Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Propoganda...

DISintegrated

Öne çıkan mesajlar

Benim TV takıldı galiba. Savaş bilmemkaçıncı gününe girdi ve her saat başı şu aynı olaylar oluyor benim TV haberlerinde(Matrix'teki Deja-Vu olayı gibi):

-Umm Kasr alındı. (Savaş başından beri-Her saat başı-Bütün kanallar-Toplam 55 sefer alındı bit kadar kasaba)
-FAV İngiliz kontrolüne girdi. (Savaş başından beri-Her saat başı-Bütün kanallar-Toplam 40 sefer alındı bit kadar yarımada)
-Basra savaşsız teslim...Basra direnişi kırıldı...Basrayı teslim aldılar...Basra savaşsız alındı...Basradaki direniş kırılmak üzere...Basra....
-Bağdat cehennemi (Fonda ağaçlar kuşlar gezinen insanlar arabalar vs.vs.-Çook uzaklarda dumanlar)
-Irak falanca kolordusu teslim oldu.(Her saat başı-Toplam 100 kolordu oldu galiba teslim olan saymayı bıraktım.)
-ABD eskeri hızla ilerliyor(Hızla ilerlemeyi bırak yürüyerek gidiyor olsalar Sibiryadan çıkmışlardı çoktan)
-ABD istese çoktan alırdı ama insan kaybı olsun istemiyor.(Hass... diyecektim ama.)
-(Eller titreyerek anonslar) 2 ABD askeri trafik kazasında öldü, 4 İngiliz eceliyle gitti... (Doğru ya Amerikan-İngiliz askeri öldürecek silah daha icat edilmedi.)

Tamam savaş ve propoganda ama ben özgür olduğuna inanmak istediğim basında biraz olsun ahlaki kaygı olur diye düşünmüştüm.
Sosyal ağlarda paylaş

bu abd'nin psikolojik savaşının bir parçası, CNN falan zaten hepsi abd'nin medya organlarıdır. kolordu falan teslim olmasa bile ordan 3-5 ıraklıyı bulup ellerini başlarının üstüne koydurup kameraya çekiyorlar, sonrada bunları ırağın çeşitli bölgelerine dağıtıyorlar. maksak düşmanın manevi direncini kırmak.

hemen bir fıkra:

bir scud füzesini atmak için kaç ıraklı gerekir? 3. 1i yükler 1i ateşler, 1ide CNN'i açıp nereye düştüğüne bakar.
Sosyal ağlarda paylaş

dez-enformasyon diyorlar buna
yani olmayan şeyleri söyleyerek olmuş gibi göstererek savunmadaki tarafta da "lan acaba mı doğru mu nası ki" sorularının uçuşmasını, saldıran ülkede de "yürü aslanlarım 25 kişi kaybettik ama bakın yardırıyoruz, helal bush'a valla hızır gibi fethetti ülkeyi" naralarının atılmasını sağlıyorlar

o yüzden dikkat ederseniz bombaların düşüşünü gözlerinizle takip edebildiğiniz kadar canlı gerçekleşen bir savaşta nedense bayrak dikilmesinden tutun da orduların teslim olmasına kadar birkaç fotoğraf veya sadece sözden öte bir şey yok, hiç olmadı insan uydu fotoğrafını bile çeker yani uzaydan teslim olan orduların, net gözükeceğine eminim ;)

aynı şeyi bağdat da yapıyor tabi, onlar da yaralı sayısını ölü sayısına ekliyorlar dikkat ediyorsanız, dünya kamuoyunun dikkatini çekmek için, bir kanal 5 ölü 207 yaralı derken bağdatta bir komutan çıkıp 210 sivil öldü diyor yani aslında rakamlar doğru ama yeri yanlış
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DISintegrated, 23 Mart 2003 10:08 tarihinde demiş ki:
Benim TV takıldı galiba. Savaş bilmemkaçıncı gününe girdi ve her saat başı şu aynı olaylar oluyor benim TV haberlerinde(Matrix'teki Deja-Vu olayı gibi):

-Umm Kasr alındı. (Savaş başından beri-Her saat başı-Bütün kanallar-Toplam 55 sefer alındı bit kadar kasaba)
-FAV İngiliz kontrolüne girdi. (Savaş başından beri-Her saat başı-Bütün kanallar-Toplam 40 sefer alındı bit kadar yarımada)
-Basra savaşsız teslim...Basra direnişi kırıldı...Basrayı teslim aldılar...Basra savaşsız alındı...Basradaki direniş kırılmak üzere...Basra....
-Bağdat cehennemi (Fonda ağaçlar kuşlar gezinen insanlar arabalar vs.vs.-Çook uzaklarda dumanlar)
-Irak falanca kolordusu teslim oldu.(Her saat başı-Toplam 100 kolordu oldu galiba teslim olan saymayı bıraktım.)
-ABD eskeri hızla ilerliyor(Hızla ilerlemeyi bırak yürüyerek gidiyor olsalar Sibiryadan çıkmışlardı çoktan)
-ABD istese çoktan alırdı ama insan kaybı olsun istemiyor.(Hass... diyecektim ama.)
-(Eller titreyerek anonslar) 2 ABD askeri trafik kazasında öldü, 4 İngiliz eceliyle gitti... (Doğru ya Amerikan-İngiliz askeri öldürecek silah daha icat edilmedi.)

Tamam savaş ve propoganda ama ben özgür olduğuna inanmak istediğim basında biraz olsun ahlaki kaygı olur diye düşünmüştüm.

bide burdan bak turkler irak a en az 25 kere girdi cikti :P
2. Avustralyali askerler bagdata girip nerdewyse saddami indirecek :P
3. Avustralyali askerlere ingiltere kralicesi rahiplerini gonderdi
4. Irak ordulari teslim oluyo ( o kadar cok gosterilioki gunde avustralyanin nufusu kadar adam teslim oluo )
5. Irak yalanliyor baslari gitti numara yapiyorlar.
6. Hedefler gayet duzgun hic sivil olmeyecek
ardindan iran a 3 fuze dusuo :) bombayla kendi adamlarini vuruolar ve 1 amerikan 1 ingiliz ucagini vuruolar patriotlarla :)
7. O dusen helikopterlerinde muhendisi irakliymis heralde :))
artik dusun turkiyede ki haberlerle burdaki propagandayi hesapla[hline]BonePART, 26 Şubat 2003 11:32 tarihinde demiş ki:
angelcim ora avustralya bura turkuy ona bakarsan normal bi japonun 3 katıyım ama soluyo muyum
Sosyal ağlarda paylaş

bi de şu haber var
iran demiş ki abd bizden özür diledi o bombalama olayı için
abd de hayır yok öle bişe dilemedik çünkü ortada özür dilencek bişe yok!

eğer cidden iran sınırları içinde böyle bir olay olduysa [artık inanmak pek kolay değil medyaya] ve abd gerçekten özür dilenecek bişe yok atarız biz öle arada diyosa o zaman iranı da sallamıyorlar hatta çok canları sıkılırsa dur irandaki el-kaide hedelerini de temizleyelim hesabı irana da kafa tutabilirler

ha diyelim böle bişe yok ve iran sallıyosa o zaman da iran bu işin içine dahil olmak için sebep arıyor demektir
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlız CNN'e herhalde "sallama" ve "yalama" özel ödülü verirler bu gidisle.

Irak: Ucak dusurduk.
ABD: Kendi ucagımızı dusurduk biz kendimiz zaten her zamanki gibi.
CNNTurk: Duman falan var ama daha bisi yok ortada. Yaani insallah dusmemistir di mi sayın konuklar? Düsmemistir düsmemiştiir. Zaten aslan ABD, kaplan ABD istese hepinizi döver... (Dusen ucaga 10m mesafeden cekilmis goruntuler esliginde.)
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar ege Evinde Uydu su Olan Varsa El Jazire Kanalini Izlemesini tavsiye ederim Cunku Amerikalıların Kaybımız yok Dedi amerikan Askerlerinin Kafasına Kursun Sıkılmış Sekilde Tavana Asılı Oldugunu Gosteriyorlar Devamli Amerikanın gizlediklerini Onlar Gosteriyor Az Once biraz Baktım 15-16(Tam Sayamadım Bilmiyorum) Amerikan Askeri Tavana Asılı Şekilde Gosteriyordu...[hline]Absolute & Lonely....
Sosyal ağlarda paylaş

oha
ben düşen uçağın pilotlarını arama çalışmalarını verdikleri görüntüleri izledim valla acıdım o pilotlara, sonuçta bir insan oradaki ve yüzlerce iyi veya kötü silahlı insanın ortasında kalmışlar, göstermediler ama büyük ihtimalle öldü o adamlar

sonra da esir alınanlara nerelisin niye geldin buraya gibi sorular sorduklarını gördüm ama öle asılan kurşuna dizilen insanları göstermediler, öyle bir durum varsa çok tepki çeker ırak, göstermeleri kötü en azından, yazık
Sosyal ağlarda paylaş

Ben simdi esirleri bbc de ve alman kanallarinda izledim. Kursuna dizme fln gibi bir olay yok. Hepsinin yaralarini sarmislar. Gerci acidim hepsi cok korkmuslardi. Hatta iclerinde bir piyade cavusunun yüzünü bir kac gün unutamam sanirim.Irakli olsun amerikali ya da ingiliz olsun farketmez, mahvettiler insanlari.

Bu savas cigirtkani emperyalistlerin de onlarin köpegi Bush`un da Blair`in de cani cehenneme.[hline]Yok lem imza fln...De get!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...