nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 O değil de dondurma falan bulsalar ne güzel olur (:P) Buz bulundu da buz olması gayet normal birşey bence, canlı olmasına kanıt değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 olmasına kanıt değil tabii ki ama su olmasaydı direkt hayat yoktur canım diyebilirdik şimdi araştırmalar daha da artacaktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Şimdi aklıma geldi, Su değilde Elmas, Altın madeni bulunsaydı şu an mars kolonileri için harıl harıl mekikler hazırlanıyor olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Amerikadan baska kimsenin haberi olmazdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Burax said: olmasına kanıt değil tabii ki ama su olmasaydı direkt hayat yoktur canım diyebilirdik şimdi araştırmalar daha da artacaktır Yoo her canlı suya muhtaç diye bir olay yok, sadece bizim dünyamızdaki organizmalar için geçerli. Suyla hiç işi olmayan başka canlılar da olabilir yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Marveloth said: Amerikadan baska kimsenin haberi olmazdi. muhtemelen evet,hatta bilmiyoruz bile böyle bişeyi halen :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 nileppezdel said: Burax said: olmasına kanıt değil tabii ki ama su olmasaydı direkt hayat yoktur canım diyebilirdik şimdi araştırmalar daha da artacaktır Yoo her canlı suya muhtaç diye bir olay yok, sadece bizim dünyamızdaki organizmalar için geçerli. Suyla hiç işi olmayan başka canlılar da olabilir yani.. tamam da bu düşünceyle nereye varmaya çalışıyorsun anlamadım. ben demeye çalışıyorum ki kendi dünyamıza bakarak başka bir gezegende su varsa orada canlı olma olasılığı su olmayan gezegende canlı olma olasılığından daha yüksektir onun için su buz vs bulmaya çalışıyorlar. +altın vs düşüncelere de katılmıyorum sonuçta marsta altın olsa ne olur ki nasıl oradan çıkarıp buraya getirtcekler sonuçta altın enerji kaynağı olarak da kullanılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 aranılan tam olarak altın da degil marsla jupiter arasında eskiden gezegen olan ve tahminen mars ile jupiterin guclu cekim kuvvetinden dolayı parcalanan asteroid kusagi var,ortadogudaki enerji rezervlerinin yaklasık 1trilyon katı enerji saglicak maden oldugunu ongoruluyo,ne kadar dogru ne kadar yanlıs bilemem tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 nutella su son mesajinla kendimi ogame'e geri donmus gibi hissettim.az kaldi dunyadaki ulkeler bitti nasil olsa somure somure,bi 50 seneye falan her ulke bi gezegeni somurge yapip parsellemeye baslar uzayi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 @burax: Sen ilk mesajda "direk hayat yoktur diyebilirdik" demişsin ama diyemezdik ben bunu belirttim. Yoksa tabii ki ilk olarak su aranması normal, bildiğimiz canlı formlarını aramamız normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 hiii ben doğru anlatamamışım o zaman demek istediğimi :) tabii ki canlı olma ihtimali her zaman var [yaşam kaynağı su olmayan] ama su varsa canlı olma ihtimali daha yüksektir die suya bakılıyor demek istedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fmea Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 enerji falan aramıyor amerika enerji arasaydı başka yerler var mesela ay.(ne olduğunu tam hatırlamıyorum şimdi ama uydumuz enerji zengini :) ) suyun bu kadar önemli olmasının nedenide dünyada yaşamın sudan başladığı herhalde..su varsa büyük ihtimalle hayat vardır anlamına geliyor..kuyruklu yıldızlarda bulunan suyun içinde organizmalar bulunmuştu zamanında sanırım.bu yüzdende su önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 kuyruklu yıldıza nası gidip de su bulmuşlar ki lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fmea Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 2000 den sonra tam tarihini hatırlamıyorum çekirdekleri buz ve tozdan oluşuyor.güneş sistemine yaklaştıkları zaman buz çözülmeye başlıyor ve gördüğümüz kuyruk bu yüzden oluşuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 PrudenT said: kuyruklu yıldıza nası gidip de su bulmuşlar ki lol olay olmuştu be zamanında, kuyruğunun içinden geçirdiler bi icadı. bi sürü haberi oldu vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Korax said: nutella su son mesajinla kendimi ogame'e geri donmus gibi hissettim.az kaldi dunyadaki ulkeler bitti nasil olsa somure somure,bi 50 seneye falan her ulke bi gezegeni somurge yapip parsellemeye baslar uzayi Sadece Jüpiter'in atmosferinde bile tüm insanlığa neredeyse sonsuza kadar yetebilecek gaz rezervleri var. Ama yerçekiminin yüksekliğinden dolayı doğru düzgün yaklaşamıyorsun bile. Aynı şekilde astreoid kuşağına da doğrudan yaklaşmak imkansız, astreoid kuşağının bir parçası olunmak istenmiyorsa tabii ki. dış güneş sistemi taşıdığı potansiyelden çok daha fazla muazzam engeller de taşıyor malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar