Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toshokan Sensou (Library War)

Sam

Öne çıkan mesajlar

2019'da japonya bilgiye erişimin kolaylaşmasının yarattığı bilgi kaosuna tedbir olarak çok sıkı sansür yasaları uygulamaya koyar. ne var ki kısa sürede çığrından çıkan yasaklamalar ve bunların özel sansür kurulu tarafından güç kullanımıyla desteklenmesi üzerine gene yasayla kütüphanelere getirilen özel statü onların bu güce karşı kendi askeri örgütlenmesine yolaçar.

hikayemiz yıllardır beklediği bir masal kitabını almak üzereyken sansür kurulunun engellemeye çalıştığı bir genç kız ve onun kitabını ellerinden kurtaran kütüphane askeri ile başlıyor. bu olayın etkisinden kurtulamayan iku, kendisi de kütüphane askeri olmak için var gücüyle çalışmaya başlar.

sansür kurulu ve kütüphaneciler arasındaki yer yer silahlı çatışmaya kadar varan çekişmenin işlendiği keyifli bir yapım. production ig'den alışılan kaliteli çizimler genelde iku'nun kendini içine düşürdüğü zor durumlardan doğan mizahla bezenmiş bu sefer. eğitmeni, üsleri, silah ve oda arkadaşından oluşan bir karakter kadrosu var. eğlenceli, sıkıntı vermeyen ama yer yer düşünmeye sevkeden bir yapım. şahsen ben pumpkin scissors havası aldım hafiften. bir göz atın. :)

kaede açacağını söylemişti başlığı geçen hafta ama hala göremeyince kaptım. (:P)

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
evet açılış da güzel ama kapanış o kadar iyi olunca biraz gölgesinde kalmış doğrusu.

"yılın kadın karakteri" oylamasında ben kasahara'ya vereceğim oyumu bu gidişle, çok eğlendiriyor mizah formları beni. :) özellikle "USOOOO!!!!" diye bağırdığı anda arkadan changes çalmaya başladığı zamanlar. :D

ha bir de her bölümün başında verilen özet de kasahara'ya sataşma kısmı (dağ gorili dedi ya kumandan lol) sayesinde sektirmeden izlediğim yegane özet kısmı oldu bugüne kadarki. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
12 bölümmüş sadece ama çok güzel bitti ya. devamı gelir umarım zira kitap serisiydi diye hatırlıyorum. :)

12

yalnız dojo kiyukan öldü diye korkmuştum geçen bölümde, iyi neyse kendini toparlayabildi. güzel mutlu son, muratlarına erdiler. :)

ÇE! ÇE! ÇE! ÇENCİS SA KAVAAATTEKÜ! SAYONARAAA FURİİİİ JİBÜN!

hala bangır bangır çaldırıyorum ehe (:D
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
İlk duyduğumda "Lan böyle anime mi olur. Ne biçim fikir bu" dedim içimden. Fakat gayet güzel yapmışlar. Mor oldum :(

Çizimleri(siyah outline ftw!), karakterleri ve müzikleri çok güzel olmuş. Bir de 12 değil 26 bölüm olsaymış keşke.

Edit:

Bu arada anime de "Book of Prophecy" olarak geçen Fahrenheit 451 ve Natsume Souseki'nin Botchan(Küçük Bey, Japonca'dan Türkçe'ye doğrudan çevrilen ilk roman) gibi kitaplardan bahsedilmesi çok hoş olmuş.

Özellikle 'Fahrenheit 451' ve '1984'ü sevenler için kaçırılmaması gereken bir anime bence.

Edit: Bu arada 4 tane Light-novel'i varmış. Umarım ikinci sezon yaparlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • 3 yıl sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
disk ve ertesinde çeviri çıksın diye beklerken unutmuşum, filmi izledim nihayet. çok güzel yapmışlar gene, seriyi sevenler izlesin derim. kasahara ile dojo'nun ilişkisi gene eğlenceli, shibasaki de yine iyi. hikayeyi güzel sonlandırdılar. :)

film

onlar erdi muradına.. :)-D

vay be, yine de tamamen bitmiş olması hüzünlendirdi. keyifli bir seriydi. (:D

unutmadan, baseball bear gene final, tam olmuş. ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...