Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kara no Kyokai / Garden of Sinners

Kaede

Öne çıkan mesajlar

Kaede said:
5. Film başyapıt olmuş

gercekten haklısın 2 saat doya doya izlerim diyodum bittiginde inanamadım nası 2 saat gecti diye.

bazıları sıkıcı bulmus ilk filmleri ama bide kitapların cevirilerini okudugum icin(bulabildiklerimi) heralde bana her bolum harika geldi.Hele 4. bolum sıkıcı gelmisti kitapta tereddut edip 2 hafta sonra izlemistim.Nedense o bolum bile harika islenmis.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
dördüncü bölüm meh de beşinci bölüm sonlara doğru toparladı, yine de ortasında uykum geldi yattım ertesi gün bitirebildim. açıklama kısımları çok yetersiz ve geç geliyor, bölümün ilk 3/4'ü "ne yapıyorlar şimdi" diye bakınca ilgisi kayboluyor insanın anlatmaya başlayana kadar. kitapları okumayan anlamasın diye mi kasıyorlar anlasam.

hayri pıtır'ın okuluna gidiyorlar galiba altıncıda, bir seferlik bile olsa bölüm başında ne yaptıklarını anlatacaklar gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Evangeliondan sonra japon tarihinin en çok satan animelerinden biri oldu Kara no Kyoukai. Film başına ortalama 80000 civarı satıyor dvd leri. Gerçi Evangelion 1.0 daha BDleri çıkmadan 400000 falan sattı ama normal yani Evangelion sonuçta.

Zevksiz gavatlara kapak olsun. Filmimiz ortalama puanı en yüksek film serisi oldu ve anime tarihinin en çok satan serilerinden biri oldu. Umalım da gelen paralar Witch on the Holy Night çıkınca animesini yaptırmaya yeterli olsun. Veya güzel bir Tsukihime remake yada UBW OVA yada HF OVA

of ihtimaller <3
Sosyal ağlarda paylaş

eva gibi style over substance. baccano başlığı flashback:
Kaede said:
2. sezon gelicek diye söylentiler dolaşıyor. Angut japonlar DVDlerini alsa da para çıksa şirkete. Kurenai satarsa belki gelen para s2 ye akar. Zevkine tükürdüğümün Japonları of gene dellendim. Böyle aşmış bir anime nasıl 5000 satar dvd başına ya.

satış rakamının tek başına anlamsız olduğunun milyonuncu kanıtı olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

agresifliği ve hakaretleri bir kenara bırakalım da önce, eleştiride bulununca bok mu atmış oluyoruz? kendi görüşümü belirtmişim, bir ana avrat eksik kalmış. satış rakamıyla birşey kanıtlanmayan tek sektör bu değil zaten, müziğinden sinemasına kadar batıda da aynı, fakir ülkelerde de.
Sosyal ağlarda paylaş

Devasa hardcore kitlesi olur, satar
Ecchidir, dvd ye ekstra koyarlar, satar
Popüler manga uyarlamasıdır, satar
Büyük bir stüdyonundur, satar
Devasa bütçesi vardır, satar
Devasa casti vardır, satar
Devasa staffı vardır, satar

Japonlar "oha çok orjinal stili var beee" diye dvd almazlar. Git style over substance ın kelime anlamı olan SHAFTın animelerine bak, 2000 satarlar dvd başına hepsi uyarlama olmalarına rağmen

Bilmiyorsan biliyormuş gibi iddialı konuşma
Sosyal ağlarda paylaş

stili var diye sattığını mı söylemişim? eva'yı satış rakamının anlamsızlığına örnek gösterdim, o da style over substance idi, o da popülerliğin tek başına gösterge olmadığının kanıdıydı. türkiye de, japonya da, amerika da, hepsinde insan yaşıyor, hepsinde satış rakamı her sektörde anlamsız tek başına. öbür ülkelerde de aktör ismiyle, bütçeyle ya da baldır bacakla gişe rekoru kırılıyor, hepsi aynı olay.

ayrıca burda yıllar önce yazmışım eva ile ilgili yazacağımı zaten, bu vakitten sonra alakasız başlıkta tartışmasına girme niyetinde değildim, değilim de.

hatta hiçbirşey yazmayacaktım esasen ama anime için görüş yazana hakaret edilen foruma aşina değilim. sevene de laf etmemişim orada, tapulu değil başlıklar kimseye. beğenen de aynısına yazacak, beğenmeyen de.
Sosyal ağlarda paylaş

Satış rakamlarında anlamsızlık yok. Sen beğenmedin diye tek filmi 400000 satan, anime tarihinin en büyük, en başarılı, en popüler ismi yalan olmaz

Uyarlama değildi, bütçesi yoktu (o ünlü "dont put strange things in there" olayından sonra bütün sponsorları kesti desteği), baldır bacak cheese falan da yoktu kendini satması için. Aşırı popüler casti veya devasa isim yapmış stüdyosu da yoktu. Bunların hepsine rağmen o noktaya geldi Eva. Style da var, substance da bolca içinde. Yani senin bütün savlarını zaten çürütüyor tek başına Eva. Hakkında ne düşündüğün pek umurumda değil açıkcası. Dediğim gibi istediğin kadar bok atsanda ne Kara no Kyoukai nede Evangelion üstünde iz bile bırakamazsın
Sosyal ağlarda paylaş

bunların satış rakamını düşürmek için lobi yapıyorum burada ya.. 8-)

görüşümü, düşüncemi yazıyorum ki sen anlaşılan hayranı olduğun serilere gelen her eleştiriyi 'bok atmak' olarak algılıyorsun. maalesef bu algını değiştiremem ama müsaade edecek misin insanların görüşlerini yazmasına hakaret etmeden?

karşı görüşe eyvallah da terör estirdin yani seyrederken sıkıldığımı söyledim diye. politik konularda bile böyle agresyon görmüyorum be.
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü yorum vardır eleştiri vardır birde sürekli ortalığı karıştırmak için bok atmak vardır

İzlersin beğenmezsin görüşünü belirtirsin biter. İzlersin, beğenmezsin, devam etmezsin, biter.

Beğenmediğin halde, seni sıktığı halde, her filmi izleyip, hepsine aynı yorumu yapıp, eleştirmeye çalışırsan o fikir beyan etmekten çıkar, trollemek için bok atmak olur
Sosyal ağlarda paylaş

e seri devam ediyor, her beğenen sataşılmadan her bölüm için rahatça ayrı yorum yazıyor da beğenmeyen neden yazamıyor?

görüşümü belirtip bırakmışım zaten, kimsenin beğenmesine bir laf mı atmışım? troll niyetim olsa beğenilere sataşırım. kaldı ki yazdığıma benzer şeyler daha yukarılarda yazılmış. beşinci filmde tek ben söyledim diye göze mi battı bilmiyorum ama yabancı forumlarda yazan var burda yoksa bile, kimsenin de bu yüzden taciz edildiğini görmedim. keyif alanın keyfi benim yazımla bozulmayacak sonuçta.

ha yazdığıma eleştiri getirene de eyvallah, "hayır sıkıcı değil, şu bakımdan yanlışsın" diyenin başımın üstünde yeri var. kimseden cevap da beklemiyorum zaten yazarken. gelip bodoslama hakaretle dalınca olmuyor ama.

neyse seyredene, beğenene iyi seyirler..
Sosyal ağlarda paylaş

senden başka sataşan olmadığı için birinci çoğul şahıs kullanman abes olmuş. başladığım seriyi bırakmadığımı söylemişim ilk sayfada, güzelleşmesini beklediğimi de söylemişim. sıkıla sıkıla sonuna kadar izlediğim tonla seri vardır, bazısı son bölümlerinde izlediğime değmiştir de.

ayrıca "of bu bölüm de süperdi" diyen kadar benim de yazmaya hakkım var "sıkıldım izlerken" yazmaya forumun işleyişi gereği. yazdığıma bir yorumda bulunacaksan bile hakaret etmeye hiç hakkın yok.
Sosyal ağlarda paylaş

E yaz bana ne ?

Benim tepkim iki anime hakkında yeteri kadar bilgin olmadan satış rakamlarını bilmediğin şeylere bağlayıp bok atmaya çalışman ki hatalı olduğunu sana gösterdim. Yoksa sev, sevme beni ilgilendirmez. Benim ilk tepkim filme yönelik yorumuna değil, yanlış bildiğin şeyleri benzetmene kanıt olarak göstermeye çalışman.

Yoksa dediklerimi izlerken sıkıldığına karşı olarak yazdığımı sanan sensin ki alakası yok. Sen konuyu oraya çekene kadar aklımdan bile geçmedi, yorum bile yapmazdım o konuda
Sosyal ağlarda paylaş

şubat başından bu yana geçen üç buçuk ayda yazmak yerine benim mesajımdan sonra yazıyorsun ve dahası şu söylediğin spesifik kitlelerden birini yazmamışsın orada, nasıl anlaşılmasını bekliyordun ki? "yanlış anlaşıldıysam özür dilerim" gibi birşey söylesen bari?
Sosyal ağlarda paylaş

Eaaah ama daha önce de aynı yorumları yapmışsın kimse tepki vermemiş. 2008/2009 dvd satışlarını incelerken gözüme çarptı, baktım gelip yorum yapsam kötüye çekicek bunu sam diye yazmadım. 1 hafta geçmiş bulduğum bilgiyi insanlarla paylaşıyorum ki dvd satışlarının sağlıklı olması için 6 ay beklenir ben erken bile yazdım bu mutlu haberi görünce dayanamayıp. Osuruktan nem kapıp gelip birde suçu bize atmaya çalışıyor. "yanlış anlamışım özür dilerim" falan desen bari ?
Sosyal ağlarda paylaş

dvd satışı rakamıyla alakası yok ki konunun, nesini kötüye çekeceğim onun? yorum bile yapmazdım ona. ha o mutlu haberi gelip yazarken orta yere yapımı beğenmeyen herkesi kapsayacak hakaret etmenin anlamı nedir? hakikaten samimiysen, bana yönelik değildiyse yanlış anlaşılma için bir özür dile en azından.

hakareti sen ediyorsun, özürü ben mi dileyeceğim? nasıl mantık o öyle?
Sosyal ağlarda paylaş

DVD satış rakamları ki konu ? Satış hakkında birşey bilmeden yanlış karışlaştırma yapıp kafadan bok atmaya çalışmak kötüye çekmek zaten ? Yapımı beğenmeyenler diyen yok ? Sen kendini o zevksiz gavat grubuna mı sokuyorsun ? Hakikaten samimiysen ben durumu yanlış anladım diye özür dile en azından ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...