SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Ciddi anlamda merakımdan soruyorum normalde ben manganın animeden daima iyi olduğunu düşünürüm. Neyse acaba ben mi gerekli olanları izlemedim. Şimdi bakarsak Mangası animesinden daha iyi olan tonlarca seri verebilirim. Mesela eskilerden Kenshin, yenilerden naruto ve bleach... Ama mesela animesi mangasının önüne çıkanlarda var diyorlar (Viktor sen kafama taktın bu soruyu ona göre) örnek mi Ouran Host club. Neyse sizce mangası animesinin gölgesinde kalan hangi seriler var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Hmmm, Ouran hariç bende karşılaşmadım henüz böyle bir seri ile. Hatta Ouran'da da o kadar büyük bir uçurum yok bence. Belki karşılaşmışızdır, izlediğimiz bir animedir. Fakat mangası çok kötü olduğu için duymamış olabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesela başka türlerde var bildiğim kadarı ile Evangelion manga olmadan çıktı. VEya mangası olmadan çıkan animelerde var ( en büyüklerinden Cowboy bebop mesela (tamam onun mangası varda 3 volumelük o apayrı bişey)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Çıkış sırası Anime => Manga veya Anime = Manga olan nerdeyse bütün animeler mangalarından daha iyi, Stars Saga mesela. Çıkış sırası Manga => anime olanlardan Sırf komedilerden örnek vericek olursam Minami-ke (okawari değil), Azumanga Daioh, Lucky Star, SZS, Today in Class 5-2, Doujin Work. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 bazı anime'ler konuları gereği hareketli görüntü ve ses ile bariz çok daha iyi, özellikle action olanlar için geçerli. action olmayanlar arasından nodame cantabile diyebilirim, kağıt üzerinde nota vs canlı müzik? kazanan belli olsa gerek. (:P) filler'ları saymıyorum, seyretmeden geçilebilir nasılsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 gundamla ilgili butun mangalarida ekliyebilirim bide adamalr gundam novel cikarttilar ki anlam veremiyorum "strike gundam cannon fodder GiNN e ates etti ve yendi" tarzinda biseyden nasil zevk alir insanlar :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Gundam'ın çoğu mangası animesinden sonra çıkıyor. Mesela Gundam SEED ve DESTINY için çıkan mangalar özetin de özeti niteliğindeydi, Andrew Aisha ile birlikte savaşa gidiyor Kira vuruyor Andrew'inki patlıyor , sahne geçiyor sonraki yerleri görüyoruz, Aisha'nınkiye ne oldu, görmüyorsunuz. Bunun gibi atlanıp geçilen çok sahne var Manga'da. Hakkını yemeyelim, Char's Deleted Affair mangasını sevmiştim. SEED için çıkmasına rağmen X ASTRAY'da güzel gelmişti bana. (Hyperion Gundam forever!) Sorun ise her manganın İngilizceleştirilmiş scan versiyonunu bulamayışım zira Bandai Gundam mangalarını daha çıkmadan lisanslıyor :( (Scanı çıkanlar da bilin ki Zeonic Corps gibi çılgınlar tarafından scanlanmıştır zaten) Ayrıca CCA sonrası zaman için Gundam'da anlatılan şeylerden fazlası manga serilerinde verilmiştir. Zaten lightnovel mangalarla normal Gundam manga'larının türü farklıdır. Ayrımını biliyorsanız kafanız karışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Hayret kimse Ghost in the Shell dememiş. Ghost in the Shell'i izlememden yaklaşık 5-6 ay sonra nedense Manga'sını da bulup okuma isteği oluştu içime, hal böyleyken 2001 başı gibi Manga'sının scan halini türlü zorluklarla edinebildim. Tümden kötü demeyeyim ama Anime'si benim beklentilerime tam cevap verirken Manga'sı kesinlikle beklentilerime çok uzaktı. Stand Alone Complex ilk sunulurken manga'sal yoruma daha yakın bir seri olacak denmiş ve korkmuştum ama neyse ki bu farklı yorum filmin gerisinde kalmıyordu kanımca. İzlememiş bir arkadaşın tüm Anime'lerini izlemeden Manga'sını okumasını önermezdim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 SturmVogel said: Hayret kimse Ghost in the Shell dememiş. Ghost in the Shell'i izlememden yaklaşık 5-6 ay sonra nedense Manga'sını da bulup okuma isteği oluştu içime, hal böyleyken 2001 başı gibi Manga'sının scan halini türlü zorluklarla edinebildim. Tümden kötü demeyeyim ama Anime'si benim beklentilerime tam cevap verirken Manga'sı kesinlikle beklentilerime çok uzaktı. Stand Alone Complex ilk sunulurken manga'sal yoruma daha yakın bir seri olacak denmiş ve korkmuştum ama neyse ki bu farklı yorum filmin gerisinde kalmıyordu kanımca. İzlememiş bir arkadaşın tüm Anime'lerini izlemeden Manga'sını okumasını önermezdim ben. Hangi mangasını okudun ? Orjinal manga => ilk film diye düşün, dediğin doğru. Stand Alone Complex ile bir mangayı karşılaştıracaksan Man Machine Interface'i karşılaştırabilirsin ki MMI bir çok konuda SAC den iyiydi (fanservice kısmını atarsak yani) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 MMI manga'sını edinme imkanım olmadığından (bir türlü scan'ını bulamadım) konuyla ilgili bir fikrim yok fakat ilk film kişisel kanımca muhatabı olan Manga ile karşılaştırıldığında "Manga'nın aslını aşan yorumu" alanında örnek teşkil etmektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar