Fistan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 ilk önce herkese tekrar merhaba.1 haftadır yörünge dısıydım.ban acılınca hemen gelip ağlayayım dedim.hehe yok yok böyle bi amacım yok. bi kaç örnek verip geçicem bu konuyu.ban'in tartisilmasi degil amacım. örneklerle olayın baglantısını kurup kurabilmek hayalgücünüze kalmıs. ornek 1: bir adam bi genci tutmus cüzdanını calmaya calısıyor. a)olayı gördünüz ve yumrugu patlattınız ve genci kurtardınız. b)olayı gördünüz ve 155 i aradınız uzaktan izliyorsunuz. örnek 2: annenize evinizde tecavüz ediliyor. a)tabancayı cektiniz anneyi kurtardınız b)kosarak karakola gidip evdeki olayı anlatıyorsunuz örnek 3: facebooktan kız kardesinizin linki forumda verilmiş.garbage lamerları yorumlarını yapıyor. a)kızarsınız ve oç siniz hepiniz dersiniz.susturmaya calısırsınız.topikin silinmesini bekleyene dek. b)sikayet edersiniz yorumlara göz yumarsınız.artık ne kadar derine inecekleri ne kadar igrencleseceklerini kestiremezsiniz. cevaplarınızı a ve b seklinde yazıp ya da yazmaya bilirsiniz.benimkiler a seklinde. herneyse. forumda bir kisinin baska bir kisiye nefret ve kin beslemesi olayına gelmek istiyorum. sebeblerini anlamaya calısıyorum.bir kac teorim var.ya forumda yanlıs düsüncesi elestirilmistir diyorum ya da sevdigi biseye laf atilmistir ne bileyim müzik zevkine gülünmüstür, güzel dedigi kıza laf atılmıstır ya da siyasi gorusune ayar verilmistir diyorum. ama neden diye de soramadan gecemiyorum.görmedigin tanımadıgın bi kisi sadece forum yazıları ile sana bu kadar kin ve nefret besletiyorsa ortada bi ilginclik var gibime geliyor.iki taraftan birinde. benimde oluyor bazen bu tarz sevmedigim kisiler ama en uzunu 2 gün sürmüstür heralde.sonrasında ya nickini unutuyorum ya da konuyu. ayar verme olaylarını ve abartılarını da sasıracaksınız ama anlamıyorum gercekten.ortada kişiye göre bi yanlış varsa dogrusunu söyleme ya da ogretme güdüsü her zaman normal geliyor.yanlıs düzeltilince de 'oo ayar'. sonra bide unutamayanlar bunu.4-5 ay sonra ayar verdigi topiki linklerler falan. ben bi gün ayar verdigime yarın donanım bölümünde yardım edebiliyorum.ama insanların bazıları futbol bölümünde tartıstıgı kisiye gelip konu dısında ayar vermeye kasıyor. gectim herseyi.bu garbage nedir ya?paticik e getirisi nedir? benim bi teorim var yıllarca burlarda oldugum için. garbage da sacma sapan muhabbet yapanlar zamanla paticikte buna devam etmiyorlar.3 yıl önceki garbage lamerları şimdinin modları belkide.saygın patileri oldular.garbage bir nevi young academy gibi işliyor bence.haksız mıyım?tabi ki young academy diyip garbge ın çöplükten cıktıgını da varsaymıyorum. mod ve genel yöneticiler aslında bu young academy de uslanmayanları bastan temizleseler güzel olur diye dusunuyorum. birde temizleme derken, 6-7 yıllık üyeler var.patiye bircok sey kazandırmıs, genel yoneticilerinde yakından tanıdıgı kişiler bunlar.bilgi ve birikiminden haberdarlar.ama bu kisiler bazen forum kuralları denen seylere aykırı davranabiliyorlar. ben olsam o kisileri kurallara uymadı diye asla buralardan sınırsız uzaklastırmaya calısmam.1 olur 2 olur kuser giderler. sonra academy de uslanmayan mememe tayfasıyla basbasa kalabilirler. bonec misali bi topic oldu.bonecrusher'a da deginmeden edemeyecegim.bu adam iyidir candır hepimizden degisik bi kisilige sahiptir.bircogumuza yasantısı ve kisiligi ile ters gelmekte bu da ona karsı muhalif bir tutum sergilememize neden olmaktadır.no liferdır degildir bu kadar üstüne gidilmemesi gerekir.yaptıgınız biraz insanlıktan uzak.okumazsınız gecer gidersiniz. forumda msn tayfa olayı da var.msn den linkler yagıyor topice destek ya da köstek olunuyor. varsa kendi görüşün yazarsın niye kitleleri pesinden sürüklemek istiyorsun? ilkokul aklınla üniversite bahcesinde geziyorsun ayarı yiyince de aglıyorsun. sana ters bi görüs varsa onun yanlıs oldugunu savunuyorsan ispat etmelisin. komik resimler ve asagılayıcı cümlelerle susturmaya calısmazsın. bir kitle de uzun mesajlara tahammül edemeyenler var.zaten bu kisileri uzun mesajlı topiklerde göremediginizden anlarsınız. 10 satır gördü mü kacar topikten.bilgi ve görüsü kısıtlıdır ya da sıkılıyordur bilemeyecegim.ama gelipte uzun yazmıssın okuyamadım demek güzel birsey değil.buna gönderme olarak buraya da yazanlar olabilir.saygı duyarım.paticikte herseye gülünür. komik olmasa bile bi gülen cıkar elbet. x kişisi ne yazsa gülünür misal burda. y kişisi ne dediyse yanlıstır vs. bazen neyle dalga gecilir neyle dalga gecilmez ayırt edemeyen kisiler var.bir kisi bisiler yazar ona göre onun degerlerine göre öyledir, ne bilim töresi odur sudur budur, dalganın dibine vurulur ama o kisi incitilir feci bi sekilde.ayıptır. tabi bu kisi genelde forumda saygınlıgını kazanmamıs ya da az yazdıgından ya da esprili olmayıp sempatizanı olmadıgından kazanamamıs masum kisiler olabilir. dalga gecilecekse parameciumla dalga gecilsin mesela nedir arkadasım selamlar saygılar her mesajda? ama para bilgi ve birikimini bize aktarmakta ve saygınlıgını kazanmıs bulunmaktadır. nasıl bitirecegimi bilemedim topiki.paticikte kimseye kırgın ya da kızgın degilim.kin ya da nefret beslemiyorum. ancak baya sevdigim kisiler var.bu kisilerle de msn ya da gercek hayatta irtibat kurmusumdur bir arkadaslık yapmisimdir.bazılarını sdece forumda sevmis gercekte sevememisimdir vs. bu nickin altında yazılanlar benim görüşümdür.saygı duyar ya da duymazsınız.tutup mesaja 'bu benim görüşüm' yazmak baya komik oluyor burdaki olusan paradoks gibi. neden yazdım ben bunları? paticikin gidisatı ya da birilerine msj vermek icin mi? alakası yok. keske herkes birbirine ayar verse ama baska yerde de elinden tutsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peter Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 1)a 2)a 3)a yazıyı da okudum, benim diyeceğim birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Ben de hepsine "A" derim. Yazdıklarının çoğuna da katılıyorum. Garbage'daki "mememe" tayfası benim sinirlerimi bozmaya başladı mesela artık. Ama bazı şeyler Paticik'te böyle işliyor. Normalde bir espri yapılır gülünür, iki kere yapılır gülünür, ama on defa yapılırsa gülünmez. Gülünçlükten çıkmış durumda insanların inatla yapmaya devam ettiği bir takım şeyler. Gülünçlüklerini kaybedince de içinde barındırdığı diğer şeylerle birlikte rahatsız edici olmaya başlıyor bu geyikler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peter Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 hoşgeldin bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 özlemiştik.. hepsi a adit : yazını şimdicik okudum ve dediklerin normal gözle görülür şeyler ama artık günler geçiyor ilerliyor patinin nüfüsüda gün geçtikçe bize göre küçülüyor. burda okumaktan zevk aldıgımız adamlar birbir gidiyor çoluktur çocuktur ailedir. zamanları kalmıyor yada bir çoğuı hala patinin açıldıgından haber bile değil. olağan karşılamak gerek. pati yıllar önceki pati değil biz yıllar öncesi geldiğimiz adamlar değiliz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 (tu) evet okudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Adalet dagitilirken tahrik unsurunun gozardi edildigi nadir yerlerden biri paticik.com forumlari. 3 ornekte de agir tahrik var, ceza olmali ; ama boyutu tabii ki tahrik unsurlarina gore azaltilmali. Fail gifleri jpgleri komedi zaten. Hadi 1-2 yapildi gulundu edildi de bir yere kadar. Zaten Garbage'dan Kisisel'e oradan da Konu Disi'na[Artik nasil bir kategorilendirmeyse de yaptigim..] giden yolda tutunmaya calisan yeni patiler cok sik kullaniyor bunlari. Ilgi cekmeye, quote alip `ahahahaha` `cok komiklisin` tarzi seyler duymaya calisiyorlar. Goruntu kirliligi ; ama zararsiz. BoneC meselesi gereksiz uzatilmis overrrrr...rated bir mevzu zaten. Ki bu sekilde uzamasina neden olan, isteyen ve buyuk ihtimalle geldigi noktadan gayet de memnun olan kendisi diye dusunuyorum. Rebel tripleri falan ne bileyim, herkes kendini ozel hissetsin. Onun da zarari yok. Sasuke bile `i'm more special.` diye 400 bolum dolanmis, Bonec 20k mesaj atsa benzer icerikli nolcak? MSN'den toplanip topic trollemece de zamaninda DotA'ci cevrenin de sik sik yaptigi bir seydi. Girip de arkadasim dedigin adamin attigi topice bir `lol` yazivermek kimseye batmaz. Hani verilen ayarlar, hatta kisaca cevaplar dogru duzgun bir temelde bir seyler ifade eden bir seyler olsa zaten kimse `babs the kenk` muhabbeti yapmaz da paticik'de ayar vermek dedigin nedir ki? Ortaokul duzeyinde laf ebelikleri, l33t forum tripleri[ki bunlar qq'lar[cok sik yaparim ben.] faillar bilmemneler] ya da sacma sapan jpgler... Ha bir de demagoji manyagi edilmis siyasi topicler var. Hepsini toplasan 1 tane ustunde durulacak `aaa bu adam bir sey demis.` dedirtecek sey cikmaz. Boylesi bir ortamda da ben hala MSN'den gelecek 1 linke girip `lol` yazmaya cekinmem. Sanane.inc'in ilk aylarinda UO oynarken adim attik buraya bir cok kisi gibi, hadi kimisi o ilk aylarda geldi kimisi 3-5 ay sonra... Kisaca diyelim ilk 1 yillik guruh TR'de UO'yu ilk ve `en` oynayan insanlar dan olusuyor aslinda. Ama ne yazik ki bazisi fazla ciddiye aliyor bu forum ortamini. Forum en nihayetinde. Hahaha hihihi olcak burda, otesi degil. Ha kufur olmasin[pipi dedi diye cezalandirilmak istenenler var ki saka gibi de neyse..], kisisel agir hakaretler olmasin, kanuna aykiri soylemler olmasin bir de tehdit olmasin. Gerisini sal gitsin. dip not : insanlar yuzunu hic gormedikleri insanlardan gayet de nefret edebilirler. yakin orta uzak ornekler verebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veþtitsa Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 sıkılmadan okunulası bi yazı olmuş zaten, kimsenin okumamazlık yapacagını sanmıyorum.. geyik yapılsa ama sulandırılmasa ayar verilse ama hakaret edilip aşagılanmasa tartışılsa ama bu kişisel nefrete dönüşmese taraf tutulsa ama savaş yapılmasa vs.. .. herşey ne kadar güsel olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 haksızsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 bencede hepsi a. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 örnek 1 ve 2 için (a) ama örnek 3 için b olabilir. tabi duruma göre de değişir tam emin değilim ama 1 ve 2 deki kadar kesin hareket etmem. konunun özüne gelirsek, ayar konusunda güzel yazmışsın. ban konusuna ben hiç girmiyim. bi kere küfürden ban yedim, hakkımdı. o yüzden bişey demiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Bir forumda iki insanın birbirini tanımadan birbirlerine kin beslemeleri çok saçma birşey. Mesela konudışında birçok kişiyle tartışırım, ateist olduğumdan bazılarıyla baya uzun süreler ciddi tartışmalar da yaşayabilirim. Ertesi gün başka bir konuda aynı görüşü savunuruz, bir konuda yardımcı olmaya çalışırım falan. Görüş ayrılıkları küçük şeylerdir özellikle sürekli birarada değilseniz, tanışmıyorsanız. Mesela Fistan, futbol bölümünde yaptığı birçok yoruma feci şekilde uyuz olsam da en sevdiğim patilerdendir. Zaten eski patileri severim genelde, benden 3 sene daha eski tabii ki aama kaydolduğumdan beri en çok aktif gördüğüm ve paticik forumlarına birşeyler kattığını düşündüğüm üyelerden biridir kendisi. Geçen gün yörüngedışı yazısını görünce değişn patiye dellendi gitti diye düşünüp üzülmüştüm, öyle değilmiş sevindim. Yazıyı da sonuna kadar okudum hepsine a diyorum. Ayrıca biraz daha saygı, sevgi olsun lütfen aranızda. Bir konuda ayar verirken öbüründe yardımcı olabilin. Ben arkadaşlarıma hergün ölümüne ayar veririm eğleniriz, geyik yaparız onlarla ama sıkı da dostumdurlar. Ayar dediğiniz laf yani ben sağlam ayar alınca patide hoşuma gider gülerim, hatta belirtir tebrik ederim. Hoşgörü işi efendim, hoşgörü... Saygılar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 testi cevaplamadan, sadece hersey yerinde guzel demek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 said: dip not : insanlar yuzunu hic gormedikleri insanlardan gayet de nefret edebilirler. yakin orta uzak ornekler verebilirim. oldukça normal şeyler.. ama fistanın dediği ayar verdikten sonra yardımcıda olun kinci olmayaya gerek yok diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 A yada B diye cevap veremiyeceğim, ama sanırım ikisinin ortasında birşeyler yapardım. İki şıkta biraz uçuk gözüktü bana. Bahsettiğin diğer sorunlara gelince, bence bir çoğu, özellikle ayar ve seviyesizlik, yönetimin çok iyi niyetli olmasının sonucu ortaya çıkan sorunlar. Açıkca söylemek gerekirse, kullanıcılar kadar yönetimini de suçlu buluyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 bi de şey var. tespit yapmışsın güzel tespitler. temenniler de içeriyor ama paticik -hatta internette hiç bir ortam- sevgi pıtırcığı olamaz bence. sonuçta fazlasıyla public bir alan ve her çeşit insan var orda burda. o yüzden temennilerin ütopik olduğunu düşündüğümü belirtmeden geçemeyeceğim amma resmi oldu lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 tamam güzel diyorsunda burda kimse kimsenin annesine tecavüz etmiyor biraz kötü olmuş o örneğin yine de çoğu kısımlar da haklısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finkel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 b a a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 3'ün cevabı a gerisinin çok da alakası yok. Paticik iyidir hoştur da lof sokmanın, ayar vermenin bu kadar prim yaptığı yer azdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Garbage'a dair fikirlerine katılmıyorum: said: garbage da sacma sapan muhabbet yapanlar zamanla paticikte buna devam etmiyorlar. Etmiyorlar değil edemiyorlar çünkü mesajları tepki görüyor. Bu geçiş ancak garbage'ın başka birşey, kalan kısmın başka birşey olduğunu idrak etmekle mümkün yoksa garbage insana birşeyler öğretiyor/katıyor değil. said: 3 yıl önceki garbage lamerları şimdinin modları belkide.saygın patileri oldular.garbage bir nevi young academy gibi işliyor bence.haksız mıyım?tabi ki young academy diyip garbge ın çöplükten cıktıgını da varsaymıyorum. Eğer öyle birşey varsa 3 yıl önce garbage lamerı olan, şimdi mod olmuş biri muhtemelen hala lamerdir. Garbage lamer yeri olduğundan değil modların da lamer olabileceğinden ;) Garbage kurt dökme yeri. Kimsenin orada foruma ısındığını sanmıyorum, o ortamda da mümkün değil zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hayvan_ Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Bu söylediğin şeylerin bazılarını senin yaptığınıda görüyordum.Gerçekleri anlamana sevindim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 tespitler güzel, bir itham yok, ayrıntıya girilmeden güzel özet geçmiş forumu şıklar, 2 ve 3 a, 1.si fizik gücüne göre değişir bende merak ettiğim için soruyorum hangi olaydan ötürü banlandın bu topicin tam olarak amacı/sonucu nedir, genel olarak duygu ve düşüncelerin blog tarzı icrası mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 ettiğin küfür ordaki durumu kurtarmazki sadece ilgiyi arttırır. eğer durumu engelleyebilcek bişi yapmış olsaydın o zmn mantıklı olabilirdi... orda durumu engelleyebilecek pekte bişi yok gerçi. en fazla nutuk çekebilirdin heralde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 forgiver said: bu topicin tam olarak amacı/sonucu nedir, genel olarak duygu ve düşüncelerin blog tarzı icrası mı +1, ayrıca forum hakkında tartışmalı topic açıp ortalığı birbirine katmaktan farkı yok topiğin. ne somut bir söylem var, ne başka bir kanıt. problem nedir? sıralayın, somut olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 son 4 yıl içinde içme suyunun tadı değişmiş gibi geliyor bana kişisel tespit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar