Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedi hastalıkları

Vingthor

Öne çıkan mesajlar

bende 2 tane kedi var. bitanesi dişi

bu dişi azmıştı uzun zamandır bağırıyodu falan
nese geçende sustu. sustuğu gün kan işedi kendisi
dün bidaha kan işedi bugunde 2 kere işedi.

hasta gibide durmuyo kendisi oyun falan oynuyo sürekli uyumuyo
varsa bilgisi olan bu durumla alakalı paylaşırsa sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

2 tane kedim var, ayni problemleri yasadik; hala da yasiyoruz.

10 yasindaki hanim kizimiz da ara ara kan kusuyor, kan isiyor, kakasi da kanli. diyet mama kullaniyoruz uzun zamandan beri, beslenmesinde problem yok. tabii eger sen normal market mamasi yediriyorsan oncelikle tavsiye edebilecegim diyet mamasina gecmen. (biz yasadigimiz sıkıntılı hastaliklar yuzunden hills k/d kullaniyoruz)

veterineri ile en son "aa yeter ama mamamiz da diyet mamasi noluyo kizimiza" konulu bi konusma yaptigimda bana, kanli kusma vs.lerin duzenli yapilmayan parazit asilari nedeniyle de olabilecegini soyledi.

bu arada bahsi gecen kedim ameliyatli, yani kisirlastirilmis.
eger seninkinde boyle bir durum yoksa regl bile olmus olabilir.

sonuc itibariyle en kisa zamanda veteriner veteriner veteriner!
bol yumaklar kedine, umarim biseyi yoktur :)
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler bişiler yazanlara dün veterinere götürdüm. idrar yollarında kristal ve iltihap dedi. felaket bi iğne vurdu kendisine. zar zor tuttum. kastan antibiyotik vurdu ):

sonrada ilaçlar verdi bugun başladım ilaç tedavisine. mamayı hill's yaptık. ama yemedi mama falan söyledim bikaç güne yemeye başlar dedi veteriner bugun yine gittim falan.

bugun kalmadı kanlı idrar olayı ama hayati olarak tehlikesi en az 2 hafta boyunca sürebilirmiş. ilaca devam edicez söküp atana kadar...
Sosyal ağlarda paylaş

durumumuz ayni desene :)

diyet mamalarin aromasi dusuk oldugundan ilk bi kac gun üff die kokluyolar sonra ac kalinca mecbur caktirmadan gidip yiyolar :)

benim ogluma sonda takildi, 2 hafta boyunca veteriner kontrollu yapti cisini(veteriner sidik kesesini sıktı oyle cisini yapti gun X 2); 8 yasinda kaldiramaz dendi komalik oldu 1 hafta baygin dolandi. ama ne yapti ne etti basligina ragmen sondalarinin hepsini yogik hareketlerle soktu ckartti. smdi zipkin gibi eheh.

bu olaylardan sonra patiye o kizginlikla piyasada o morlara burunmus dandik whiskas hakkinda neler yazicaktim neler, ama tutmustum kendimi.
is bu duruma gelmeden mumkun mertebe beslenmesine dikkat. cok zirvalamiyim ben :)
Sosyal ağlarda paylaş

işemesi normal genelde üreme dönemlerinde yapıyor kediler bunu. bi de işeyen kedin daha önce çiftleştirildi mi? çünkü çiftleşmeyen kedi bu dediğini yapmaz. kan gelme olayına gelince kopeklerdeki gibi adet donemleri senede 1 kez falansa ondan da olabilir belli bir süre kan bırakır ondan sonra normale de donebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
ya benim kedim kanlı idrar yapıyo ama kilo kaybı yok oyuun oynuyo beslenıyo mama ve yemek turu yemekler yıyo ama idrarını yaparken 4_5 gun once bıraz zorlandı sonra yaptı kansız bır sekılde sonra 6gunde kanlı yapmamısta idrarında zorlanmıs ve kan damladı lutfen bır cevap atın napmlaıyım ama hıc bır skeılde hasta gıbı gozukmuyo obur tuvaletınıde yapıyo sadece bıraz zorlandı ve kanlı damla damlattı ama cok degıl ve hayatı tehlıkesı varmı tum kedılere hayvan severlere acıl sıfalar versın bızede(:P)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...