Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıbrısta oturduğum ev

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Beyler ben kıbrısta okuyorum, oturduğum evin sahibi tam bir serefsiz, adam burda insanlara nasıl kazık atarım diye uğraşıyor, bende gitmeden buna bir kazık atiyim diyorum, dicem şu ki oturduğum ev korkunç dandik (şu an söyliceğim 1 gr abartı değildir) öyle dandikki aşşağıda araba motorunu çalıştırsa zemin titriyor (2.kattayım) üst kattakinin ne dediğini rahatça evinde duyuyorsun, yukardaki kapısını kapatsa ev zangır zangır titriyor. Biliyorum kıbrıs birçok ülkeyi 100 sene geriden takip ediyor ama bence burda bu bile fazla, Arkadaşlar benim sormak istediğim bu evi kime şikayet edebilirim, yıktırtabilirmiyim( evet bunu istiyorum) niye bunu size soruyorum derseniz burdaki insanlar affedersiniz biraz hayır baya tembel bugün git yarın gel tarzında
oyüzden nereyi muhattab alıcağımı bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim ,yorumlarınızıda bekliyorum.
Mesaj tarihi:
nasıl olsa çıkınca adam yeni kiracı bulmıcak mı?
o yüzden yıktırma küçük küçük ayarlar ver eve. anlaşılmasın ama kiracı gelince dumur olsun.
mesela prizlerin kablo girişlerini değiştir. lavabolara, giderlere hayvani tutkallar dök filan böle şeyler :D
Mesaj tarihi:
baba adam 500 sterlin kapora aldı, geçen seneki yan komşum duvara sırf bir çivi çaktı diye 150 ytl aldı, burda işcilik pahalı zart zurt diye, ben klima taktırdım, çıkarırken nolcak bilmiyorum :D
Mesaj tarihi:
White Wolf said:
Beyler ben kıbrısta okuyorum, oturduğum evin sahibi tam bir serefsiz, adam burda insanlara nasıl kazık atarım diye uğraşıyor, bende gitmeden buna bir kazık atiyim diyorum, dicem şu ki oturduğum ev korkunç dandik (şu an söyliceğim 1 gr abartı değildir) öyle dandikki aşşağıda araba motorunu çalıştırsa zemin titriyor (2.kattayım) üst kattakinin ne dediğini rahatça evinde duyuyorsun, yukardaki kapısını kapatsa ev zangır zangır titriyor. Biliyorum kıbrıs birçok ülkeyi 100 sene geriden takip ediyor ama bence burda bu bile fazla, Arkadaşlar benim sormak istediğim bu evi kime şikayet edebilirim, yıktırtabilirmiyim( evet bunu istiyorum) niye bunu size soruyorum derseniz burdaki insanlar affedersiniz biraz hayır baya tembel bugün git yarın gel tarzında
oyüzden nereyi muhattab alıcağımı bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim ,yorumlarınızıda bekliyorum.

e Türkiye'deki "öğrenci evi" klişesini Kıbrıs'ta yaşamayı arzularsan bin kat rezil bir durumla karşılaşman mümkün.

Burda binalar genelde dandik yapılmış oluyor. Bazıları çok eski ve bakımsızlıktan çürümüş durumda.
Yurttan sonra kiraya geçmeyi düşünmüştüm, oturup Gazi Mağusa'da bölge bölge dolaştım. Evlerin hepsi berbat durumdaydı. Daha önce birçok kişi kaldığından, özensiz kullanım sonucu 50 yıllık mobilya/beyaz eşyadan berbat durumda eşyalar mevcut. Kiraya veren ev sahibi çok fahiş fiyat istiyor, bu fiyata aslında 2 senede bir rahat bir şekilde o eşyaları yenileyebilir, ama yapmıyor.

Öğrenciler tuhaf, ev sahipleri daha da tuhaf.
Öğrenciler gidip en pis, pasaklı binalarda kalmayı kabul ediyorlar. Buraların fiyatları ucuz da değil, genelde kira ücretlerini çoğu birbirine denk vaziyette. Yani biraz dolaşıp daha düzgün bir yeri aynı fiyata bulmak mümkün.
Ev sahipleri daha da tuhaf. Dandirik yer için çok uç fiyatlar istiyor. Bina leş gibi kokuyor. Ama kiraladığın eve tutup da bir çivi çakmak istediğin zaman bile izin vermiyor, senden kazıkçı paralar istiyor. Ha kafasına göre evden çıkarma imkanı da var seni. "Çok içki içiyorsun, başkasına vercem burayı" diyebiliyor mesela. Ayrıca o tip "öğrenci binası" kiralarda kalan arkadaşlardan duyduğum kadarıyla, elektrik/su parası ödenceği zaman adam sana faturayı getirmiyor. Direk kendi kafasına göre bir fiyat söylüyor. 50 milyonluk su harcadın mesela, adam sana 100 milyon diyor. "Faturayı ver bakayım" dediğinde vermiyor. Adamın insafına kalmış durumdasın.

Uzun uzadıya kira evlere baktığımda gidip adam akıllı bir ev satın almaya karar vermiştim. Dönem başına 5bin-10bin dolar istiyor kiralık ev verenler. 3 seneden hesaplasan 30-60bin dolar ediyor bu.
Hem satılıkların avantajı, istersen eve klima bile taktırıyorsun, başına gelip de "o klimayı söktür yoksa evden atarım seni" diyen bir adam olmuyor.

Gerçi öğrenciler satın almaya pek yanaşmıyor. Ev kiraları taksit taksit ödemek daha kolay, tek seferde peşin para çıkartmak zor. Ayrıca satın alma işlemlerinde tapuydu mapuydu bir sürü derdi var. Bazı binalar da Rum koçanlı oluyor mesela başını ağrıtabiliyor.
Satın ev bulmak, kiralık ev bulmaktan daha zor. Çünkü bir bina yapılırken o binayı yapacak şirkete başvuruyorsun, "ben yapacağın yeni apartmandan bir daire istiyorum, parası şu, veriyorum" diyorsun. Adam oturacak insanlardan para topladıktan sonra binayı yapmaya başlıyor. Benim satın ev bulmam biraz da sanş işiydi.

Sonuç olarak Kıbrıs'ta (özellikle Gazi Mağusa'da) öğrenci binalarında kiralık daireler çok kazık fiyatta oluyor, kiracılar dangalak ve takoz oluyor, binalar post-apocalyptic ortamları andırıyor, ve sürekli ev değiştirmene neden olan sıkıntılarla karşılaşıyorsun.

Şikayet edebileceğin bir yer de yok, sonuçta evin sahibi o adam, istediğini yapmakta özgür. Paranı peşin olarak ödesen de ertesi gün "çıkıcaksın" diyebiliyor.
Öğrenciler de böyle kötü şartlara katlandığından, kiracılar bu kazanç kapısını sonuna kadar kullanmaya devam edecek.

Ara sıra okulda öğrenci eylemleri oldu ama pek bir etkisi olmadı.
Hademeler öğrenciden çok daha iyi koşullara sahip buna rağmen paso eylem düzenliyorlar :D
Mesaj tarihi:
Evim lefkoşa gönyelide, arkadaşlar olay adamın evi ne yapar değil, kısa bir örnek vericem, adam kendi ödemesi bir gereken bir vergiyi kiracı vergisi geçen sene bize ödetti, bizim bu sene olaydan haberimiz oldu, bir arkadaş ev sahibiyle kavga edip karakolluk oldu, oda bu vergi olayını anlatınca polis bunun ciddi bir suçlama elinde bir kanıt olup olmadığını sordu, bunun bu kadar önemli olduğunu bilsek bir görüntü veya ses kaydı alırdık, geçti artık istemiyolar, arkadaşlar ben ne burçlara nede doğa üstü olaylara pek inanmam ama şu bir gerçekki ben yay burcuyum korkunç bir adalet duygum var, ve bazen benim le ilgisi dahi olmayan işlere burnumu sokarım, bu adam tam bir şerefsiz ve herkesin adına adalet getirmek istiyorum, burasıda sonuçta teksas değil illaki ulaşabilceğim birşey olmalı, hem ev konusunda tekrarlamam gerekirse bu evin depreme dayanıksız olduğunu bilmek için mimar veya uzman olmaya gerek yok, yukarı kattaki adam oda kapısını kapatsa ev titriyor ,evet birçok arkadaşım var evlerde kalan evet duvarlar bazılarında ince ses geçiyor ama böylesi yok
Mesaj tarihi:
Valla bana sorarsan hiç bişi yapamazsın. Kıbrısta yasalar pek öğrenciyi desteklemiyor hehe. Mesela kıbrıslı birileriyle kavga edip dayak yesen seni sınır dışı edeler falan. Evine hırsız girer polisi ararsın, polis gelir, soğuk su iç bi bardak diyip gider. Saçma bi yer burası yani. Alışıyosun tabi bi noktadan sonra kabulleniyosun hehe.
Mesaj tarihi:
fede said:
nasıl olsa çıkınca adam yeni kiracı bulmıcak mı?
o yüzden yıktırma küçük küçük ayarlar ver eve. anlaşılmasın ama kiracı gelince dumur olsun.
mesela prizlerin kablo girişlerini değiştir. lavabolara, giderlere hayvani tutkallar dök filan böle şeyler :D

iyi de ev sahibine gıcıklık yapmak istiyor,yeni kiracıların ne suçu var.
Mesaj tarihi:
Bone said:
senden kazıkçı paralar istiyor

Ahaha koptum şurada.

Evden ayrılırken, yedek anahtar yaptır. 2-3 gün sonra gece yarısı gir içeri duvarlara kaka sür boydan boya ama böyle badana yapar gibi fırçayla boyuycan, bizim tanıdığa yapmışlardı epey masraf çıkıyor.
Mesaj tarihi:
Çokakıllıadam said:

Evden ayrılırken, yedek anahtar yaptır. 2-3 gün sonra gece yarısı gir içeri duvarlara kaka sür boydan boya ama böyle badana yapar gibi fırçayla boyuycan, bizim tanıdığa yapmışlardı epey masraf çıkıyor.

yuh, harbi mi zomg :D
  • Yeni Oluştur...