde kim yönetirse yönetsin noktasına gelebildiysem,benden başka gelebilen bu kadar kitle var...
Mesaj tarihi:
akp kapanirsa oylari mhp ye gidicek
akp nin kapatilmasi CHP den cok MHP ye yariyicak

belkide turkiye ilk defa tek basina bir mhp iktidari gorucek

o yuzden bu ihtimal aklima geldikce akp kapatilmasin diye dua ediyorum

MHP nin tek basina iktidar oldugu bir turkiye

kabus gibi
Mesaj tarihi:
Tayyip Erdoğan'ı verip yola devam etmeyi düşünenler var AKP içinde. Kapatılsa da yeni bişi kurulur onla yola devam edilir, ellerinde böyle bir cemaat desteği varken. Oylar MHP ye kaymaz bence. Bahçeli Erdoğan'ı eleştirdiği için cemaat içinde pek sevilmiyor.
Mesaj tarihi:
Viktor sen ne diyosun, özgürizm, liberaliyet bunlar artık AKP ile özdeşleşmiş kavramlar, kapanırsa ülke 2500 sene geriye gider, yok kapanmaz bu parti.
Mesaj tarihi:
Erbakan'ın seçim öncesi KanalTurk'deki konuşmasını biliyorsunuzdur. İyi yüklenmişti bunlara. Bilemiycem adamlar o laflardan sonra nasıl döner?
Mesaj tarihi:
akp kapatılınca oyların mhp'ye kayacağını sanmıyorum, akp doğu ve güneydoğudaki tüm illerden kürt milletvekilleri sayesinde oy çıkarmıştı örneğin, o kesim gidip mhp'ye hayatta vermez oyunu.

sonra iş dünyası var, onlar da yine liberal ekonomiyi savunan dyp, anap gibi partilere veya akp yerine kurulacak partiye verir.

chpnin oyları zaten belli, ya sabit kalır ya da daha da düşer çünkü pek bi varlık gösteremiyolar.

kısacası karışık bi tablo olur, %10 barajı da devam ederse koalisyon hükumetleri dönemine geri dönebiliriz bence.
Mesaj tarihi:
koalisyon normalde cok super biseydir demokrasilerde ama turkiyede parti liderlerinin egosu yuzunden yurumuyor

57. hukumet efsane idi
cokusu ayri bir efsane

mesut yilmaz sabah cikti "MHP soyle MHP boyle hukumetten istifa etmeleri gerekir" diye basin toplantisi yapti

pesinden oglen cikti "hep DSP nin hatasi onlarin yuzunden oluyor ecevit sole ecevit boyle derhal istifa etsin DSP hukumetten"

aksamda cikti "bizimde hatalarimiz olmus olabilir gerekirse bizde istifa ederiz "

pazar gunuydu hemde cok iyi hatirliyorum
pesinden zaten hukumet coktu 3 kasimda erken secime gidildi sandiktan ampul cikti
Mesaj tarihi:
Bence oy oranlarında pek bir değişiklik olmayacak. Bu davalar ortalığı çok karıştırdı kimse sağlıklı tahmin yapamıyor.

Öyle ya da böyle kim ne düşünürse düşünsün , kapama davası yüzünden bence AKP oyunu arttıracak , çünkü tüm seçmenler arasında anketleri az çok gördüyseniz bu davaya karşı. CHP ve MHP nin okadar hükümet programlarına olan eleştirilerine rağmen alternatif bir program sunmamaları onların oyunu düşürecektir.

İnsanlar kaşa göze , medya da karşılıklı yapılan atışmalara bakmıyor. Ciddi ciddi ülkeyi kim daha yönetebilir , kimin elinde yönetmek için bir plan var ona bakıyorlar. Son zamanlarda yapılan yok AKP şeriat getirmek istiyor filan diyen kişiler de kendi kendilerine çelişiyorlar hergün.

Birgün diyorlar oo fileli çoraplı , dar kotlu başı örtülüler makyajlı vs. neden içenleri de var gibi. Bir gün de AKP şeriat istiyor diyorlar. Muhalefetin kendi söyledikleri ile çelişmesi de bu iddiaların millet nezninde değerini sıfırlaması oluyor.
Mesaj tarihi:
AKP kapatılınca yerine kurulacak parti; AKP oylarının %90'ı nı alır. Kalanı %5 %%5 Erbakan Hoca ile Abdül Şener bölüşürler. Benim açımdan; seçim bölgemde doğru düzgün bir bağımsız aday çıkmazsa yine CHP'ye vermek zorundayım gibi görünüyor.

Parti propagandası gibi olacak biraz ama; Tuncay Özkan, Sarıgül, Karayalçın bilmemne; bunların kuracakları partilerin barajı aşma ihtimali yoktur. Eskiden bende olsun ne önemi var diyordum ama gidiş iyi bir gidiş değil. Oyunuz ziyan olur. Sonra AKP %45 oyla meclisin %70'ini alırsa Tuncay Özkan o televizyon kanalından bir tarafını yırtsa artık geri dönüş olmaz.
Mesaj tarihi:
E ne umuyoruz ki ? Şu an burada düşünelim , hadi fikir tartışması ;

Geçmiş hükümetleri de düşünelim , piyasada bulunan hangi parti bundan daha iyi yönetebilir bu ülkeyi ?

Bence ortalık karışmaz. Karışmasından medet umanlar karışır sadece. Son kozumuzu da kullandık gene başarılı olamadık diye düşünenler birşeyler karıştırabilir ama orasını bilmiyorum. tabi öyle bir cesaretleri ve güçleri varsa. Halka karşı.
Mesaj tarihi:
Sarıgül'ü bende şahsen destekliyorum. Doğrusu CHP'ye sokaktaki adamı koysan Baykal'dan daha iyidir ama neyse.

Fakat şuan piyasadaki partilerin hiçbirine de oy vermem. Hepsinin dibine kibrit suyu, herkesi destekliyoruz diyip de, alttan islamcılarını kayıran değil; gerçekten herkesi destekleyen, din üzerinden oy almaya çalışmayan bir parti lazım.
Mesaj tarihi:
Türkiye'nin sorunlarına (katılırsınız yada katılmazsınız) tezler geliştirdiğini bizzat gördüğüm tek parti LDP idi. O bile tutunamadı.

Herşeyi doğru yapsanız bile kaybedersiniz, siyaset böyle birşey.
Mesaj tarihi:
CHP'ye Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu ben 1 Mayıs'ta gördüm. O sürekli eleştirdiğimiz Mehmet Sevigen ve diğerleri olmasaydı polis milleti öldürecekti. CHP'de piyasadan silinirse meydan MHP ve AKP'ye kalır ki, yandık gitti. Keşke Baraj olmasa hepimiz 1 er 2 şer meeclise girsek (siyasi görüşler olarak). Veya keşke CHP'nin başında adam gibi bir yönetim olsa.
Mesaj tarihi:
akp kapatılırsa adamlar yenı partı kurup oradan yollarına devam edıcekler degısen bırsey olmayacak akp nın alternatıfı yok suan hal bole olunca halk yenı kurulan partıye o verır recai kutan ın partısı bı lokma oy koparır kapatılan akpden bırazda mhp alır %40 %35 arası yenı partı oy alır degısen bırsey olmaz
  • Yeni Oluştur...