Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Phoenix (Anka Kuşu) 25.05.08 Pazar Mars'a iniyor..

Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

o değil de şaka bir yana objectif açıdan bakarsak;
150milyon km uzaktaymış mars, güneşin etrafını 2yıl2ayda dönüyormuş, + uzay aracının hızı önce saatte 90,000km ye çıkmış, sonra 21,000km ile devam etmiş ve en son marsın yüzeyine inerken 0 lanmış hızı serbest düşmüş yani :F

biz nelerle uğraşıoz amcalar nelerle uğraşıo helal olsun bir mühendislik harikası efferim +rep fln verdim şaka maka...
Sosyal ağlarda paylaş

bir arkadaş ta yazmış, adam burdan füze yolluyor, 150 milyon kilometre uzaktaki bir gezegene bir araç gönderiyor, araç atmosfere giriyor yere güvenli iniş yapıyor, ordan bize fotolar yoluyor bizim bilmediğimiz bir sürü bilgiyide sağlayacak, biz hala amerikanın uşağı olmayacğız diyoruz, gülermisin ağlarmısın..
Sosyal ağlarda paylaş

CaNNi said:
Negzel biyer mars. Dümdüz :)

kutuba indi alet "su bulursam yaşam olasılığı en yüksek olan yerde olacağım" mantığıyla :P o yüzden pek engebeli değil. buzullara indi direkt. ki engebesiz alan ayrıca ilk kez denenen tamamen otomatik gerçekleşen iniş için de bi avantaj.

sinyallerin marstan dünyaya gelmesi 10 dk mı ne sürüyo, inişin kendisi 7 dkda tamamlanıyo bu yüzden böyle bi yöntemde mecbur kaldılar
Sosyal ağlarda paylaş

bu mu şimdi mars? ne sıkıcı

niye fotolar siyah-beyaz nasa renkli fotoraf makinesi koymayı mı unutmuş yoksa renkli fotoları sadece vip üyeler mi görebiliyor? ya da hakkaten siyah beyaz bi yer mi orası atmosfer yok muhabbetine. eğer cidden siyah beyazsa gidip renkli bi gezegeni araştırsınlar insan sıkılır lan renk yok bi numara yok..
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
evet ya biz hep kırmızı bildik filmlerden kitaplardan vs. hayal kırıklığına uğradım siyah beyaz fotoları görünce :(

İndiği yerin "gece vaktine" denk geldiğini düşünüyorum. Viking uzay aracının çektiği resimlerin basına yansıyanların çoğu gündüz vakti resimlerdi ve her yer kızıldı çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...