Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Discman mi? Mp3 +flash bellekmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet ne alayım karar veremedim. Discman alsam biraz büyük . flash bellek alsam en aşşa 128 almak lazım o da 150 -200 mılyona kadar var sizce ne alsam?[signature][hline]"dark tranquillity'nin her şarkısı bir büyüdür ve bu büyüyü yapmayı bilen sadece 6 kişi vardır."
$aban matrix Revolutions
Recep Tayyip Ermetal
Mesaj tarihi:
http://www.arena.com.tr/subcat.asp?cs=CELAUD
Burdan ikinci olan CODEGEN 128mb USB digital mp3 player ses kayıt yazan bır tane var. bu iyimidir sizce.

Horace daha cok muzık dinlemek icin alıcam . yanı bılmemki sonucta usb belleğe kaydederim istediğim müziği.[signature][hline]"dark tranquillity'nin her şarkısı bir büyüdür ve bu büyüyü yapmayı bilen sadece 6 kişi vardır."
$aban matrix Revolutions
Recep Tayyip Ermetal

[Bu mesaj Deli333 tarafından 06 February 2004 21:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bence md al.

her türlü sesi kaydedebilirsin, yüksek kalitede olur ileride masrafın düşük olur. az yer kaplar. -kayıt etmek biraz uğraştırıcı olabiliyor-

ya da "mp3 player discman" gibi şeylerden al.

flash disk olayı pek açmaz gibi[signature][hline]its supersonic
Mesaj tarihi:
Verdiğim adresdekilere bakıp bana fikir verebilirsiniz. Yanı kolayca taşıyabılecegım bısey. Mesela USB flash bellek. 128 mb lık mp3 kaydeder dınlerım dimi¿ sorun cıkarmaz dimi.[signature][hline]"dark tranquillity'nin her şarkısı bir büyüdür ve bu büyüyü yapmayı bilen sadece 6 kişi vardır."
$aban matrix Revolutions
Recep Tayyip Ermetal
Mesaj tarihi:
128 mb ilk bakışta çok bir bellek gibi gelse de tatmin ediic olmuyor.

çünkü uzun bir yolculuğa çıkacaksanız en fazla 30 farklı şarkıyı yanınızda götürmeniz demek ki bu da çok az...

bu yüzden md daha iyi gibi.[signature][hline]its supersonic
Mesaj tarihi:
arkadaş yer tasarrufu da istiyormuş..

ayrıca biraz daha pahalıya gelir dediğin
onları alacağına 256 flash disk
onu alacağuına filan dersek en son cep bilgisayarına varırız.[signature][hline]its supersonic
Mesaj tarihi:
MP3 de okuyabilen minidiscler var. Kesinlikle tavsiye ederim. Hem MP2 dinleyebilirsin. Hem CDlerden digital kayıt yapabilirsin. Hatta direk ses kaydı da yapabilirsin CDlere. Hem biliyorsundur MD disleri rewritabledir. Kesinlikle memnun kalırsın. Bayağı da ufaklar.
Mesaj tarihi:
aslinda ikisi de lazım ... Alacak isen Rio oneririm flashdisk ...
rionun 256 liklari makul bir fiyata olmasi gerek ... bulabilirsen creative Muvo lar süper ama dikkat et her bokun olduğu gibi onunda sahtesi çıkmış NİXON marka tipi tuşlari rengi falan herşeyi aynı ( bi an ben tongaya düşmüştüm NIKON ne zmanadan beri müzik sektorunde diye ) ...
kendi adima istanbulda hergün eşşek kadar discmani taşimaktan gına geldiği için flashdisk taraftariyim , ne güzel koy gömlek cebine gez :) ama discman'inde tadı bi başka miirim[signature][hline]I love my solitude¹
¹Yalnızlığımı seviyorum
Mesaj tarihi:
said:
ghaldszar, 07 February 2004 05:37 tarihinde demiş ki:
MP3 de okuyabilen minidiscler var. Kesinlikle tavsiye ederim. Hem MP2 dinleyebilirsin. Hem CDlerden digital kayıt yapabilirsin. Hatta direk ses kaydı da yapabilirsin CDlere. Hem biliyorsundur MD disleri rewritabledir. Kesinlikle memnun kalırsın. Bayağı da ufaklar.

minidisc dediğin yoksa şu 200mb lık küçük cdleri okuyabilen cinsten bişeymidir? Bilgi verirsen sevinirim. Bu arada 128 mb bana yeter yani mp3 acısından . ama ses kalitesinde fılan sorun cıkmaz dimi yanı?
Mesaj tarihi:
MD alacaksan

usb alacaksın
USB md lerdede hızlı kaydedersin
ama kaydettiğini gidip başka bir yere aktaramazsın.
Bildiğim kadarıyla kopyayı önlemek için böyle bir yola başvurmuşlar.

Bende şu anda Chromes imp - 150 Mp3 discman var
çok memnunum

cd writerın varsa boş ver md yi git onu al. Hem daha az para vermiş olursun

http://www.iriver.com

eğer ben usb li bişi almak istiyorum diyorsan flash playerlı çok güzel ürünler var. İlla marka olması gerekmiyor. Çok güzel cihazlar çıkabiliyor karşına.
Mesaj tarihi:

Valla sizi bilmem ama ben bu alete hasta oldum. Zaten 5 seneden fazla bir süredir bir mini disc recordera sahibim ve cok memnunum. Su anda bu aletler benim elimdekinin yarı hacmine sahipler. Çok daha rahat taşınabiliyorlar. Bunun yaninda mp3 kaydedebilmenin yanında external CD rom gibi kullanılabiliyor olması da süper bir olay. Orjinal CD den direk optik kablo ile digital kayıt yapabilmek de çok hoş. Ayrıca CDleri Rewritable olarak da çok dayanıklı. Ben hala 5 sene once aldığım CDleri kullanıyorum. Yüzlerce defa silmiş kaydetmişimdir hala tık yok. MDleri kesinlikle tavsiye ederim. Her ne kadar CDler daha ucuz olsa da bozulma ihtimalleri cok yüksektir(MDlerin çizilme ihtimali yok) ve daha büyüktür. seneden fazla bir teknoloji yaşına sahip MD daha bugune kadar bir kere bile atlamadı yolda dinlerken, su an buna karşı güvenlikler bile geliştirmişler artık herhalde atlaması imkansızdır. Bu da CDlere göre MDnin avantajıdır.
MD recorderlarin tek bir dezavantajı var o da fiyatları. Eh o kadar da olacak. Ama tabii daha ucuz fiyatlarda olanlar da var. Özelliklerine göre. Bence hakediyor.
[hline]
Sony High Speed Net MD™ Walkman® Recorder
MZ-N10

Long playback is what you want, and Sony delivers. The MZ-N10 can go for up to 58 hours using just one “AA” alkaline battery and the Embedded Internal built-in rechargeable battery. It also burns music seriously fast, like recording MP3s and CDs at up to 64X normal speed. And don’t worry about filling up your hard drive space, because with MiniDisc technology, storage capacity is virtually unlimited ( a blank MiniDisc costs about $2.00 and easily fits into your shirt pocket). MDLP™ Long Time Stereo Playback allows you to store over 5 hours of music on one 80 minute disc, while its SKIP-FREE G-Protection™ Technology will help keep the tunes spinning. The MZ-N10 also features a USB Cradle for Easy PC Connection and Charging, Backlit LCD Remote with Editing Functions, Multiple Audio Format Playback (ATRAC3™ AUDIO, MP3, WMA, WAV), and the supplied Music Management Software.

• Record Your MP3s or CDs at up to 64X* Speed Net MD™ products provide high speed transfer of your music from your PC directly to your Net MD recorder. The title/track information you create in the jukebox automatically will be transferred to the Net MD Recorder

• USB Cradle for Easy PC Connection and Charging connects unit directly to PC and recharges the internal battery by simply placing the MD Walkman recorder into the USB cradle when cradle is powered with supplied AC Adapter

• 3 Line Dot Matrix LCD Display features track number, MDLP recording mode, elapsed time, song title, artist name, play mode, depending on the mode chosen

• Backlit LCD Remote with Editing Functions Supplied provides direct access to the player's functions and is easy to see even in low light

• Includes Mic Jack allows the ability to plug in an external mic for recording business meetings or lectures to MiniDisc

• Ultra Compact Design

• Bookmark Function lets you mark sections of disc for easy retrieval and playback of your favorite songs

• Utilizes Affordable MD Media for Over 5 Hours of Music Storage on One 80 Minute Disc Choose your recording level preference (LP2 or LP4). Store over 5 hours of music on one 80 minute disc using LP4 mode. MiniDiscs are re-recordable, scratch-resistant, low-cost high-capacity media

• Plays Back in ATRAC3™ Audio, Supports Multiple Audio Formats (MP3, WMA, WAV)

• Up to 58 Hours Continuous Playback Using Embedded Internal Battery and 1 "AA" Alkaline Battery (LP4 Mode) is made possible by advanced technology that extends battery life

• MDLP™ Long Time Stereo Playback (up to 320 minutes/more than 5 hours in LP4 mode) of music on one 80 minute disc plays back music recorded in LP2 mode for over 2 hours of music storage or in LP4 mode for over 5 hours of music storage

• Music Management Software Supplied to manage and store your digital music files (MP3s and your CDs), make custom playlists, and transfer music directly to your Net MD™ Walkman player

• SonicStage™ Software and Net MD™ Simple Burner Application Included - SonicStage is a music management application which enables you to rip, import and transfer your digital music files to the Net MD™ recorder. The Net MD simple burner application enables you to dub your CD tracks directly to your Net MD recorder using your CD-Rom drive. This gives you all the music you want without storing music on your hard drive

• Compatible with RealOne™ Player - RealOne is a music management system which lets you download, create playlists and transfer music to your Net MD recorder

• Ability to Record from Multiple So

Mesaj tarihi:
ghaldzar bilgi için teşekkürler. yalnız bu flash bellek işi iyice yattı kafama. 128mb alan bana yeterli. ama ses kalitesi filan düşük olmaz dimi? ınca yada codegon almayı düşünüyorum işallah sakatlık cıkmaz :)[signature][hline]"dark tranquillity'nin her şarkısı bir büyüdür ve bu büyüyü yapmayı bilen sadece 6 kişi vardır."
$aban matrix Revolutions
Recep Tayyip Ermetal
Mesaj tarihi:
sony D-NE-7... serilerindeki mp3 playerlerden bir tane al,300 milyon verebileceksen KESINLIKLE almani oneririm,forumlari uzun bir $ekilde inceledikten sonra bir arkada$imizin $oyle dedigini farkettim:

"bi memory stick 50$,bo$ bir cd 500 bin,memory stick 128 mb iken cd 700 mb,$imdi hangisini almak akillica olur soylermisiniz?" demi$,cok da dogru,neredeyse butun discmanlar cd-rw yi duz cdler gibi okuyabiliyor,o yuzden discman almani oneririm.
sony nin discmanlarinda abarti bi pil omru var,benim aldigim 95 saat gidiyor teoriye gore,fakat bass son seviyede ve seste neredeyse sonu seviyede oldugu icin 60 saatlik bir sureden sonra bitiyor..yaninda gelen kulakliklardan dinledikten sonra "ya benim bilgisayarimda bir sorun var yada bu discman fazla abarti" dedim,ilk defa bu kadar kaliteli ses duydum(ciddi,bilgdeki hoparlorler biraz adi de 8) )

sonuc olarak,discman almani oneririm[signature][hline]Ranger : Druid : Nightshade(Excalibur)
Spartan, 25 January 2004 14:31 tarihinde demiş ki:
yahu kızların her gün gördüğü şeyler, nesi ayıp
Mesaj tarihi:
Ben de zamanında Sony discman kullanıyordum .

Disc man al. Rewritable ların avantajı çok yüksek. Şu anda Chromex kullanıyorum. Chromex bir bilgisayar gibi. Işıklı mavi ekranında discmanin buffer ayarlarından tut da sorting ayarlarına kadar herşeyni ayarlıyabiliyorsun

http://www.iriver.com/product/info.asp?p_name=iMP-150

http://www.iriver.com/images/product/IMP150-p_1_b.gif

http://www.iriver.com/images/product/IMP150-p_3_b.gif

Bu discmani alırsan flash update i ile yeni çıkan dosya türlerine karşı discmanini update edebilir ve bug fixlerle daha stabil bir kullanım ile pil harcama oranlarının azalmasına kadar performans artışı elde edebilrisin. Bu discmani ilk görüşümde aşık olmuştum..

Ama ben uğraşmak istemiyorum ve daha az pil harcayan birley istiyorum dersen Sony discmanler mükemmeldir. Ben 3 hafta sürekli kesik kesik dinlememe rağmen pil değiştirmediğimi hatırlarım. Chromex in fiyatı 100 $ doğu bank ta ve mecidiyeköyde bulabilirsin.

Chromex almak istemiyorsan kesinlikle bir discman al.

senin yerinde olsam ilk tercihimi chromex , 2. tercihimi sony den yana yapardım...
Mesaj tarihi:
Rewritable olsada olmasada farketmez. zaten dinleyeceğim bir kaç grup fılan var. yanı benım bırde merak ettıgım su dıscmanlerı yazın neremizde taşıyoruz? usb flash ıstememın sebebı kolay taşıyabilmem ve fıyatınında bi nevi uygun olması . aranızda kullanan varsa iyi yada kötü yanları nelerdir söyleyebilirmi.

MP3 formatında kaliteli müzik
128 MB USB Flash Drive- 1.1
Digital ses kayıt 8 saat
Tek parçayı yada tüm parçaları tekrar çalma özelliği
Zamana ayarlanabilen otomatik kapanma
7 EQ bandı; rock,jazz,clasic,pop,soft,normal,Dbb
Tuşları kilitleme özelliği (hold)
Boyun askılı, stereo kullanışlı kulaklık Veri saklama süresi 10 yıl
Windows 98/ME/SE, 2000/XP, uyumlu 1 adet AAA alkalin pil
LCD Görüntü (durum,batarya,data bilgileri)
Ekran aydınlatması(mavi)
Usb kablo,driver cd
[signature][hline]"dark tranquillity'nin her şarkısı bir büyüdür ve bu büyüyü yapmayı bilen sadece 6 kişi vardır."
$aban matrix Revolutions
Recep Tayyip Ermetal

MP3 formatında kaliteli müzik
128 MB USB Flash Drive- 1.1
Digital ses kayıt 8 saat
Tek parçayı yada tüm parçaları tekrar çalma özelliği
Zamana ayarlanabilen otomatik kapanma
7 EQ bandı; rock,jazz,clasic,pop,soft,normal,Dbb
Tuşları kilitleme özelliği (hold)
Boyun askılı, stereo kullanışlı kulaklık Veri saklama süresi 10 yıl
Windows 98/ME/SE, 2000/XP, uyumlu 1 adet AAA alkalin pil
LCD Görüntü (durum,batarya,data bilgileri)
Ekran aydınlatması(mavi)
Usb kablo,driver cd

[Bu mesaj Deli333 tarafından 07 February 2004 21:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
tercih meselesi tabi
ben olsam md ve ya 512mb asasi mp3 player almam su donemde..
su an ben 96 mblik nomad kullaniyorum cok mutluyum ancak bi nokta var ki o da 96 mb bana az geliyo
alirsam i riverin slimx modelinden alirim hem pil omru uzun hemde bi cdye konabilen mp3 sayisi ortada...
mdler hem mp3 discmanlerden daha pahali hemde sarki koyma kapasitesi daha az gerci sen birkac grup dinliyorum demissin yinede bunu iyi dusun...
ipodlar ve muvolara deyinmiyorum onlarda guzel ancak fiyatlar biraz yuksek ve pil omurleri kisa..[signature][hline]-->Four String Magic<--
[buraya cok karizmatik bi imza girin]
  • Yeni Oluştur...