Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AoC Türkçe Fan Sitesi / Paticik AoC Bölümü

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Hmm. Aslında tasarım fena değil, zamanında baya mesaj da atılmış. Ama güncellenmemesi hoş değil tabi. Var mı başka?

Türkçe public bir Wiki açsak nasıl olur sizce? Skill, class, quest, item, dungeon vs açıklarız. Her isteyen bir şeyler ekler, katkıda bulunur.
Sosyal ağlarda paylaş

Update etmek sorun olduğu için public wiki dedim zaten. Wikide herkes katkıda bulunabildiği için güncellik derdi daha az oluyor. Tabi yine admini, moderatörü oluyor ama onların görevi içeriği sağlamaktan çok, içeriğin düzgün sağlanıp sağlanmadığını kontrol etmek oluyor.

Tek kafamı kurcalayan, şimdiden belli bir içeriği sahip olan iki ingilizce wiki varken yeni açılacak Türkçe bir wikiye gerek olup olmadığı.

http://www.wikiaoc.com/The-Age-of-Conan-Wiki
http://aoc.wikia.com/wiki/Main_Page

Şahsen benim bu tip genel bir Türkçe bir kaynağa ihtiyacım yok. Daha çok rehber, makale tarzında Türkçe yazılar hoşuma gider. Türkçe wiki olsa ve belli bir içerik sağlansa yeterince kullanan olur mu dersiniz? Değer mi yani?
Sosyal ağlarda paylaş

türkçe wiki fikri bence güzel ama moderatörlerin iyi seçilmesi lazım. Güncel haberler patch notlarının çıktığı an türkçeleştirilmesi siteye ilgiyi arttırabilir.

edit:yanlız şöyle bir durum var ingilizce bilgisi az olan bir kitlenin Aoc oynayıp oynamayacağıda şüpheli bir durum zaten çoğunluğu ingilizce bilen kitle yabancı siteleri takip etmekte.
Sosyal ağlarda paylaş

Bnece bu kaynağa ilerde çok ihityaç duyacağız(İlerde derken 10 gün sonra)Questler nasıl yapılacak,bunların püf noktaları,crafting,Classlar konusunda yardım.Wiki tipi bir şey güzel olur ama düzen nasıl sağlanır bilmem.Burda yaşanana bir bakın.Arkdaşlar saolsun bilgileri bizimle paylaşıyorlar ama aynıkonu hakkında bir sürü başlık açılmış oluyor.Bütünlük olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Guru said:
mmo sitesi yapmak sorun degil update etmek sorun, bkz. Warhammer actik ama update edecek yeterli kisi yok, eger %100 garanti verilirse update icin nedanko ile konusup AoC sitesinide hazirlayabilirim.

ben istediğiniz kadar yazarım =)
FAQ bölümü falan da oluştururuz her yeni başlayan oyunla ilgili aynı soruları sormayacağı bi platform oluşur
Sosyal ağlarda paylaş

Evet wiki kulağa hoş geliyor da, şöyle bir düşününce o kadar geniş ingilizce kaynaklar varken pek de mantıklı gelmiyor. Sonuçta içerik olarak onlara yetişmek pek mümkün olmayacak. AoC oynayacak olanların pek ingilizce sıkıntısı olacağını da zannetmiyorum.

Türkçe rehberlerin, makalelerin eklenebileceği blog tarzı bir sitenin yine de hoş olacağını düşünüyorum ama. Eski ultimatr'deki yazılar gibi hani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...