Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arşiv Programı

Haplo

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar,

Kullanımı oldukça basit, arama özellikleri çok gelişmiş ve open source veya freeware olan bir arşivleme yazılımı arıyorum.

İstediğim şey yaklaşık olarak şöyle : Bir yazı buldum internette. Hemen yazılımı açıp içine copy paste edeceğim. Öyle çok fazla kategori falan filan girmeden direk kaydedeceğim ararken içindeki kelimelerden bulacak yada bir resmi c/p ettiğimde onu kaydedecek. Resime 3-4 keywords tanımladığım zaman yeterli olacak.

Kısacası veriyi fazla manipüle etmeden, çok fazla sınıflandırmadan, arayüzle fazla uğraşmadan raw veri girer gibi gireceğim ve arayacağım zaman iyi arayacak (yani google gibi + - OR AND tanımlayabileceğim) bir yazılım aklımdaki.

Eğer bulamazsam oturup kendim yazacağım :)

Not: her nekadar opensource veya freeware dediysemde uygun fiyatlı bir yazılımda olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu arşiv veritabanını yanımda taşımak istiyorum mesela usb bellekte. Bazen günde yüze yakın not alıyorum. Artık defterlere yazmaktan sıkıldım ayrıca artık istediğim 3-5 kalın defter içerisnde bulamıyorum. Onenote güzel fena değil ama hem taşınabilirliğinin olmaması hem de istediğimden yüksek fiyata sahip olması onu kullanmamı engelliyor. Google desktop ise güzel ama onu da taşıyamıyorum.

Genel olarak sf.net te yayınlanan tarz kendisi küçük, taşınabilir, basit birşey arıyorum belki fikriniz vardır diye düşünmüştüm ama görünen o ki oturup 5-10 saatte kendim birşeyler yazacağım.

Herşey için teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

Haplo said:
Ben bu arşiv veritabanını yanımda taşımak istiyorum mesela usb bellekte. Bazen günde yüze yakın not alıyorum. Artık defterlere yazmaktan sıkıldım ayrıca artık istediğim 3-5 kalın defter içerisnde bulamıyorum.

Acikcasi ne onenote, ne de google in hedesini kullandim ama usb bellekte tasimak istiyorum diyince aklima u3 app leri geldi.

Ben usengecligimden pek kullanmiyorum aslen ama evde degilsem thumbdrive in uzerindeki U3 e kurdugum editpad lite benim not alma islerimi, program ivir zivir yazma/saklama islerimi gayet goruyor. Aslen kendisi bildigimiz notepad in tab destekleyen falan hali, gayet hizli calisan bi editor.
Belki tam aradigin sey degil ama defterlerden iyi oldugunu soyleyebilirim. Birde belki goz gezdirmek istersen portatif program listesi

not: listeye bakarken bisey dikkatimi cekti, wiki denilen kavram open source olarak bunlarda da yazilmis, bildigimiz tek kisilik offline wikipedia olusturuluyor. tagler, to do listler, v.b. sanirim tam aranilan sey oluyor.

wikidpad
EverNote
ve digerleri
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...