Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Phoenix (Anka Kuşu) 25.05.08 Pazar Mars'a iniyor..

Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:
Burax said:
olmasına kanıt değil tabii ki ama su olmasaydı direkt hayat yoktur canım diyebilirdik şimdi araştırmalar daha da artacaktır

Yoo her canlı suya muhtaç diye bir olay yok, sadece bizim dünyamızdaki organizmalar için geçerli. Suyla hiç işi olmayan başka canlılar da olabilir yani..

tamam da bu düşünceyle nereye varmaya çalışıyorsun anlamadım.
ben demeye çalışıyorum ki kendi dünyamıza bakarak başka bir gezegende su varsa orada canlı olma olasılığı su olmayan gezegende canlı olma olasılığından daha yüksektir onun için su buz vs bulmaya çalışıyorlar.
+altın vs düşüncelere de katılmıyorum sonuçta marsta altın olsa ne olur ki nasıl oradan çıkarıp buraya getirtcekler sonuçta altın enerji kaynağı olarak da kullanılmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

aranılan tam olarak altın da degil marsla jupiter arasında eskiden gezegen olan ve tahminen mars ile jupiterin guclu cekim kuvvetinden dolayı parcalanan asteroid kusagi var,ortadogudaki enerji rezervlerinin yaklasık 1trilyon katı enerji saglicak maden oldugunu ongoruluyo,ne kadar dogru ne kadar yanlıs bilemem tabi
Sosyal ağlarda paylaş

enerji falan aramıyor amerika
enerji arasaydı başka yerler var mesela ay.(ne olduğunu tam hatırlamıyorum şimdi ama uydumuz enerji zengini :) )

suyun bu kadar önemli olmasının nedenide dünyada yaşamın sudan başladığı herhalde..su varsa büyük ihtimalle hayat vardır anlamına geliyor..kuyruklu yıldızlarda bulunan suyun içinde organizmalar bulunmuştu zamanında sanırım.bu yüzdende su önemli
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:
nutella su son mesajinla kendimi ogame'e geri donmus gibi hissettim.az kaldi dunyadaki ulkeler bitti nasil olsa somure somure,bi 50 seneye falan her ulke bi gezegeni somurge yapip parsellemeye baslar uzayi

Sadece Jüpiter'in atmosferinde bile tüm insanlığa neredeyse sonsuza kadar yetebilecek gaz rezervleri var. Ama yerçekiminin yüksekliğinden dolayı doğru düzgün yaklaşamıyorsun bile. Aynı şekilde astreoid kuşağına da doğrudan yaklaşmak imkansız, astreoid kuşağının bir parçası olunmak istenmiyorsa tabii ki.

dış güneş sistemi taşıdığı potansiyelden çok daha fazla muazzam engeller de taşıyor malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...