Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci Üniversite - fakat ASKERLİK sorunu ??

solaris777

Öne çıkan mesajlar

merhaba, ben ilk üniversitemi bitiriyorum yani lisans mezunu olacağım. ikinici kere sınava girmek istiyorum fakat askerlik hizmetimi yapmadım. ikinci de lisan olacağı için(master yada lisans
üstü falan değil) tecil etme şansı vermiyolar bildiğim kadarıyla. şimdi amacım sınava hazırlanıp, girip, kazanıp kaydımı yaptırmak sonra dondurmak askere gidip gelmek ve dondurduğum ikinci lisans öğrenimime başlamak. doğum tarihim ağustos 1983, bu konuyu resmi olarak öğrenmek için askerlik şubesinden mi bilgi almalıyım yada nerden almalıyım?

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

dip not, iktisat mezunu olacağım güzel sanatlar fakültesine girmek istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

20 yaşını geçen herkesten askerlik belgesi isterler. yada tecil. ilk te istemediler çüknü yaşın küçüktü. ve ben askerlik şubesine sordum olmaz diyor du kadın ama sen gene de bi sor. o kadın ı gözüm tutmadı benim. sorumu bile anladıığından şüpheliyim
Sosyal ağlarda paylaş

oper said:
şöyle yapabilirsin. önce tecil ettirirsin. sınava girersin kazanırsın kaydı yaptırırsın. sonra tecili bozdurursun. tabi burda önemli bi nokta var, kaydını nasıl donduracaksın. kaydını silebilme ihtimalleri de var.

abi tam aklımda olan şey bu işte. bir kazanıp kaydımı yaptırsam gerekirse dondurmam bile giderim askere 5 ay derslerden kalayım nolcak, bi dönem falan uzasın yani. tek sorun kaydı yapacaklar mı? diyelim kazandım kaydı yapmaya gittim adam tecil - askerlik belgesi şu bu isterse nasıl olacak? birde şu var bakın, şimdi bana dediler ki üniversiteyi bitirdikten sonra 1 sene daha (30 u geçmemişsen) tecil ediyolar yanlız 1 sene hakkın oluyo yani. benim okul seneye ilk dönemin sonunda bitecek(2009 şubat gibi). yani seneye ikinci dönemin sonunda (2009 un yazında) gsf sınavına gircem, yani bir dönem sonra, eğer mezuniyetten sonra 1 sene hak veriyorlarsa yanlızca 1 dönem sonra sınava gireceğim için belki tecil im geçerli olacak? ya şubeye de gider sorarım da anlarlar mı bilmiyorum ne demek istediğimi. tek istediğim kaydı yapsınlar sonra direk gitcem zaten askere, çünkü stabil bir çalışma gerekiyo ve ben şimdi başladım ancak seneye yaza kadar yeterince hazırlanmış olacaım, bölünür parçalanırsa kazanamam..

bu arada askere gidip akşamları çalışmak falan pek mümkün olduğunu sanmıyorum bide öss deil olayım yani direk yetenek sınavı, çizim çalışmam gerekiyo..

bu arada çok zor oldunu biliyorum kazansan da bitirmenin ama ben çok enli boylu düşündüm kafaya koydum bu iş olacak yani öyle yada böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...