Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hep Beraber Varmıyız?

redcap

Öne çıkan mesajlar

MumChamber, yine aklimdakileri benim yerime dokmussun :)

POL Developerlarinin zaten ilk amaclari bu :) En azindan vakti zamaninda POL`e ilk basladigimda, adamlara neden POL `u uretiyorsunuz gibi bir soru sordugumda, direk olarak bu tur bir cevap almistim..

POL `de .dll mantigi yok.. Core Developerlar var, bir de Scripterlar.. Scripterlar bizi ilgilendirmeyecek, cunku cogu script OSI based.. Eh adamlar bir yerden sonra malini pazarlamak durumunda tabii :) Fakat cok basarili opsiyonel paketler var. Ornegin Brain_Ai ( bkz; bir onceki mesajlar ). Core Developerlarin wishlistlerini gorseniz, zaten aha bu adamlar bizim istedigimizi yapiyorlar iste dersiniz. Su son surumde ( halen stable degil, devel asamasinda, gerci ben kurdum kendi evime test-core u :) ) bu yuzden packet hooklari zartlari zurtlari getirdiler.. Cunku insanlarin wishlist`e ekledikleri hersey, genelde kendi kafalarindaki dunyalari yaratmak icin POL `u kullanmak uzerine.

RunUO gelistiricilerinin vizyonlari hakkinda pek bir bilgim yok. Fakat POL, Linux`u destekleyen ( Slackware paketi var yahu! ), generic bir dunya yaratma cabasi icinde olan ( official shard `i bile yari-generic.. ) bir emulator..

Secim, bence POL olmali. Ben hayal ettiginiz ( cok absurd olmadigi surece ; Ornegin, playerlara fly ozelligi.. Yapilir ama, fazla esnek olmayabilir :) zaten 2D de bir hayli kotu gozukecektir :) ) herseyi yapabilirim. Tek sorun, zaman yonetimimin pek iyi olmamasi.. Ya da hicbir zaman tek isle ugrasiyor olamamam diyelim.. Eger bu grup POL ile gelistirecekse dunyayi, zevkle liderlik etmeye, lead programmer olmaya, gerekirse yuz yuze oturup egitimler vermeye bile hazirim. Tabii su bayram falan gecsin :p[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

Gorev paylasimi mutlaka olmalidir zaten, bu su goturmez bir gercek :)

Icimizde planlama konusunda yetenekli birinin olmasi ( sozlerinden oyle anliyorum TheCoder :) ) harika. Cok zor birseydir planlama, cok profesyonel bir bakis acisi ister.

Dedigim gibi.. Bu tutkuyu sakin icinizde sondurmeyin. Katilimci sayimizi 9-10 `a cikartalim.. Bulusalim yuz yuze.. Kim neler yapabilir.. Kime ne kadar guvenilir.. Forumda konusup da aslinda gercekten bu ise tutkulu olan kimler var ? Kimler amator ruha sahip ? Kimler yorgun fakat yetenekli ? Kimler hem amator ruhlu, hem profesyonel ( gerci zor bulunuyor bundan ama :) ) ? Karakter analizlerinden tutun, gorev bilincine, guvenlilirlige kadar o kadar cok usandirici elemeden sonra zaten elimizde bir 4-5 kisilik cekirdek kadro kalacaktir..

O kadro da birbirine sikica yapisirsa ve islerini cok ciddiye alirlarsa ( ki ben yoneteceksem bu olayi, elimde sopa ile bile kovalayabilirim sizi ( cok ciddiyim! ) ) zaten guzel bir gorev dagilimi olusacak ve herkes 'gorevini' yerine getirerek, proje farkli noktalardan olusturulacaktir.

Tester bulmasi kolay :) Kaliteli bir sey yarattiktan sonra su forumlarda buyrun boyle boyle bir dunyamiz var diyin, 2. gun 50 `yi cok rahat bulur tester sayisi.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Proje sekillenme asamasina gelsin, ben POL gelistiricileri ile konusurum. Buyuk destek cikacaklarina da eminim. En azindan gelisme ivmesini gordukten sonra.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Ya boluk porcuk okuyorum yazilari, kusuruma bakmayin.

Henuz sekillenmedi grup.. 5-6 kisi ancak olduk.. Ethernass`tan 1-2 kisi katilabilir bu gruba, ayni zamanda askerde olan ve bu islere inanilmaz tutkulu olan bir arkadas daha var, programlamada da yeteneklidir.

Elbetteki grup sonradan da sekillenebilir, fakat en verimli kisiler her zaman ilk basta olusturulan cekirdek kadro oluyor :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Yo yo, fixlemedim hicbir seyi. Sadece kendi fikrimi belirttim, daha ortada bir grup yokken grup adina karar vermek salakca olur.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheCoder, 30 January 2004 01:34 tarihinde demiş ki:
şöyle bir planlama lazım bize öncelikle proje için lider lazım ben derim ki ilk planı ortaya atan sharky olsun

sonra bir program planlama departmanı lazım daha önce böle 4-5 projede bu görevi aldım buna ben talibim

silincer kadro ile ilgilensin bize programcılar bulsun vs.. çevresi bu konuda çok işe yarar

mumchamber da bize moral versin :) şaka tabiki o da projenin iletişimini sağlasın (bu net üzerindeki çalışmalarda çok önemli)

tabi bunlar realde konuşulup sabitlenmeli

burda birşey dikkatimi çekti. üç owner bir olmuşsunuz beni ezmeye çalışıyorsunuz. ezdirmem kendimi huleyn.

:)))
geyik bir yana (a.k.a birisi alsın şu geyiği karşımdan) beni iletişime koyarsanız var ya. üff. proje bitmeezzZZZ[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

Anlaşılan cok büyük bir projeye girişecekseniz ama tahmin ettiginizden fazla zamanınızı alabilir. Herseyiyle yeni bir dünya yaratmak epey uzun iş..

Bu arada yazılanları şöyle bir okudum da hemen hemen hepsi RunUOda ugraşılırsa yapılacak seyler. Ancak C#la haşır neşir degilseniz veya en azından ciddi bir programlama diliyle, zaten OOP mantıgını falan ögrenmesi epey vaktinizi alabilir..

POL hiç kullanmadım ne kadar esnek bilmiyorum ama RunUO oldukca esnek. Kaldı ki, DEVlere mantıklı nedenler gösterdiginiz taktirde birtakım şeyleri de Core dan cıkabilirler. Ancak suanki haliyle bile fazlasıyla elverişli..

Yine de başlamadan önce herşeyi iyice bi tartın derim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiyeler için teşekkürler. Sanırım bu tür bir fikre tutkulu sadece 4-5 kişi çıktı.. Zaten sayımız fazla olmadıkça ( en azından 9-10 ), iş yine 1-2 kişinin başına kalacak ve yine aksayacaktır..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Eğer başında iyi bir Project Manager, güzelinden bir CVS sunucun ve diğerlerinin kafasına kaka kaka standart kod yazdıracak bir Lead Programmer varsa 9-10 kişi harikalar yaratabilir.

Ha ister structural dil olsun, ister OOP. Farketmiyor orada.. Zaten halledilecek sorunlar onlar, ki grubun çekirdeğini oluşturacak insanlar bunları zaten bilirler.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

MumChamber söylemiş ama ben birkez daha belirtiyim, kesinlikle kabul ederseniz bu oluşumda bulunmak isterim. Maalesef yazılım üzerine bir bilgim yok ama temel fantastik kurallar-öğeler ile ultima hakkında genel bilgim vardır. "Bunlar işimize yarar mı?" derseniz bende "bilmiyorum" derim :)

[mamçembır kim ya? :P ][signature][hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Sosyal ağlarda paylaş

Herkesin programci oldugu bir ortamda boyle bir dunya gelisemez. Tecrubeye sabit. Elbetteki sistemleri dusunecek, geiistirecek, teknik elemanlara sunacak, fikirlerini kabul ettirecek insanlara her zaman ihtiyac olacaktir. :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Hmm peki bende size eğer işi ciddi görürsem şöyle bişi için söz veriyorum, 1.si kafamda bazı orjinal fikirler var bunları size açarım (başka kimseye açmadım çalar diye). 2.si frp ve ultimada bilgim var ama programlama bilmiyorum. Dünyayı oturtursanız işin edebi kısmını üstlenirim. (dünyanın geçmişi, questler vb..)[signature][hline]*!barnak basar*
Siz sormadan ben söliim evet çok düşündüm bu imzayı :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ortada henuz bir proje yok. Sadece ayni tutku ile yanip tutusan, samimiyete onem verdikleri icin fikirlerini baskalari ile paylasmaktan cekinmeyen bir topluluk su anda sadece.. Hatta topluluk bile denemez, 2-3 kisi.

Neler olup bitecegi hic belli degil. Ozellikle kimseden fikir ve tutku kivilcimlari cikmadikca..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

paticikten oluşan bi gm kadrosuna güvenim olur bu yüzden sorumluluk alıyorum. eminim sözünü boşa etmeyen insanlarsınız, özellikle sen sharky sen beni tanımasanda ben seni tanıyorum :) neyse bu kadar gizem yeter... zamana bırakacaz işi bakalım yenilikçe programcılar var mı ortada boş boş gezen :-P[signature][hline]*!barnak basar*
Siz sormadan ben söliim evet çok düşündüm bu imzayı :D
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda thread`in sonuna bunu yazmak biraz salakca olacak ama, lutfen bundan sonra mesaj atacak, fikir beyan edecek, henuz varolmayan bir projeye katilmak isteyecek arkadaslar, bu thread`i bastan sonra bir okusunlar.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...