solaris777 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 merhaba, ben ilk üniversitemi bitiriyorum yani lisans mezunu olacağım. ikinici kere sınava girmek istiyorum fakat askerlik hizmetimi yapmadım. ikinci de lisan olacağı için(master yada lisans üstü falan değil) tecil etme şansı vermiyolar bildiğim kadarıyla. şimdi amacım sınava hazırlanıp, girip, kazanıp kaydımı yaptırmak sonra dondurmak askere gidip gelmek ve dondurduğum ikinci lisans öğrenimime başlamak. doğum tarihim ağustos 1983, bu konuyu resmi olarak öğrenmek için askerlik şubesinden mi bilgi almalıyım yada nerden almalıyım? yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. dip not, iktisat mezunu olacağım güzel sanatlar fakültesine girmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 bildiğim kadarıyla, lisans kaydı için dahi askerlik tecil belgeni istiyorlar. ama sen o gereken askerlik tecil belgesi alamazsın ilk lisansını bitirdiğin için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 askerlik olmadan ikinci üni yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 tam bilgiyi şubeden alırsın evet. kayıt için belge istiyorlar mı bilmiyorum da bir de keyfi tecil olayı vardı sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 20 yaşını geçen herkesten askerlik belgesi isterler. yada tecil. ilk te istemediler çüknü yaşın küçüktü. ve ben askerlik şubesine sordum olmaz diyor du kadın ama sen gene de bi sor. o kadın ı gözüm tutmadı benim. sorumu bile anladıığından şüpheliyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 bende böyle birşey düşünüyorum ama yaşım biraz daha küçük (86 lıyım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Lopeth said: bende böyle birşey düşünüyorum ama yaşım biraz daha küçük (86 lıyım) ben de 86 lıyım neyimiz küçük ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 yani 83 e göre demek istedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 şöyle yapabilirsin. önce tecil ettirirsin. sınava girersin kazanırsın kaydı yaptırırsın. sonra tecili bozdurursun. tabi burda önemli bi nokta var, kaydını nasıl donduracaksın. kaydını silebilme ihtimalleri de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 bilinçli olarak kalsın o halde bi dersten bi dönem uzatsa yeter başka okula girmesi için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 girme gesefeye bitmio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 bence askere git. orda geceleri test çöz hazırlan. bence yapabilirsin. arkadaş açık öğretimi kazandı, dondurdu ve gitti askere sanırsam. 18 ay hemde. bana öyle dedi en azından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 bu sene uni kazanmak daha kolay ama öle bi durumda var mümkünse bu seneyi kacaırmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solaris777 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 oper said: şöyle yapabilirsin. önce tecil ettirirsin. sınava girersin kazanırsın kaydı yaptırırsın. sonra tecili bozdurursun. tabi burda önemli bi nokta var, kaydını nasıl donduracaksın. kaydını silebilme ihtimalleri de var. abi tam aklımda olan şey bu işte. bir kazanıp kaydımı yaptırsam gerekirse dondurmam bile giderim askere 5 ay derslerden kalayım nolcak, bi dönem falan uzasın yani. tek sorun kaydı yapacaklar mı? diyelim kazandım kaydı yapmaya gittim adam tecil - askerlik belgesi şu bu isterse nasıl olacak? birde şu var bakın, şimdi bana dediler ki üniversiteyi bitirdikten sonra 1 sene daha (30 u geçmemişsen) tecil ediyolar yanlız 1 sene hakkın oluyo yani. benim okul seneye ilk dönemin sonunda bitecek(2009 şubat gibi). yani seneye ikinci dönemin sonunda (2009 un yazında) gsf sınavına gircem, yani bir dönem sonra, eğer mezuniyetten sonra 1 sene hak veriyorlarsa yanlızca 1 dönem sonra sınava gireceğim için belki tecil im geçerli olacak? ya şubeye de gider sorarım da anlarlar mı bilmiyorum ne demek istediğimi. tek istediğim kaydı yapsınlar sonra direk gitcem zaten askere, çünkü stabil bir çalışma gerekiyo ve ben şimdi başladım ancak seneye yaza kadar yeterince hazırlanmış olacaım, bölünür parçalanırsa kazanamam.. bu arada askere gidip akşamları çalışmak falan pek mümkün olduğunu sanmıyorum bide öss deil olayım yani direk yetenek sınavı, çizim çalışmam gerekiyo.. bu arada çok zor oldunu biliyorum kazansan da bitirmenin ama ben çok enli boylu düşündüm kafaya koydum bu iş olacak yani öyle yada böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solaris777 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 r-ap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 askerde çalışmak mı ahahahha valla sağlam torpil ister o. seni boş gördükleri anda verirler eline bi iş.. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Lisans mezunuysan ikinci bir üniversiteye lisans kaydı yaptırmak için Askerlik görevini yapmış olman gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solaris777 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 şu ana kadar internetten araştırdığım kadarıyla kayıt yaptırabiliyosun kayıt yaptırmanı engellemek diye bişey yok ama tecil edilmiyor, yani askere gidiyosun ki benm istediğimde sadece kaydımı yaptırmaktı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 En sağlıklı bilgiyi universite öğrenci işlerinden ve tabi askerlik şubesinden öğrenebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solaris777 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 şu ana kadar araştırmam sonucunda yukarda anlattığım gibi oluyor herşey. olurda aynı soruyu merak eden arkadaşlar için yazıyorum. ayrıca en yakın zamanda askerlik şubesinden de resmi anlamda cevap alıcam onuda buraya yazarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solaris777 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 lisans tan sonra 2 yıl tecil hakkın var. onu yaptırıyosun öss ye giriyosun kazanırsan ikinci üniv.i askerlik belgesi olarak tecilini gösteriyorsun. istersende iki yıl okuyup sonra dondurup askere gidiyosun. ama dondurduğun dönemde azami öğrenim sürenden sayılıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar