Cuce Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 biraz daha kucuık olceli alsaymış guvenlik önlemin, artan parayla iki sınır karakolu'unu taşısaymış güclendirleymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Pek bişey harcamamışlar son 6 ayda, sadece “20.916 bin YTL”cik. Rakamı yazıştaki çakallığa bakar mısınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 CİK CİK GEMİCİK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Önceki cumhurbaşkanıyla yeni gölgesinin yaptığı harcamalar belli. O kadar para kimin elinden çıkıyor, çıkan para kimin için harcanıyor, o parayı kim alıyor? Amcaoğulları güvenlik işine el atmıştır herhalde. Bunca zamandır başka cumhurbaşkanının aklına gelmedi o harcamalar değil mi? Kırmızı ışıkta bekleyemeyen gül zeki tabi. Bakmış millet "bizi yol" diye yalvarıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Böyle adamın yaşamasına izin vermezler avrupada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 ya bişilere niye objektif bakamıyosunuz allahaşkına. eğer gülü ve akp yi tartışacaksanız ayrı ama güvenlik önlemlerinin artırılmasını tartışacaksanız bu böyle olmazki.. bütünnnn devletlerin, devlet başkanları veya cumhur başkanları tartışmasız sıkı bir koruma altına girerler. nerede iş yapıyorlarsa nerede oturuyorlarsa iyi korunurlar. yolarda arabayla giderken arabaları zırhlı ve koruma konvoylu olur. bu noktada oy verdiğim veya sempati duyduğum parti akp olmamasına rağmen, gülün bu hareketini takdir ediyorum. şimdi bi de şöyle bakın. çankaya eski bir köşktür. yıllar içinde defalarca koruma ve güvenlik adına tadile edilmiş bakıma alınmış sistemleri yenilenmiş bir yapıdır. ancak son 10-15 yıldır o köşkün içinde bu konuda bir adım atılmamıştı, yani zamanı gelmiş bişeydir. adam akp li diye cumhur başkanlık köşkününün yapısal güvenliğini arttırtamayacakmı? beyaz saray neden o kadar korunaklı. beyaz saray dün yapılan yeni modern bir bina değil ama her yıl sürekli camı kapısı değiştirilir. tank topuna bile dayanacak pencereler takılır. teknoloji geliştikçe yenilenir.. ayrıca bu düzenleme sadece gül için değil. adam zamanı gelince çıkıp gidecek. ondan sonra gelen oturacak orda. size soruyorum, bu gün atatürk yaşasaydı onu korunaksız dımdızlak ahşap bir köşkte oturturmuydunuz ? hiç sanmıyorum, bence atatürkü yerin bimilyar kat altında sonsuz güvenlikli biyerde saklardınız, ölmesin de icraat yapsın diye. peki ya gülden sonra ikinci bir atatürk gelirse ! ya gelicek kişi süper işler yapıyo diye suikast düzenlerlerse? cumhur başkanının kim olduğu önemli değil, ebem bile olsa, suikaste kurban gittiği zaman ülke krize girer, prestij kaybı, borsa düşer. valla kimse kusura bakmasın, kanımdan canımdan olmayan biri öldürüldü diye daha az para kazanmak işime gelmez. tabi bu son cümle kişisel ve dolaylı bir etkinin dışa vurumudur, konunu bel kemiği değil :) herneyse, sezere zırhlı arabanın camını açtı diye salak diyen arkadaş mesela.. şöle sölim tc tarihinin en harika cumhur başkanlarından biriydi. ona salak denmesine razı olmam ama evet yaptığı salaklık. ya! benzini değil kendini düşün. sen bize lazımsın. olmaz olmaz, ya biri çıksa vursa etse. ha nedir tabi böle bişeyi kolay kolay yabancı biri yapamaz. onun istihbaratını, daha suikasti işleyecek kişinin bile haberi yokken alıyor istihbarat servisleri o da ayrı bişey neyse. ha bir de ayrıca, koruma vs halkla yakınlık konusu da her zaman başkanları zorlamıştır. halkla bütünleşip milletle sarılsınmı, yoksa korumanın arkasında mı kalsın? mesela bill clinton ın über düber zırhlı limuzini yolda kalmıştı bi keresinde. clinton arabadan çıkıp yoldan geçenlerle beraber arabayı itmişti, çalıştırmışalrdı. halk adama bi kere daha aşık oldu, ama korumalar anasına kimbilir kaç kere sövmüştür lol. veya bkz: (eğer yanlışsa düzeltin ülkenin adından emin değilim) isviçre başbakanı (bayandı rahmetli - ve 2-3 yıl içinde oldu bu olay)korumasız takılan biriydi. ben korumaymış zırhlı arabaymış istemem, halkın insanıyım diyrodu. halk da tapıyordu kadına. bi gün her normal insan gibi markete giridip süt alırken içeri giren bir muhalifi sıktı kafasına yürüdü gitti.. ülke öylesine muhteşem ve harika bir yöneticiden oldu yok yere.. şimdi sakın bana gül lazım diil süper diil ona suikast yapsılar sonaki iyiyse koruruz demeyin. yorumumun başında da söyledim objektif olun. tartışılan mevzu koruma sisemlerinin gerekli olup olmadığı çünkü.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Dragonmax said: herneyse, sezere zırhlı arabanın camını açtı diye salak diyen arkadaş mesela.. şöle sölim tc tarihinin en harika cumhur başkanlarından biriydi. ona salak denmesine razı olmam ama evet yaptığı salaklık. ya! benzini değil kendini düşün. sen bize lazımsın. olmaz olmaz, ya biri çıksa vursa etse. ha nedir tabi böle bişeyi kolay kolay yabancı biri yapamaz. onun istihbaratını, daha suikasti işleyecek kişinin bile haberi yokken alıyor istihbarat servisleri o da ayrı bişey neyse. buyrun ben değilim yapılan iş için zaten benim tamımlamam, ama salaklık kelimesi de uygun deil; uzun süre sonra tekrar okuyunca, tedbirsizlik ve risk almak desem daha düzgün olurmuş postun geri kalanı tartışmasız en iyi mesaj, +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Aket-Atum said: forgiver said: ayrıca restorasyonun kralını yaptırırdım bende cumhurbaşkanı olsam, kalmazdım o köşkte direk daha önce 10 kişi 324442 kez sevişmiştir o yatakta, oda da, duvarlar, kapılar hep sex kokuyordur, mutfakta, masa da neler dönmüştür, temizlensin yenilensin anca öle ironi yapıyosun değil mi? yoksa bu kadar kütük olmak için ne yapmak gerek söyle de yapmayalım hiç mi csi ny izlemedin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Şimdi dragon öyle bi yazı yazmış ki, cumhurbaşkanı hiç korunmasın, hatta gelsin bizim evde yatsın kalksın diyoruz sanılacak. Şimdi, rakam şu : 18.8 milyon YTL Bu rakama değil Çankaya Köşküne güvenlik önlemi, komple köşkün üstüne zırhlı camdan fanus yaptırırsınız. Bu paranın tamamının köşk korunmasına harcandığını düşünmek bana pek mantıklı gelmiyor. Kaldı ki, eski cumhurbaşkanları böyle bir parayı harcamadan da rahatlıkla korunabiliyordu. Orada kimbilir ne güvenlik önlemleri vardır zaten, bu cumhurbaşkanlarının en akıllısı Gül de diğer hepsi de salak değil ya. Özal dışında vakti gelmeden ölen bi cumhurbaşkanı biliyor musunuz son 30 yılda? Eğer o binada en az 50 yıllık yeraltı sığınağı ve tünelleri yoksa ben burada eşşek gibi anırmaya hazırım, sevgili vekilimiz DMMF'nin terbiyeli deyimiyle. Ayrıca siz sanıyor musunuz ki bu hizmet binası denen yere sıradan vatandaş elini kolunu sallayarak girebilecek. Bugün Güniz Sokak'ta bile siviller cirit atıyor, gelen geçene kimlik soruluyor, Demirel'i korumak için. Çankaya'yı varın siz düşünün. Ayrıca 2, "zırhlı arabayla gezsin, o bize lazım" mantığı anca "padişahım çok yaşa" diyen doğu kültürünün mantığıdır. Şimdi Sezer zırhlı arabayla gezaerken yolları kapattırsaydı, kuş bile uçurtturulmasaydı bu sefer de alkışlayacak mıydınız, "helal olsun, bak bu adam bize lazım, ne güzel koruyor kendisini" diye? Ayrıca 3, simsiyah zırhlı arabayla dolaşmak yerine, hafif zırhlandırılmış fıstık yeşili fiat uno'yla dolaşmak (sabah sabah gördüm, moralim bozuldu, nası bi renk o ya) daha güvenli olmaz mı? Hani ecnebilerin "element of surprise" dedikleri "şaşırtma unsuru" babında? Ayrıca 4, o 18 küsür milyonun üstüne, son 6 ayda 20 milyon daha harcanmış, eh bunlar da köşk korumasına gitmiştir herhalde. Ayrıca 5, forum şıracısının hemen +1 çakmasına hiç şaşırmıyorum artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 sg-1 said: Şimdi dragon öyle bi yazı yazmış ki, cumhurbaşkanı hiç korunmasın, hatta gelsin bizim evde yatsın kalksın diyoruz sanılacak. hahaha :) iyiydi sg-1 said: Ayrıca 2, "zırhlı arabayla gezsin, o bize lazım" mantığı anca "padişahım çok yaşa" diyen doğu kültürünün mantığıdır. Şimdi Sezer zırhlı arabayla gezaerken yolları kapattırsaydı, kuş bile uçurtturulmasaydı bu sefer de alkışlayacak mıydınız, "helal olsun, bak bu adam bize lazım, ne güzel koruyor kendisini" diye? valla lazım olsa da olmasa da prosedür gereği koruyacaklar korumaları gerek hatta korusunlar bi zahmet. ayrıca güvenlik gereği yolları kapatan değil sadece camını kapatan cumhur başkanı ftw dir. diğer türlü saygısızlıktır. bu konudaki en doğru örnek kübanın eski diktatörü fidel castrodur (diktatör kelimesi artık ayıp kaçıyo bence adama). sg-1 said: Ayrıca 3, simsiyah zırhlı arabayla dolaşmak yerine, hafif zırhlandırılmış fıstık yeşili fiat uno'yla dolaşmak (sabah sabah gördüm, moralim bozuldu, nası bi renk o ya) daha güvenli olmaz mı? Hani ecnebilerin "element of surprise" dedikleri "şaşırtma unsuru" babında? bak bunu ben de hep düşünmüşüdür ama gene de bi şekilde istihbaratını alıyo millet. saçma bi şaşırtmaca olur o. anca kendisi şaşırır adam, aha uno makam arabası diye lol. sg-1 said: Ayrıca 4, o 18 küsür milyonun üstüne, son 6 ayda 20 milyon daha harcanmış, eh bunlar da köşk korumasına gitmiştir herhalde. e oha çok harcamış ama artık. duvarları yıktırıp titanyumdan duvar diktirip onları da altın mı kaplatıyo anlamadım. ama yine de bu kadar çok harcama (eğer gerekli değil ise) olmaması koşuluyla güvenlik arttırımı mutlaka göz ardı edilmemesi ve sürekli yenilenerek güçlendirilmesi gereken bir konu bence... sg-1 said: Ayrıca 5, forum şıracısının hemen +1 çakmasına hiç şaşırmıyorum artık.niye nan, güzeldi postum bikerem (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 bende de korkar azcık ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pýtýk Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 karısından korkuyodur bi kere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 allahindan korkmuyo onu biliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Bazı arkadaşlarımızın davulluğu gerçekten gözlerimi yaşarttı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Sezer_ile_Gul_arasindaki_fark_207393_9&Newsid=207393 Abdullah Gül, Ahmet Necdet Sezer'in bütçesini iki yılda katladı Gül: 69.3 Milyon YTL - Sezer: 17milyon YTL Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bütçesini iki yılda katladı. Cumhurbaşkanı Gül'ün 2009 bütçesi, 2008 yılına göre yüzde 25 artışla 69.3 milyon YTL'ye çıkarıldı. GÜL 2 YILDA KATLADI Sezer ise görevi bıraktığı 2007 yılında TBMM'den 33.9 milyon YTL ödenek aldı. Ancak Sezer, görevi devrettiği 28 Ağustos 2007 tarihine kadar bu ödeneğin sadece 17.2 milyon YTL'lik bölümünü kullandı. Gül ise, 2007'nin geri kalan bölümünde 13.3 milyon YTL'lik harcama yaptı. Kalan 3.5 milyon YTL'lik ödenek ise iade edildi. 2009 YILI ÖDENEĞİ % 25 ATTIRILDI TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Cumhurbaşkanlığı'nın bütçesi görüşüldü. Görüşmelerde, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 2009 yılı ödeneği, 2008 yılına göre yüzde 25 artışla 69.3 milyon YTL'ye çıkarıldı. Gül, 2008 yılı için TBMM'den, bir önceki yıl yapılan harcamaya göre yüzde 82 artışla 55.6 milyon YTL'lik ödenek aldı. Gül'ün, yılın ilk dokuz aylık dönemindeki harcaması ise 36.9 milyon YTL oldu. ÇANKAYA İÇİN 4.5 MİLYON YTL Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, sadece Çankaya Köşkü'ndeki makamın yenilenmesi için 4.5 milyon YTL harcadıklarını ifade etti. (Radikal) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 ayip ama bu yav yani evet gulun bir sanssizligi 'onceki donem'in sezerin donemi olmasi ama yine de biraz utanir sikilir insan bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 devletin mali deniz, yemeyen ateist. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Zamanını köşkte oturarak geçiren bir cumhurbaşkanı ile , devamlı ülke dışında ziyaretlere giden ve devamlı yurt dışından ziyaret kabul eden cumhurbaşkanının harcamalarının farklı olması garip olmasa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Aya gitse o kadar fark olmaz, kas biraz daha, şeyh uçmaz mürid uçurur nasılsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 O harcamaların hepsi kayıtlı olarak yapılıyor öncelikle , hiçbir cumhurbaşkanı cebine atamaz o paraları. Burdaki kasıt cumhurbaşkanı devletin parasını yiyor ise dediğim gibi bunlar kayıtlı ödemeler. Şunu şurda söylemek için ya da bilmek içinde hiç kasmaya gerek yok. Düşünmemek için kasmak lazım seni çok kasılır gördüm sg-1. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 ekonomi iyi , ülke rahat, vatandaşın karnı tok , bürokratlarımıza helali hoş olsun bu paralar, çift çift arabalar , yanar dönerli hizmetler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Cebine atmak? Nerde böyle bişey yazmışım veya ima etmişim? Kendi kendine yakalanıyosun aslında. "Kas"tan kastımın bahane uydurmak olduğunu bile göremeyecek kadar "kas"ılmışsın. Devletin parasını görgüsüzce har vurup harman savurmaktan bahsediyoruz, taa bu topiğin ilk mesajından beri. Küçük bir bütçeyle de iyi cumhurbaşkanlığı yapılabileceğinin kanıtı önümüzdeyken daha ikinci senesinde bu bütçeyi dörde katlamış birine görgüsüz sıfatını gönül rahatlığıyla takabilirim. Ha buna bahane olarak, "çok geziyor"u gösteriyorsan o da bi başka komedi zaten, neresinden tutsam elimde kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Cebine atıyor dedin demedim , iyi oku. said: Burdaki kasıt cumhurbaşkanı devletin parasını yiyor ise dedim. Az bütçe ile iyi cumhurbaşkanlığı yapılabildiğini gördük diyorsun. Hayır ben görmedim. Kusura bakma hangi ülkelre gitti ? Kaç devlet adamı ile temaslarda bulundu. Yanında kaç defa heyet götürüp ülkeler arasındaki işlişkiler ile ilgili aktif oldu ? Az harcama yaparak köşkte oturmak iyi cumhurbaşkanlığı ise evet seninle konuşacak birşeyimiz kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Horizon said: Az bütçe ile iyi cumhurbaşkanlığı yapılabildiğini gördük diyorsun. Hayır ben görmedim. Kusura bakma hangi ülkelre gitti ? Kaç devlet adamı ile temaslarda bulundu. Yanında kaç defa heyet götürüp ülkeler arasındaki işlişkiler ile ilgili aktif oldu ? Koysana şunun bi listesini, karşılaştıralım. ApoGül nerelere gitmiş, Sezer nerelere gitmiş, bi görelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 diplomatik iliskiler illa yuzyuze konusularak gelisiyor diye bi durum mu var,yazısması yok mu bu olayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar