Fly Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 yaklaşık 3 aydır göstermesi gerekenin çok altında bir performans gösteriyor bilgisayarım. ilk günkü gibi olmasını beklemiyorum tabii ki bir yıl aradan sonra da artık sinirlerimi bozmaya başladı. mesela half life 2'yi neredeyse tüm detaylar max bir şekilde çalıştırıyordu, yoğun çatışmalar harici hep akıcı idi. crysis'te de low-medium arasında aynı şekilde, akıcı çalıştırıyordu. şimdi aoc'u lowun da lowu, grafikler daoc kıvamına gelene kadar kısıyorum ama 10-20 fps max. hl2'de de yavaşlama oldu, üstüne ne oluyor bilmiyorum ama oyunlarda hep arada bir anormal bir fps kaybı oluyor , 5-10 sn içinde düzeliyor. durduk yere ama, hiç kıpırdamadan düz bir yere bakarken bir anda ne oluyorsa düşüyor sonra düzeliyor. sorunun kaynağı olarak da aklıma gelen tek şey bilgisayarı açınca trörörrörrörörörrrrr diye ses gelişi. 3 ay önce başladı işte, git gide uzuyor sesi çıkarma süresi. sabit diski taratıyorum sık sık görülebilen bir sorun var mı diye, çıkmıyor hiçbir şey. fanlarda var bir şey sanırım da, dizüstü bilgisayar olduğu açmaya korkuyorum. bir program var mıdır sorunun nerede olduğunu kestirebilecek ? bunun dışında diski de çok doldurmadım , vista olduğu için ramler yetersiz kalıyor belki de. şunu kullanıyorum bu arada , ek 1 gb ram ile : http://www.novabilgisayar.com/F3JP.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 edit: bi an masaustu bilgisayar gibi yaklastim olaya Notebooklarda zamanla tozlanma, sac, pislik v.b. gibi seyler yuzunden fanlar oldukca sesli calismaya baslayabiliyor. Bilgisayarinin yuk altinda bu kadar zorlanmasinin sebebi ise ayni sekilde fanlarin stabil calismamasi, ses de buna isaret. Kompresor/elektrik supurgesi kombosu yardimiyla fan girislerini ve egzost cikislarindaki pislikleri temizlemen problemine cozum olabilir. Cozulmezse serviste acilip temizlenmeside daha garanti bi cozum olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 msn açık tutuyorsan ani fps düşüşlerine sebep olabiliyor, ben fitil olmuştum iki ay eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 süpürgeyi buldum, biraz temizlemeye çalışayım. bir soru daha vardı da unutmuşum, http://www.mavibilgisayar.com/ud/8147 bunlardan 2 tane alsam olur sanırım laptopa ? bir de ddr olduğu için 667 mhz olarak geçenler aslında 333 mhz , değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 ddr2 ise o dediin doğru. ddr ise sadece 333 mhz diye geçer. bilgisayarın ddr desteklerken ddr2 falan aliim deme de :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 ne alaka ddr2 olmasıyla anlamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 ha evet ddr2. cpuz de doğruladı, alayım o zaman. tam bilmiyorum da, iki kere gidip gelmeli bi prensibi vardı ramlerin sanırım, o yüzden öyle oluyordu frekansları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 ddr'ın prensibi o evet sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 3d mark çalıştırıp bu bilgisayarın genel sonuçlarıyla karşılaştırdım sorunu bulabilmek için, sanırım işlemcide var bişey. 1.5k civarı alırken genelde o cpu hedesi, bende 1k çıktı. açıp fanı temizleyeyim , belki bişey olur : edit : yok, aynen devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 sorun AOC da max ayarlarla shadow ve bloom u kapatarak deneyiniz, ses kısmını dikkatli okumadım ama 8800GT SLI (yada neyse) yapıp da 5 fps alanlarda var, official forumları okuyalım :) eger ekran kartı ATI tabanlı ise www.ati.com (yazınca amd nin sitesine yonlendiriyor) 22 mayıs da cıkan bir yeni driver var deneyebilirsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 aoc yoksa ikinci bir crysis vakasi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar