Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hep Beraber Varmıyız?

redcap

Öne çıkan mesajlar

E ben Istanbul`luyum aslen :)

Zaten hic olmadi Subat 27-28-29 da Bilgi Universitesindeki seminerlere katilacagim.

Hele bu kafada 9-10 kisi olalim, aninda Istanbul`dayim.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

Yoo cidden Istanbul`luyum ya.. 6 senedir bu sehirdeyim ve nefret etme asamasina geldim resmen :) Hatta Istanbul`da da Bostanci daydim, karismasin diye burdan Bostanli`da ev bulduk. hehe.

Iyice sacmaliyorum, silinsin bu mesajlar sonra :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 29 January 2004 02:29 tarihinde demiş ki:
karismasin diye burdan Bostanli`da ev bulduk. hehe.

zuzuzuzu

yarıldım.

//bi üstteki yazıdan alıntı yapılmaz diye bir pati kuralı var. bilmeyen arkadaşlara hatırlatıyım dedim. yani benim yaptığımı yapmayacaksınız.[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

hahaha ben de su comment e yarildim. Hem de kurallari bozmadan yarildim. silencer en iyisini yapti, sacmalamadan yatti adam, Marilyn Monroe tadinda.. Biz de hala burda Suleyman Demirel misali konusuyoruz.

Ciddi ciddi yattim.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

siz yatın ben nöbet tutarım ;)
ama şöyle bir sorunum var ki; yazdıklarınızın anlaşılması pek kolay değil. fikirler çok hoş ve benide çok etkiledi. bu topic kaybolmasın, fikirlerinizi toplayıp kafamda iyice harmanlamam ve sonrada yeni fikirlerle "dönüşüm muhteşem olacak" tadında bir yazı yazmam lazım. evet evet, kesinlikle
[düşündümde, bırakın kimse nöbet tutmasın. yatın uyuyun, bende uyuyum][signature][hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Sosyal ağlarda paylaş

Dmekki arkadalar armızda bu is icin yardım bekleyen daha dogrusu bir birlik gorup bu olaya dort elle sarılma isteyen arkadaslar varmıs.Ne guzel.ıste startı vermesi ve ADD&D system hakkında maceralar yada fikirler uretmesinde bende varım.Yeterki sizler isin sistematik bolumunu halledin.Burdan paticigede gercekten tesekkur etmek isterimki olup olmıyacagını bilemem ama okurken bile heyecan duydugum icin ve bunu sizin forumlarınızda tartıstıgımız icin tesekkurler.Umarım sizlerde yanımızdasınızdır
Sosyal ağlarda paylaş

Gereksiz demecler vermeyelim. Kimse Sphere demedi zaten.. Generic bir dunyadan bahsediyoruz, OSI based degil. Dikkatli okuyalim.

P.S. Isten vakit buldugum anlarda yazacagim fikirlerimi.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bir düşündümde birebir d&d based bir dünya ultima ya pek yakışmaz kanımca. tamam generic olsun dünya ama tam anlamıyla generic olmalı. yani kurallarıda masaüstü turn based sisteme uydurmak oyunun akıcılığına aykırı bir hareket gibi.
Bunun dışında d&d hiç olmasın demiyorum. yani featler falan alınabilir ama zaten bu tip özellikler her türlü sistemde farklı adlarda da olsa vardır sonuçta.
Kısaca şudur ki; bence d&d ye bağlı kalıncağına apayrı bir level sistemi, apayrı kurallar olmalı, ultima y daha uyumlu ve özgün.[signature][hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ractamainus, 29 January 2004 17:45 tarihinde demiş ki:
Şimdi bir düşündümde birebir d&d based bir dünya ultima ya pek yakışmaz kanımca. tamam generic olsun dünya ama tam anlamıyla generic olmalı. yani kurallarıda masaüstü turn based sisteme uydurmak oyunun akıcılığına aykırı bir hareket gibi.
Bunun dışında d&d hiç olmasın demiyorum. yani featler falan alınabilir ama zaten bu tip özellikler her türlü sistemde farklı adlarda da olsa vardır sonuçta.
Kısaca şudur ki; bence d&d ye bağlı kalıncağına apayrı bir level sistemi, apayrı kurallar olmalı, ultima y daha uyumlu ve özgün.

keşke senin istemediğini yapabilsek ama onu zaten yapamayız. çoğu noktada uo patlak verir. bu yüzden senin istediğini yapmak zorunda kalıcaz

ayrıca seni tanıyorum :P[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu gece de oturup saatlerce kafa patlatmak isterdim, fakat halen işyerindeyim ve muhtemelen sabaha kadar da burada kalacağım.

Siz tartışadurun, ben 1-2 saatte bir check ediyorum :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Diyecek Birsey Bulamiyorum..
Artik Uo dunyasinda Turklerden Hic Birsey Olmaz Deyip Dark Age Of Camelot Tan Acc Aldim .. Turklerden Hicbirsey Olmaz Demeye Baslamistim ki.. Bu Forum u Gorunce Fikrim degisti Gerkceten Guzel Birsey ler Olacak Gibi .. İnsallahda Boyle Olur .. İnsallah Yapilanlar Sozde kalmaz...

Zaman Gosterecek !!
Sosyal ağlarda paylaş

bu işin sözde kalmasına sadece bir sebep olabilir gibime geliyor. o da uygun emülatörde anlaşamamak. malum sharky POL cü. (ki POL cü olmasa bile anti-microsoftçu. hadi windows kurdurduk diyelim, .net framework'u katiyen kurduramayız.) Silencer da RunUO dedi yukarılarda bir yerde. (yürrü be) e ben de RunUO derim öyle birşey olursa. sharky bize küser sonra. :)) e biz de onsuz yapamayız. (silencer benimle iletişimi kesiyor kafasına göre :P)

bence siz şimdiden sharky'ye RunUO konusunda baskı yapmaya başlayın. haydin arkadaşlar. hedefiniz sharky, ileriii[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

Valla simdi dogru soze ne hacet. Hayatta .net framework kurmam :) En azindan su bir kac sene icin :) Soyle guzelinden POL `u incelemeye calissaniz ? C# bilen adam POL `u de 2 dakikada cozer.. eScript cok daha basit. Tek problem, hangi function `un nerede oldugunda olacak, ki essek kadar dokumantasyon var, o da halledilir.

Ama tikanabiliriz POL `de diyorsaniz, RunUO da da yazilabilir.. Zaten daha kimlerin projeye katilacagi, kimlerin katilmayacagi tam belli degil.. Bir sayalim.

- Ben
- Mumchamber
- nbl_silencer
- TheCoder ( ? )

Baska ?[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Sphere ile biseyler uretmektense, RunUO ile uretmeyi yeglerim.

Generic bir dunyadan bahsediyoruz. Yani UO konseptlerinden tamamen farkli. Skill Sistemi olmayan ( veya cok farkli seyler olan fakat UO ile alakasiz olan ), ne bileyim packet hook`un mutlaka ve mutlaka gerekecegi bir emulatorden..

Bunu su anda yapan 2-3 emulator var. POL, RunUO ve UOX ( yanlis hatirlamiyorsam ). Eh iclerindeki en stabili POL. En esnegi ( biyik farkiyla ) RunUO.. Secim bu ikisi arasinda yapilmali..

Ama tabii oncelikli olarak bu ise yilmadan emek vermek, gonullu olmak lazim.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

geyiği bir yana bırakırsak, (ki bu benim için çok zor olacak)

benim RunUO isteyip POL istememdeki sebep, sharky'nin POL istemesindekiyle ve TheCoder'ın 1.0'ı bekleyelim demesiyle aynı şey. RunUO bu emülatörler arasında en bilgili olduğum ve VB.NET gibi basit bir dille bile scripti yazılabiliyor. fakat benim bakış açımdan bu ciddi bir sorun teşkil etmiyor.

şimdi bu işe başlamadan önce çok uzun bir analiz safhamız olmalı. türk sistemiyle gidersek çok erken döneriz. (türk sistemi: a:"şöyle bir iş var" programcı olan b soru sormadan bilgisayar başına geçer kodlamaya başlar) işi sistematik bir şekilde ilerletmeliyiz. fakat öncelikle bir sorunumuz var, bu projenin ciddiyetini anlayabiliyor muyuz? ne kadar süreceğini, neler katacağını, neler alacağını? sonucun ne olacağını? ya da bir sonucun olup olmayacağını?

bunları gözden geçirdikten sonra hala gönüllü olan arkadaşlar varsa projeye sistematik bir şekilde başlamalıyız. (ki bu noktada yanlış bir anlaşılma var, ilgili script/yazılım dilini bilmeye gerek yok. çünkü yapacak bayağı iş, test, kontrol ve planlama olacak. mesela battle sisteminin nasıl yapılacağını belirlemek görevini üstlenmek için ilgili script dilini çok iyi bilmek gerekmez. yazılım algoritmasını bilmek yeterli olacaktır.)

düşüncelerime bunları da ekledikten sonra ilk adım olarak ben POL'e evet demeye varım. fakat birkaç şey de eklemem lazım. POL RunUO gibi yüksek ivmeli bir gelişme gösteriyor mu? yoksa sphere gibi gelişmeler ufak aralıklarla mı yapılıyor? POL Developerları bu konuya nasıl bakarlar, destek olurlar mı? "böyle bir modüle ihtiyacımız var kaynak kodlara ulaşamıyoruz. dll gönderir misiniz?" dersek ne derler? kodlamada sharky'nin tecrübesine güveniyorum fakat ya bir yerde takılırsak, yardım bulabilir miyiz?

ben bu hayalimi gerçekleştirmek uğruna POL'e başlamaya razıyım.

Ek: listeye ractamenius mudur nedir onu da ekleyebilirsin. (a.k.a. Stilgar)[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...