Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Merkez Bankası'nda 3. katın cazibesi

elaidi

Öne çıkan mesajlar

1- ben ya sev ya terket demedim öyle anlamak yine işinize geldi kendinizi savunmak için.

2- Ben seviyorum sen dinlemek zorundasın hiç demedim.

3- Neden ezanın kalkmasını istemek yerine , ben ezana neden tahammül edemiyorum diye düşünmediniz onu söyledim.

Anlamak istediğiniz gibi anlarsanız bunun üstüne savunma yapmak daha kolay çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:
fizban said:
dar görüşlüyüm, en azından başkalarının hürriyetine tecavüz etmeyi demokrasi, gelenek diye kılıflara sokmuyorum. saçma sapan örnekler verip kendimi savunmaya çalışmıyorum. devam ederim ben, merak etme sen.

burdan ricam, yeni gelecek hükümetten, günde 5 vakit death metal çaldırmaları tüm camilerden. 20 yıllık gelenek. güzel birşey.

Vay anam vay.. Şimdide hürriyete tecavüze filan soktuk olayı , bakalım daha neler gelicek. Kötü okunuyorla başladık , saat icat oldu filan dedik , geceleri uyuyamıyorumda durduk , sonra geldik hürriyete tecavüze. Sırada ne var? Hiç düşündünüz mü acaba ben yanlış ülkede mi yaşıyorum diye?

piskinligin bu kadari...
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:
Viktor said:
ya sev ya terket diyip bunu ben begeniyorum abskasida begenicek itiraz edemessiniz sikayet hakkiniz yok diyip hosgoruden sozetmek iyiymis

var olan birşeye karşı çıkmak mı hoşgörüsüzlük , var olan birşeyin devam etmesini istemek mi?

tdk said:
hoşgörü
isim
Her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiği kadar hoş görme durumu, müsamaha, tolerans

hoşgörüsüzlük, var olan birşeyin devam etmesini istemeyenlerin gitmesini istemek bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarda yazdığım gibi yine 1 cümle veya 1 kelimeye saplanarak olayların genelini düşünmeden , ne söylenmek istediğini anlamadan sadece savunmanın kolay yolunu seçerek o cümleye takılı kalıp bunun üstüne gitme durumu. Sizin ezana göstermediğiniz töleransı , ben size göstermeyince ben hoşgörüsüz oldum bu da güzel.Zaten toplumda hoşgörü kalmadı dedim sizde hoşgörü kalmadı demedim. Bende toplumun bir parçasıyım di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

bizim ezana tahammulsuzlugumuzu kimsenin sallamiyacagi icin acikara sacmaliyorsun

yasar nuri ozturk bile "ezan gereksiz" dedi yobazlar tukurukle bogucakti adami ne sahte hocaligi ne ozel hayatindaki namussuzlugu kaldi saldirilmadik

ve tek cumle cok onemli

3 saat baris mesaji yazip sonuna hepinizin cani cehenneme yazarsan "uhuuuu tek cumleden beni elestiriyorlar" diye agliyamassin, yillar sarfedielrek yapilan bina tek bri dikkatsizlikle yikilabilir

hayat boyle alisin buna
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin gibi burda 3 saat güzel şeyler yazmaya çalıştım fakat fizban'ın yazdığı "hürriyete tecavüz ediliyor" lafınaydı benim o cümlem hatta fizbanın yazısından alıntı yaparak altına yazmıştım. Burda tartışan diğer insanlara demedim o lafı. Aslında ben "ya sev , ya terk et" demekte istememiştim , ben orda hürriyetine tecavüz edildiğini düşündüğün bir durum varsa ona göre davran demek istemiştim sadece , geneli bağlayan bir mesaj değildi.
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:
1- ben ya sev ya terket demedim öyle anlamak yine işinize geldi kendinizi savunmak için.

2- Ben seviyorum sen dinlemek zorundasın hiç demedim.

3- Neden ezanın kalkmasını istemek yerine , ben ezana neden tahammül edemiyorum diye düşünmediniz onu söyledim.

Anlamak istediğiniz gibi anlarsanız bunun üstüne savunma yapmak daha kolay çünkü.

1-
suBzer0 said:
Hiç düşündünüz mü acaba ben yanlış ülkede mi yaşıyorum diye?

Bundan başka bi anlam çıkaramadım açıkçası.

2-
suBzer0 said:

İnsanlar şunu yapamıyor mesela , ya bu ülkede bu sesi duymak isteyen milyonlarca insan var , bende günde 15 dakika dayanırım nolucak diyemiyor sorun o abi zaten. Hoşgörü kalmadı toplumda..

Bu sesi duymak isteyen milyonlarca insan var, o zaman duymak istemeyenleri siktiredelim nolucak, dayansınlar. Sonra da "hoşgörü kalmadı.."
olldu...

3-Yoo, düşündük, en azından ben düşündüm.

Vardığım nokta; sabahın köründe bi herifin viyak viyak viyaklamasının uykumun içine ettiği ve bu yüzden sinirlerimi bozduğu yönündeydi. Tabii inanmadığım bir varlığa, abuk bi milletin dilinde tapınmamın çığırılması filan da bonus oluyo bi parça ama ana kısmı ilk bölüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Burası çoğunluğu müslüman olan bir ülke, çoğumuz ezan sesiyle büyüdük. Bu nedenle dindar olsak ta olmasak ta, tanrı inancımız olsa da olmasa da, gelenek olması dışında hiç bir mantığı olmamasına karşın bu ezan olayını hoşgörebiliriz (tolore edebiliriz) bence. Ama asgari beklentiler var:

1. Hoparlörle okunmaması. (Gece yatağımdan zıplamak zorunda değilim)
2. Aynı anda 4-5 camide birden hoparlörle okunmaması. (Biri başlıyor, o biraz okuyor, sonra diğeri röarrgghh diye iğrenç bir böğürtüyle giriyor fln.)
3. Bunu okuyan hoca, imam (her neyse) gibi insanların mutlaka, sesi güzel ve kulağı müziğe yatkın olan kişiler arasından seçilmesi.
4. Türkçe olması diyemeyeceğim, hangi dilde okunursa okunsun sonuçta çağımıza göre son derece mantıksız ve saçma bir olay (yani saat gibi birşey varken, birilerinin çıkıp ta 'hadi namaza, hadi namaza' diye bağırması, komik yani..) O nedenle hangi dilde bağırırlarsa bağırsınlar fark etmiyor.

Ayrıca, Amerika'da yaşadım, Avrupa'da bir çok yerde bulundum.Hiç bir şekilde bırakın rahatsız olmayı, çan sesi duyduğumu bile hatırlamıyorum.

Atatürk ile ilgili anıya gelince, o kadar sanata , müziğe düşkün, estetik duyguları güçlü bir insanın, şu anda ezanla ilgili olarak yaşadığımız rezilliğe göz yumabileceğini ve bir de üstlik zevk alabileceğini düşünebiliyor olmanız inanılmaz. Onun dinlediği ortamda ve zamanda ezanla ilgili böyle bir gürültü kirliliği yaşanabilir miydi sanıyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:
Burası çoğunluğu müslüman olan bir ülke, çoğumuz ezan sesiyle büyüdük. Bu nedenle dindar olsak ta olmasak ta, tanrı inancımız olsa da olmasa da, gelenek olması dışında hiç bir mantığı olmamasına karşın bu ezan olayını hoşgörebiliriz (tolore edebiliriz) bence. Ama asgari beklentiler var:

1. Hoparlörle okunmaması. (Gece yatağımdan zıplamak zorunda değilim)
2. Aynı anda 4-5 camide birden hoparlörle okunmaması. (Biri başlıyor, o biraz okuyor, sonra diğeri röarrgghh diye iğrenç bir böğürtüyle giriyor fln.)
3. Bunu okuyan hoca, imam (her neyse) gibi insanların mutlaka, sesi güzel ve kulağı müziğe yatkın olan kişiler arasından seçilmesi.
4. Türkçe olması diyemeyeceğim, hangi dilde okunursa okunsun sonuçta çağımıza göre son derece mantıksız ve saçma bir olay (yani saat gibi birşey varken, birilerinin çıkıp ta 'hadi namaza, hadi namaza' diye bağırması, komik yani..) O nedenle hangi dilde bağırırlarsa bağırsınlar fark etmiyor.

Ayrıca, Amerika'da yaşadım, Avrupa'da bir çok yerde bulundum.Hiç bir şekilde bırakın rahatsız olmayı, çan sesi duyduğumu bile hatırlamıyorum.

Atatürk ile ilgili anıya gelince, o kadar sanata , müziğe düşkün, estetik duyguları güçlü bir insanın, şu anda ezanla ilgili olarak yaşadığımız rezilliğe göz yumabileceğini ve bir de üstlik zevk alabileceğini düşünebiliyor olmanız inanılmaz. Onun dinlediği ortamda ve zamanda ezanla ilgili böyle bir gürültü kirliliği yaşanabilir miydi sanıyorsunuz?

Bu tip öneriler dikkate alınabilir tabiki , fakat ezan tamamen kalksın gibi bir öneri bence dikkate alınamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Çıkış noktası yine aynı olacak. Melodisi ile modern çağa inatla direnen, güzel bir nostalji. Belki o mesleği yapanlara bir geçim kapısı , belkide eski ramazanları hatırlamak isteyenlere bir yol. gelenek ve göreneklerimiz. Ama ramazan davulu olmasa bana çok koymaz açıkçası , ezanla aynı yerde değil benim için.

tartışmak istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Mescit olayına hiç girmedim bile, o kadar çok ibadet yeri varken işyerlerinin içine de mescit açma saçmalığının tartışılacak yanı bile yok, şov ve güç gösterisi amaçlı. AKP bilmemne binalarının yanındaki cami hoparlörlerinin sesinin olabildiğince yüksek tutulması, yıllardır civardaki evlerde yaşayanların sırf bu nedenle evlerini elden çıkarmaya çalışmaları (ezana karşı olmayan kişiler bile o kadar gürültüye dayanamadıkları için), evlerini satamamaları..v.s.
Sosyal ağlarda paylaş

@Subzero,
Yılın sadece bir ayı, o da bahşişle olan bir geçim kapısı?
Melodisi ile modern çağa direnen? DanDanDan diil mi yav bu?
Eski ramazanları hatırlamak isteyenlere bir yol? Eski ramazanları hatırlamak için fes falan da taksak, tam olsa?
Gelenek-görenek? Eskiden faytonlar vardı, bilir misin, öz be öz Türk geleneği?

Tartışacak birşey yok ortada zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl ramazan davulculuğu zaten bu değilmiş zamanla değişip dediğin gibi dandandan şeklini almış , eskiden mahalle sakinlerine maniler söyleyerek , onları eğlendirerek yapılırmış bu iş. Bir düzenlemeye filan gidilebilir hatta tamamiyle de ortadan kalkabilir söyledim. benim anlatmak istediğim ortada bu kadar çok snir bozucu saçma sapan sesler varken , insanların zevk duyduğu senin kapının önünden geçmesinin 1 ay süresince günde 2 dakika bile almayacağı veya ezan gibi toplamda en fazla 15 dakika sürecek bir geleneğin hoşgörülebileceği. Ben bunu anlatmak istemiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...