porsuk Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Dünya sağlık örgütünün yasakladığı fakat alternatifi olmadığı için halen kullanılan insan sağlığı için çok tehlikeli olan chip soğutucularının alternatifi Tükiyedeki bi nanoteknoloji şirketi tarafından bordan üretildi düşünsene la bütün chipli makinalarda içini açıp bi bakıyon chipe made in Turkey yazıyo edito veya petito : kaynak haberturk eski program Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 çok geriyiz ki nanoteknolojide heveslenmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 öyle deme sly, geçen gün gazetede vardı; bursalı bir perde üreticisi (elvin) odtü ile birlikte kendi kendini temizleyen nano perde yapmış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 hadi bakalım :p almanlar bilmemkaç sene önce palto gibi sıcak tutan atlet yapmışlardı soğukta askerler için benim bildiğim. daha war derim yine de ama hayırlısı, sevindirici tabi hiç yoktan iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Sly-One said: çok geriyiz ki nanoteknolojide heveslenmeyin bi yerden başlamak lazım tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 dünya da fazla ileride değil sanki bu konuda istesekte o kadar geri kalamayız henüz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 crysis teki suiti yapan kazanır diyim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 yok artık abi ne gerisi bazı konularda şu anda sollamış durumdayız bizim burda bilkentte UNAM ve NANOTAM var.Çok önemli akademisyenler aralıksız çalışıyorlar.Öğrenciler çalışıyor yani şu anda ODTÜ , Bilkent falan baya sağlam bu konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 yok dayı o değilde tonunu 3000$ satıyoruz bor madeninin general motor gibi şirketlerde işleyip 20 milyon dolara satıyormuş ilginç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 büyük angutluk o. fiyatı belirleme şansı da elimizde yani. nanoteknolojide 40 fırın ekmek yememiz lazım daha avrupaya kıyasla. tamam çok geri değiliz de onlar seri üretime geçince biz onlardan almak zorunda kalacağız ve o bittiğimiz andır, dışa bağımlılık devam ediyor. aselsan cep telefonu yaptı da niye hala nokia kullanıyoruz ? kimse almadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 adamlarda teknoloji var bizim gibi hala "7.4 yetmedi mi" gibi çağdışı ilkellik abidesi saçmasalak düşüncelerle uğraşmıyor.Yakında böyle giderse her yıldırımda dua etmeye başlıcak toplumumuz yıldırımlar yetmedi mi diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Aselsan'ı devlet desteklemedi. Aselsan 100 liraya telefon yaparken sen nokia'nın 50 liraya telefon getirip satmasına göz yumarsan senin teknolojin tabi gelişemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Sly-One abi UNAM ın yapımında çok yüksek miktarlarda para harcandı ve şu an türkiyenin her bölgesinden projelere açık ve ne olursa olsun şu anda avrupayla yarışıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 sg-1 sen ben almadık diyelim. milliyetçi geçinenler gidip alsaydı ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 bu arada zaten çok önemli projeleri seri üretime geçirebiliyorlar bu konuda şüphe olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 organik elektroniklerde geç kalmayalım da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 artık kısa bi zaman sonra israilde benzin veya mazot tarih olucak adamlar elektrikli otolar üretip caddelere sokaklara dükkanların önlerine otoparklara alışveriş merkezleri gibi yerlere kısaca araba park edebileceğiniz heryere batarya ve dolum için uygun aparatlar yerleştirmeye başlamışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Sly-One said: sg-1 sen ben almadık diyelim. milliyetçi geçinenler gidip alsaydı ya. Nohut,kömür ve istikrar diyorum. Vicdan mı cüzdan mı diyorum. Anladın sen onu. 3 liralık dururken vatandaş 5 liralığı almaz. Ama devlet diyecek ki "arkadaş, aselsan marka cep telefonu alandan KDV almıyorum" veya benzeri. Teşvik edecek yerli üretimi. O zaman 3 sene sonra Aselsan da 3 liralık cep telefonu yapar hale gelecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 bilkent unam bu konuda ciddi anlamda ileride. daha geçen haftalarda bu konuda bi seminer günü düzenlendi keşke gelip izleseydiniz diyorum. o zaman nerde neler yapıyoruz anlardınız. türkiye herşeyde geridir ilkesini bırakın. sen geri dersen ben geri dersem ülke geri gider. bi yerden başlamak lazım demeyip başlarsak bişeyler olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 porsuk said: yok dayı o değilde tonunu 3000$ satıyoruz bor madeninin general motor gibi şirketlerde işleyip 20 milyon dolara satıyormuş ilginçmetalurji&malzeme ögrencilerine bölum hocalarının kurdugu ilk cumle budur işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Biz teknolojide ileri ülkeleri yakalayamayız. Mümkün değil. Önce ekonomik olarak yakalamamız lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 ekonomik oalrak yakaliyabilmek icin birazcikta teknolojik oalrak arayi kapatman lazim herseyin basi uretim uretim=teknoloji teknoloji=uretim cok ureten ve disariya satabilen kazanir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zebilith Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 "bizden adam olmaz" geyiği bittiği gün biz avrupaya her alanda yetişiriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 halkin %40 indan fazlasinin tescilli capulculara ve yozlasmis zihniyete oy verdigi ulkelerden bir cacik olmaz bknz fransa bknz amerika bknz turkiye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 nanotek konusunda 80k nın üzerinde patent alınmış durumda, ve bu sanayi devriminden sonra yakalayabileceğimiz trenlerden biriydi malesef bunu da kaçırdık.. Nano tek sayesinde yapılanlarla ilgili ( her aalanda yapılanlarla ilgili) 1 sene boyunca sunumlar dinledim okulda haketen fark yaratabilirmiş.. bir örnek veriyim israilin yaptığı bir molukülü toprağın altına seriyorsun beli bir derinilğe üstüne toprağı seeriyorsun, suladığında yada yağmuş yediğinde molekül yapısına orantısız miktarda suyu katıyor fakat tekrar salması çok yavaş oluyor, bu sayede sen sulama yapmadan, sürekli nemli bir toprağın oluyor.. adamlar çölde istediğni yetiştiriyor.. sağlıkla ilgili de ilginç şeyler vardı kanser veya başka bir hastalıkla ilgili sıkıntıyı, ilaçların diğer sağlıklı hücrelere zarar vermeden sadece hasta hücreyi sarıp daha sonra yavaş yavaş yapısındaki etkin maddeyi salması sonucu hasta hücre yada dokuyu sindirdiğini gördüm.. haketen devrim niteliğinde şeyler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar