Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Subliminal ne demektir?

Hellsing

Öne çıkan mesajlar

Subliminal : Algılama yada duyumsama eşiğinin altında ; bilinç eşiğinin altında.
Liminal :
1) Ancak algılanabilir ; güçlükle sezilebilir veya farkedilebilir.
2) Herhangi bir duyu eşiğiyle ilgili ; özellikle bilinç eşiğiyle ilgili.[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

Bilinc altina hitap eden demek sanırım hatta subliminal messages diye bı olay vardır.

ornek olarak fılm karelerının arasına mesela 50-30 karede bır coca cola amblemı koyarlar sen ozlerınle bunu algılıyamassın ama bılınc altın bunu algılar sınemadan cıktıgında coca cola ıcmek ıstersın.

Uculım bıraz Mesela her sabah seyredılen popular bir radyo programının jeneregınde Ideolojık bı propaganda var ve subliminal mesajlar helinde.......

bu olay bi 40 yil once yasaklandi tabi kim takar yasagi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cuce, 09 February 2004 09:55 tarihinde demiş ki:
Bilinc altina hitap eden demek sanırım hatta subliminal messages diye bı olay vardır.

ornek olarak fılm karelerının arasına mesela 50-30 karede bır coca cola amblemı koyarlar sen ozlerınle bunu algılıyamassın ama bılınc altın bunu algılar sınemadan cıktıgında coca cola ıcmek ıstersın.

Uculım bıraz Mesela her sabah seyredılen popular bir radyo programının jeneregınde Ideolojık bı propaganda var ve subliminal mesajlar helinde.......

bu olay bi 40 yil once yasaklandi tabi kim takar yasagi.

yahu ben bunu anlamadım gittiğim hiç b filmde göremedim neresine koyuyolar bunu ?
Sosyal ağlarda paylaş

Göz bir saniyede en fazla 25 kareyi (rakam hatalı olabilir tam hatırlamıyorum) algılayabiliyor gözün gördüğü ama algılayamadığı tüm imgeler bilinçaltına gider.[signature][hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Story of SadButcher"

horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SadButcher, 09 February 2004 16:02 tarihinde demiş ki:
Göz bir saniyede en fazla 25 kareyi (rakam hatalı olabilir tam hatırlamıyorum) algılayabiliyor gözün gördüğü ama algılayamadığı tüm imgeler bilinçaltına gider.

40 kare olacak :) bişi daha sorucam algıyamıyosa nası bilinç altına gidio..
Sosyal ağlarda paylaş

Senin bahsettiğin bilinç dışıdır herhalde. İşkembeyide sarmısaklı severim. Bilinç üç bölümde incelenir. Bilinç öncesi -bilinç -bilinç dışı . Ruhsal agıtın işleyişi ile ilgili ,Froydun teoremlerinden nereye sıkıştıracaksınız bilinç altını merak ettim.Ben kitaptan konuşuyorum ya sen.
Bilinç dışına atılan şeylerle ilgili verdiğin örneklerinde alakası yok.Hele burda yazılan şeylerden çok uzak.Bi daha bak kitaplarına istersen.(tabi psikolojide okuyorsan)[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

peki.
Bilinç yakın anlamlıdır :farkında olma durumu deyip.
Bilinç dışı olanlar: Bilince çıkması engellenen anılar ve dürtüler...
Bilinç öncesi : İstemle bilince gelen anılar ve dürtüler...
Bilinç öncesinde neyin saklanacağına zihin karar verir.
Freud'un hipotezi altı ana bölümden oluşur.
İnsan davranışlarının tümü Bilinç-dışı-öncesi ile açıklanamaz.
Ruhsal aygıt ve bölümleri, insanın zihinsel yapısı doğumdan itibaren varolan alt benlikten gelişir.
Alt benlik yapısal olarak içinde dürtüleri taşır.
Alt benlik tümüyle bilinç dışıdır......
bu böyle gider....

Burda bilinçaltı diye bişey yok.
Altbenlik üstbenlik ,bilinçdışı ve öncesi var. Değişik bir harmanla bilinçaltına ulaşabilirsiniz.

Bence üfürük kim üfürmüşse bilinçaltı diye bişe, ben onu merak ediyorum.[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Siamon, 09 February 2004 17:15 tarihinde demiş ki:
said:
SadButcher, 09 February 2004 16:02 tarihinde demiş ki:
Göz bir saniyede en fazla 25 kareyi (rakam hatalı olabilir tam hatırlamıyorum) algılayabiliyor gözün gördüğü ama algılayamadığı tüm imgeler bilinçaltına gider.

40 kare olacak :) bişi daha sorucam algıyamıyosa nası bilinç altına gidio..

40 kare değil göz saniyede 4 sekme yapar ve normal bi insan dakikada ortalama 60*4=240 kelime okur, senin dediğine göre normal bir insan dk da 2400 kelime okuması gerek bu da sadece çeşitli tekniklerle yapılabilir. (göz en tembel organdır çeşitli egzersizlerle dk daki okuma hızı artırılabilir... konuyla ilgisiz ama ek bilgi wereyim die yazdım..)

Sir Lancelot[signature][hline]İCQ::yapma:
MAİL::hrr:
CaPuLeT, 06 September 2003 11:28 tarihinde demiş ki:
Merhaba komutla paperdoll u nasıl açtırırım ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...