Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nüfus cüzdanlarındaki din göstergesi

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

"23.11.2006 20:09
Nüfus cüzdanında din hanesi, kişinin yazılı beyanına uygun olarak değiştirilecek, boş bırakılacak veya silinecek.
Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi."

Baya yeni oldu kaldırılması , AKP döneminde olması bazı kişilere göre şaşkınlık verici olabilir :p
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Nüfus cüzdanında din hanesi, kişinin yazılı beyanına uygun olarak değiştirilecek, boş bırakılacak veya silinecek.
Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi."

Kisileri fislemek isteseydim kesinlikle kullanirdim bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Baya yeni oldu kaldırılması , AKP döneminde olması bazı kişilere göre şaşkınlık verici olabilir :p

su islemi yaptiran her arkadasa allah yardimci olsun diyorum
karakolde vergi dairesinde sigortada is bas vurusunda her adimda sorgulanmaniza neden olucaktir
Sosyal ağlarda paylaş

Orda yazan ya da yazmayan din ismi yüzünden sorgulanırsak karşınızdakinin alnını karışlamamız gerekir. Hiçkimsenin böyle bir hakkı yok , böyle birşey olduğunda karşındaki memurmu ne olursa olsun alırsın ismini cismini doğru şikayet dilekçesi.

Mahkemeler adliye boşuna yok. Öyle yapanlar en iğrenç suçu işlemiş olurlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda insanlar tabi ben başka bir dine mensubum ya da hiçbir dine inanmıyorum laflarını kurumlarda toplum içinde rahatlıkla tabiki söyleyemiyorlar bunda hemfikirim. Sonuçte geçmişten böyle gelmişiz. Anaysamızda din olmamasına rağmen gelenek görenek örf artı din burda yaşayan ve doğan her insana yapışmıştır veya yapıştırılmıştır.

Fakat bence dediğiniz gibi fişmele ötesinde bu bir adımdır. İnsanlar artık bi 10 sene öncesine göre daha rahat farklı bir dine mensub olduğunu ya da dine inanmadığını konuşup söyleyebiliyor. Bu da ülkenin yönetimi ile ilgili değil toplumun bakış açısının gelişimi ile ilgilidir. Çünki oraya geçen memur polis bu toplumun içinden gelir. Nekadar kadrolaşma vs. olsada , kadrolaşmanın içindeki bakış açısı bile gelişir.

Din üzerinden insanları vasıflandırıp farklı muamele yapma olayı bence abartıldığı kadar değil , öyle olsa ülkemizde turistlere gösterilen ilgi de farklı olurdu. Öyle yada böyle gelişicez , bunlar yavaş yavaş aşılacak. Zorluk çıkaranlar olucak ama gelişime mani olamazlar.

Fişleme konusuna bir ek yapayim. Kanuna göre oraya istediğin dini yazdırabiliyorsun. Kimse seni çekip gel bakalım şu dinin kuralları şartları ne diye çekip sorgulamıyor veya testten geçirmiyor. İsteyen inanmasa bile oraya bir dini yazdırabiliyor ve değiştirme konusunda da hiçbir limit konulmamış. Yani istediğin kadar oraya yazılan ibareyi değiştirtebiliyorsun sorgusuz sualsiz. Bu bakımdan fişleme var bunun altında demek boş bir iddia bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de boş bırakanın hali duman olur valla o yüzden boşalttırmıyorum.

Bir de şu var, onun sebebi benim bildiğim kadarıyla ölümle ilgili işler. Öldüğünüzde kimseniz yoksa inancınızı falan bilen oradaki din hanesindeki inanca göre gömülüyor, yakılıyorsunuz vs. En azından bahanesi bu.

Bence Türkiye'de fişlemeden öteye geçmiyor o ayrı..
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut ve nileppezdel' e katılıyorum , aslında bu ortamda en sağlıklısı bu fakat nileppezdel' nin dediği bahane , bahaneden öte önemli birşey.

Örneklemek gerekirse düşününki bir dine inanıyorsunuz ve yakılmanız gerekiyor arkadaşın örneğindeki gibi , kimseniz de yoksa kimse sizin dininizi bilmiyorsa dualar yazılı bir tabutta namaz kılınıp kefenle toprağa gömülmeniz nekadar hoştur?

Forgiver 'ın verdiği örnekte aynı kapıyo çıkıyor. Bonepart ha asker şehit düşmüş ha asker değilken veya normal bir vatandaş hayatını kaybetmiş. Hepsi aynı saygıyı hakediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

ee şimdi boş bıraka biliyormuyduk bunu
böyle bi hakkımız vardı haa
ula 2 gün önce söyleseydiniz ya yeni kimlik çıkarmıştım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...