Haplo Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Arkadaşlar, Kullanımı oldukça basit, arama özellikleri çok gelişmiş ve open source veya freeware olan bir arşivleme yazılımı arıyorum. İstediğim şey yaklaşık olarak şöyle : Bir yazı buldum internette. Hemen yazılımı açıp içine copy paste edeceğim. Öyle çok fazla kategori falan filan girmeden direk kaydedeceğim ararken içindeki kelimelerden bulacak yada bir resmi c/p ettiğimde onu kaydedecek. Resime 3-4 keywords tanımladığım zaman yeterli olacak. Kısacası veriyi fazla manipüle etmeden, çok fazla sınıflandırmadan, arayüzle fazla uğraşmadan raw veri girer gibi gireceğim ve arayacağım zaman iyi arayacak (yani google gibi + - OR AND tanımlayabileceğim) bir yazılım aklımdaki. Eğer bulamazsam oturup kendim yazacağım :) Not: her nekadar opensource veya freeware dediysemde uygun fiyatlı bir yazılımda olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Astral Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 ajanda programlarına bak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Haplo Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Birkaç program inceledim ama arayüzü basit ve dediğim özelliklere sahip bir program bulamadım. Aslında zor birşey değil yapılması. Zaten bulamazsam oturup kendim yazacağım ama olurda varsa amerikayı yeniden keşfetmeyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Microsoft Office OneNote aradığın program. Biraz kompleks fakat resimlerin içindeki metinleri bile ocr ile tarayıp arşive atıyor, böylece aradığın keyword resmin içindeyse bile bulabiliyorsun. Pek kullanmam bu tarz programlar ama, iyidir yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 evet, onenote kullanılabilir.. ama bence google desktop bunun için gayet yeterli. zira bilgisayarındaki herşey, temelde arşivini oluşturur ve google desktop indexleme konusunda çok iyi. dosya isimlendirmelerini düzgün yaparsan, aradığını rahatlıkla bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Haplo Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Ben bu arşiv veritabanını yanımda taşımak istiyorum mesela usb bellekte. Bazen günde yüze yakın not alıyorum. Artık defterlere yazmaktan sıkıldım ayrıca artık istediğim 3-5 kalın defter içerisnde bulamıyorum. Onenote güzel fena değil ama hem taşınabilirliğinin olmaması hem de istediğimden yüksek fiyata sahip olması onu kullanmamı engelliyor. Google desktop ise güzel ama onu da taşıyamıyorum. Genel olarak sf.net te yayınlanan tarz kendisi küçük, taşınabilir, basit birşey arıyorum belki fikriniz vardır diye düşünmüştüm ama görünen o ki oturup 5-10 saatte kendim birşeyler yazacağım. Herşey için teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Haplo said: Ben bu arşiv veritabanını yanımda taşımak istiyorum mesela usb bellekte. Bazen günde yüze yakın not alıyorum. Artık defterlere yazmaktan sıkıldım ayrıca artık istediğim 3-5 kalın defter içerisnde bulamıyorum. Acikcasi ne onenote, ne de google in hedesini kullandim ama usb bellekte tasimak istiyorum diyince aklima u3 app leri geldi. Ben usengecligimden pek kullanmiyorum aslen ama evde degilsem thumbdrive in uzerindeki U3 e kurdugum editpad lite benim not alma islerimi, program ivir zivir yazma/saklama islerimi gayet goruyor. Aslen kendisi bildigimiz notepad in tab destekleyen falan hali, gayet hizli calisan bi editor. Belki tam aradigin sey degil ama defterlerden iyi oldugunu soyleyebilirim. Birde belki goz gezdirmek istersen portatif program listesi not: listeye bakarken bisey dikkatimi cekti, wiki denilen kavram open source olarak bunlarda da yazilmis, bildigimiz tek kisilik offline wikipedia olusturuluyor. tagler, to do listler, v.b. sanirim tam aranilan sey oluyor. wikidpad EverNote ve digerleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Astral Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 aslında ben de aynı şeyi arıyorum haployla. bunları beğenmedim arabirimlerini özellikle. basit arabimli pat diye aldığım notu kayıt edebileceğim istediğim zamanda tag ile arayabileceğim felan bir şey istiyorum.. ekşi sözlüğün arabirimi gibi mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar