Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Var mı Ales'e giren? Pazar günü İTÜ inşaat fakültesinden giriyorum ben (beni tanıyanlar buna gülecek). İstediğim başka üniversiteler olmazsa herhalde burda (boğaziçi) fizikte yapacağım yüksek lisansımı o da olmasa biyoinformatik falan belki sabancıda. Bizim bölüme kalırsam (genetik) boğazımı kesip intihar edebilirim. Ondan önce matematik bölümlerine bile başvururum heh d: Çalışmaya başladım bugün. Test aldım çözdüm ama milletin hazırladığı testler çok kötü lan rezalet ötesi. Direk ösym'nin sitesine girip arşivi indirsin girecek olan varsa. Girecek olanlara başarılar, bi de sözel'in sonundaki mantık soruları eksikmiş gibi gelebilir başta ama onlar eksik değil sadece bazı bilgileri bilerek vermiyorlar bi kaç teste bakınca onu anladım heh. Cevaplarda, soruda ismi geçmeyen değişkenler, ayşeler, fatmalar, kırmızı toplar vs görürseniz şaşırmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 sabancı lütfen. zırt pırt kapısını çalabileceğim biri lazım :P ps: başarılar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Ha bişey daha ben seneye yapacağım başvurularımı ama alesin iki sene geçerliliği var erkenden giriyorum (yani umarım vardır sdf). gerçi bunu söylemek için geç sanırım tabi sene içinde başka bir sınav daha yapmıyorlarsa. yapıyorlarsa bu fikri değerlendirebilirsiniz d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 nub sorusu Yurtdışında master için Ales gerekiyor mu ? saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Hayır ama ingilizce yeterlilik için toefl gerekiyor ayrıca bir de alesimsi bir sınav olan gre - general gerekiyor. Bazı üniversiteler gre - subject isteyebiliyor ki o da gireceğin bölüme göre bir test ( yani gre-math, gre-phys ) gibi. Bazı üniversiteler ise başvuranın tercihine bırakıyor o testi yapmayı ama her zaman iyi bir puan olumlu (oldukça olumlu) çünkü gre-subject testler ağlatıyor, alesteki ali li ayşeli sorulara benzemez, 4 sene ne gördüysen takır takır çıkar hepsi karşına. dolayısıyla gre-subjecte gireceksen ve kendine güvenmiyorsan yazdan çalışmaya başla mesela heh. Ben feynman fizik derslerini ve mitden bir kaç open course okuyup/izleyip bitirmeyi umuyorum. Tabi bunların da maksimum %10'nu yapacağımı biliyorum. Ayrıca bölümüm genetik ama karşıma gre - moleküler biyoloji koysalar fizikten kötü yaparım herhalde çünkü gre - moleküler biyoloji testleri ezberin doruk noktası oluyor 4 sene önce gördüğün metabolik bir olayın beşinci adımındaki enzimin ismini falan soruyorlar. Dolayısıyla gre'nin sitesine girip örnek testler inceleyip çalışma stratejisi belirlemende fayda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Çalışmaya gerek olmayan bir sınav. ÖSS yi yapıp üniversiteye girmiş adam bu sınavı yapamazsa yalan olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 zaten genelde üniversiteye girmiş insanların alesle ilgili en büyük sorunu soruları yapamamak değil, zaman ve dikkatsizlik sorunu oluyor. Dolayısıyla biraz oturup tekrar hızlı soru çözmek üzerine pratik yapmakta fayda var insan össdeki hızını kaybediyor elbet ki. zaten bu sınav össden daha kolay oldukça ama dediğim gibi genelde insanlara zaman yetmiyor heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 geçen sene sayısal sözel süreleri ayrılmıştı bu sene istediğin gibi kullanılacak zaman sorular össden kolay ama öss tipi sorulara 1dk dan daha az süre harcamassan kalan sorulara süre yetişmiyor say2 nin katsayısı daha yüksek o yüzden say1 önde diye ondan başlamayın. kpss ye hazırlanıyorum matematik pratiği yaptım bol bol, bu sınavda biraz tecrübe kazanırım diyorum, bi de geçen sefer ki sınavın intikamını alcam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 ALES e basvurdum ama yurtdisindan kabul gelince girmeme gerek kalmadi gibi gozukuyor su anda. Ama hala girip girmeme konusunda kararsizim. Zaten yakin olur belki diye Taksim sectim, Sariyer geldi. Daha dogrusu Maslak Jeofizik'te girecegim. Useniyorum acikcasi. Kitap acmadim zaten. Okulun yerini biliyorum da toplu tasima ile nasil gideriz Taksim'den? Neye binmek gerekir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 hım otobüs var abi . sarıyer otobüsleri sor maslaktan geçenler diye , o bostancı otobüslerinin olduğu yere yakın bir yerden kalkıyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Gitmedim sinava =( Gelince yazin bakalim nasil gecti sinaviniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 sayılsal abandım sözelden 40 soru yapmaya vakit kaldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 hepsini yaptım sözelden 7 soru kaldı (yani 73 soru yapmış oluyorum). Geometride bir soruya takılmasam onları da yapardım herhalde. Oturup şimdi kendime ceza niyetine euclid's elementsi okuycam heh. sayısal 2de üstü kapalı bir biçimde bilgisayar dünyasından temel sorular sorması gözlerimi yaşarttı. Misal o bahsettikleri çarpma yöntemi "russian peasant multiplication" olarak geçer ve bilgisayarların çarpma işlemini yapma yöntemidir. Yine bir "weighted shortest path" problemi vardı heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Sayısalda resmen bir binary disivion sorusu vardı, computer architecture dersindeymisim gibi hissettim o soruyu cozerken hehe. Dedigin o "russian peaseant multiplication" sorusuydu zaten, ama Ardethcigim bilgisayarlar illa o yöntemi kullanmazlar hehe o da ufak bir detay olarak kalsın burda. Ayrıca bi tek ben mi yetiştirip önceden bitirdim yahu? 1 test bile çözmedim, kesin yetiştiremem diyordum da ÖSS bilgileri herhalde omurilige yerlesmis ilk bi 20 dakika bocaladıktan sonra sınav gayet düz gecti? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Tübitak bursu için girmiştim, sözelde 20 boş kalınca yalan oldu :) 6 ay sonra permutasyon & kombinasyon formüllerini ezberleyip bir daha denerim artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 yav yeni başlık açmayayım dedim, 15 ekim de bitiyodu sanırım ales başvuruları. evin falan peşinden koşarken kaçırdık tarihi. yılda bir kere mi yapılıyor bu ales sınavları? ayrıca (Hiç sanmasam da) geç kayıt falan olanağı var mıdır sonbahar dönemi için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 yılda iki kere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 konu açmıştım di mi ben 90-92 gibi bişey aldım ben bundan sdf gerçi bu çok kolay pazar gre fiziğe giricem ya da gre fizik ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 ales sonbahar ve bahar dönemi olmak üzere iki kez yapılır efendim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar