knoxville Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 kim kime baskı yapıyor çok ortada demek... vay vay vay dediklerinin tek bir harfine bile katılmıyorum. konunun içeriğinin bu kadar basit olmadığını hepimiz biliyoruz. konu dinini özgürce yaşayamamak değil. konu türban nerden çıkmış konusuna gelince etrafta sürekli insanların özgürlüğünü savunan insanları göremiyoruz.
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Evet bazı basit olan şeyler bilinçli olarak karmaşıklaştırılır ki amaca ulaşsın. Lopethin dediğine göre tüm başını örten insanlar siyasi simge diye takıyor. Öyle olmadığını biliyoruz , peki siyasi simge diye takanları nasıl ayırdt edeceksin ? Varsa böyle bir yöntem buyur. Ha eğer yok ise sen şu siyasi simgedir deyip insanların kılık kıyafetlerine karışamazsın , bunu kanıtlı belgeli ispatlamak zorundasın. O kişinin onu siyasi simge diye taktığını ispatlamak zorundasın. Madem hukuk devletiyiz ispatı olmalı. Biri parti kuracak , kot benim siyasi simgem dicek ya da tüm parti üyeleri herzaman kot giyerek dolaşıcak. Sonra üniversitede bu siyasi simgedir diye kotu yasaklayacak. Oldu süper.
GEd Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Horizon said: , bunu kanıtlı belgeli ispatlamak zorundasın. O kişinin onu siyasi simge diye taktığını ispatlamak zorundasın. Madem hukuk devletiyiz ispatı olmalı. istanbul 24. noteri nihat beyandan belge alsak oluyor mu?
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Bayılıyorum bu hepten kuralcılığa. Türkiye'deyiz. Türkiye hiç bir zaman global şartlarla düşünülemez. İşleyiş her zaman çok farklıdır ve çok farklı olacaktır. Ona kanıt buna kanıt diye bişey yoktur. O da başkasından duymuştur, lekeleme çabası olabilir veya kanıtı kolay kolay elde edilemicek bişey olabilir. Ama bunlar konuşulur. Çıkıp bunu kanıtlamak zorundasın demek sonunda asılsız suçlamadan dava açamicana açmicana göre boş konuşmaktır.
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Evet Türkiye'de yargı niyet okuması yapıp parti kapama davası açabiliyor o da güzel zaten. Yakında üfürükçü hocalardan , medyumlardan mahkeme de yardım filan alınır.
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Rahat olun. 10-15 yil sonra devrimle beraber ulkeye dondugumde bunlara da gerekeni yapacagim. O zamana kadar sessizce yiyormus taklidi yapin.
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Horizon said: Evet bazı basit olan şeyler bilinçli olarak karmaşıklaştırılır ki amaca ulaşsın. Lopethin dediğine göre tüm başını örten insanlar siyasi simge diye takıyor. Ben sadece siyasi simge diye takılıyor demedim ki. Faşo aile baskısı yüzünden, koca baskısı yüzünden, çevre baskısı yüzünden, birilerine yaranma çabası yüzünden olmak üzere bir çok nedeni de var sadece siyasi diyemeyiz.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Türban takmayan eşine boşanma davası açtı
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 SG-1 Allah aşkına şu polemik bilinçli haberlerin manşetlerini al sana olay diye buraya cevap gibi yapıştırma. Haberi ayrıntılı oku , iddiaların arasında bu var diyor. Kimbilir öyle birşey yoktur bile , yalan haberlere çok alıştık o kesim medyanın yaptığı. Ayrıyetten , bu orda söylenen gibi olsa bile çok güzel bir örnektir. Karı koca , anlaşamıyorsa boşanır , sana zorla birşeymi yaptırmaya çalışıyor eşin ? boşanırsın vs. Bu onların kendi iç meselesi başkasını da ilgilendirmez. Hayır olayı bir de şuraya getiriyorsunuz bukadarda insafsızlık olmaz. Tüm başını örtenler zorla baskı ile örtüyor ? Ciddi söylüyorum gidin insan içinde dolaşın aynı kesimlerin içinde dolaşmayın bi bakın başka yaşam tarzlarına. Sadece istisnalarına fanatiklerine değil normal yaşayanlarına bakın , sonra gelip burda karalama yapın. Bırakın bu ayrımcılık tavırlarını.
sir Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 fransada bi adam eşi bakire çıkmadığı için dava açtı ve mahkeme adamı haklı buldu, evlilik de geçersiz sayılmış. oraya da şeriat kışa doğru gelicek heralde =)
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 hmm said: Lille mahkemesi, 30'lu yaşlarında, Müslüman olduğu belirtilen, ancak hangi ülke vatandaşı olduğu açıklanmayan damadın, ''eşinin kendisine bakirelik konusunda yalan söylediği ve bu yalan üzerine evliliğin inşa edilemeyeceği'' gerekçesiyle evliliğinin iptal edilmesi yönünde yaptığı başvuruyu kabul etmişti.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 @Hori, o olayın bir iddiadan biaret olduğunu ben de biliyorum. Ama bunun gibi basına yansımayan neler var kim bilir. Üstelik buradaki kadının, eğer iddiası doğruysa, yaptığını yapabilecek durumda da değil bu baskıyı yiyen kadınlarımızın çoğu. Ama sen o haberden bu geniş perspektifi değil de illa ki olayın çapını göreceksin, çünkü daha genişi işine gelmiyor. @Lopeth, aaa olur mu hiç öyle şey, Fransa mahkemesi bakire çıkmadı diye boşadı onları, Fransızlar öyle yalan-dolan veya baskı üzerine kurulmuş evliliklerle uğraşacak kadar medeni insanlar mı, kadının bekaretine takacak kadar sığ insanlar onlar.
sir Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 attığımız mesajlar üzerine bi de açıklama mesajı yazmanın gerekmesi çok yorucu oluyo bazen =) evlilik bu yahu, birbirini tanımadan evlenen insanlar arasında anlaşmazlıklar olabiliyo..bu türban taktırmak istemesi de olabilir, bekaret de olabilir, geceleri osurarak uyuması da olabilir, her yerde her zaman oluyo böyle anlaşmazlıklar. sen tutup adamın karısına türban taktırmak istemesini de rejim tehlikesi olarak görüyosan senin mutlu olacağın bi rejim bi ülke yok bu dünyada yani.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Ehüehe bi yerlere "şeriat geliyor" yazdığımı hatırlamıyorum, hani nerede bahsetmişim rejim tehlikesinden? Madem bu kadar özgürlükçüsünüz bi soru; burada kadının başını örtmeme özgürlüğü mü önceliklidir, kocasının eşinin başını kapattırma baskısı özgürlüğü mü? Kadınımızı kocasından koruyamıyoruz daha.
sir Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 abi baştan hatalı bütün olay, zaten "görücü usulü" evlendirilmişler. ne kadın adamı tanıyo ne de adam kadını, ne yaşam tarzları ne de dünya görüşleri uyuşmuyo. burda bi özgürlük tartışması falan yok, anlaşmazlık var. adam kadının örtüneceğini bekliyo, kadın da adamın onu rahat bırakmasını. ikisi de olmuyo işte. ha topiğin adı babacan show, etrafta "işte esas niyetleri belli" falan gibi laflar uçuşup duruyo, sen de bu topiğe o haberi koyuyosun sanki hükumetle veya dışişleri bakanıyla uzaktan yakından alakası varmış gibi. sonra da "ben dedim mi öyle bişi?" yok demedin tabi.
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Git aile içine müdahale edebiliyorsan set sg-1 , tabiki kadının başını açma özgürlüğü orda vardır , başkasının zoruyla hiçbirşey yaptırılamaz. Sen hangi ailenin içsel işine devlet olarak karışabilirsin ? Şikayet olduğu zaman. Yok devlet aileye müdahale edicek , bak zorla örttürüyor diye. Var mı böyle birşey ? Hayır hakatten özgürlükçülüğünüz zaten yok bi de karşı söylem olarak oturup dünyada olmayan 4-4lük ideal özgürlüklerden bahsediyorsunuz. Komik oluyor hakatten. Gerçeklere göre hareket edin , olabilcek şey var olamayacak şey var.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 sir said: abi baştan hatalı bütün olay, zaten "görücü usulü" evlendirilmişler. ne kadın adamı tanıyo ne de adam kadını, ne yaşam tarzları ne de dünya görüşleri uyuşmuyo. burda bi özgürlük tartışması falan yok, anlaşmazlık var. adam kadının örtüneceğini bekliyo, kadın da adamın onu rahat bırakmasını. ikisi de olmuyo işte. ha topiğin adı babacan show, etrafta "işte esas niyetleri belli" falan gibi laflar uçuşup duruyo, sen de bu topiğe o haberi koyuyosun sanki hükumetle veya dışişleri bakanıyla uzaktan yakından alakası varmış gibi. sonra da "ben dedim mi öyle bişi?" yok demedin tabi. Aha ben getirdim lafı tübana, peki OK.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Horizon said: Git aile içine müdahale edebiliyorsan set sg-1 , tabiki kadının başını açma özgürlüğü orda vardır , başkasının zoruyla hiçbirşey yaptırılamaz. Sen hangi ailenin içsel işine devlet olarak karışabilirsin ? Şikayet olduğu zaman. Yok devlet aileye müdahale edicek , bak zorla örttürüyor diye. Var mı böyle birşey ? Hayır hakatten özgürlükçülüğünüz zaten yok bi de karşı söylem olarak oturup dünyada olmayan 4-4lük ideal özgürlüklerden bahsediyorsunuz. Komik oluyor hakatten. Gerçeklere göre hareket edin , olabilcek şey var olamayacak şey var. İşinize gelince olacak şey, işinize gelmeyince olmayacak şey var. Zorla dinsel baskı yapmanın yasada bi cezası var mı peki? Yani bu kocaya, veya benzer x kocaya, böyle bir harekette bulunmuşsa, mahkeme boşanma dışında bir ceza verebilecek mi? Yani yasalarda bu konuyla ilgili bir caydırıcılık var mı? Göster bana "al işte bu yasaya göre dinsel baskı yapamaz, suçtur", tamam diyeyim kadınlar devletin koruması altında.
sir Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 şikayet et, savcılığa ver ve kanıtla, her türlü baskıya karşı dava açma şansın var? sadece dini diil yani her türlü, fiziksel, psikolojik vs..
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 "Bak yapmayacak bi daha, dön kocanın yanına, kadının yeri kocasının yanıdır" vs.
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Komser fetocu. Benim vatandaşım ne bilir savcı falan.
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Caydırıcı ceza diyorsun , yahu kadın zaten zorlanıyorsa anlaşamıyorsa dava açar kocasına , boşanır zaten. Boşanmasına hangi kanun mani olacak , zorla birşey yaptırılması durumunda ? var mı böyle birşey sanki ? İsteyen boşanır , istemeyen de boşanmaz. İnsanlar karılarını evde zincirle içeri hapis etmiyorlar. Eden varsa da bunun üzerinden genelleme yapmak saçma. İşte düşünce yapısı belli , halkı , insanları ağzına emzik vermek gerek altını değiştirmek gerek , ne yemesini ne de etmesini bilmiyor deyip , bebek bakıcılığı yapma tavrı. Bunu yapman gereken insan sayısı çok değil , ancak çok ücra köşelerde , gelişmemiş bölgelerde mümkün. Bunun dışında yok böyle birşey. Sanki kabile yaşantısı var da , insanlar ne tv ne radyo ne gazete izlemiyor , dinlemiyor , okumuyor , tam mağara adamı olmuş oturuyor...
Öne çıkan mesajlar