Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gundam kitleri, mecha kitleri, figur ve gashapon set istek topigi

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

evet efendim tam 4 senedir kendime japonaydan gundam ve figur getirtiyorum ancak turkiyede gundamlara filan bu akdar ilgi olacagi hic aklima gelmemisti

ilk akumanin pazar alanindaki "HG kit isterim" serzenislerine cevap verdim kisa sure sonra bi baktim gerek patiden gerek akumanin baska forumalrdan pesine takilan biryigin insan gundam ve mecha kitleri ile figurler pesinde

bu ay hele isin suyu cikti o yuzden burayada bir yaziyim dedim

simdi ben ve 3 arkadasim ayda 2 kere bu arkadaslarimizdan birinin japonyadaki arkadasina siparislerimizi veriyoruz

online satis yapan sitelerin aksine bu adam arayip tariyor en nadir seyleri bile bulabiliyor ve parca basina sadece 400 yen (bugunki kurla 4.6ytl) gibi bir komisyon aliyor ve buyuk kocaman kolilerle bize bu siparisleri gonderiyor

simdi bu halihazirda verdigimiz siparisler disinda ozellikle araya gundam kitlerini cok rahat sIkIstirabiliyoruz

ek bes kurus ucret/komisyon almadan isteyene gundam/mecha kiti getirebilirim ki zaten paticikte 3-4 kisiye getirttim

peki salakmi bu viktor? neden millete para almadan getirtiyor?

valla hayattaki en buyuk arzularimdan biri su figur gundam isini turkiyede biraz daha yayabilmek o yuzden seve seve yardimci oluyorum ozellikle gundam kitlerinde
bunun yaninda kit once benim elime gectiginden birsey almis olmanin o dayanilmaz hazzini yasiyorum ve inanin bir defa geyigine aldigimiz butun kitleri arkadasin bilgisayar dukkanina dizip anime shop hayallerimizi kampcilamistik

tabi ucretsiz yaptigim icin bazi sartlarim var

1-)ayda 1 siparisten fazla kabul edemem, eger ayni ay ikinci partide yeniden birsey istiyorsaniz beni ikna etmeniz gerekir, alinicak sey cok uber degilse ilgilenmem :p

2-)ayni partide bir parcadan hicbir ucret almiyorum ancak 1 taneyi asmak isterseniz 5ytl sakallik alirim ki benimde begendigim biseyleri alirsaniz onuda almam :P maksat dunya gozuyle gorebidligim kadar anime merchandise goriyim

3-)maddi degeri yuksek kitleri getirtmeye pek hevesim yok o yuzden ufak tutmakta fayda var, kaede ye cok zor bulunan degerli bir rei getirttim gumrukte 4-5 gun gecikti inanin o 4-5 gunde en az 20 kalp spazmi geciriyordum :p allahtan kaede cok ustunde durmadida stresden sac bas yolucak raddeye gelmedim

4-)perfect grade ve master grade gibi buyuk kitler COK yer kapliyor, hayvan arkadaslarim son perfect grade kit aldiginda ayri taksi tutmak zorunda kaldik cunki bagaja sigdiramadik eprfect grade kit i (bavul kadar masallah)

5-)bazi Figurler ve Gashaponlari bulmak cok zor oldugundan isteksizim o konuda dam ariyro tariyor bizim alicakalrimiz 1 hafta filan gecikiyor o ararken filan o yuzden hayir diyebilirim

6-)kargo ve adama vericegimzi komisyon gumruk ve kit ucretlerinin hicbirini ustlenmem orda bri yanlsi anlasilma olmasin sakin hicbri sekilde para kazanmiyorum bu isten aksine kurdaki degisikliklerden 1-2 ytl civari bana girebiliyor bazen :p

ha simdi burasi paticik hernekadar anime bolumundede yazsam bir iki ukala spawnlanicak, www.hlj.com varken neden ordaki ucretin ustune 400yen fazla verip sana aldiriyoruz diyicek

hlj nin SAL hizmeti ile gecen sene en az 4-5 paketimiz kayboldu ve hlj orali bile olmadi
http://www.hlj.com/product/BAN948832 almsitim ben kayboldu hala haber yok ve ilgilenmiyorlar bunun yaninda siparisi verdikten sonra 2 haftaya varan beklemeler canimiza tak ettirdi

ama hlj disinda siteler vardir, yiginla var nette 1999.co.jp olsun tsinc olsun luckymodel olsun toyslogic olsun alicak olan almak istiyen oralardan alsin hem daha ucuza gelir

ancak turkiyede yurtdisindan alisverisi gectim hala kredi kartiyla internetten alisveris yapmak istemiyen insanlar var onlar icin bu sekilde almak daha uygun heralde ki su ay 12 tane ekstradan siapris aldim omrumde gormedigim akumanin baska forumalrdan topladigi insanlardan

madem getiricez milletin isteklerini karsiliyicaz once senelerdir takildigim paticik anime camiyasindan basliyalim, burdan istiyenlere oncelik verelimki geyigi donsun burda filan
orumde hicbri muhabbetimin olmadigi insanlara bedava biseyelr getirtmekten kat kat iyidir kendi takildigim yerden istiyenlere getirtmek
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ekleme de ben yapayım: Sadece Gundam kitleri sık restock edildiğinden 1998de üretilmiş bir kiti bile bulmak mümkün olabiliyor. Fakat karakter figürleri yada gashapon'lar vs gibi şeyler bir restock'dan sonra çoğu zaman tükeniyor ve restock edilmiyor (Başka kategoriler de buna dahil sanırım, Macross ve Evangelion falan içinki listelere link koymadım bu yüzden)

Bu yüzden gelecek ay çıkacak figürlerin/çeşitli itemlerin listesinde gördüğünüz şeyleri aldırabilmeniz mümkün gibi fakat 1-2 ay önce çıkanların bile oldukça aranması gerekiyor. Viktor bilir ki bu da sanırım tam bir ömür törpüsü olmalı.

Arkadaşlara yol gösterebilmek için bazı linkler vereyim, siz burayı takip ederek model bakabilirsiniz fakat Viktor local shop'dan aldıracak olduğundan buraya sadece model seçmek için giriyoruz. Seçtikten sonra Viktor size yardımcı olur.

Gelecek ay çıkacak her tür item:

http://www.hlj.com/earlybird.html

1/144 High Grade Gundam modelkit listesi:

http://www.hlj.com/hljlist2/?word2=&series2=All&scale2=144&btnSearch=Narrow+Search&Dis=-2&GenreCode=Gun&MacroType=HGrdGundam&SeriesID=All&searchpage=Guntop
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada ben bu Kit olaylarında yeniyim. Aslında yeni konu başlığı açcaktım ama buradan devam etmek daha uygun sanırım. Bir kaç sorum var.

*Şimdi bu kitler sanırım 1/100 1/60 gibi kategorilere ayrılıyor. Bunlar nedir? Büyüklüğünü mü belirtir? Büyüklik ise örneğin 1/100'lerin ebatları nedir?
*Piyasadaki Kit'lerin fiyatları ne kadarlar da geziyor? Örneğin GittiGidiyor'da bir tane Strike Freedom gördüm 1/100 240 YTL mi neydi. Bu normal bir fiyat mıdır? Yoksa kazığın önde gideni mi?
*Ayrıca bu kitler sanırım zorluk seviyelerine göre ayrılıyor. Öyleyse yeni başlayan birisi ilk olarak hangi seviyeden başlamalı.

Şimdilik bu kadar. Daha sonra aklıma gelirse bol bol soru yağmuruna tutarım :D
Sosyal ağlarda paylaş

simdi kitler olcekten cok kaliteye gore ayriliyor

First Grade/non grade
High Grade (HG)
Master Grade (MG)
Perfect Grade (PG)
Jumbo Grade

simdi First Grade dedigimiz baslangic icin olan kitler ama asiri patates hani bakkalda satilirdiay bi donem dandik robot maketleri ayni onlardan iste :p cokta ucuz fiyatlari 400-500 ye ncivari yani TL cinsinden dusun 6-7 ytl ye satiliyor japonyada

High Grade daha kaliteli iste oyuncaktan cok koleksiyon formati icin

Hight Grade baya detayli olur 1/144 dur olcegi (gercek bir gundam 18 metre civaridir 18 metreyi 144 e bol odur yani boyu ama direk kafadan ayaklara hesaplandigi ve kanatlar filan konulmadigindan daha buyuk olur kit) ama populer aletlerin 1/100 HG kitleride vardir ozellikle yeni cikan gundam00 seed gibi serilerin
son olarak exia,strikefreedom,freedom ve strike gundam gibi populer bazi gundamlarin 1/60 kitleri var ama sisirilmis bir HG sonucta

Master Grade in HG den yegane farki MG de inenr frame vardir yani gercek bir gundamin animede bile goremedigimiz ic aksami
bu iskelet sayesinde MG ler her turlu pozu alabilir (yuakrdaki zakular MG mesela HG de o kadar ince poz olmuyo :p)ve MG ler direk o showdaki mechanin ufak bir versiyonudur kokpit decaller filan ki bazen iste aniemdekinden cok cok daha detayli oluyor MG ler

Perfect Grade ler ise 1/60 kitlerdir hayvan gibi pahallidir, iskeleti gercek robot(o ne lan) gibidir led filan verir genelde gundmain gozleri icin filan ya feci bisey ama ancak cok sevilen kultlesmis bazi mechalarin PG ini yaparlar

Jumbo Grade ise apayri bisey 1/32 olcegi HAYVAN gibi ve HAYVAN gibi pahalli gec o yuzden
Sosyal ağlarda paylaş

simdi bide ek bilgi veriyim

first grade dedigimzi kitler zaman kaybidir direk o yzuden cok ustunde durmuyorum (anca army men tadinda zaku ordusu kurucam ben gazina gelenler ilgileniyor zaten)

HG ornek verirsek ki zaku ornek verelim en cok bilinen modellerden biri

boyanmamis vernik atilmamis direk kutudan ciktigi gibi yapilmis bir zaku II bu (koyucagi mresimelrin hepsi boyle boyasiz cok ugrasmadan yapilicak seyler)

en eski MG zaku ile HG zaku yanyana (ki yeni cikan HG ve MG zakular cok cok daha kaliteli)

buda en son cikan MG Zaku II

bunalrin hepsinin plastigi oncedne boyanmis gelir iskelet disinda HG de gene yapanin boyamasi gereken yerler vardir (%95 boyalidir yeni cikan HGler)
MG de bu oran %98 dir
PG de ise bu oran %99.999 dur :p

HG leri ben 45-55 arasi aliyorum hic degismiyor bu oran ne 45 alti oluyor nede 55 ustu

1/100 olcekli HGler 60-70 arasi tutuyor

MGler ise http://www.hlj.com/hljlist2/?Dis=2&MacroType=MGdGundam&GenreCode=Gun burda gorlucegi gibi cok oynuyor fiyat olarak ama bir iki ornek verelim
fiyti 4800yen olan strike freedom (kutusu ortaboy MG kutusu) kargo ve gumruk dahil 105ytl ye geliyor bugunki kur ile http://www.hlj.com/product/BAN948083

fiyati 3500 yen olan yukardaki yeni nesil zaku II (kutusu ufak MG kutusu) kargo ve gumruk dahil 80ytl ye geliyor http://www.hlj.com/product/BAN949252

gittigidiyorda satan adam kazikciydi ben bakmsitim full burst satiyordu ama kendine 50ytl gibi bri kar koymus

he bide PG ile Sazabi Hi Nu filan gibi PG kutusunda buyuk MG ler var
bunlarin kutulari bavul kadar hic hesaplamiyorum hem getirmesi hem ugrasmasi filan zaman kaybi :p
japonyada yasasak alinirda yukte agir pahada hafif oldugundan turkiyeye getirmeye degmiyor onlar cok ciddi bir fan degilseniz :p (ki hi nu aldim gidip salak gibi hala yok piyasada KAFAM GIRSIN SANA HLJ :'()

yapmasi ise kesinlikle zor degil ama adam gibi yapmasi zor oda tecrube ile oluyor zamanla o yuzden boyamiycam sirf panel cizgilerini cekerim (bildigin marker ile panellerin ustundne gecip kolonyali pamukla siliyosun) diyorsan HG ile MG cok farketmez (ben Eva 00 ile basladim bu ise :P http://www.hlj.com/product/BAN55153)

ama illa yol gosterilmesini istiyorsan soyle diyim

az ama oz olsun diyorsan seyrek alicam koleksiyondan cok en sevdigim secme 5-6 kit topliycam zamanla diyorsan MG gitmek en iyisi ama cok fazla olsun raflara sigmasin her mechayi alcam zamanla diyorsan HG gitmekte fayda var

quality vs quantity olayi :p

Sosyal ağlarda paylaş

Ben yeni başlayan arkadaşlara HG almalarını öneririm: Zira hem fiyat oranları çok çok iyi hem de yeni başlayanlara da hitap eden bir zorluk seviyeleri var.

Bir de HG farkı şu: Animelerde yada MG kolleksiyonlarda olmayan çoğu kiti HG olarak bulabilirsiniz. HGlerin model yelpazesi çok çok feci geniştir. Yani bir model ne kadar ünsüz olursa olsun eşini dostunu vs takım halinde ölçekli olarak toplayabilirsiniz ki MGlerde bu boyutta bir kolleksiyon olanağı yok.

Ayrıca HGler MGlere göre gani gani kolay yapılır. Fiyatı ucuzdur, batırırım diye korkmanıza gerek yok. Boyama yada yapıştırıcı derdi de yok hem.

Yeni başlıyorsanız uçağa filan dönüşmeyen, sade dizaynlı bir MS yapın. Sonra kendinizi kademeli geliştirin. Örneğin 1/144 Zaku yada 1/144 Exia yeni başlamak için uygun olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada bikacda tshirt resmi koyalim anime merchandise diyoruz madem :p (bugun caddede ustunde hayvan gibi koltukta oturan L arkasindada kocaman L yazan deathnote tshirtumle dolastim (bana teee amerikanyalardan onu yolliyan arkadasima selamlar :D) baya bakan oldu ehaha deathnote yayilmsi turkiyede :p)

Sosyal ağlarda paylaş

oha kazak fetish Oo

nerv tshirtu var bende ^^ istanbulda onla gezen bi tip gorurseniz %90 benimdir aafsdfasdf

bide japon oyle bir yapmiski baskisi solmuyor arkadas kac defa yikadik acayip bole kumasi filanda cok kalite cikti

amerikadan bir haki bir kakashi tshirtu aldim orjinal, 4 yikamada rengi sapitti anca ev icinde giyilicek duruma geldi :/
Sosyal ağlarda paylaş

Gashapon'lar tek bir kez relase ediliyor çoğu zaman

bu yüzden rastgele isim yerine ileriki 2 ay içinde çıkacak figürleri araştır derim ben.

http://www.hlj.com/scripts/earlybird/?word2=&genre2=Fig&series2=All&type2=All&scale2=All&maker2=All

HLJden baktım ileriki 1 ay için Gashapon göremedim, Viktor gördüyse düzeltsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...