Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni türksat uydusu bakalım ne olucak


ozii_x

Öne çıkan mesajlar

Uyduyla çözülecek bir sorun deil bizimkisi.. Uydu tamam kapasite olarak çok geniş saniyede bilmem kaç tera/peta veri gönderiyo ama bilmem kaç km yukarı çıkıp aşağı iniyor.. Gecikmede ordan kaynaklanıyor. 4k internet kapasitenin olması bu yüzden latency'ni düşürmüyor. Telekom bu konuda her zaman "Fiber teknoloji çok eski, biz ondan kullanmıyoruz" zırvalarını satıyor herkese. Halbuki dünya internet omurgasının büyük kısmı fiber hatlar üzerinde kurulu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de şöyle birşey var onu gözden kaçırıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla blizz serverlarının çoğu Fransada. YF'nin ilk muhtaç kaldığımız dönemde bir hız testi sitesinden çeşitli ülkelerle olan bağlantı hızını test etmiştim. Hatta eski konularda hala duruyorsa resimleri bile var. Fransayla olan bağlantı sonuçları, almanyadan, Italyadan, Amerikadaki bir kaç server ve hatta yanlış hatırlamıyorsam Japonyadan bile daha kötü çıkmıştı.

Uzun lafın kısası sorun anladığım kadarıyla sadece bizimkilerin değil. Tamam bizimkiler d.....k yada geri kafalı bu tartışılmaz. Ama ne yazıkki tak başlarına da suçlu değiller.

İlgilenen arkadaşlar hız testlerini http://www.speedtest.net/ adresinden yapabilirler. Gerçi şuan çok bir fark yok. Gerçi Almanyaya göre pingi daha yüksek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...