Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lastik Seçimi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
205/55/R16 olan 2 adet kış lastiğinden -nihayet- kurtulup yerine 2adet lastik almak istiyorum. Günlük şehiriçi kullanıma uygun (yani yüksek performans lastik şart değil) ancak arada sırada olsa yüksek hızlara uygun :) dayanıklı lastik tercihlerine bakıyorum.

Bu konuda sizin tecrübeleriniz nelerdir? Hangi markaları kullanıyorsunuz? Memnun musunuz?
Mesaj tarihi:
Kis lastiklerini arabanin onden cekisli oldugunu varsayarak on tekerlerden cikaracaksin saniyorum. Bu durumda yeni aldigin cifti on tarafa takmak oldukca problemli bi durum. Herhangi bi kizaklama veya kontrol kaybin durumunda arka tekerler on takimlardan daha fazla asinmis olacagindan arac arkadan kaymaya meyilli olacaktir. o yuzden yeni ciftin arkaya takildigindan ve eskilerin on tarafa capraz takildigindan emin ol.

205x55 ler genelde zaten yuksek hiz endeksiyle uretilir (v veya w) senin kafani yormani gerektircek bi durum yok yani.

Dikkat etmen gereken bi diger problem yeni alacagin lastiklerinin hamurunun birlikte kullanacagin diger setle uyusmasi. Bi cift 4 mevsim, yeni alacaklarin yazlik olursa 4 mevsimler yazliklara gore yumusak hamur kalacaktir,sert lastikler bulundugu taraftan kayma yapar.
Kaliteli lastik firmalarinin "budget" modelleri de genelde sert hamurdan olur daha dayanikli lastikler olmalari icin tasarlandiklarindan.

Karmasik oldu biraz, baya karisik bi durum, en guzeli o yuzden 4erli olarak set almak galiba. En iyi tavsiyeyi perakendeci verecektir, sehir ici kullanim icin cok pahali markalara gerek yok. Ben kis lastiklerim icin kumho kullaniyorum 7 aydir,(bi turlu yazlik seti taktircak vakit olmadi) acikcasi cok memnun kaldim, hicbirsekilde michelin alpine den kalir yani yoktu. Hatta nemli zeminde benim pirelli performans lastiklerimin kuru zeminde tuttugundan daha iyi yol tutuyordu, ha keza fren mesafeside ayni sekilde.

Taksici lastigi deyip gecmemek gerek. =]
Mesaj tarihi:

vereceğiniz her bilgi benim için çok değerli ^_^

internette karıştırır kurcalarken tirerack sitesini gördüm. Açıkçası benim gibi geek olabilecek birisi için işe yarar bir şey olmuş. Grafikler, notlar, renkli tablolar falan filan..

şöyle bir screenshot karması yapıverdim hızlıca

Tercihlerimin bunlardan yana olması gibi bir durum yok. Bunların dışında, sizin kullandıklarınız önemli. Bir de kaça aldığınızı, yok hatırlamıyorsanız fiyat aralığını belirtirseniz, pek bi şukela olur. Bu hafta içerisinde gidip alıcam :)

Mesaj tarihi:
Ben pirelli P6 kullaniyorum. 195/55/r15 85v olculerinde lastik.
Hamuru oldukca sert, yol tutusu kuru havalarda oldukca iyi, islak havalarda biraz gezdigini hissediyorum. 2007 senesi reviewlarina gore en iyi ilk 5 lastik icindeymis. 250 ila 300 lira arasinda degisiyor fiyatlari.
Mesaj tarihi:
Benim arabada Bridgestone Turanza var. Orjinal lastik olarak geldi 3 yıldır yazlı kışlı kullanıyorum ne yazın ne kışın hiçbir problem yaşamadım. Oldukça memnunum.

Yalnız birşey sormak istiyorum lastikler kaç km'de bir değişmelidir? Benim arabanın lastikler 30bin km oldu da merak ediyorum eli kulağında mıdır?
Mesaj tarihi:
prozzak said:
Vodan said:
Benim arabada Bridgestone Turanza var. Orjinal lastik olarak geldi 3 yıldır yazlı kışlı kullanıyorum ne yazın ne kışın hiçbir problem yaşamadım. Oldukça memnunum.

Yalnız birşey sormak istiyorum lastikler kaç km'de bir değişmelidir? Benim arabanın lastikler 30bin km oldu da merak ediyorum eli kulağında mıdır?

lastikleri 20 25k km de bir degistirmek en iyisi.

lastik seçimi konusunda michelin için iyi diyorlar. Ben pirelli p6 kullanıorm 205/60/r15 di galiba memnun degilim.

Birde tavsiyem şu aşınma mevzusunu göz önünde bulundururak bundan sonra hep 4 4 taktır lastikleri yani kış lastigi takiyorsan 4 tane tak 4 mevsim takıyorsan 4 tane tak. Ucuza iş halledecem diye aslında daha büyük bir risk aliyorsun. Lastiklerdeki desen farkı bile inanılmaz tehlikeli olabilir.
  • Yeni Oluştur...