Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nanoteknoloji ve Türkiye

porsuk

Öne çıkan mesajlar

Dünya sağlık örgütünün yasakladığı fakat alternatifi olmadığı için halen kullanılan
insan sağlığı için çok tehlikeli olan chip soğutucularının
alternatifi Tükiyedeki bi nanoteknoloji şirketi tarafından bordan üretildi
düşünsene la bütün chipli makinalarda içini açıp bi bakıyon chipe
made in Turkey yazıyo

edito veya petito : kaynak haberturk eski program
Sosyal ağlarda paylaş

büyük angutluk o.
fiyatı belirleme şansı da elimizde yani.
nanoteknolojide 40 fırın ekmek yememiz lazım daha avrupaya kıyasla. tamam çok geri değiliz de onlar seri üretime geçince biz onlardan almak zorunda kalacağız ve o bittiğimiz andır, dışa bağımlılık devam ediyor. aselsan cep telefonu yaptı da niye hala nokia kullanıyoruz ? kimse almadı.
Sosyal ağlarda paylaş

artık kısa bi zaman sonra israilde benzin veya mazot tarih olucak
adamlar elektrikli otolar üretip caddelere sokaklara dükkanların önlerine
otoparklara alışveriş merkezleri gibi yerlere kısaca araba park edebileceğiniz
heryere batarya ve dolum için uygun aparatlar yerleştirmeye başlamışlar
Sosyal ağlarda paylaş

Sly-One said:
sg-1 sen ben almadık diyelim.
milliyetçi geçinenler gidip alsaydı ya.

Nohut,kömür ve istikrar diyorum. Vicdan mı cüzdan mı diyorum. Anladın sen onu.

3 liralık dururken vatandaş 5 liralığı almaz. Ama devlet diyecek ki "arkadaş, aselsan marka cep telefonu alandan KDV almıyorum" veya benzeri. Teşvik edecek yerli üretimi. O zaman 3 sene sonra Aselsan da 3 liralık cep telefonu yapar hale gelecek.
Sosyal ağlarda paylaş

bilkent unam bu konuda ciddi anlamda ileride. daha geçen haftalarda bu konuda bi seminer günü düzenlendi keşke gelip izleseydiniz diyorum. o zaman nerde neler yapıyoruz anlardınız. türkiye herşeyde geridir ilkesini bırakın. sen geri dersen ben geri dersem ülke geri gider. bi yerden başlamak lazım demeyip başlarsak bişeyler olur.
Sosyal ağlarda paylaş

nanotek konusunda 80k nın üzerinde patent alınmış durumda, ve bu sanayi devriminden sonra yakalayabileceğimiz trenlerden biriydi malesef bunu da kaçırdık.. Nano tek sayesinde yapılanlarla ilgili ( her aalanda yapılanlarla ilgili) 1 sene boyunca sunumlar dinledim okulda haketen fark yaratabilirmiş..

bir örnek veriyim israilin yaptığı bir molukülü toprağın altına seriyorsun beli bir derinilğe üstüne toprağı seeriyorsun, suladığında yada yağmuş yediğinde molekül yapısına orantısız miktarda suyu katıyor fakat tekrar salması çok yavaş oluyor, bu sayede sen sulama yapmadan, sürekli nemli bir toprağın oluyor.. adamlar çölde istediğni yetiştiriyor.. sağlıkla ilgili de ilginç şeyler vardı kanser veya başka bir hastalıkla ilgili sıkıntıyı, ilaçların diğer sağlıklı hücrelere zarar vermeden sadece hasta hücreyi sarıp daha sonra yavaş yavaş yapısındaki etkin maddeyi salması sonucu hasta hücre yada dokuyu sindirdiğini gördüm.. haketen devrim niteliğinde şeyler..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...