Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/1d61c26b9361f14f95bd1e075ea08710ef03f38d584f2a14ffa9c86d339b09f8e9bc0e607d78552717250# şiir Süleyman Apaydın adlı şahsa ait. Takma isim ama sanırım. iyi seyirler...
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Eleman fena okumamış, şiirin tamamı da burada: said: "Ey milletim, Ben, Mustafa Kemal'im... Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim, Hâlâ en hakiki mürşit, değilse ilim, Kurusun damağım, dilim. Özür dilerim... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Özgürlük hâlâ, En yüce değer Değilse eğer... Prangalı kalsın diyorsanız, köleler... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı, Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı, Baş tacı edebiliyorsanız Sanatın içine tüküren adamı... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın. Anlamı kalmadıysa Yurtta sulh, dünyada barışın. Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın. Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Özlediyseniz fesi, peçeyi. Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi. Hâlâ medet umuyorsanız Şıhtan, şeyhten, dervişten. Şifa buluyorsanız, Muskadan, üfürükçüden... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek... Kara çarşafa girsin diyorsanız, Yobazın gazabından ürkerek... Diyorsanız ki, okumasın Kadınımız, kızımız; Budur bizim alın yazımız... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi... * Fazla geldiyse size, Hürriyet, Cumhuriyet... Özlemini çekiyorsanız, Saltanatın, sultanın... Hâlâ önemini anlayamadıysanız, Millet olmanın... Kul olun, ümmet kalın, Fetvasını bekleyin, Şeyhülislamın... Unutun tüm dediklerimi. Yıkın, diktiğiniz heykellerimi. RAHAT BIRAKIN BENİ..." Ha, bu arada, eğer biraz olsun tanıdıysam buradaki ampul liboşu arkadaşları, şunu söyleyebilirim, hiçbiri bu başlığa yorum yazmayacaktır, veya en azından "şeriyat geliyor lolz" tarzı yazılar.
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 1 kişi izlese, anlasa, bana kafi.
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 gayet güzel anlamlı etkileyici ve yerine bir şiir
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 aynı mantıkta bi de musatafa kemali anlamak diye bi şiir var böle. güzel olmuş bu da.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 izleyemedim ama kim yazmışsa helal ,çok iyi olmuş
sir Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 bazı dizeler oldukça enteresan. örneğin: diyorsanız ki okumasın kadınımız kızımız. bugün üniversteye gitmek isteyenlere ve de oraya o insanları almayanlara bi bakın. yoksa, çağdaş bir medeniyetin anlamı o çağdaş ve "batılı" medeniyetleri "bölücü, dış mihrak, türkiye üzerinde oyunlar oynayan odaklar" olarak gören insanlara bakın. çağdaşlaşmaktan uzak durmak isteyenlere bakın. Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın. bu sefer de her daim olağanüstü hal ilan eden, operasyon düzenleyen, baskı kuran hakim kuvvete bakın.. Fazla geldiyse size Hürriyet, Cumhuriyet burası için de halkın seçtiği insanları bi türlü içine sindiremeyen ve "fazla demokratikleşmeden" şikayet eden güruha bakın. baktınız mı? şimdi söyleyin acaba kimin yıkması gerekiyo heykelleri?
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Ehüehe sir bu defa aşmışsın kendini yav. Okumasın kadınımız kızımız diyeni duydun mu, "türbanla üniye girilmez" bu kadar basit, "saçı uzun olan giremez" veya "erkek olmayan giremez" değil ki bu, neyini anlamıyorsunuz anlamıyorum. "Çağdaş" deyince aklına "batı politikaları" geliyorsa sığlığından kurtul derim. Çağdaşlık = ilim,irfan,demokrasi,"kullaşma değil kendi ayakları üzerinde duran bireyler olma" vs gider bu. Doğudaki olağanüstü hallere karşı çıkıyorsan şimdi de sana "terör örgütüne karşı savaşmayalım mı" derim, "oradaki halkımızı korumayalım mı" derim? Yok, onu kastetmiyorsan, "Taksim'e yürümek isteyenleri daha evinin kapısında coplayan polis kimin kontrolündeydi" diye sorarım. O satırda anlatılan aslında iç savaşa sürüklenen Türkiye'dir, Türk-Kürt, Sağ-Sol, Tarikatçi-Atatürkçü savaşlarıdır, Dünya'daki silahlanmadır. E, anlayana tabi. "Fazla demokratikleşme"yi de ilk defa gördüm, "az faşistleşme" gibi bişey herhalde, o da güzel. Anayasanın verdiği yetkilere dayanarak hareket edenlere "demokrasiye uyun" demek daha da hoş bir mastürbasyon olsa gerek. Son olarak da, şiirin içinden cımbızla 2 satır alıp "bakın kim yıkmalı heykelleri ehüehe" derken halkın nasıl kullaştırıldığını anlatan satırları es geçmen de pek bir manidar geldi.
obsesifik Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 süper bir şiir tüylerim diken diken oldu saol Quel-Thul
sir Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 hayır demişsin ya liboşlar yazmıcak bu topiğe falan diye, benim her daim vardır yazıcak bişeylerim =) türbanlı kızların okuması ve meslek sahibi olması önünde koskocaman bir bürokrasi engeli vardır. türbanlılar kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler değil midir sence? bence bu muhafazakar kimlik de kürt kimliği de bugünkü kemalist kimlikten çok daha sağlam, çok daha büyük bi özgüvene sahip. baskı altında kalsalar, asimilasyona uğrasalar dahi "rejim" yaygarası koparmıyolar çünkü =) bu durumda esas kulluk edenler , kendi ideolojilerine körü körüne bağlı kalan kemalistlerdir. bugün "çağdaş" ülkeler ulus-devlet kavramını çok ciddi biçimde sorguluyo, kimliklerin önemini ortaya çıkarıyo, farklı dil ve kültürlerin bir arada yaşaması için, "birey"in tam özgür olabilmesi için ulus-devletlerden vazgeçiliyor. ama bugün hala "biz üniteriz" diyerek kürtçe tvye karşı çıkanlar var, farklı olana tahammül yok. gelelim çatışmalara, 25 yıldır pkk'yla çatışan TSK bu sorunu çözebildi mi? bu sorunu demokratik bi biçimde çözmek isteyenlere ne gözle bakıldı? geçmişte bu sağ-sol, türk-kürt çatışmasını tırmandıranlar kimlerdi?derinlerimiz mi? yoksa yobazlar mı? fazla demokratikleşme lafını bu forumda da, gündelik hayatta da ben çok gördüm, "burası bi özgürlük ülkesi değil ulayn" gibi beyanatlar, "herkes özgürdür, ama.." diye devam eden cümleler falan, çok eskiye bakmaya gerek yok. bir kesimi suçlarken insanın dönüp kendi mensubu olduğu kesime de bakması gerekir, demek istediğim budur.
Nomak Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Düzenin ileri attığı partileri eleştirmeye devam edin, yarattıkları havayı soluyun eleştirin sizede bu yakışır gençler.
Afush Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 sir said: hayır demişsin ya liboşlar yazmıcak bu topiğe falan diye, benim her daim vardır yazıcak bişeylerim =) İlim ilim demektir İlim kendin bilmektir (Serbest çağrışım..)
Nomak Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Werewolf said: Şiir başarısız. Mesala ne açıdan.
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Werewolf said: Şiir başarısız. çok güzel, içerikli bi kritik olmuş. her yönüyle analiz etmişsin şiiri valla. alkış
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Analiz etmek istesem ederdim. AABİ ÇOK GÜZEL YAA tarzı mesajlar hangi yönüyle analiz etmiş de gelip bana tatava yapıyorsun?
malik Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 40 sene sonraki çocuklar; "abi bu heykelleri bu adamlar niye dikti,nedir yani amaçları " diye soracaklar ve kimse mantıklı bir cevap veremeyecek de onlara =)
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 of eleştiri yapmayı bile bilmiyorsunuz durun size göstereyim "şiir kötü" bazı lamerlar fail resmi filan koyar ama fazla gösterişe gerek yok
Nomak Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Werewolf said: Analiz etmek istesem ederdim. AABİ ÇOK GÜZEL YAA tarzı mesajlar hangi yönüyle analiz etmiş de gelip bana tatava yapıyorsun? yo triplerden çık konuşuruz zaten uzun mesaj yazmışın kasma kendini fazla.
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Werewolf said: Analiz etmek istesem ederdim. AABİ ÇOK GÜZEL YAA tarzı mesajlar hangi yönüyle analiz etmiş de gelip bana tatava yapıyorsun? byte ısrafısın
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Çok güzel analiz ettin bravo. Alkış.
Öne çıkan mesajlar