Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hep Beraber Varmıyız?

redcap

Öne çıkan mesajlar

ya ben bu threadi "salllaaa" demiştim sonra ne hale gelmiş yaw :)

neyse konuya gelelim,

1. bu iş için cvs falan gibi kimin ne yaptığı cart diye anlayıp bulabileceğimiz bir sistem lazım

2. platform independent olması tercihimdir emülatörün

bu sebeplerle ben bir şeyler yapılacaksa 1 ve 2 nolu sebeplerden ötürü POL server üzerinde yapılması taraftarıyım...

bunun sebebi RunUO hakkında bilgim olmaması değil, çünkü "POL hiç kullanmadım ne kadar esnek bilmiyorum ama RunUO oldukca esnek." da diyen çıkabilir, "RunUO hiç kullanmadım ne kadar esnek bilmiyorum ama POL oldukca esnek." da diyen çıkabilir gel gelelim serverla olan iletişimi ne olacak ?

RunUO Windows serverda güzel çalışıyor olabilir, (yada çalışıyor mu ? arada bazı hatalarda makinayı restart etmek gerekiyormuş diye duydum, olmayadabilir nokta bu da değil :)) ben Windows Server'a güvenlik açısından karşıyım, hotmail backend serverları bile bsd üzerindeyse yani adam kendi yaptığına bile güvenmiyorsa biz neden güvenelim ki ? (Windows vs. Linux gibi bir konu açmıyorum, güvenlik açısından Windows ele bile alınmaz bence, eğer ki biri bütün patchleri yap, iyi bir firewall kur vs. vs. gibi bir şeyler söyleyecekse farklı thread açıp link versin konu dağılmasın :))

Bu durumda RunUO yu linux ta kurmak gerekecek, peki RunUO verimli mi linuxta ?

Bu sorulara cevap arayalım, sonrasında RunUO olursa onu da öğreniriz neler öğrenmedik ki isteyince ...

Not: bu ben de varım demek ;)[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

Sen varsin da, sanirim biz yine fikirleri Ethernass cercevesinde gelistirecegiz. :) Insanlar pek sikildilar hemen :)

.NET Framework `un SourceForge bir Linux Surumu yapiliyormus duyduguma gore.. Tabii bir hayli basic bir sekildeymis su andaki halinde..

Zaten herzaman bir Framework, VM , zart zurt uzerinden bir programi calistiramaya karsiyim, ama deneriz.. Hangisi yuksek performans ve stabilite gosteriyorsa onu seceriz - eger bir proje olsaydi tabii..

POL en son surumu ie beraber, bir onceki surumune fark etmis performans ve stabilie acisindan.. Ozellikle Linuxta :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

Ya siz yanlış anladınız, ya da ben.

Ben burada bir UO Sunucusu kurmaktan bahsetmiyorum ( ya da Generic bir MMOPRG Sunucusu ).. Bir dünya yaratmaktan bahsediyorum. Yani bir çok teknik adam ve 2-3 tane world builder ile iş halledilir. In-Game yöneticiler bizi ilgilendirmiyor.

Sadece dünyayı yapabilmekten bahsediyorum. Ha proje bitme aşamasına gelir de grup içindeki kafa dengi 3-4 kişi bir sunucu kurar, onu bilemeyeceğim. Ama amaç yeni bir sunucu kurmak değil ( en azından benim amacım )..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Ha o tür sistemleri dert etmeyin. Böyle bir projeye başlanırsa ben CVS i de kurarım, Wikki yi de zartı da zurtu da..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

neter pardon ama zamanında hobbitte oynamış (mumchamber'da oynamıştı) biri olarak burdaki fikirler ethernass gibi bir sunucu kurmak adına olmadığından, ethernass'ın politikasına da denk düşeceğini tam olarak düşünmüyorum. yani bu ethernass projesinden farklı bir oluşum sanırım :) [ben mi farklı düşünüyorum ya da ?]
sharky sende sanırım caymaya başladın, bahane buluyorsun :P iki sayfa kimse bişey yazmadı diye siteme başlama yahu :)
ama daha önce belirttiğim gibi, eğer böyle bir proje varsa daha iyi iletişimin kurulacağı bir platforma taşınmalıdır fikirler.
runuo vs pol tartışmasına katılacak teknik bilgim olmaması münasebeti ile bu konuda sessiz kalıyorum ;)
iyi günler arkadaşlar...[signature][hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz basima gelecekleri bildigim icin cayiyor gibi gozukuyorum.

Bu tur bir proje teknik bilgi kadar, heves de ister.. Amator ruh ister.. Bu thread`in ilk bir kac sayfasinda bu ruh vardi insanlarda, fakat su anda goremiyorum.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

eğer bahsi geçen o "ruhsuz" bensem, aynı amatör ruhu taşıdığımı tekrar hatırlatırım. :)

fakat çekindiğim noktalardan birini -en bencilce olanını- tekrar hatırlatmak isterim, POL Scripting hakkında hiçbir fikrim yok. bunun dışında olanları da yukarılarda bir yerlerde belirttim. fakat ben yine de bu projede ısrarlıyım. fakat bu şekilde çok zor oluyor tabiiki.. foruma yazarak nereye kadar gider bilemiyorum. böyle 9. sayfa olunca insanlar da soğuk bakıyordur bu konuya..

sunucu açmak konusunda; bence amaç sunucu açmak olmamalı fakat bir sunucu kesinlikle açılmalıdır. bu fikrin testi, kontrolü ve gelişmesinin en güzel yolu budur gibime geliyor.

web sistemi ya da sql - asp vs. bilgisi ile ilgili olarak, MCP (Microsoft Certified Professional) (@MSSQL Server) setifikasına sahibim, yani microsoftçuyum. hatta damarımı kesseniz kanım beyaz-mavi akar :P (*sharky'e bakar*) (hemen not düşmem gerekli, öyle microsoftçu fian değilim. amaç sharky'e taş atmak). :P Asp.NET bilgim de var. (fakat çoğu teorik.) yanaşır mısınız bilmem ama bu tarz Windows tabanlı sistemlerde yardımcı olabilirim. ama sharky yanaşmaz. :P

son olarak neter belki MuadDib ismini bir yerlerden hatırlar..
ya da Rummneheim kardeşleri. (*ractabilmemneye bakar*)[signature][hline]its supersonic

[Bu mesaj MumChamber tarafından 01 February 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Her Mıcrosoft cuya karsı o tur bır tavır tutunsaydım, damarlarında o renklerde kan barındıran sevgılıme de vaktı zamanında yanasmamıs olurdum :)

Lakin, işin içine sunucu girerse... Micro$oft a kafam girsin pardon ama :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

yaw diğer threadi open source tartışmasına çevirdik. bunu da microsoft tartışmasına çevirelim :P

kullanıcıların çoğu microsoft tabanlı ürünler kullanırken ve platform bağımsızlığı herkesten çok microsoft desteklerken (client side olarak) rasyonel olan tercih microsoft olmadır bence.

pek tabi linux, linux türevleri ya da diğer işletim sistemleri (işletim sistemi denemeleri bu bağlamda daha doğru olur) güvenlik ya da yönetim konusunda kolaylıklar, faydalı özellikler ya da açık ara üstünlük sunabilir, fakat bu işten para kazanmayı planlayan biri olarak non-microsoft türevi sistemlerin sadece kısıtlı alanlarda kısıtlı insanlara hitap ettiğini biliyorum.

mesela adamın biri palm cihazıyla geldi, bana şöyle bir program yaz dedi. oturup assembly'sini ya da onu destekleyen dilleri öğrenmek gayri akılcıl bir çözümdür. akılcıl olanı ise .net dillerinden birini öğrenmek, palm cihazına .net framework kurmak ve çalıştırmaktır. *

kısaca tekrar düzenlersem, microsoft diğer ürünlerin sunduğunu ve fazlasını daha yüksek fiyata(hem de çok daha yüksek fiyata) sunuyor. bir dalda uzmanlaşmak için linux uygun olabilir fakat yazılım dillerinden birinde ya da herhangi bir sektörde uzmanlaşmak için bence microsoft..

* bu palm cihazı geyiğini denemedim. hatta bir palm cihazının nasıl çalıştığını dahi bilmiyorum. ama gelin görün ki bu örnek microsoft'çuların dayanak noktalarından biri bu olduğu için çok verilir. Hatta .Net Framework'un de çıkma nedeni budur. programınız önce MSIL'e çevrilir. çalıştırma anında Framework bunu uygun assembly'e çevirir. böylece aynı programı framework yüklü herhangi bi işletim sisteminde çalıştırabilirsiniz. (yani artık "95,98,2000,XP compatible" tarzı yazılar yerine "requires .Net Framework 1.1" göreceğiz. bence süper.)
[signature][hline]its supersonic

[Bu mesaj MumChamber tarafından 02 February 2004 02:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Izmir de tanıdığım iki güzel insanın kurduğu bir Linux Şirketi var.. Şirket özel firmalara Linux konusunda destek sağlıyorlar, kurulmlar yapıyorlar v.s. v.s. Evet tek yaptıkları şey bu.. Firmaların vermek istedikleri paralar inanılmaz sıfırlarla dolular..

Eğer bir hizmet verecekseniz, ve bu internet üzerinden olacaksa - ki yakın bir zamanda herşey internet üzerinden olmaya başlayacak, 7/24 tam destek hizmet vermelisiniz. Linux, BSD ve Solaris türevleri bu piyasa tartışılmaz şekilde iyiler.. Solaris, SPARC makinalar üzerinde en stabili olsa da ( 2-3 senelik uptimeları var ), en pahalıları.. Linux işte burada devreye giriyor.. Açık kaynak kodlu, günden güne gelişen ve stabilleşen, bedava, kurulumu ve yönetimi Solaris den daha kolay ( gerçi bu tartışılabilir ) ve PC üzerinde benzer stabilitelere ulaşabiliyor (ulaşıyor demiyorum, ulaşabiliyor.). Bu da TCO denen kavramı bir hayli düşürüyor, ki bu da bir şirketin ayakta kalması veya kâr etmesi için öncelikli bir kavram olsa gerek.

Gelelim Palm olayına.. Yeni nesil Palm lar artık Linux yüklü olarak geliyor. Herhalde haberiniz pek olmadı. 3-4 sene içerisinde CE yüklü veya başka bir sürümü yüklü Palm artık pek nadir olacağa benziyor.. Tabii bunlar sadece bir öngörü.. İnsan hiçbir zaman %100 tahmin edilemeyen bir varlık.

Microsoft, arkasında Sun olan Java gibi bir sistemden para kazanamadığı için .NET olayını çıkarttı. En azından ana neden buydu. Microsoft'un hangi uygulamasında Platform Independent bir özellik görülmüş ??? .NET Framework 'ü yükleyeceksiniz ve öyle çalışacak, fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta var biz bu .NET Framework 'ü sadece Windows lar için yaptık demek mi platform independent olmak ? Ya da platform 'u programlama dili olarak algılamak mı independency ?

Microsoft Windows ne yazık ki tasarım hatası yüzünden, sittin sene ne adam akıllı sunucu olabilecek, ne 'alın lan işte security budur.' diyip, 5 ay update çıkarmadan bekletilebilecek, ne de NT Techology ( Neanderthal Technology.. ) dedikleri meret üzerine kurdukları bir sisteme 3. kere Service Pack çıkarmadan ayakta tutabilecekler.

Microsoft'un ürettiği ürünlerin user friendly olduğunu kabul ediyorum. Fakat ne sunucu piyasasında, ne güvenlik, ne stabilite, ne hız, ne de kurumsal hizmet anlamında güçlü bir partner olabileceğini düşünemiyorum. Kişisel yorumumdur. Aramızda çok Microsoft fanatiği vardır, aksini iddia etmeye çalışacaktır, zevkle karşılık vereceğim.[signature][hline]
//Edit : Yuh TCO yu TOC yazmışım :)

There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

[Bu mesaj sharky tarafından 02 February 2004 02:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya gereksiz bir tartışma iyi linux ve windows u cümle içinde kullandım :)

ethernass projesi değişime uğruyor biraz daha yukarılarda söylediklerine cevap olarak, yani ben admin seviyesinde baymışken uodan oyunculardan yada script yazacaklardan nasıl beklerim hevesli olmalarını ?

ha nedir bir dünya yaratılır jenerik ... sonra bu istenilen her türlü platforma aktarılır, konu uoya girince de pol / runuo ve çalışma platformları hakkında fikrimi söledim ...

ancak, dünya yaratıldıktan sonra syrth.com daki gibin bir web tabanlı modüler oyun sistemi de yazılabilir (ki zaten 1 mart a kadar işim yok düşünüom yapmayı böle bişin temellerini), istenirse opengl kasan 3-5 tip bulunur oyun yazılır maksat burda frp temel mantığını yarmadan generik bir dünya yaratmak, adının ethernass olması dahi önemli değil ...

ethernass a dönersek, ethernass'ı artık (tembellikten yapılamamıştır şunca zaman :)) portal'a çevirmek lazım diye düşünüyoruz, ha aradan bu generic dünya olayını da destekler yada ana hedefi olur ne güzel ...

not: mikropsoftu öven yada linuxu öven konuşmalar yapacaksak link verelim donanımda devam edelim çünkü bu bir polemik, linuxa bok atan bilmediğinden atıyor genelde yoksa tam olarak bilip te "sux" diyen insan evladı görmedim henüz ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

hemen kendini bilmeyenler bölümünden sıyırayım,
linux sux değil. kullanıcısı kısıtlı..

ayrıca sharky, microsoft kendi işletim sistemleri arasında koordinasyonu sağlayamadığı için şimdilik kendi işletim sistemleri arasında platform bağımsız. (biliyorum traji-komik.) ileride tamamen platform bağımsız yapacaklarını söylüyorlar. ne kadar doğrudur bilemem.[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

said:
microsoft kendi işletim sistemleri arasında koordinasyonu sağlayamadığı için şimdilik kendi işletim sistemleri arasında platform bağımsız..

Dayanamadım quote ettim. Microsoft bir kaç senedir de en güvenilir işletim sisteminin kendisininki olduğunu söylüyordu.. Hatta en hızlı da sanırım.. Enteresan.. Sonra neden gidip hotmail'e bsd kurdular anlayamadım bir türlü.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 01 February 2004 21:01 tarihinde demiş ki:
Biraz basima gelecekleri bildigim icin cayiyor gibi gozukuyorum.

Bu tur bir proje teknik bilgi kadar, heves de ister.. Amator ruh ister.. Bu thread`in ilk bir kac sayfasinda bu ruh vardi insanlarda, fakat su anda goremiyorum.

şimdi zaten bu topicte konu sapmaya başladı, amatör ruh, şu bu demeye değmez burada sanırım. yıllardır aklımda olan birşey bu, hevesimin geçmesi çok zor bir ihtimal ama topic fikir alış-verişine pek imkan tanımıyor.
son attığınız mesajlar ile ilgili yine yorum yapmayacağım ki zaten bu mesajlardan sonra bir proje ile ilgili yorum gelmesi zor olur.
çok kez tekrarladığım gibi bu topicte fazla ilerlenemez zaten. başka bir platforma taşınmak lazım bence.[signature][hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Sosyal ağlarda paylaş

konuya dönmüşken hemen ben de bir şeyler yazayım.

benzer bir proje uzun zamandır aklımda. RunUO'ya başlamamın sebebi de buydu. şimdi burada topluca başlayabiliriz. başlamazsak ne olur? bir sene içinde ben yalnız girişirim bu işe (kuvvetle muhtemel, bu yaz).. fakat benim istediğim aynı istekte insanlar birşeşip ortak birşeyler yapalım. daha düzgün, adam akıllı olsun. emeklerimiz boşa gitmesin.[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

Şu andaki topluluğun bir proje oluşturabilecek enerjiye sahip olduğunu düşünmüyorum. Kişisel yorumum olmakla birlikte, bir proje oluşturulamaz gibi bir şey söylemiyorum tabii..

[email protected] 'e ;

- Ad Soyad
- Yaşadığınız ( veya yaşayacağınız ) şehir
- Mesleğinizin ne olduğunu ( öğrenci de bir meslek olabilir :) )
- Bu projeye ortalama olarak haftada kaç saat ayırabileceğinizi
- Projede ne olarak görev almak istediğinizi ( sadece kendi isteğiniz, sonradan zaten bir görev bölüşümü yapılır topluca eğer böyle bir şeye karar verilirse.. )
- Geliştiriciyseniz, hangi emülatörlerde tecrübeli olduğunuzu
- Bu projenin size göre hangi emülatör ile yapılması gerektiğini

yazarsanız, elimde yeteri kadar insan olduğu anda, insanlara geri döneceğim ve bir yüz yüze buluşma ile projenin oluşumu için öncülük yapmaya çalışacağım.

Tekrar altını çiziyorum, ortada proje diye bir şey yok.. Sadece böyle bir projeye hevesli insanlar var..

Ayrıca server ne zaman açılacak diyen ve ona +1 veren arkadaşlar, gitsinler en baştan beri topici okusunlar.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Tüm topici baştan sona okumadan saçma sorular sormanın bir alemi olmasa gerek ?

Zaten topic hedefini yeterince yakaladı ve aştı.. Bundan sonra mail yolu ile halledilir.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

sharky mail atmıyorum ben. kastırma beni :)

ayrıca projeye başlanacaksa ya da böyle bir fikir varsa (ki gördüğüm kadarıyla var.) forum moderatörleri de yardımcı olacaklardır, yukarıya sabit bir duyuru şeklinde başvuru için gerekenleri, yapılanları, yapılacakları ve projenin son aşamasını ekleyebiliriz. (tabi güncellenmek üzere. şu anda yapılanlar=0 :P)[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...