malik Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 ya arkadaş ben yetemedim.şunları düzenli bir şekilde yazsak da mba düşünen insanlar için bir işkence haline gelmese bu . ben işe burdan giriştim,başka topiclerde de programın amaçlarını ve niteliklerini belirtiriz. sabancı mba -kaç senedir,fiyatı ne kadardır. koç mba bilgi mba bilkent mba saolun abi şimdiden of .
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Abicim arayıp telefonla sorsan mesela?
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 bilkent fba demiş ki said: The 2007 MBA tuition is 514 YTL per credit for Turkish students full-time mba programında 31 must 20 elective toplam 51 kredi vaar sanırsam. çarp böl baya para edio işte. bundan başka değişik programlar da var onlarda kredi sayısı değişiyo olabiler.
malik Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Prawler said: Abicim arayıp telefonla sorsan mesela? kontürüm yok abi. ginaly,toplam 31 course için mi bu dönem,yani bütün mba süresi için mi tek senelik mi.
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 ilk sene 31 kredi must, ikinci sene 20 kredi elective olması lazım. ben yine de linki vereyim
Joker Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 maltepe uniyi tercih ederim. online sistem denen bişi var 6 milyar ödüyorsun toplam ve sadece sınavlara gidiyosun.
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Adam Maltepe'yi tercih ederim dedi. Şaka gibi... Bravo valla. Maltepe'yle bu okulları aynı klasmana koyup yorum yaptın ya. Distance learning nerede, adam gibi uygulamalı projeli accredited üniversiteden MBA diploması almak nerede. Adam sana Ferrariler ne kadar diye soruyor. Sen Opel Astra'yi tercih ederim diyorsun. Edit: Verilen diplomaların alakası yok.
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 iyi de neden celallendin ki pilavyer.. adam not düşmüş "Yukarda yazılanların TAMAMI hayal ürünürüdür." diye not: diplomaların tamamen farklı oldukları düşünülerek yazıldı. aynı geçerliliğe sahipse olay değişir
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Aynı geçerliliğe sahip olsalar bile her şekil Bilkent, Koç, Sabancı ezer. Türkiye'de özel okullar üç katagoriye ayrılıyor. A,B ve C. Maltepe B ya da C idi yanlış hatırlamıyorsam. Bilkent Koç ve Sabancı A oluyor. Edit : Abi bir de pilavyer demeyin kıl oluyorum.
Joker Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 yaw kuzum belki bazı insanlar üniversitelerde bişey öğretildiğine inanmıyordur? sadece sistemin gereksinimi olan "Diploma"(kağıt parçası) gereksinimleri için bunlara kayıt oluyorlardır. maltepedeki sistem bu düşüncedeki insanlar için birebir. sadece sınavlara gidiyorsun kalan zamanında üniversitenin sana vereceğinin 10 katı kendini geliştirebiliyorsun..
cemad Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 mba programına "kağıt" için giriliyorsa eyvah zaten. mba programının en önemli kısmı kuracağın ilişkilerdir. diğer çoğu master programından burada ayrılır zaten. zira ileride iş yapabileceğin vs tarzı bir sürü adamla tanışırsın arkadaş olursun ha bu network olayı türkiyede ne kadar işe yarar orası ayrı... zira çok büyük okulları büyük yapan bu networktür yoksa eğitim olarak çok farkı yoktur. bilkentte 60 kredi alıyorsun bu arada, eski bilkent mezunuysan 4 sene öncesinin parasını veriyorsun. ama yukarıda saydığım network olayı önemli birşeydir, ne bilkentte ne de türkiyedeki diğer üniversitelerde çok iyi seviyede değildir. eğer hem çalışıp hem mba yapcam demiyorsan mutlaka amerikaya git derim
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 MBA iş hayatına hem teorik hem de bir yandan pratik olarak hazirlanmak icindir. Sadece diploma icin MBA yapilacaksa hakikaten eyvah zaten.
aquila Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 sadece diploma icin yapilicaksa zaten iyi yerde yapilmali, yoks azaten ne diploma kabul edilir, ne de bilgi yetersizligi kapatilir.
Joker Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 valla inanmıyorum arkadaşlar üniversiteden bişey öğrenileceğine.. belki network için girilebilir ama orda öğretilenleri kendiniz çok daha iyi şekilde öğrenebilirsiniz. onun için üniversite benim hayatımda ne kadar az yer kaplarsa o kadar iyi mantığındayım... orda harcayacağım zamanda en kötü ihtimal girerim bi işte çalışırım deneyimli olurum. sonrasında ben 2 yıl deneyimli MBA masterlı olurum. sizlerde sadece MBA masterlı ve okula gitmiş insanlar olursunuz. orda yeni bişeyler öğrendiğinizi düşünüp mutlu mesut olursunuz. belki bazılarınız benim gibi düşünür bu saçma sapan sistem gereksinimlerinde bişey öğretilmediğini farkeder. tabi burası kişiye kalmış bişey. hayatta yapılması gereken mecbur şeyler vardır. ben sistemin istediği minimum şartlarda sisteme bağlıyım. Sonrasında yemişim sistemini.. ayda 5 milyar para bi yerden sabit gelsin. bilg. müh. diplomamı gözünüzün önünde yırtmazsam "O" böyle olim :)
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Eh işte o senin şahsi düşüncen. Ben de tam tersine stajlı, projeli programların tam anlamıyla özel sektöre adam yetiştirdiğine inanıyorum MBA'de.
kertenkel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 MBA'den çıkıp akademisyen olan kaç insan var ?
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Valla TR'de pek yok da, dünyada çok adam var. Okulu bitiriyor, biraz çalışıyor, sonra MBA yapıyor, sonra çalışmaya devam, sonra da üzerine PhD Finance, OB, Marketing, Human Resources vesaire olayina giriyor. Bir yandan consulting bir yandan da akademik devam etmek icin.
cemad Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Joker said: valla inanmıyorum arkadaşlar üniversiteden bişey öğrenileceğine.. belki network için girilebilir ama orda öğretilenleri kendiniz çok daha iyi şekilde öğrenebilirsiniz. onun için üniversite benim hayatımda ne kadar az yer kaplarsa o kadar iyi mantığındayım... orda harcayacağım zamanda en kötü ihtimal girerim bi işte çalışırım deneyimli olurum. sonrasında ben 2 yıl deneyimli MBA masterlı olurum. sizlerde sadece MBA masterlı ve okula gitmiş insanlar olursunuz. orda yeni bişeyler öğrendiğinizi düşünüp mutlu mesut olursunuz. belki bazılarınız benim gibi düşünür bu saçma sapan sistem gereksinimlerinde bişey öğretilmediğini farkeder. tabi burası kişiye kalmış bişey. hayatta yapılması gereken mecbur şeyler vardır. ben sistemin istediği minimum şartlarda sisteme bağlıyım. Sonrasında yemişim sistemini.. ayda 5 milyar para bi yerden sabit gelsin. bilg. müh. diplomamı gözünüzün önünde yırtmazsam "O" böyle olim :) ya şimdi biyere kadar haklısın. ben de katılıyorum orada öğreneceğin herşeyi kendi başına da öğrenebileceğine. hani good will hunting'de de geçer. kütüphanede öğrenebileceğin şeyler için okula 150bin dolar veriyorsun tebrik ederim tarzı bir söz vardı. doğruya doğru büyük kısmını öğrenebilirsin kendin. ha faydası yok mu tabi ki var. özellikle grup projelerinde vs. sonuçta tecrübe kazanıyorsun her konuda ama en önemlisi dediğim gibi network. ki o da bilkent mba yapan biri olarak söyleyebilirim ki zayıf. yani kimse yanlış anlamasın alınmasın ama 35 yaşında hala kod yazanlar gidiyor türkiyede mba programlarına. mezun olup 40 yaşında hala kod yazmaya devam edecekler. pek mba yapısına uygun değil yani dolayısıyla sağlam bir network oluşmuyor. tutup da birlikte iş kuralım vs. diyeceğin geleceği parlak hani mba için klasik - geleceğin yöneticileri/patronları - kesmi pek yok. ha ama amerikada güzel bir üniversitede (kesinlikle eğitimi kastetmiyorum, yapılabilecek çevrenin iyiliğinden bahsediyorum) kesinlikle her kuruşuna değer mba programı [bence] türkiyede değmez mi? değer. sonuçta özellikle mühendisseniz finans öğreniyorsunuz, pazarlama öğreniyorsunuz vs vs. bunları oturup birsürü kitap okuyup da öğrenebilirsiniz ama kolay değil. okul bir nevi sizi zorluyor bunları öğrenmeniz için.
malik Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 evet fiyatları derken ne noktaya gelmiş olay.güzel. ginaly teşekkür ederim saol abi.
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 bi iki sene piyasa tecrübesi olmadan yapılacaksa eğer hızlı diploma veren bi yerden yapılsın.. aynı ayak sonuçta
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Ücretleri daha önce söylemiştim ama yaziim buraya da:AKADEMİK YIL İÇİN ÖĞRENİM ÜCRETİLisansüstü Programlar YBF -Yöneticiler için Yönetim Yüksek Lisans (*) 36.500 YTL YBF - Yönetim Yüksek Lisans (Yeni Girişli) 22.500 YTL (*) Bu ücret, 2008-2009 akademik yılının tamamından ve 2009-2010 akademik yılı Güz döneminden oluşan 4 akademik dönemi kapsayan programın tamamı için geçerlidir.ps: beni tanıtım ofisine alsınlar, çalışma bursumu kabul etsinler pls, referans filan ol :P
hangimba Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Türkiye'deki tüm MBA programlarının detaylarına, sıralamalarına ve ücretlerine HANGİ MBA? sitesinden ulaşabilirsiniz: www.hangimba.net
Öne çıkan mesajlar