dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Tanıdığınız asker falan varsa kesin sorun, soruşturun.. bi cevap yazın beni kurtarın bu dertten. Konu kısmı çok uzun.. Çok sıkıntıdayım! 14ünde evimize hırsız girdi. evde nakit, altın ne var ne yok aldı götürdü. Babam orada bir şirkette CEO olarak teklif alınca Azerbaycan'da çalışmaya başladı. Annem de evi taşıyalım, buradaki evde tadilatları yapalım diye 14ünde istanbula gelmişti, havaalanında ben onu almak için beklerken hırsızlık haberi geldi. Kadını havaalanından alamadan geri geldim. ona da tam süpriz oldu! evde telaş falan tabii. sigorta işlemleri, standar polisiye olaylar. annem rahatsızlandı nihayetinde 22'inde matematik sınavına ben sıfır moral, sıfır çalışma ile girdim.. ve sıçtım! Bilmeyenler vardır ITU'de master yapıyordum. ortalama altında kaldım. Hoca ile konuşmaya gittim.. Hoca beni hiç dinlemeden "BANA NEEEAHHH!!" diye bağırdı ki teşekkür ediyorum buradan kendisine. hayatımı kaydırmada büyük bi adım atmış olabilir. şimdi bu karışık konuya bi özet geçelim: ________________________ dasaaa'nın evine hırsız girer, annesi rahatsızlanır ve dasaaa mat sınavından çakar. ortalama yüzünden yüksek lisansı sona erer ________________________ hocalarım aktif bi öğrenci olduğum için "lam olm dert etme sen (aynı ünide) başka programa başvur" dediler. HAH! şimdi burada ip kopuyor şimdi! AMMAN DİKKAT öbür bölüme başvurmak için kaydımı sildirdim. evrakların büyük bölümünü tamamladım. yarın başvurucam.. evden okula 18:30gibi geldim, tam apartmana girdiğimde bi komşum posta kutusuna atılan kağıda bakıyordu. kağıdı bana verdi "size gelmiş bu" diye. karakoldan geliyor kağıt. 29,05,2007tarihinde saat 09-15arasında karakola gelmeniz ben de hırsızlık olayı ile ilgili diye apar topar karakola gittim. tabii mesai bittiği için kimse yok.. orada bulunan polislere sorduk, adamlara arattık kim ne istemiş diye.. ZBAM! ASKERLİK! buraya kadar olan kısmı da özetleyelim ________________________ dasaaa'nın evine hırsız girer, annesi rahatsızlanır ve dasaaa mat sınavından çakar. ortalama yüzünden yüksek lisansı sona erer. başka bölüme başvurmak için kaydını sildirdiği gün karakol askerlik sebebiyle çağırır! ________________________ Şimdi, okulda kayıtlı değilim. öğrenci değilim. 30haziran'da kazananlar ilan edilecek ve kayıtlar 7temmuz-11temmuz. Ben bu aradaki sürede yüksek lisans öğrencisi değilim ve askerlik ile ilgili sorun yaşıyorum! tamam bu aralar çoook şanssızım.. SORULAR şimdi beni bu kısa sürede askere alırlar mı? gidip süreyi biraz daha tecil etme imkanım var mı? en azından ağustosa kadar bıraksalar zaten sonra illaki mastera gireceğim! yok eğer alırlar ise en yakın asker alımları (celp mi diyorlar) ne zamana? ben istesem bu en yakın celp dönemini atlatıp diğerine kadar süremi uzatabilir miyim? allah aşkına bi tavşan ayağına falan sahip olan var mı? çok şansızım lan! bunların dışında ayağıma 40kglik mermer blok düşürmem, mat çalıştırdığım herkesin (ilk notu 30 olanlar bile, benimki 52 idi) geçmesi ama benim kalmam, mastera dahil olamazsam ve askere gidersem eğer iki tane taşaklı tübitak projesinden mahrum kalmam, yurtdışı makalelerimi yayınlatamamam, sıkıntıdan artık egzama üzerine egzama çıkarmam ve son 3saatir suratımın kıpkırımız olması gibi şeyleri de koyun.. öeah.. berbat durumdayım ve normal bir hayat yaşadığım dönemleri özledim yahu. böyle bürokratik bi salaklıktan ve kozmosun dibime koymasından dolayı da gidip elime geçen bu imkanı yakmak istemiyorum. kurtarın ulan beni bu askerlik derdinden! Soruları cevaplayabiliyorsanız cevaplayın, salak saçma geyikler yapmayın. vallahi billahi 3gün ban isterim, kafam çok bozuk, ben yanıyorum herkeşi yakarım :X Çok acil yardımlara ihtiyacım var.. AAAAAAAAAARGGGGGGGGGGGGGGGGH!!!!!!!!!!!!! GADAMIT!
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Nere nüfusuna kayıtlısın? Ona göre celp dönemleri değişir. Mayıs ve Ağustos'ta var. Gerçi ben derdini anlatırsan sana süre tanıyacaklarını sanıyorum ama daha kesin bilen biri yanıtlarsa daha iyi olur.
sesu Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 çok geçmiş olsun ne yazık ki askerlik konusunda bi bilgim yok.
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Valla şans kısmı için diyecek sözüm yok, "git bi duş al"dan başka. Ama üni mezunu olduğun için en erken Ağustos başı gidebilirsin askere. Dönemler Aralık, Nisan, Ağustos çünkü, üni mezunları için.
fede Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 öncelikle geçmiş olsun. şahsi kanaatim askerlik aradan çıkarman yönünde ancak aileden dolayı olmuyor galiba. neyse geçmiş olsun
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 aile değil, haziran ortasında tübitak başlıyor. onu değerlendirmek istiyorum. hayatımda bir daha elime geçmeyecek fırsat. temmuzda prohitech var italyada.askerlik sorunu varken yurtdışına çıkamam. temmuz sonunda ingiltede bi kongre var.. tüm çalıştığım, uğraştığım hayatım 2haftada gidiyor vallahi beyin kanaması geçiricem :(
Masakari Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 en son cıkan yasa ıle 4 yıllık unı bıtırdıysen ve 29 yasını gecmedıysen 2 yıl tecıl hakkın var tabıı kullanmadıysan
Madcat Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 hiç tecil ettirmediysen 1 senelik tecil hakkın var ama kaç senedir öğrenci değilsin sorun orda.
EharD Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Eğer Lisans mezunu isen zaten otomatik olarak 2 sene tecil hakkın var. Niye bu kadar stres yaptın ki.. Hiçbişey yapamazsan lisans mezunu olduğun için yedek subaylık sınavına girmek zorundasın sınacın olduğu tarihe git rapor al.. bi sonraki döneme atmak zorunda kalacaklardır. Ama buna gerek kalacağını sanmıyorum.
fede Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 tecil hakkın yok mu senin abi. 3 seferini kullandın mı?
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Abi doğum tarihin kaç o da önemli. 29 yaşından küçüksen 1 sene erteletebilirsin. Tabii bu fakülte/yüksekokul mezunu veya terkler için geçerli. Yüksek Lisans terkler için bir fark varmı bilmiyorum.
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Yalnız Lisans mezunlarının tecil ettirme hakkı şöyle çalışıyor. Mezun olduğun tarihten itibaren 2 yıl oluyor. Örneğin Ağustos 2007 de mezun oldun, 1 yıl yoklama kaçağı dolandın, Ağustos 2008'de tecil ettirmek istediğinde 2010'a kadar değil 2009'a kadar tecil ettiriyorlar.
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 MSB ASAL said: Öğrencilerin, mezuniyet, ilişik kesilme, yatay geçiş, ilave öğrenim süresi kazanma, kayıt dondurma, kayıt canlandırma, kayıt yeniletmeme, yeniden kayıt gibi durumları (açık öğretim programlarında ayrıca, aynı sınıfta iki yıl üst üste kalma) en geç iki ay içinde kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine öğrenci durum belgesi ile bildirilmesi gerekmektedir. MSB ASAL said: Yurt içindeki öğretim kurumlarında okuyanların okula kayıtlarında bir defa, kayıtlı oldukları askerlik şubesine gönderilen öğrenci durum belgelerine istinaden, azami öğrenim süresi ve 29 yaş sınırına kadar ertesi yıla bırakılmaktadır. http://www.asal.msb.gov.tr/
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 fede said: tecil hakkın yok mu senin abi. 3 seferini kullandın mı? 3sefer tecil hakkı ne ki.. bi tek mastera başvururken "askerlik karar belgesi" diye bişi aldırdılar ahanda üzerinde ayne şöle yazıyor: said: 13temmuz 2007 1-aşağıdaki yükümlünün 31,03,2008tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur 2-bu belge yükümlünün isteği üzerine verilmiştir. kimliği _______ işte kimlik bilgileri askerlik bilgileri ____ tc kimlik no askerlik no grup numarası tertibi son yoklama tarihi: 12/07/2007 statüsü: yedek subay adayı askerlik karar maddesi: 86.madde. askerliğe elverişlidir (tebligatsız) mezun olduğu okul mesleği sevk edileceği tarih: 31/03/2008 erteleme bitim tarihi: 31/10/2006 erteleme sebebi: 35/c 87madde öğrenci(eyt) salak okul tecil ettirmedi mi nedir yaw? yıldızda iken de tecil ettirmemişlerdi, ben soruyordum yaptınız mı diye. yaptık diyorlardı. okul sonunda mastera başvurduğumda yoklama kaçağı çıktım! onu hallettik neyse ki, mastera kabul edildiğim dönemde.. karar belgesi almaya gittiğimde öğrendim, hallettim onu. onunda üzerinde said: ilgili makama yoklama kaçağı olarak takip edilen aşağıda kimliği yazılı yükümlünün işlemleri tamamlanmış olup takipten düşürülmesini arz ederim onun da kağıdını altın, aslı ve kopyaları var hepsinin bağlı olduğum il ordu.. Masakari said: en son cıkan yasa ıle 4 yıllık unı bıtırdıysen ve 29 yasını gecmedıysen 2 yıl tecıl hakkın var tabıı kullanmadıysan sadece karar belgesi istediler, hepsi o. EharD said: Eğer Lisans mezunu isen zaten otomatik olarak 2 sene tecil hakkın var. Niye bu kadar stres yaptın ki.. Hiçbişey yapamazsan lisans mezunu olduğun için yedek subaylık sınavına girmek zorundasın sınacın olduğu tarihe git rapor al.. bi sonraki döneme atmak zorunda kalacaklardır. Ama buna gerek kalacağını sanmıyorum. lam her şey ters gidiyor.. zati 2sene varken adamlar niye bana bunu yoluyorlar diye de soruyorum ben çıktım bu arada.. biraz dinlenmem lazım :(
fede Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 benim bildiğim liseden mezun olduktan sonra mazeretsiz 3 kere tecil hakkın var. ha ama lisans veye lisansüstü eğitime gidince kurallar değişiyo olabilir. onu bilmiyorum
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Hocam senin sevk işlemlerin 31 Temmuz'da bitecek Ağustos'ta sevk edileceksin normalde. Ama asker kaçağı olarak aranıyorsan onu bilemiyorum. Bir önceki sevk dönemi Nisan ayı idi. (Yedek Subay Adayları için) Eğer asker kaçağı olarak aranıyorsan anında derderst edilip gönderilebilirsin. Öyle bir durum yoksa (ki yok herhalde karakola gidip sağ salim çıktığına göre) o zaman sevk Ağustos'ta. 11 Temmuz'da Yüksek Lisans'a kayıt olursun gider tecil ettirirsin mesele yok. Ayrıca olur da yüksek lisans kazanamazsan, 29 yaşından aşağı olman şartı ile 1 yıl erteleme hakkın var. edit:imla
Masakari Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 okuldan kaydını sıldırınce okulun yaptıgı ılk ıs askerıyeye haber vermek "falanca sahısın okulla ılısıgı kalmamıstır askere alın gıtsın" sen 4 yıllık dıplomamanın orjınalı ve nufus cuzdanını al subeye tecıl edıcem de gerısını zaten anlatıyorlar ne yapacagını suan galıba askere alma olayı yok subeler bostur 1-2 gune halledersın tecıl ıslemını
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 şubeye git. sen tecil ettirme hakkına sahipsin bir yıl daha. ve o bir yıl tecil sırasında, yeni bir programa da başvurabilirsin. ya da ben öyle biliyorum. ve büyük geçmiş olsun
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 pişmiş tavugun başına gelmeyen olaylar :D Askerlik olayını halledersin. durumu anlatırsın falan araştırıyolar doğruysa sorun olmuyor. mazeretin olmuş oluyo takma kafana yani. :D
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 geçmiş olsun asker kaçağı durumunda değilsen tecil hakkın olmasa bile hemen almazlar askere, gitceğin dönemi belirlerler. sen o zmana kadar öğrenci duruma geçip ek-g belgesiyle uzatırsın süreni hiç tecil yaptırmadıysan kafan rahat olsun, ertelenir kolayca
Zegna Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 korkucak bisi yok yani dasaa. sen onu bırak kayıt işlemlerine odaklan :)
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Direk askerlik şubesine git.Erteletme işiyle ilgili prosedürler zaman zaman değişiyor.Yaş tahtaya basma.Git anlat durumu mutlaka yönlendirirler son prosedüre göre.
rahatsiz Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 korkma ya. bizim eve uc kez filan geldi herhalde polis. benim de karisik bir durum vardi, yurtdisi ile ilgili, o arada yurtdisina filan da ciktim hallettik hepsini sirayla. cok gecmis olsun.
eisenheim Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 yazık la.. bu kadar şey aynı anda pişmiş tavuğun başına gelmez.. elimden gelse yardm ederdim ama bi halt bilmediğmden edemiyorm ne yazıkki Allah kolaylık versin.. ne diym
elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 ana baba ankarada asker araştırın bence. malum türkiye burası
Öne çıkan mesajlar