adamınbiri Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Haziran gibi work and travel ile newyork'a gidicem bugun bi oryantasyon oldu uçaktan sonra en hesaplı ulaşım araba dediler tamam güzel hoş ama ben türkiye araba piyasasını bile bilmiyorum pek anlamam herhangi bi bilgisi olan var paylaşabilir mi? gerektiğinde kiralamak mı yoksa direkt satın almak mı daha kârlı olur? bide şey duydum bazı galerilerle anlaşma yapıyomuşsun 1000-2000 dolar arası araba satın alıyomuşsun sonrasından senden 800 dolara falan geri satın alıyomuş bunun hakkında da kesin bi bilgi varsa iyi olur teşekkürler şimdiden... www.avis.com www.budgetrenacar.com www.dollarcar.com bunlarda kitapçıkta tavsiye edilen araba kiralama siteleri girdim ama yine pek bişi anlıyamadım =)
CoolRider Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Autotrader New York diğer eyaletlere göre araç piyası biraz daha pahalı olan bir yer fakat yinede ucuza araç bulunabiliyor. Eğer çalışıcağın yer başka eyaletlere yakınsa ordan şansınıda deniyebilirsin. Kiralamak çok mantıklı değil çünkü çok pahalıya geliyor. Eğer çok nadir kullanıcaksan mantıklı olabilir ama onun dışında pahalı. Galeriler her model için anlaşma yapabiliyor. Hatta kankaya bağlarsan sen title'i imzalıyorsun onlar satıyor sonra havale yapıyor ücreti sana. Tabiki geri alma olayına da girebilirsin. Bir başka seçeneğinde Work And Travel tarihine göre yeni gelen öğreniclerede saabilirsin aracını okulların açılmasına yakın. Kayıt işlemlerine gelince. Aracı kayıt ettirmek için en azında NY Permit'in olması gerekiyor. Turk Ehliyetiyle 6 ay kullanabilirsin onun dışında. Ehliyet almaya kara verirsen diyede işlemleri anlatıyım. Öncelikle DMV 'ye gidiyorsun( Büyük şehirdeysen NYC gibi randevu al kesin.) sonra yaşına göre br ücret ödeyip sınava giriyorsun 20 soru 6 yanlış hakkın var ve dieldiğin kadar girebilirsin gün içinde. Sınavı geçersen sana permit veriyorlar . Bunla yanında 21 yaşında ehliyetli bir sürücü ile araç kullanabilirsin. Ama Tr ehliyetin olduğundan gayet rahat takılırsın sadece polise gösterme. Sonra 5 saatlik bir kurs alıyorsun böyle apti apti videoları izledikten sonra bir sertifika veriyorlar sana onun ile internetten yada telefon uzerinden direksiyon sınavı için randevu alıyorsun. Bir sertifika ile 3 direksiyon sınavı hakkın var. Bunda dikkat etmem gereknelerde kesinlikle yanında 21 yaşında biriyle git, turk ehliyeti dinlemez 20 puan düşer, stop sign larda 4 sn dur sonra devam et ve paralel park etmeyi bil. 70/100 alırsan geçiyorsun ve ehliyetine kavuşuyorsun. Aracın gerekliliğine gelince: Çalıştığın şehre göre değişir. NYC de çalışıcaksan boşa para cunku park etmek pahalı sokaktada yer yok. Ama taşraya gidiceksen orda bir yaşam tarzı araba ulaşım için kesinlikle gerekli. Araça kayıt işlemlerinde unutmadan permit'in dışında araç sigortası (Liability yaptırıcaksın en ucuzu 1000) gerekiyor. Bu bir zorunluk bunsuz çıkarsan trafiğe hem tutuklanırsın hem arabayı bağlarlar. Ama mesela ortak alırsanız arabayı en yaşlınınızın üzerine yaptırın, sonra onun üzerinden sigorta. Başka biri kullanırken birşey olursa arkadaşa ödünç verdim sadece dersen sigorta karşılıyor. Şimdi heyecanla anlattım ama anlamadığın bir yer olursa yada başka sorun olursa cvplıyım.
adamınbiri Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 hemen bi soru soriyim ozaman şimdi 18 yaşındayım ben ehliyetim var türk ehliyeti 6 ay geçiyosa orda uğraştığıma değmez ehliyet almak (aslında çok kolaymış bitane alabilirim lazım olur belki:D) ben yanımda 21 yaşında biri olmadan kullanamıyacakmıyım? türk ehliyeti ile kısa dönem ehliyeti şeklinde geçiyomuş sanırım bu. bide oraya tek başıma gidicem yani orda henüz bi tanıdık yok ilk 3 hafta belki 1 ay ortama alışmaya çalışcam sonrasında araba alma işini dediğin gibi yapabilirim sigorta işini duymuştum bende ayriyeten o çok koyuyo zaten yaow.(aslında ayda 2 kere kiralasam birinde BMW X5 diğerinde de crysler C300 tamamdır:D) bide o verdiğin sitede benim bildiğim araçlar biraz pahalıymış =) araç tavsiyeside alabilirmiyim ucuz ve yarı yolda bırakmayna cinsten olanından?
CoolRider Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 18 yaşında olman trük ehliyti ile birşey değiştirmez direk kullanırsın. O yanında biri olması olayı sadece Permit ile kullanıcaksan olur. Ehliyetin şöyle bir avantajı oluyor Turkiye'de uzatıp mal gibi suratına bakıyorsun polisin ulan yabancıyla uğraşamam diyip salıyorlar çoğu kontrolde :) Kira olayını giriyim ben o zaman biraz: Kesinlikle Budget'ten uzak dur kira konusunda. Çok çok çok kötü bir firma. Kira için tercih etmen gereken yer Hertz fakat şöyle bir sorun var. Birincisi nette gördüğün ücretler tüm herşey değil. Sen 18 yaşındasın büyük ihtimalle sana her aracı vermezler. Ekonomi sınıfından araçlar kiralarsın sadece. Bunun dışında 25 yaşın altında ekstra bir ücret ödüyorsun 21 yaş için bu 35 dolardı. 21 in altı için 50 kusur dolardır. Ayırıca günlük sigorta zart zurt derken sana gunluk 200-250 dolara patlar araba kiralama bütçeni buna göre yap. Ayrıca diğer gördüğün ucuz araba kiralama yerleri şöyle çalışıyor. Mesela senin araban var ama tamirde yada mil yaptırmak istemiyorsun sen kendi sigortan ile gidiyorsun, sana öyle araç kiralıyorlar. Yani büyük ihtimalle onları alamazsın. Birde aracı satın alırken inspectiondan geçmesi gerekiyor. 25 dolara falan tamircilerde yaptırıyorsun. Eğerğ bir eksiği var ise satın aldığın adamdan talep edersin ücreti bu yüzden inspectiondan geçmeden imza atma bir kağıda.
adamınbiri Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 araba kiralamak saçmalık olur ozaman hiç olmadı son 2-3 gün kiralarım aklımda bulunsun o yine.Araba satın alcam demekki bu sırada çalışcağım yer newyork city'e 4 saat kanadaya 2 saat uzaklıkta hani kanadayada gidebilirim:D
CoolRider Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 O zaman tursit vizeni burdan al. Orda uğraşma bence! Şehir adı nedir?
adamınbiri Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 benim herşeyim hazır zaten vizem çalışma iznim indiğim an sosyal güvenlik numaramıda alıcam 3 aylığına mini-amerikan vatandaşı gibi bişeyim... NY queensbury newyork'un kuzeyi oluyo.
CoolRider Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Kanada için diorum! :) Arabalar büyük şehirlerde daha ucuz bulunuyor aklında olsun. Ayrıca work and travel sitelerine bak belki dönen ve satmak istiyenler vardır öyle çok ucuza kapatırsın. biz 3 kişi 1000 dolara 97 model isuzu rodeo almıştık bir work and travel gurubundan.
adamınbiri Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 e iyiymiş bende hemen arkadaş ediniyim orda:D ayriyeten almış olduğum vize kanada ve meksika içinde geçerliymiş=) kanada için extra vizeye gerek yok yani=) o dediğin olayı ben bi araştıriyim bakiyim satan öğrenci varmı saolasın herşey için.
CoolRider Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Rica ederim! Ayrıca gidiceğin bölgede okul var ise local gazetelerin ilanlarınada bak yaz okulundan dönücek olanlar olabilir. Okulu bitmiş gidicek olanlar olabilir acil paraya ihtiyacı olanlar olabilir. Şimdiden kolay gelsin! :)
Pasha Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 nyc ye gitmek icin kesinlikle araba alma derim :) subway kesinlikle en iyi arkadasin olur orda. metrocard tek seferlik 2 dolar cekiyo, toplu alirsan 1.60 a mi ne geliyodu tam hatirlamiyorum, baya oluyo geri doneli. manhattan gibi bi yerde park sorunu yasamak isten degil, 4-5 saat park ucreti 24 veya 28 dolardi. 5-6 blockda bi subway duragi oldugunu unutmaman lazim. nyc ye 4 saat uzaklikta demisin calisip kalicagim yer, gitmisken illa bi times, bi central park yaparsin. arabayla harap etme kendini :)
CoolRider Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Abi aldığın arabayı gidersin 100. streetten sonra caddeye koyarsın sonra metro ile geziceğin yeri gezersin. Ziyaret için Greyhound çekilmez. Birincisi yer olayı, yok kapan alır modu var. Tatillerde çok sıra oluyor. Sende tatillerde gidebilceğin için verimli olmaz. Ben birçok kere harleme gittim koydum arabayı; öle filmllerde ki gibi hey adamım beyazları sevmeyiz burda modu yok rahat rahat git koy arabanı :) Hatta hostel insanı deilim otelde kalıcam dersen Lincoln Tunnelin öbür ucunda tam Jersey girişinde bir otel var odalar 40 $ gayet rahat tam altında Mısırlı bir restaurant var türk yemekleri var mercimek çorbası dahil Nile restaurant mı ne! Otelin adını hatırlıyamadım tam bulursam yazarım buraya.
Mojito Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 adamınbiri said: aslında ayda 2 kere kiralasam birinde BMW X5 diğerinde de crysler C300 tamamdır Hayal dunyasında yaşıosunuz vallahi...Herkes kollarını acmıs sizi beklıyor yurtdısında villalar arabalar mtv cribs vs .Siz diyorum cunku senın kafada daha bı ton bole ınsan oldugunu cok ıyı bılıyorum
matama Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 18 yasinda sana araba kiralamazlar 21 in altina genelde vermiyorlar 25 in altinda new yorkta extra gunluk 75 dolar aliyorlar sana iyi araba asla vermezler zaten bu yasta, ustune zaten bir hafta boktan kia nin kirasi 600-700 a geliyor sigorta vergiyle
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 kiralamayla uğraşılmaz, alıcaksın 1000-1500 $ civarında bişeyler. Tabi motordan anlaman lzm birazda olsa yoksa 20km sonra bırakır araba seni.
adamınbiri Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mojito said: adamınbiri said: aslında ayda 2 kere kiralasam birinde BMW X5 diğerinde de crysler C300 tamamdır Hayal dunyasında yaşıosunuz vallahi...Herkes kollarını acmıs sizi beklıyor yurtdısında villalar arabalar mtv cribs vs .Siz diyorum cunku senın kafada daha bı ton bole ınsan oldugunu cok ıyı bılıyorum benim babam fabrikatör ben sırf zevk olsun diye böyle bi programla gidiyorum... töbe töbe! orda arkadaş edinceğim kesin duruma göre araba kiralamaya karar verdim yada anlaşmalı galeri bulursam araba satın alcam dönerken satıcam aynen.
CoolRider Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 21 in altına üst modelleri vermiyorlar onun dışında ekstra ucretle buyuk firmaların hepsinden kiralarsın ama dediğim gibi tuzlu olur. Al arabanı keyfine bak daha zamanın var kesin gidene kadar bulursun. Triple A'ye üye ol 75 dolar mı ne! Ne olur ne olmaz yolda kalırsın çekici lazım olur. Kazık yeme boşuna! Ayrıca abartıldığı gibi motordan anlamana gerek yok illaki halledersin!
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Pasha said: nyc ye gitmek icin araba alma derim
Öne çıkan mesajlar