Evolution Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Şu anda öss denemelerine baktığım zaman İstanbul da istanbul uni veya marmara unide işletme ve iktisat bölümlerine(türkçe) girecek kadar puan yapabiliyorum. Fakat iktisat mı işletme mi karar veremedim. Şimdi işletmenin puanlara bakıyorum heryerde iktisat puanlarından daha yüksek. Fakat işletme sanki halk arasında karizması daha düşük bi bölüm gibin. İktisat daha karizmatik gibi duruyor. İkisinin yaptığı işler, dersler ama hemen hemen aynı gibi. Şimdi işletmeye mi girsem iktisata mı karar veremiyorum. Bu iki bölüm hakkında bilgisi olan(avantajları, dezavantajları vs) benimle paylaşırsa sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 ikisinden de bir ton var memlekette. iktisatçılar bir yere kadar ama işletmecilerin gerçekten ne yaptıkları, çıkınca ne olunduğu belli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evolution Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Rehberlikle konuştum ama buradaki insanlarında fikrini öğrenmek istedim. Fizban fikrin yoksa hiç mesaj atmasaydın daha iyi olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 herzaman için iktisat işletmeden daha geçerlidir ve marmara ve istanbul arasında seçim yapacaksan marmara derim[signature][hline]Bir sana hasterim, bir de sabah uykusuna... Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... [bu kalp şu tarihde BabacumMostors tarafından sevmekten vazgeçirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Özel sektormu dusunuyorsun devlet mi ona gore degerlendirmek lazım. İktisat özel sektorde pek bişeye yaramaz. İktisat daha cok devlet mekanizmalarında gorev alabilecegin bir konu. Ama işletme derse. Hangi universiteye girersen gir. Azimli isen universiteyi derece ile bitirip birde bursla ( maddi durumunu bilmiyorum) MASTER ustune bir alandada doktora yaparsan zengin bir hayat yasarsın. Zilyon tane işletme mezunu var haklısın ama master ve bir alanda doktora yapanlar işsiz kalmaz. Tavisyem ilerisi için telekominikasyon doktorası yapman veya gıda. Dunyanın her yerinde işletme mezunu masternını yurt dısında yapmıs ve bir dalda doktora yapıp uzmanlasmıs işletme mezunları iş bulur. Ve bu her zaman buyuk şirketlerde veya holdinglerde olur cunku kobiler işletmelerini kendilerini yonetmeyi sectiklerinden yonetici kadroları dardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 iiktisatı bitirir mali müşavir olur[signature][hline]Bir sana hasterim, bir de sabah uykusuna... Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... [bu kalp şu tarihde BabacumMostors tarafından sevmekten vazgeçirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 bu arada bir örnek verelim: 96 senesi mi ne türkiye ea birincisi öss'de. girdiği yer boğaziçi iktisat. konum: işsiz. öyle de bir bölüm işte bu. ancak gözün korkmasın, zira üniversitenin birçok bölümü böyle(iktisat, işletme biraz abarmışlar ama bu yönden). sonuçta en ön planda, okulundan ve bölümünden ziyade sen oluyorsun iş bulma konusunda. özellikle özel sektörde bu böyle. hangi üni veya bölüm olursa olsun, sen alanında kendini geliştirmeye bak. ve tabii ki girişimci ol. gerisi gelir zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evolution Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Fizban benim Recall06 ın sunduğu gibi yapıcı düşüncelere ihtiyacım var. Senin amacının ne olduğunu anlamadım. Bir daha açtığım konulara mesaj atma lütfen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 said: BabacumMostors, 12 February 2004 01:15 tarihinde demiş ki: iiktisatı bitirir mali müşavir olur Ekliyim. Mali musavir olmak icin 1 sene staj yapıcan sonra sınavlar var bayagı zor sonra sınavı kazanıp 2 sene staj devam ediyor sonra bir sınav daha sonra mali musavir oluyorsun. Mali musavir para kazanmaz. Yeminli mali musavir para kazanır. Yeminli olmak icin 6 sene filan mali musavirlik yapman lazim filli olarak. Odaya kayıtlı olucan tabi vs. Yeminli mali musavir imza yetkisine sahiptir piyasi berbat cok geniş cevren yoksa 50 milyona bir sirkete bakarsın 10 20 sirket bulsan budur işte olayin otesi yok. Yeminli mali musavirlik çevreye bakar. Buyuk sirketlerin uzun zamandır calıstıkları y. mali musavirleri vardır. Bunların ölmelerini beklemen gerekir. Diger kobilerden alacagin maksimum para 50 kagit ayda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 zaten ağlamayana meme yok demişler her meslekde bir sürünme devresi vardır :) yada hatırlı tanıdık devresi[signature][hline]Bir sana hasterim, bir de sabah uykusuna... Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... [bu kalp şu tarihde BabacumMostors tarafından sevmekten vazgeçirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 zaten ne oursa olsun kafayı kullanan işini bilen adam aç kalmıyor[signature][hline]Bir sana hasterim, bir de sabah uykusuna... Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... [bu kalp şu tarihde BabacumMostors tarafından sevmekten vazgeçirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Ya birazda kader ama sunu biliyorum azimli olucaksın acı cekmeye alısacaksın. Yılmayacaksın ve çok çalışacaksın. Üniversiteyi para olarak gör ne kadar çalışırsan ne kadar çalışırsan ilerde o kadar zengin olursun. Ama tekrar ediyorum. MASTER ( yurt dısında sart) , bir alanda uzmanlasmak yani doktora. Ve ne yazikki zeka master veya doktora veya universite zekayi geliştirmiyor nedense doğuştan geliyor ilginç. Aç kalmaz kimse ama önemli olan karnını doyurmakmı o zaman supermarket ac hiç aç kalmassın :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 walla market açabilsem güzel olacak ben razıyım markete fln[signature][hline]Bir sana hasterim, bir de sabah uykusuna... Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... [bu kalp şu tarihde BabacumMostors tarafından sevmekten vazgeçirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 tabii bir yanda marketim varken neden mali müşavirlik yapmiim :)[signature][hline]Bir sana hasterim, bir de sabah uykusuna... Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... [bu kalp şu tarihde BabacumMostors tarafından sevmekten vazgeçirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Marmara işletme ile IU işletme arasında tercih yapacaksan IU banko ... hatun guzellıgı ve yogunlugu bakımından ıyı bır yerdır ... bız eskı IU Muh ler olarak agzımızın suyu akarak bakardık ... bılınen fame ı olan ve kabul goren bır bolumdur ... egıtımı ıyıdır ... ama ısletmecılıgın makus talıhı olarak saglam torpılın yada 3.0/4 uzerı bır mezunıyet ortalaman yoksa ıs bulman sans talıh baglamına gırmıstır ... bolum avcılardadır ... avcılar guzel yerdır ... bence ...[signature][hline]The Bagımsız Oyun Bagımlısı ... Ateş bilmez nasıl yaktıgını ... Aranel Lúinwë ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Yaptıgın universiteye gore degisir fizban. Master i yapmakda yetmez bir dalda doktora yapman lazım diye eklemistim. Tabi amac uzum yemekmi bagcıyı dovmekmi bilemiyorum. Birde fare daga kusmus dagın haberi olmamıs gibi bir konu var galiba arkadasla aranızda attıgın mesajla olayın ne alakası var kavramak elde degil. "Forumda meslek sahibi olunmaz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 yurtdısında marketing msateri yapma gibi bi sansin varsa isletme ownz ben ownicam hepinizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Bir işletme öğrencisi olarak, piyasanın içinde biri olarak, kariyerim açısından şimdiden adımlar atan biri olarak (hosting falan değil, sermaye piyasaları) topice girdim yardımcı olayım, bilgimi aktarayım diye... Yazara baktım, Evolution. Birkaç dakika önce forumda başka bir topicde agresif tavırlarını görmüştüm... Hemde bu ailenin eski üyelerine karşı.. Olabilir dedim ses etmedim... Aynı agresif tavır burada sürüyor.. Fizbana karşı... Bana bak Evolution... Burası public bir yer. Burada "benim topiclerime mesaj atma. Benim topumla oynama. Ben senden daha uzağa işeyebiliyorum. Benim ipimle ip atlayamazsın. Benim silgimi kullanamazsın. Hedem hödöm muhabbeti, yapamazsın... Hiçkimseye yapamazsın, burada tanınan, insanların dostum, arkadaşım dediği insanlara hiç yapamazsın... Yaparsan ne olur? Banlanmazsın. Ban çok nadirdir paticikde.. Ve çok çıkıntı durumlarda uygulanır. Ama dışlanırsın. Yarın öbür gün çok acil birşey aradığında, ihtiyacın olduğunda yanıt bulamazsın... İnsanlar hadi len derler... Lütfen, lütfen insanlara karşı saygılı ol. Burası senin babanın malı değil.. Sen karar veremezsin kimin hangi topice mesaj atıp atamayacağına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2004 Valla Eno haklı ne diyim. Eno' nun bu sözü üstüne denebilecek bir şey de kalmıyor aslında ama ben gene bir iki ek yapayım. Burada hepimiz birbirimize kardeşmiş gibi davranıyoruz. Bunu böle kabul ediyoruz. Ama eğer biri çıkıntılık etmek ben senin kardeşin değilim demek istiyorsa kendi bilir ama kardeşlerden birine seni sevmiyorum diyemezsin. Sadece fazla yüz göz olmazsın. Ya hep ya hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evolution Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Eno bir saygısızlık yaptıysam karakedi icabına bakar. Ama ben bir saygısızlık görmüyorum senin kaba konuşmaların dışında... Benim için yeni kullanıcı eski kullanıcı diye bir şey yoktur. Herkeze gereken neyse söylerim. Adamın teki gayet ciddi bir konu açtıysam ve gelip forumlarda sorma böyle şeyleri diyerek konuyu dağıtmaya çalışıyorsa tabiki gereken cevabı veririm. Adam 3 yıllık(veya kaçsa) kullanıcı diye sesimizi çıkarmayacak mıyız? Ayrıca kimseye benim açtığım topice birşey yazamazsın demedim. Rica etmek sizin orada emir olarak algılanıyorsa bilemiyeceğim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Evolution Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 said: Eno, 12 February 2004 03:03 tarihinde demiş ki: Yaparsan ne olur? Banlanmazsın. Ban çok nadirdir paticikde.. Ve çok çıkıntı durumlarda uygulanır. Ama dışlanırsın. Yarın öbür gün çok acil birşey aradığında, ihtiyacın olduğunda yanıt bulamazsın... İnsanlar hadi len derler... Sen veya fizban hadi lan olayını uygulamalı olarak yapmak yerine bu adama uyuz oluyorum ben ne yardım edeyim hadi lan! diye içinizden geçirseniz hem polemik çıkmayacak hem de yardım eden bana yardımını yine edecek... Ama gıcık oluyorsunuz diye gelip açtığım konunun içine etmenize de izin vermem. Gerekirse kendim uğraşırım bunun için gerekirse admine haber veririm... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 ya tek birsey var universitenin sana verecegi oda sosyal ve ekonomik olarak sistemi cok iyi kavramis olman lazim.. zaten cevrendekilerin %5 i felan kavriyor bunu.. bundan sonra her konuda kendini gelistirip aranan eleman oldunmu sutcu imam bile ufak bi kistas olur ise girmende ama uniye girdikten sonra baba 1 ders girerim 3 ders girmem soyle yaparim persembeden kirarim uludagda kayarim dersen bisey olmaz senden[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Talerun Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 bence işletme mezunu daha fazla para kazanir ama is imkanlari daha az. Iktisat mezunu daha rahat is bulur ama maasi isletmeci kadar yuksek olmaz, diyorum ben. Bu arada benim tanidigim tum ihracatçilar arasinda (ben dahil) isletme mezunu yok ama iktisat mezunu cok fazla. Bence iktisata gir, bu arada yabanci dil, iste ne biliim bi pc kursundan sertifika falan al, cv'ni doldur gerekli gereksi seylerle. Ugrasan her zaman is bulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 işletme bitirdim, call centerlarda iş buldum, 1 milyar civarı maaşla(net + primler), yüksek lisansı engellediği için girmedim. Enformasyon Yüksek lisansı yapmaktayım Türkiye sınırları içinde. Yurt dışı zorunluluğu yok yani master için. Şimdi hem işletme hem enformasyon karışımı alanlarada başvuruyorum , sonuçları göreceğim... Arayan belasınıda bulur ....[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
crepuscolo Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 said: [b]Recall06, 12 February 2004 01:18 tarihinde demiş ki Ekliyim. Mali musavir olmak icin 1 sene staj yapıcan sonra sınavlar var bayagı zor sonra sınavı kazanıp 2 sene staj devam ediyor sonra bir sınav daha sonra mali musavir oluyorsun. Mali musavir para kazanmaz. Yeminli mali musavir para kazanır. Yeminli olmak icin 6 sene filan mali musavirlik yapman lazim filli olarak. Odaya kayıtlı olucan tabi vs. Yeminli mali musavir imza yetkisine sahiptir piyasi berbat cok geniş cevren yoksa 50 milyona bir sirkete bakarsın 10 20 sirket bulsan budur işte olayin otesi yok. Yeminli mali musavirlik çevreye bakar. Buyuk sirketlerin uzun zamandır calıstıkları y. mali musavirleri vardır. Bunların ölmelerini beklemen gerekir. Diger kobilerden alacagin maksimum para 50 kagit ayda. biraz hatalısın öyle değil bir kere mali müşavir olman için malimüşavirlik staj sınavına girip iki sene çalıştıktan sonra malimüşavir oluyorsun.mali müşavir para kazanamaz deme o konuda da yalnışsın kobiler de evet haklısın şahıs firmaları az getirir ama sana söyliyeyim 5 tane ltd. aş tarzı firman varsa tek kişiye yeter bile kazandığı para ortalama yaptığın işe göre 500 yada 600 milyon gibi bir rakam alıyorsun. ymm olyına gelince o konuda emin değilim ama 10 sene kadar smm olarak çalıştıktan sonra alıyorsun diye kalmış aklımda ama eğer ymm olacaksan zaten bunu dışardan yapman intihar olur çünkü ymmler genellikle eski hesap uzmanlarından çıkıyor zaten firmalarında istediği eskiden devlet kademesinde çalışmış ymmleri işe almak. birde şunu eklicem iktisat kesinlikle işletmeye göre iyi bir bölüm değil çünkü iktisatta okutulan herşey işletmede var hatta daha fazlası var istersen müfredatları karşılaştır. dolayısıyla işletme tavsiye ederim. ama devlet kademesine girip hesap uzmanı olucam sonrada istifa edip ymm olucam diyorsan siyasal okumanı hatta ankara siyasal okumanı şiddetle tavsiye ederim.[signature][hline]...bekliyorum kaderin elini sıkmak için. Kararmayı bekleyen aLaCaKaRaNLıK gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar