Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ferrari California

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Selam,

said:
California yeni bir Ferrari, yani eski bir modelin yerini almıyor. Firmanın artık dördüncü bir modeli var.

2008 Eylül ayında düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı'ndan hemen sonra satışa sunulacak California'nın, F430 Spider'dan biraz daha pahalı olması bekleniyor.

Günlük kullanıma daha uygun olacak şekilde tasarlanan California, firmanın ilk önden V8 motorlu aracı. Motor ön aksın arkasına yerleştirilmiş.

California'da kullanılan motor 4.3 litre hacminde, 7500 devirde 460 beygir gücünde. F430'a göre California daha cömert bir tork eğrisine sahip. 7 vitesli çift kavramalı şanzıman ile donatılan aracın 0-100 km/s hızlanması 4 saniye.

Karbon fren diskleri standart olan araçta stabilite sistemi, çok beğenilen 599 GTB modelinden alınmış.

görseller

Saygılar.
Mesaj tarihi:
bloglara bakalım dedin galiba para :D

Bu ferrari eski tasarım anlayışıyla daha örtüşüyor. Son ferrariler almanlaşıyordu neredeyse tasarım olarak. Çok sevdim bunu ben.
Mesaj tarihi:
california pek uygunsuz bi isim değil, ferrarinin bi sürü abd ile ilgili isimlendirilmiş modeli var. İlla ki numara ile adı söylenmek isteniyosa F149 bu işte... Bi de bu alet 4 kişilik değil ki?
Mesaj tarihi:
Amerika pazarı hedefleriniyorsa tam yerine cuk oturmuş modeldir. Ustunu acıkcaksın cift kavramalı şanzıman ile sarsıntısız geziceksin. Ayrıca ferrari olucak, düz yolda topukladın mı gidecek. :) Viraj derdi tasası yok.

Ayrıca abilerimiz karayolların radar ve şırınga ile bekliyen polsilere sahip olduğu için doğru dürüst hızda yapmıcak araba.

Tasarıma gelince herkese hitap edicek tasarımlar yapmamaları daha iyi bunlar egzotik araçlar yavaş yavaş hatları yumuşuyordu, çeki düzen vermişler. Ayrıca rakip olarak Alfa Competizione düşünülmüş sanırsam! Çünkü tarz motor görünüm olarak çok andırıyor.
Mesaj tarihi:
matama said:
ferrari sahiplerinin genel lafi

kimse begenmedi acikcasi

s2000 gibi oldu araba

birde onden motorlu v8 4 kisilik ferrariler hic bir zaman sevilmemistir

görgülü adam ferrarisi bunlar =)
Mesaj tarihi:
Mojito said:
Ben sadece tek tekerının uzerine bile binip gezebilirim (:D

dasdfs bende bunu yazmaya gelmiştim şimdi, ferrari at arabası yapsa binerim. şu mesajımla sanki bütün ferrari modellerine bindim bi at arabası kalmış bineceğim gibi saçma sapan anlaşılmalara sebebiyet vermeyeyim diye de dipnot düşeyim dedim zira buranın frekansı çok farklı :)
Mesaj tarihi:
Selam

Tek sevdiğim şey yandaki rüzgar çizgileriyle fren disklerinin kafam kadar olması.

Bence Ferrari bu tip araba modellerini maseratiye bıraksın işine baksın.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Maserati'nin de Ferrariye ait olduğunu bilirsek, zaten işlerine baktıklarını öğreniriz.

Gayet aykırı bir araba olmuş. Egzotik araçlarda bence olması gereken bu ismini dandik koymuşlar orası ayrı ama kesin çerez gibi satar bu alet.

599 GTB 'nin üstünü açsalardı da olur du bana ama buda hoş.
Mesaj tarihi:
CoolRider said:
Maserati'nin de Ferrariye ait olduğunu bilirsek, zaten işlerine baktıklarını öğreniriz.

Gayet aykırı bir araba olmuş. Egzotik araçlarda bence olması gereken bu ismini dandik koymuşlar orası ayrı ama kesin çerez gibi satar bu alet.

599 GTB 'nin üstünü açsalardı da olur du bana ama buda hoş.

biliyoruz canım kardeşim, çalışan akrabalarımız var hatta.
  • Yeni Oluştur...