Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sydney pollack

rahatsiz

Öne çıkan mesajlar

öncelikle ilk mesajda olmus'u editledim,kötü gözüküyordu

sonrasında ise,üzüldüm ama çok koymadı nedense.Filmlerinin çoğu unutulmazlarım arasında olmasına rağmen bir Ingmar Bergmann etkisi bırakamadı.Bu demek değildir ki kötü yönetmendi,hayır çok severdim ama işte :(

Allah rahmet eylesin
Sosyal ağlarda paylaş

Oscar ödüllü yönetmen, yapımcı ve aktör Sydney Pollack, 50 yıllık kariyeri boyunca hem gişe başarısını, hem de eleştirmenlerin övgülerini yakaladı.

Sydney Pollack
Pollack'ın 50 yıllık başarılı bir kariyeri vardı

Pollack en büyük başarısına 1985'te Merly Streep ve Robert Redford'un başrolleri paylaştığı "Benim Afrikam- Out Of Africa"yla ulaşmıştı.

Pollack bu çalışmasıyla en iyi yönetmen Oscar'ını kazanmıştı.

Bu ödüle ilk olarak aday olduğu film ise, 1969 yapımı "Atları Da Vururlar-They Shoot Horses, Don't They" adlı yapımdı.

Sydney Pollack, kariyeri boyunca gişe başarısı yakalayan filmlere de imza attı.

Ünlü yönetmen, geçen yıl Oscar'a aday gösterilen "Michael Clayton" adlı filmde oynadı ve yapımcılığını üstlendi.

Ancak, ölümüne neden olan kanser hastalığı nedeniyle son projesinden Ağustos 2007'de çekilmek zorunda kalmıştı.

Sinema tutkusu

1 Temmuz 1934'te doğan Pollack film piyasasında aktör olarak şansını denemek için, lise eğitiminin ardından New York'a taşındı.

Pollack, televizyon piyasasında iş bulmadan önce efsanevi oyunculuk hocası Sanford Meisner'den dersler aldı.

Sydney Pollack
Pollack'a göre 70'ler sinemanın altın çağıydı

1961'de televizyon programlarında yönetmen olarak çalışmaya başladı.

Dört yıl sonra da, Sidney Poitier ve Anne Bancroft ile "Seni Yaşatacağım-Slender Thread" de çalıştı.

Pollack, sonraki yıllarda Hollywood'un önde gelen isimleriyle çeşitli filmlere imza attı.

70'ler altın çağıydı

Ünlü yönetmen daha sonraları, özellikle 70'li yılları "film yapmak için altın bir çağ" olarak tanımladı.

Pollack 2003'teki bir mülakatında "70'ler farklı yıllardı. Film yapmak için bu kadar çok para gerekiyordu" dedi.

Pollack'ın en büyük başarısı olarak gösterilen Benim Afrikam, 11 dalda Oscar'a aday gösterilmiş, 7 kategoride bu ödülü almıştı.

Filmde Merly Streep'in canlandırdığı Danimarkalı bir baronesle, Robert Redford'un oynadığı bir maceracının sömürge dönemindeki Kenya'da geçen hikayeleri anlatılıyordu.

Meryl Streep
Streep Benim Afrikam'da Danimarkalı bir düşesi canlandırdı

Pollack 1982'de de "Tootsie" adlı filmiyle en iyi yönetmen Oscar'ına da aday gösterilmişti.

Sosyal ve siyasi sorunlara ilgi

Pollack'ın sosyal sorunları ele alma kararlılığıyla siyasi ve romantik duyarlılıkları çalışmalarını 1960'ların sonlarından, 1980'lere dek en saygı duyulan filmler arasına soktu.

Ancak Sydney Pollack'ın film yapımıyla ilgili hayalkırıklıkları da vardı.

Pollack 2005'teki bir röportajında, "Yönetmen koltuğuna her oturduğumda, neden yine bunu yaptığımı sorguluyorum. Alnınıza bir çekiçle vurmak gibi bir şey." demişti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...