Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ozel uni

di

Öne çıkan mesajlar

Volfied said:
CMU ile bir tuttugum bi cumle gordun mu mesajimda?

Hatirliyorum bana zamaninda gelip sudoyu sordugun gunleri. Oyle bi soru soracak bi adamin da OS dersine TA olmasi biraz garibime kaciyor normal olarak. Sabancinin OS i sonucta core C dersi. Linux de yapiliyo olaylar.

Ben turkiye de calistigim donemde ODTU den cikan bilgisayar muhendislerinin ne kadar iyi oldugunu gordum mesela, eski de olsa ogrendikleri seyler ise yarayan seylerdi. Sabanci da ogrencilerin tek derdi gecmek oldugu icin bir sey ogrenmeden geciyorsunuz.

Hocalara da bir guvenim yok yani, son 4 yildir ayni sinavi veren hocadan mi bahsediyim, yoksa arastirma verdigi ogrencinin isini patentleyip para yapmak isteyen hocadan mi? Demiyorum herkes kotu o okulda, ama bilgisayar muhendisliginde bir isim yapmak istiyorsa oturup duzeltmesi gereken cok sey var. Sabanci CMU gibi bir okulu ornek alarak cok guzel bir sey yapiyo, ama ornek aldigi zaman herseyi dikaktle incelemeleri lazim, bazi onemli seyleri atliyolar cunku.

Sabanci egitimin bir etkisi olmadigini soylemiyorum, ama CMU ya girmesinin %90 sebebi kendi calismasi kendi ogrenmesi, oturup kendi arastirmasi, kendi gelip burda baglantilarini kurmasi.

Ben OS aldim, sonra TA oldum. Kendi bilgisayarlarimizi degil okul sunucularindaki alanlarimizi kullaniyorduk o yuzden de belli komutlar haric komutlara ihtiyac duymadik, root pw abik gubik islerine girmedik, sudo'yu ben ubuntu kurana kadar gormedim bile.

ilgisi olan adam arastirir ogrenir, ilgisi olmayan ogrenmez. linux beni asla cekmedi valla. Bunun OS bilgimle zerre alakasi yok, Linux kullanmayi ogretmediler bize OS dersinde, umarim sizde de ogretmiyorlardir. Gayet de iyi bir TA'dim valla dersin mufredati dahilinde, ki bizdeki OS ile sizdeki OS dersinin asiri farkli oldugunu da bil, OS dersinde robot yapmiyoruz biz, teorik ogreniyoruz semaphoredu file abik gubik systemdi diyoruz bitiyor. Turkiye'de de CS egitimi bu seviyeyi pek gecmiyor zaten.

CS hocalari gayet iyi bence, saydiklarin baska bolumlerdeki hocalar zaten tahminimce. Elbet de bolum mukemmel degil, bak ben ne demisim sen de rerero yapmissin en basinda zaten, bence Turkiye'de, benim aradiklarimi veren en iyi universite demisim. Turkiye'de.

Selen-CMU konusunda soylediklerine de katilmiyorum, iyi bir ogrenci olmasa ve cabalamasa tabi ki giremezdi, ama SU-Oflazer olmasi cok onemli bir faktor bence, benim kabulumde de onemli bir faktordu zira yazin staja gidemesem ordan aldigim referans olmayacakti ve bu kadin beni oranin referansiyla aldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de kastim ilgili olmayip TA olan insanlarin ne kadar yararli olabilecegi...

Ha ayni dertten biz de muzdaripiz CMU da, cok aptal TA ler var sirf hocaya yavsadiklari icin TA olan. Evrensel bir sey bu. Ama gene de ona oyle TA olup sonra bunla resume de yer doldurmak sahteciliktir, yanlis reklamdir. (kimseyi suclamiyorum, sadece fikir belirtiyorum)

Kiz arkadasim ve CMU konusunu burda daha fazla tartismak ona ve privacysine (hede hodo) saygisizlik gibi geliyor, istiyorsan gel MSN de daha konusalim ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim ben hocaya falan yalvarmadim tovbe tovbe, dersin isleyisinde her ne varsa cok da iyi biliyordum ogrencilere de hep yardimci oldum. Linux shell komut bilgisi falan gerektirmiyordu kisaca canim ders. Linux ile ilgili olsam evet ekstra birkac sey katardim belki ogrenciye de bunun mufredatla zerre ilgisi olmazdi. Anlamamaya mi calisiyon lan sinir oldum be
Sosyal ağlarda paylaş

mADmaXimus said:
-Wissy said:
Yurtdisinda Avrupa'nin ilk 50'sinde universitelerde okumak Turkiye'de Koc Sabanci gibi ozel universitelerde okumaya gore cok daha ucuz. Verdikleri universite egitimi, sonrasindaki referanslari ve imkanlari da tabii ki Turkiye'deki butun universitelerden fazla bu Avrupa universitelerinin. Ancak Turkiye'de universiteye giren bir ogrenci `her turlu` mezun olurken, yurtdisinda isler boyle yurumuyor. Yani OSS'de basarili olacak zeka ve farkli yeterliliklere sahip olmayan ogrenciler icin Turkiye'deki fahis ozel universiteler cok daha mantikli.

avrupada okumak bir yerde avantajli olabilir ama bi yerde de yanliyorsun wissy
turkiyede ozel okulda okudugun zaman referanslarin her zaman cok daha iyi olucaktir

Turkiye'deki referanslarda hakli olabilirsin de `who cares?`
Avrupa ve Amerika icin daha iyi referans olur diyorsan da `l2p` =]
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Abicim ben hocaya falan yalvarmadim tovbe tovbe, dersin isleyisinde her ne varsa cok da iyi biliyordum ogrencilere de hep yardimci oldum. Linux shell komut bilgisi falan gerektirmiyordu kisaca canim ders. Linux ile ilgili olsam evet ekstra birkac sey katardim belki ogrenciye de bunun mufredatla zerre ilgisi olmazdi. Anlamamaya mi calisiyon lan sinir oldum be

Aynı dertten biz de muzdaribiz diye anlatmış adam yavşayanları. Sana dememiş lan sen anlamıyosun bariz ahah.
Sosyal ağlarda paylaş

laf sokuyo hala
demek isticegim su, eger tek derdin bilgisayar okiyim, guzel is buliyim kapagi atiyimsa sabanci

kapagi atiyim ama ayni zamanda cok ilgiliyim, bilime gitmek istiyorumsa sabanci, ama tek islevi okulun baglanti oluyo, mutlu olacagini soyleyemem

turkiye de kalmak istiyorum, egitimim benim icin onemliyse ITU ODTU falan
Sosyal ağlarda paylaş

mADmaXimus said:
@wissy: avrupada hocalar daha zor verir referansi turk oldugun icin, alirsan guzel olur ama alamazsin iste

@penth: ozel uniler devlet unilerinden daha iyidir bence de
ama bilkent>sabanci acik ara farkla

Bilkent>Sabancı derken? Bi de açık ara farkla derken? Ne bakımdan yani?
Sosyal ağlarda paylaş

Haha tartismaniz cok super =]
Penth olm paranda Brown'da okuyacaksin, o kadar hava atiyorsun falan. Burslu falan girseydin neyse de.

Ha 7tepe'de okumussun, ha Brown'da...

Ikisinde de paranla okuyorsun bir fark yok.
Yemisim senin ceviri projeni burs alamadiktan sonra.
TA'yim, Sabanciliyim ve kralim demen yetmedi herhalde ki Brown'dakileri kandiramadin.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
mADmaXimus said:
@wissy: avrupada hocalar daha zor verir referansi turk oldugun icin, alirsan guzel olur ama alamazsin iste

@penth: ozel uniler devlet unilerinden daha iyidir bence de
ama bilkent>sabanci acik ara farkla

Bilkent>Sabancı derken? Bi de açık ara farkla derken? Ne bakımdan yani?

daha iyi bir universite anlaminda
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:
Haha tartismaniz cok super =]
Penth olm paranda Brown'da okuyacaksin, o kadar hava atiyorsun falan. Burslu falan girseydin neyse de.

Ha 7tepe'de okumussun, ha Brown'da...

Ikisinde de paranla okuyorsun bir fark yok.
Yemisim senin ceviri projeni burs alamadiktan sonra.
TA'yim, Sabanciliyim ve kralim demen yetmedi herhalde ki Brown'dakileri kandiramadin.

yılda $80k versende...

Harvard Harvard'dır.

ya da Brown Brown'dur baba.

Prestijin anasını satim. Gidipte sütçü imam'da harvard dengi profesörlerden ders alsan bile bir boğaziçi üni. mezununun prestiji sen de olmaz. Ne kadar dolu biri olsan da gidipte adı ün yapmamış bir üniversiteden mezun olursan oyuna 1-0 hatta 2-0 yenik başlıyorsun. isterse $200k versin, sonuçta belki onun 10 katını geri kazancak ne malum..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...