Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DTP kongresinde İstiklal Marşı'na karşı "Rakip"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
EagleEye said:
bu söyledikleri marşın türkçesine baktımda, devrim kızıl bilmem ne falan tarzı söylemler geçiyor. lan adamların yaptığı bariz kürt milliyetçiliği, hala nasıl bunu komünizme falan vurabiliyorlar ben anlamıyorum. düşman olsun onurlu olsun abi ama böyle olmasın yazık yani...

Komünistlikleri yalan zaten..

ABD "sizi desteklerim ama tek şartla, bu gomünüst ayaklarını bırakacaksınız" demesiyle bu işleri bırakmışlardır..
Mesaj tarihi:
sir said:
halklar arasındaki uçurumu genişletmek?

-tayyip erdoğanın, ahmet türk'ün elini sıkmaması, muhatap almaması da genişletmiyo mu bu uçurumu?
-her daim dtp üyelerinin özünde terörist olduğunu vurgulayan anlı şanlı medyamız genişletmiyo mu? (bknz: nevruz olaylarının veriliş tarzı dtp'den yine provokasyon!)

evet doğrudur bunlar da benzeri sonuçlara yol açar.

said:
-yıllardır süregelmiş söylemler, ayrımcılık, baskı, hor görme, asimilasyon, işkence napıyo bu uçuruma?
-herhangi bir partinin sittin senedir kürt sorununu demokratik yollarla çözmek için adamakıllı bir "açılım" getirmemesi, ama mesele "operasyon için tezkere" olduğunda, mecliste dağılım nası olursa olsun, hangi parti nerde durursa dursun yıldırım hızıyla karar vermesi, bu uçurumun boyutlarını kat be kat arttırmamış mıdır?

o dediğin şey zaten uçurumun kendisi, gerçi her gördüğü kürdü ocakta yakan nazi gibi de değiliz abartma lütfen. 20 küsür yıllık teröre maruz kalmış ve kardeş türküleri çalıp susmuş her halk gibi bu dediklerinin olması doğal.

pkk mensupları askeri ve sivil hedeflere karşı eylem yapmıyor mu? uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, doğuda haraç kesmek ve bilimum pisliğe bulaşmamış mı? güvenlik güçlerinin ne yapması bekleniyor? oturup ölmeyi mi beklesin? humanoid dağa çıkınca ezilmiş mağdur biz peşinden gidince suçlu mu oluyoruz?

ayrıca "sorun sadece dtp nin marş okumasıdııığğr sorun sadece dtp nin davranışlarıdıığr!" gibi bir argüman da ortaya koymadım. diğer partilerin ve toplumun da büyük yanlışları var.

said:
bütün bunlar karşısında bi tane marş okumak mı bu kadar yadırganıyo? üstelik ahmet türk kendi ağzıyla "silahlı çatışma halka zarar veriyo" demişken ve açıkça pkk ile arasına mesafe koymuşken (partinin tepkisini çekeceğini bile bile)..

pkk'ya terör örgütü demeden meşruiyetlerini kabul ettiremeyecek dtp, ama demiyolar işte. ve bence dememeliler. en azından belli haklar sağlanana kadar ve kürt sorununda demokratik çözümün şart olduğu gerçekten idrak edilene kadar. çünkü zaten bi kez boyun eğdikten sonra başka şeyler de yapmaları lazım gelecek, muhakkak her kongrede istiklal marşı, askere sonsuz saygı/sevgi, her konuşmada bir Atatürk vurgusu, en azından bir özdeyişini serpiştirmek falan..o zaman bağrımıza basar mıyız artık?

ya niye illa ki her söylenileni kafana göre abartıp üzerinden saçma sapan tartışıyorsun? ben istiklal marşını okuyup ezberlesinler 10 kıtasını sözlü mü yapacam dedim? atatürkün resmini yalayıp secdeye kapansınlar mı dedim?

çok basit bir şey var aynı gemide miyiz? değil miyiz? kaderlerimiz bir mi değil mi? bu pazarlık malzemesi edilmemeli.

değil ise zaten o partiyi niye kurdu bu insanlar?

dtp nin pkk yı meşru görmesi demek sivillere karşı yapılan eylemleri, uyuşturucu kaçakçılığının, insan ticaretini ve bilimum pisliği meşru görülmesi de demek olduğunu da ekleyerek şunu söylemek istiyorum; dtp nin sigortası pkk değildir olmamalıdır, dtp nin sigortası barış içinde yaşamak isteyen türkiye halkıdır, olmalıdır.

toplumun genelinden güç almadığın sürece ıı hiç bir örgütlenme sana yetmez. (halka dayanma olayını bir akp öğrenebildi o da iyi mi oldu kötü mü oldu hala bilemiyorum.)
Mesaj tarihi:
DTP zaten PKK'nın siyasi-legal kanadıdır. PKK kendisi zaten siyasi bir örgüt, DTP bunun legal kanadı. DTP PKK ile ilişkisini keserse hakkaten (ki nasıl olur böyle birşey benim aklım almıyor, aynı evde oturan iki kardeşin birbirine küsmesi gibi olur) o zaman DTP'nin herhangi bir fonksiyonu kalmaz. %0.001 oy alır. DTP vb. PKK bağlantılı partiler piyasadan çekilirse G.doğu'dan %100 AKP çıkacakatır zaten. DTP'nin PKK'nın legal kanadı olduğunu biliyoruz, devlet PKK ile müzakere edemiyor ama DTP ile bir yerlere "varılabilirdi". Varılabilir demiyorum; "varılabilirdi" diyorum. Çünkü o süreç Dağlıca'da bitmiştir. Siyasi çözüm olasılığından çekinen bazı kesimler Dağlıca olayını yaptılar. Ve gerisi geliyor. Aynı kısır döngü başa dönmüştür.
Mesaj tarihi:
Bu Emperyalist CIA ajanları büyükortadoğu projesini gerçekleştirmek için kendilerine biçilmiş görevi yapıyorlar ülkemizdede gene amerikan ajanları cirit atarak hertürlü yetkinin çıkmasında tamgüç vererek bir çatışma çıkartmak istiyorlar . ama bizim gibi Bu toprağa sevdalı Anadolunun gerçek çocukları olduğu sürece gelecek hala umutlu
  • Yeni Oluştur...