Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araç tavsiyesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba
Ailem yeni bir araç satın almaya karar verdi. 12 yaşındaki 5 serisi aracımız ile yollarımızı ayırdık.
ailem suv almak istiyor , bense suvlara istanbul içerisinde karşıyım ama sedan almaya ikna edemediğimden bende suv araştırmasına dahil olmuş bulunmaktayım. (kötü bir araç almalarını istemiyorum)

Freelander 2 tavsiye ettim ,sürüşünü beğenip konsolunu beğenmediler , X3 e baktılar

ben bu kadar sert süspansiyon görmedim. X3 den vazgeçtiler.
Freelander2 almaya kalkacaklardıki , X5 in olduğu sınıftaki araçlara merak saldılar.

Eski X5 offroad özelliği hepimiz biliyoruz ki tam bir rezalet. Bir arazi aracı alıyorlarsa en azından hafif arazi koşullarında Freelander 2 gibi gidebilmesini isterim. Ama eski X5 de bu yok . Asfalt için ayarlanmış bir Xdrive a sahip. Yenisinin durumu nedir bilemiyorum.

Sizce yeni X5 nasıl bir araç ? (3.0 D modeli)
X3 gibi süspansiyonu sertmidir ? Hafif arazi koşullarında Freelander 2 gibi performans verebilirmi ? (kışın karda da kullanılacak kış lastikleri ile birlikte)

Yoksa o paraya Range rover sport mu almak daha mantıklı olur ? (neredeyse aynı fiyattalar ve Range full aksesuar geliyor hemen hemen)

Teşekkürler
Mesaj tarihi:
Range Rover Sport'un içi 1.60 boy ortalamasına sahip kraliyet ailesi fertleri için üretilmiş lüks tank kasası görüntüsü veriyor. Yolda görüp görebileceğin sürüyle ford focus, vw golf gibi arabalar ondan ÇOK daha ferah.

Off-road tamam da, Range Rover Sport bile off road için saçma bir araba, land rover discovery'den fazlası yalan bence.

X5 bilmiyorum ama direkt Şehiriçi SUV işte. nesi surveillance utiliy onu bilmiyorum ama.
Mesaj tarihi:
yalnız q7de şöle bi olay var, suvların istanbul trafiğinde zorluk çıkaracağını düşünen adama q7 önermek pek hoş olmaz :D hayvani büyüklükte bişey çünkü, taban aldığı touaregden 19 cm daha uzun, o derece.
Mesaj tarihi:
Mathias said:
Range Rover Sport'un içi 1.60 boy ortalamasına sahip kraliyet ailesi fertleri için üretilmiş lüks tank kasası görüntüsü veriyor. Yolda görüp görebileceğin sürüyle ford focus, vw golf gibi arabalar ondan ÇOK daha ferah.

Off-road tamam da, Range Rover Sport bile off road için saçma bir araba, land rover discovery'den fazlası yalan bence.

X5 bilmiyorum ama direkt Şehiriçi SUV işte. nesi surveillance utiliy onu bilmiyorum ama.

ben sedan araba aldırmak istiyorum ama taktılar kafayı suvlara
range in içerisi geniş duruyor ve bu arada discovery modelinin iç dizaynı görsellikten çok arazi kullanımına göre olduğundan onu hiç mi hiç beğenmediler.
Mesaj tarihi:
roket adam said:
Çeşit olsun diye Audi Q7 veya yeni gelecek Q5 i de önereyim, belki atlamışsındır diye. fiyatları çok farkeder mi bilmiyorum.
bi de suv= sport utility vehicle olacak.

Q5 ne zaman türkiye pazarına giricek ? Arabasız olunca insan sabırsız oluyor =)

Q7 ye baktık , fiyatları çok uçuk , ve araba kooocaman , genellikle annem kullanacağından parketmesi manevra ettirmesi zor , içerisinde kayboluyor kadın.
Mesaj tarihi:
Q7ye büyük demişin de Range Sportta çok küçük değil yani, ayrıcana Range Rover Sportla fiyat kıyaslamasında aşırı uçuk kaçmıyor bence. Mercedes ML serisine de bir bakın derim =)
Mesaj tarihi:
Arabayi bilmeden atmak boyle olur

birincisi boyum 1.85 kardesimin boyu 1.90 ve biz bayag mutluyuz range sportla.

bende tam full versiyonu var yani multimedia paketlisi, sana diyecegim tek dezavantaji arkasi coook buyuk degil, yani bir vogue degil. ama vogue ta gereksiz buyuk ve buzdolabina benziyor.

Ben x5 i denedim q7 yide denedim, vogue da
alirken para derdimde yoktu.

x5 almadim cunku bende 5 serisi bmw var ve nerdeyse ayni arabanin yukseltilmisi oldugunu gordum, q7 de hakeza eski a6 im aynisiydi ve en onemlisi o istedigim jip hissini hic biri veremedi bana sportla vogue haric.

birde inanilmaz bir manevra gucu var rangelerin, diyeceksin niye vogue secmedin, nedeni soyleydi

vogue cok buyuk ve cirkin geliyor bana, ikinci elini almakta cok daha akillica cunku cok fazla deger kaybediyor ikinci elde. Sportun ikinci el degeri daha iyi.

acikcasi 4x4 deyince range ten baskasi direk yalan, bir hafta kullanisin sonunda anlarsin bunu, digerlerini tartismiyorum bile.

Mathias said:

Mesaj tarihi:
Syn said:
Q7ye büyük demişin de Range Sportta çok küçük değil yani, ayrıcana Range Rover Sportla fiyat kıyaslamasında aşırı uçuk kaçmıyor bence. Mercedes ML serisine de bir bakın derim =)

evet ama birazdaha derli toplu
q7 yi alırsak , genelde kapıda durucak ailede en çok o kullanacak
hem q7 nin range in yarı donanımlısı fiyatı bile çok çok daha pahalı

X5 de pahalı kaçıyor
Mesaj tarihi:
@matama

babam bmw hastası
daha önce 5 ve 3 serimiz vardı
X5 almak istiyor ,
X3 ten aracın süspansiyonu sert diye vazgeçtiler
o zamanlar freelander 2 ile X3 kıyaslaması yapıyorduk sürekli.
babam bi şekilde freelander 2 ye kıl kaptı (en az o kullanacak olmasına rağmen)

şimdi çıtayı yükseltip X5 ve range kıyaslaması yapıyor.
X5 daha derli toplu range den
eski X5 arazinin yanına bile yaklaşamıyordu yenisi hakkında bi fikrim yok ancak yenisinin yol tutuşu daha iyi diyorlar.

bana göre X5 3 serisi station un yükseltilmiş versiyonu idi herzaman. Yenisi nasıl acaba...
Mesaj tarihi:
Mojito said:
q7 ve x5 e pahalı dıyorsun range roverı ucuza vermıyorlarkı. Bunlardan 20 bın 30 bın €; dusuk olan Touareg ve Grand Cheeroke ye bakabılırsın.

q7 ve x5 özellik bakımına göre range den daha pahalı
aynı fiyata arazi özellikleri olan , low range vites kutusu olan ve full donanım olan araç almak varken
aynı fiyata çıplak geliyor x5 ile q7
ekstreler eklenincede astronomik oluyor fiyatlar...

grand cherokee ve touareg i beğendiremedim nedense
Mesaj tarihi:
@mojito
touareg in yenisine ve fiyatlarına yeniden baktım , gerçekten çok güzel araç
galeride tekrar görmeye gideceğiz teşekkür ederim fikir alışverişinden dolayı
Mesaj tarihi:
Touareg'in gereğinden fazla pahalı olduğunu düşünüyorum ben.

Bu sınıfta bir araç alınacaksa doğru yoldasınız kıyaslamanız bence Range Rover Sport ile X5 olmalı.

Bir arkadaşın dediği gibi küçük falan değil biz matama'nınkine paticik olarak 5 sap binmiştik hani şükür hiçbirimizde pigme değiliz ortalama 1.60'lar için olduğu gerçek değil :) Vogue ise gerçekten çok geniş ve çok rahat fakat büyük genç bir insana yakışacak araç değil daha çok şöyle 45 yaşını geçmiş müteahit arabası gibi ;)

Sport - X5'e dönersek;

Bana sorarsan Range Rover Sport'ta tam bir jip havası var. Konsoluyla falan içinde otururken ufak bir arabada oturuyor hissi vermiyor. Oysa BMW'de matama'nında bahsettiği gibi o hava yakalanamamış daha kibar hatlar hakim ve sanki daha küçük bir arabada oturuyormuş gibi hissettiriyor.

Yalnız şöyle birşey var; http://www.otokritik.com/haber/100-Range-Rover-Sporta-2009-makyaji.html

2009 yılında Range Rover'ın ufak bir makyaj geçirmesi bekleniyor. 110 bin EURO verip kısa süre sonra azda olsa eski görünmesini istemiyorsanız X5 otomatik olarak daha mantıklı bir tercih oluyor.
Mesaj tarihi:
Vogue da sport a da bindik( vodanın dedigi saplar grubuna bende dahildim)

Ben olsam RR sport u tercih ederdim. Vogue un buzdolabı gibi göründügüne katılıyorum fakat vogue un arka tarafı sport ile karşılaştırıldıgında çok daha geniş ve ferah. Hani ailenizin mevcudunu da göz önünde bulundurun derim genede.

X5 çok güzel fakat sport un yanında havası sönük kalıyor.

touareg tercih edilecek bir model degil. Tüm dünyada tiguan sebebi ile satışları düştü.

Mercedes te sadece yeni gelecek GLK ya bakmanı tavsiye ederim tabi hemen almayacaksanız.

Yeni landcruiser lar çok başarılı ama yurtdışında 38k-40k dolara alınırken memlekette 100k euro ve civarı oluyor.
Mesaj tarihi:
range rover sport makyaj geçireceği için eski yüzlü bir araba almak istemediler

bugün x5 ve touareg 2 denendi
x5 güzel , ama o paraya keriz yerine kondunuz hissiyatını veriyor.

arabada basit sedan özellikleri var ve en ufak bir değişiklik için bin eurolardan bahsediyorlar ve süspansiyon acayip sert.

touareg 2 ye bindikten sonra x5 e bindik
daha sonra sıcağı sıcağına yine touareg 2 denedik
x5 o parayı haketmiyor
amblemi sayesinde 30bin euro daha pahalı touareg den.
touareg in sürüşü daha rahat , istendiğinde spor modunda hız yapabiliyorsunuz isterseniz rahat modda takılabiliyorsunuz.

araştırmamız sürüyor
tavsiyede bulunan arkadaşlara teşekkürler tekrardan
Mesaj tarihi:
Vodan said:
Niye bırakıyo en iyi arazi özelliklerine sahip araç? Biraz kutu tasarımı falsolu başka ne kusuru var?

o zıtlaşcak benle ondan yazıo :D

biraz önce sahibinden e baktım discovery3 için 2. el çok cazip bence. touareg yerine discovery tercih ederdim ben.
  • Yeni Oluştur...